Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Konsolisukupolven paras peli

Vastaus: Konsolisukupolven paras peli

GTA V
Rockstarin ällistyttävän yksityiskohtainen kaupunkisimulaattori tuntuu ja näyttää hyvältä. Tuttu mustaakin mustempi huumori on mukana ja tarina on uskottava. Rage-pelimoottori saa muut avoimen maailman-pelit näyttämään aavemaisilta kuolleilta kyliltä. Peli oli laajusseen erittäin positiivinen kokemus nykypelien pituuksiin nähden. Rahoille ehdottomasti vastinetta jok'ikinen sentti!

Journey
PS3:n yksinoikeus, jonka meinasin ohittaa. Paljastamatta pelistä liikaa, peli pitää sisällään upean tunnelman ja näyttävän ulkoasun sisältäen samalla erittäin koukuttavan moninpelikokemuksen. 15 euron arvoisen tuotoksen muutaman tunnin pelisession jälkeen ei tunne itseään ryöstetyksi.

Batman Arkham Asylum
Mahtavaa hiippailun ja turpasaunan yhdistelmä. Peli yllätti niin arvostelijat kuin pelaajatkin siinä, että lisenssipeli voi oikeasti olla hyvä. Sopivasti avoinmaailma, yhdistettynä arkademaisiin pelisessioihin, sekä sopivasti realismia mukaan. Ylirauhallinen ja itsevarma Leppis toimitti tässäkin pelissä rikolliset takaisin telkien taakse.

Assassins Creed (2 & Brotherhood)
Peli oli täydellinen Assassins Creed-kokemus, ja varsinkin keskeneräiseltä tuntuvan ensimmäisen osan jälkeen peli paransi laatuaan, kuin lehmä juoksuaan. Brotherhoodiin tuotiin sopivasti vähän kaikkea, pientä kaupunkirakentelua, mikä piristi pelaamista huomattavasti. Pelillisesti Brotherhood olisi voinut olla AC2:n esiosa, jossa kurtisaanien, varkaiden ja taistelijoiden olemassaolo oltaisiin voitu helpommin selittää Ezion rakennushankkeilla, mutta hyvä myös näinkin päin. Näiden pelien jälkeen Ubi on tuntunut olevan hieman hakoteilla pelisarjan jatkosta parissa seuraavassa jatko-osassa ja tuntunut kokeilevan vähän kaikkea uudistusta suuntaan jos toiseenkin. Onneksi Black Flagin kohdalla ollaan vähän osattu palata takaisin päin, joskaan peruspeli ei tunnu tarpeeksi uudelta, eikä tarjoa tehtävissään mitään hauskaa vrt. kiipeilyhaasteet.

Uncharted 3
Siinä missä ensimmäisen osa oli pelkkää uuden konsolin ohjaimen esittelyä (ohjaimella tehtävät typerät eleet) ja toinen jo ihan oikea ja hyvä peli, on kolmas osa taattua hollywood-rautaa. Pelissä myös fiilistellään aikaisempia osia enemmän maisemilla (esim. aavikko) ja lopputulos on muutenkin aikaisempia osia viimeistellympi pelattavuuden kannalta. Myös aikaisempien osien yliluonnollisuus loistaa poissaolollaan, mikä on suurta plussaa.


Erikoismaininnat:
Fez
Upea tasoloikka, jossa paljon salaisuuksia pinnan alla. Ruutupapereita kului urakalla tätä peliä pelaamalla.

Braid
Super Marion klooni... no ehei... Hauskaa aikakikkailua, jota suuri osa ei jaksanut, koska ei ymmärtänyt peliä.

Limbo
Synkkää indie-seikkailua. Braidin tapaan taisi jäädä suurelta massalta testaamatta, koska ei ollut hyperaktiivinen räiskintä.

The Castle Crashers
Mahtavaa sekoilua, joka tuli neljän kamun kanssa tahkottua läpi samalla sohvalla.

Splinter Cell: Conviction
Peliyleisö ei ottanut peliä niin hyvin vastaan kuin minä. Peli oli sopivan arkadea, jotta jaksoin kiinnostua pelistä. Ulkoasu oli alhaista resoluutiota huomioon ottamatta varsin tyylikäs, vaikkakaan upea valaistus ei toiminut ollenkaan pelin päiväkohtauksista. Ubin tulevissa peleissä edelleenkin nähtävissä suuresti tämän pelin aiheuttamia vaikutteita.
 
Vastaus: Konsolisukupolven paras peli

Fallout 3 ja New Vegas
Mafia II
L.A. Noire
Grand Theft Auto IV ja V
Dead Island
Mielenkiintoisia avoimenmaailman pelejä. Osassa hahmon kehitys, ajoneuvot ja co-op netti pelit jotka plussaa. Pelien ohjaus mekaniikat selkeät.

Gran Turismo 6
Paljon autoja ja ratoja. Realismiin pyrkivä. Koska pelissä ei ole tarinaa niin mitään ei jää kaipaamaan GT5:stä muutamaa autoa, yhtä rataa ja ehkä musiikkia lukuunottamatta. Miinuksena nettipelin toteutus.

Uncharted 1, 2 ja 3
Mukaansa tempaiseva seikkailu ja hyvät hahmot. co-op nettipelit plussaa.

LittleBigPlanet 1 ja 2
Veikeä maailma ja omien kenttien teko mahdollisuudet.

Heavy Rain
Tarina, tunnelma ja hahmot loistavat.
 
Vastaus: Konsolisukupolven paras peli

Kirjoitin pitkät sepustukset, mutta selain kaatui. En jaksa enää niitä kirjoittaa, joten tässä "kovimman vaikutuksen pelihetkellä tehneet pelit" (jatko-osat ovat saattaneet olla objektiivisesti parempia, mutta se on eri asia) top 9 lyhyemmin perusteltuna:


1. Super Mario Galaxy


Hauska, loputtoman toimiva, jatkuvasti yllättävä, sopivasti haastava ja turhauttava, totaalisen koukuttava ja kaunis kuin mikä. Oppikirjaesimerkki siitä, mitä videopelit voivat olla.


2. Journey


Liikuttava, uskomattoman kaunis, yllättävä, ilahduttava, unohtumattoman mieleenpainuva, rajoja puskeva. Oppikirjaesimerkki siitä, mitä taide-elämys voi parhaimmillaan olla, ja samalla kenties puhtain esimerkki videopelitaiteen kypsymisestä.


3. BioShock


Rapturen maailma, hahmot ja tapahtumat ovat ehdotonta parhaimmistoa, mitä tulee länsimaisen viihdeteollisuuden tuotoksiin viimeisen 15 vuoden aikana. Ainiin, ja sen lisäksi toiminta on sujuvaa ja hauskaakin.


4. Legend of Zelda: Twilight Princess


Peli ei kohoa ihan pelisarjan (ja samalla kaikkien aikojen parhaan pelin) kärkikahinoihin, mutta sitä vain tässä pelisarjassa tavattavaa videopelaamisen taikaa on tässäkin osassa mukana, ja runsaasti. Jos et tiedä mihin tässä viitataan, niin jonkun arvostelijan sanoin voit itkeä itsesti uneen kolmen muun pelisarjan vihaajan kanssa, koska olet missannut jotain merkittävää.


5. Assassin's Creed II


Yksi kaikkien aikojen parhaista jatko-osista. Niin oudolta kuin se AC:n muututtua täydeksi ryöstöviljelyksi kuulostaakin, ensimmäinen Assassin's Creed oli ehkä liiankin kunnianhimoinen, päätyen siten vain mielenkiintoiseksi projektiksi, jota ei ollut kovin hauska pelata. Tämä osa vei peliä ihan järjettömän paljon eteenpäin vieden pelimaailmaa mielenkiintoisella tavalla eteenpäin ja tehden itse pelaamisestakin viihdyttävää ja jännittävää. Pelikieli vielä italiaksi ja avot, Venetsian kadut olivat upeaa tutkittavaa. Absurdia ajatella, miten innoissaan tämän pelin aikaan odotti sitä, millaisia jättiaskelia pelisarja tulisi vielä jatkossa ottamaan...


6. Portal 2


Hauskin, absurdein, eniten huutoa aiheuttanut ja lopulta luultavasti myös palkitsevin saman sohvan co-op IKINÄ. Niin ja yksinpelikin on hauska. Muistutus siitä, miten nerokkaita videopelit ovat, kun tekijät uskaltavat ajatella kuin pikkupoika, ja kehittää jotain yksinkertaista, mutta uutta.


7. Red Dead Redemption


Kaikki muut listan pelit ovat parhautta, koska ne muistuttavat miten hienoja videopelit ovat, silloin kun ne eivät väkisin yritä apinoida muita taiteenlajeja. RDR kahmii vaikutteita westerneistä, mutta toisin kuin pelkäksi lukiotason postmoderniksi satiiriksi valahtaneet uudet GTA:t se tekee sen oikein, luoden vaikutteiden avulla oman maailmansa, johon on helppo unohtua yöunienkin hinnalla.


8. Batman Arkham Asylum


Niinkuin joku minua viisaampi jossain sanoi, niin tällaisista peleistä sitä vain haaveili silloin joskus 20v sitten. Siis pelistä, jossa IHAN OIKEASTI tuntisi olevansa Batman. Vetävänsä pahikset pinoon, käyttämässä lepakkopuvun leluja ja vaanimassa vihollisia yön ritarina. Se, että peli on vielä tunnelmaltaan ja tarinaltaankin aika pirun hyvä ei ainakaan haitannut.


9. Far Cry 3


Toinen erinomainen jatko-osa Ubisoftilta, on yritys joskus tehny moisiakin. Tämä otti aiemmin tutun vapaan maailman ja loi siitä oman, sopivasti sarjakuvamaisen versionsa, löytäen todellisen sweet spotin. Peli on juuri riittävän suoraviivainen, sopivan haastava, sopivan yliluonnollinen ihan täysin realismia unohtamatta. Lisäksi se on kaunis kuin mikä ja tarina, vaikkei mitään BioShockia olekaan, on myös ihan jees.


Muita kunniamainintoja:

BioShock Infinite
Super Mario Galaxy 2
Legend of Zelda: Skyward Sword
Skyrim
Assassin's Creed: Brotherhood
Little Big Planet
Fifa 10
Skate
Spec Ops: The Line
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Konsolisukupolven paras peli

En laita mitenkään paremmuusjärjestykseen, koska kaikki ovat omalla tavallaan loistavia pelejä.

Assassin's Creed II

Ehkäpä se konsolisukupolven paras peli?

Far Cry 3

Upeat maisemat ja Vaas.

Heavy Rain

Yllätti positiivisesti loistavalla tarinalla ja tunnelmalla.

The Walking Dead
Tarviiko edes perustella?

Grand Theft Auto V
Tätä peliä tuli odotettua ensimmäisestä trailerista lähtien. Voi kunpa tulisi PS4-versio...

Mafia II

Tarina

Dead Space
Batman: Arkham Asylum
Red Dead Redemption

Blur
inFamous

Ja vielä on monia pelejä pelaamatta mitkä ehkä löytyisi tältä listalta, kuten The Last of Us, Tomb Raider, Beyond: Two Souls, Bioshock: Infinite, Batman: Arkham City ja Origins.
 
Vastaus: Tämän sukupolven ikimuistoisin pelihetki?

Joo o mistähän sitä aloittaisi, näitä meinaan riittää.

GTA IV Se peli jota varten PS3 tuli taloon. Mahtava jatko-osa legendaariselle pelisarjalle, vuonna 2008 tämä HD-päivitys iski todella lujaa. Varsinkin pelin lähtökohdat oli varsin mielenkiintoiset ja itä-eurooppalainen kulttuuri oli läsnä kokopelin ajan. GTA V:sta puuttui jotain, mutta IV sen sijaan on loppuun asti hiottu timantti.

COD 4 MW Viimeisin codi jota muistelee lämmöllä, PS3:n alkuvuosien kuningas räiskintäpeli varsinkin klaanimatsit ja suomiprivat nostaa riman niin korkealle että harva nettipeli on säväyttänyt samalla tavalla.

MAG PS3:n ensimmäinen MMO FPS peli, jota on jopa tekniikka demoksi haukuttu, arvostelijat eivät ymmärtäneet eikä moni muukaan, mutta onneksi maailmasta löytyi muutama tosipelaaja jotka tätä ovat pelanneet niiden muidenkin edestä. Konsolifin yhteisö ja 256:n pelaajan Domination on jotain sellaista ettei sitä pysty selittämään se pitää itse kokea.

Battlefield Bad Company 2: Kuten yllämainitut niin tämäkin erosi muista keskinkertaisista nettiräiskinnöistä ja toi uuttaa monipelirintamalle.

Red Dead Redemption Rockstar teki sen jälleenkerran, mestariteos.

Bayonetta Japanilainen, kaunis ja värikäs Hack & Slash eli täysi vastakohta God of Warille. Tähän jätkään upposi ihan kybällä.

La Noire Film noir faneille unelmien täyttymys, pelimekaniikassa olisi kieltämättä ollut hiomisen varaa, mutta ei se menoa haitannut kun puitteet oli muuten kunnossa.

Heavy Rain Epäpeli, mutta silti niin mahtava ja ainutlaatuinen. Beyond Two Souls odottaa vielä kaapissa vuoroaan.

Dead Space Kuka olisi uskonut että EA onnistuisi kehittämään kenties parhaimman kauhupelin ikinä?

Saboteur "Taas yksi GTA kopio lisää" Ei muuten ole! Peli vastarintaliikkeestä toisenmaailmansodan aikaisessa miehitetyssä Ranskassa, toimii.

AC 2 & Brotherhood Olet salamurhaaja renesanssiajan Italiassa, mitä muuta voi peliltä toivoa.

Mass Effect Trilogia Jumalauta mikä reissu! Ei tätä pystyisi tarpeeksi hehkuttamaan. Bioware onnistui luomaan täydellisen Scifi eepoksen.

Dragon Age Origins Loistava genrelleen uskollinen rope, piti otteessaan loppuun asti.

Deadly Premonition Paras paskapeli. Teknisesti täyttä kuraa, mutta juoni ja mielenkiintoinen pelimaailma iski todella kovaa.

NHL Pelisarjan EASHL pelimuoto

Jossain välissä sitä tuli myös kuvioihin mukaan Coop pelit, niistä parhaiten mieleen on jäänyt:

Resident Evil 5 Moni ei pitänyt peliä kummoisena ja sarjan faneille tietenkin pettymys, mutta coopin myötä pelistä sai ihan erinlailla irti ja mitä erikoisempia läpipeluu tapoja tuli toteutettua, mieleenmuistuvimpana kerta, jolloin vaikeusaste asetettiin Veteranille ja peli pelattiin läpi pelkillä pistooleilla.

Lost Planet 2 Capcomin toinen aliarvostettu helmi, joka vei yhteistyön merkityksen vielä pidemmälle. 4-pelaajaa verkonyli taistelemassa kerrostalon korkuisia olioita vastaan uniikeissa maisemissa, tästä pelistä voisi moni kehittäjä ottaa oppia.

Dead Island Parasta zombimättöä mitä tällä sukupolvella on nähty. Ei olisi yksinpelatessa kummonenkaan tekele, mutta coopin ansiosta loistava peli.

Paljon on mahtunut hienoja pelejä edelliseen sukupolveen.
 
Vastaus: Tämän sukupolven ikimuistoisin pelihetki?

Kyllähän noita oikeasti hyviä pelejä oli muutama

Resident Evil 5: Coopilla ihan helkkarin hauskaa. Platinatrophy putosi ihan vahingossa. Oli myös ensimmäinen platina
Final Fantasy XIII: Tätä peliä oikeasti odotettiin ja kauan! Vaikka käteen jäi loppupeleissä vain kerrostalon korkuisia kilpikonnia, jaksoin pelata tämän kolmesti läpi
White Knight Chronicles 2: PS3:lla ei muita hyviä netissä pelattavia roolipelejä ole. Todella aliarvostettu tekele
Fable 2: Viimeinen X360-peli jonka pelasin läpi ennen punaista ympyrää. Paras Fable-peli!
Uncharted 2: Pitääkö tästä jotain sanoa? Ehdottomasti trilogian paras osa
Final Fantasy XIV: Vaikka peli on vasta muutman kuukauden vanha, olen upottanut tähän eniten tunteja kuin mihinkään muuhun peliin
Lost Odyssey oli tosiaan hyvä!
Tales of-sarjaan tutuistuin ja upposi heti

Ja sitten niitä joiden hypeä en ihan ymmärtänyt

Little Big Planet: Eih... en tykkää!
Dragon Age Origins: Ei tämäkään maistunut. Pelkkä peliin pääseminen "sisään" kesti useita kymmeniä tunteja. En jaksanut pelata läpi
 
Vastaus: Tämän sukupolven ikimuistoisin pelihetki?

Omalle listalle laitetaan ilman absoluuttista paremmuusjärjestystä seuraavat tuotokset.

1. The Saboteur: Tunnelma pelissä 10+
2. Brother in arms: Hell`s Highway: Vanhan liiton sotapeli
3. FarCry 3: Hamppupellon poltto teki lähtemättömän vaikutuksen
4. Red Dead Redemption: Kaikki tietää...
5. Mafia 2: Tunnelma samaa tasoa kuin Saboteurissa.
6. GTA 5: Hauska tarina ja Trevor Philips Industries
7. Draken seikkailut: Kaikki tietää...vaikka yliluonnolliset ei niin napannukaan.
8. LA Noire: Hyvä vastapaino Mafia kakkoselle
9. V8 Superstar Next Challenge: Koukuttava ajosimulaatio
10. Battlefield 1943: Ajaton klassikko
 
Vastaus: Konsolisukupolven paras peli

1. MGS 4
Loistavan pelisarjan tähän mennessä paras osa. Juoni ja tunnelma ihan huippua. Meni omissa kirjoissa jopa edellisen suosikkipelin, FF7:n, ohi.

2. MAG
Pitkästä aikaa räiskintäpeli, jota jaksoi tahkota hulluna. Hyvä yhteisö, hyvät mapit, huiput kontrollit ja uudenlainen toteutus.

3. Walking Dead
Mahti juoni, ei muuta sanottavaa :)

4. Heavy Rain
Hyvä juoni ja siisti tunnelma, todella elokuvamainen peli. Pelimekaniikkakin on itseäni miellyttävää, kun usein en pidä esim. räiskintäyksinpeleistä.

5. FF XIII-2
Aivan mahtava jatko-osa pettymyksen aiheuttaneelle FF XIII:lle. En odottanut tältä oikeastaan mitään, mutta silmäkarkki, musat, hahmonkehitys ja upea maailma tempaisivat mukaansa.

6. Dungeon Defenders
Imo paras co-op peli ikinä. Pelimekaniikka ja hahmonkehitys sekä tavaroiden kerääminen toooodella hubaa.

7. Dead Nation
Tämäkin oli todella loistava co-op. Pelimekaniikka rulettaa.

8. Burnout Paradise
Paras ajopeli ikinä? Ei pakosti, mutta hyvin lähellä sitä! Tunteja kului liikaa ja loppuun saakka peli koukutti aivan kybällä!

9. Dead Space
Kake käteen ja paskat housuun, nuff said?

10. Borderlands
Pala co-op taivasta. Aseiden keruu ja vaelteleminen on kyllä hauskaa, kun kulissit on oikein rakennettu.
 
Vastaus: Konsolisukupolven paras peli

Voinko sanoa sukupolven parhaaksi peliä, joka on ilmestynyt jo edelliselle sukupolvelle mutta on saanut kasvojen kohotuksen ja hivenen muuta tuunausta tälle sukupolvelle?

Playstation Vitan peli josta Dome.fi teki mainion arvostelun syksyllä: Persona 4: Golden
Tämä roolipelielementtejä ja pelin sisäisiä sosiaalisuhteita yhdistävä peli koukuttaa vähäänkään roolipeleistä kiinnostunutta. Japanilaiseen tapaan dialogia löytyy, onneksi hyvin kiintoisaa dialogia jota jaksaa lukea.

Suosittelen kaikille Vitan omistajille.

Erityismaininnan saa ensimmäinen Borderlands. Ainoa pelini josta on platina hommattuna.
 
Vastaus: Konsolisukupolven paras peli

Paras tunnelma: Dead Space & Bioshock
Jäätävää painostavuutta ja pelaamisen jälkeen silti kaipaus sinne takaisin.

Paras tarina: Bioshock Infinite
Huikeasti käsikirjoitettu monipolvinen tarina, joka kerrotaan käsittämättömällä taidolla monipuolisesti eli ei tyydytä köyhän miehen helpoimpaan ratkaisuun eli välivideoihin.

Aliarvostetuin: Singularity
Mielenkiintoinen tarina, pätevällä räiskinnällä ja fiiliksellä.

Coolein: Bayonetta
Kun pelatessa ei välillä suorastaan voi olla nauramatta ja tuulettamatta niin ollaan hienon äärellä.

Yliarvostetuin (silti oikein hyvä): Telltalen The Walking Dead S1.
Tykkäsin kyllä pelistä ja tarina oli ihan ok eli en missään nimessä tätä hauku ja se kannattaa kaikkien pelata. Mutta niin monella tapaa se on rajoittunut ja lisäksi tarina kerrotaan helpoimman kautta välivideoina (tai ehkä pitäisi sanoa, että videoiden välillä hetkittäin "pelataan") eli teknisenä suorituksena tuo on varsin köykäinen. Pelin valinnat olivat myös täysin näennäisiä, joten en voi välttyä fiilikseltä kuin Aapiskirjaa kehuttaisiin ohi jonkun Dostojevskin Rikos ja rangaistuksen, jos tätä nostaisi edes samaan kerrokseen jonkin Mass Effectin tai Bioshockin kanssa.

Upein tekninen taidonnäyte: Mass Effect sarja
Kolmiosainen peli, jossa valinnat oikeasti vaikuttavat tarinaan ja hahmoihin. On vaatinut varmasti ihan hemmetisti suunnittelua, työtä ja aivokapasiteettia ottaa kehityksessä huomioon kaikki eri vaihtoehdot. Suunnattomasti arvostusta täältä tekijöiden työlle, ei todellakaan menty sieltä missä rima on matalimmalla.

Kunniamaininta: Assassin´s Creed 2.
Sarjan ainoa peli, jonka olen jaksanut pelata läpi, ja pelasin riemulla läpi.

Tuhlattu potentiaali: Dead Island, Rage & Alan Wake.
Zombimättöä ja selviytymistä saarella, mikä voisi olla parempaa? No, ainakin se, että tarina ja henkilöhahmot olisivat edes etäisesti mielenkiintoisia, homma ei menisi nopeasti itseään toistavaksi suorittamiseksi ja voisi edes jotenkin vaikuttaa tarinaan.
Rage, miten kaunis peli, miten teknisesti upea peli, miten tarinallisesti täydellisen köyhä peli. Kaunis päältä, tyhjää siltä.
Alan Wake, miten mielenkiintoinen tarina, miten teknisesti kankea. Rujo päältä, täyteläisyyttä sisältä.
Päiväunissani olen naittanut Ragen tekniikan ja Alan Waken tarinan saaden aikaan mahtavan pelin, uneni kaunein..
 
Vastaus: Konsolisukupolven paras peli

Jos mietitään aikanaan tajunnan räjäytteneitä pelejä, niin eipä montaa vaihtoehtoa oikein ole:

Uncharted 2
Red Dead Revolver
MGS 4
Call of Duty 4: Modern Warfare

Bubbling under: Skyrim, Arkham Asylum sekä The Last of Us. Mutta näin PS3:n omistaneena kyllä se joku noista neljästä on. Jos täysin objektiivisesti yrittää miettiä, niin Last of Us on varmaankin tekniseltä toteutukseltaan paras PS3-peli. Mutta hyppäys Uncharted-sarjasta ei itsestä tuntunut niin isolta, että nostaisin sen pelielämyksenä parhaimpien joukkoon. Vaikka GTA:t oli pelattu aikanaan läpi, niin kyllä esim. RDR oli jotain ennennäkemätöntä. Sama juttu CoD4:n kanssa.
 
Vastaus: Konsolisukupolven paras peli

Mihin porukalla on unohtunut helvetin hyvä peli vai onko jäänyt hyllyyn vai eikö ole muka napannut?:

Last Of Us: Kolahti ja kovaa ja harvinainen peli siitä ettei meinannut haluta lopettaa ikinä. Tunnelma mitä parasta.


Gears Of warit: Nettimäiskinnät parhaimmillaan

Killzonet: Nettimäiskinnät parhaimmillaan

Uncharted 1 2 3

Heavy rain: Upea kokemus, Beyond Two Souls jäi valitettavasti kokematta kun samana päivänä kun tipahti postiluukusta niin myin masiinan pois.

Yliarvostetuimmat:

GTA 4 & 5:

Molemmat omistin ja pelitunnit jäi siihen n.5h per peli. Olen aikaisemmista tykännyt mutten näistä enää. Samat vanhat tehtävät, paskat graffat ja kauheat latausajat. Pc:lle vois sitten joskus hommata.
 
Vastaus: Konsolisukupolven paras peli

1. Fallout 3

Ehkä se THE videopeli ollut tämä itselle. Eipä oo mikään muu peli tehnyt yhtä suurta vaikutusta tunnelmallaan ja maailmallaan. Tällaisia pelejä pitäis tehdä paljon enemmän.

2. Dead Space

Yksin avaruusasemalla, ympäriltä kuuluu kuumottavia ääniä ja karmeat örkit vaanii jossain nurkan takana. Eihän tällaisesta pelistä voi olla diggaamatta.

3. Far Cry 2

Mielipiteitä jakanut. Ei oo vieläkään tullut vastaan toista peliä missä viidakon henki ja kuumuus olis niin vahvasti läsnä. Ongelmistaan huolimatta tässä pelissä on vaan niin uskomaton tunnelma ja tinkimätön meininki että arvostan.

4. Mass Effect trilogia

Lisää tällaisia pelejä kiitos! Paljon puutteita varsinkin kahdessa ekassa osassa mutta niin mahtava maailma ja tarina että huonot asiat unohtuu. Itse toivoisin että tehtäis enemmän tän tyyppisiä pelejä missä pelaaja voi itse vaikuttaa välivideoiden keskusteluun, sellaista interaktiivista menoa mitä videopelien pitäis ollakin, sen sijaan että pakotetaan tuijottamaan jotain elokuvamaisia Hollywood-tyyppisiä CGI-välivideoita. Peleissä pitäs kuitenkin pelata.

5. Borderlands 2

Paras räiskintäpeli piste. "Liikaa" aseita mikä on just hyvä, ei käy tylsäksi kun aina löytää uuden tussarin ja arvailee että mitäs sieltä tällä kertaa tulee. Hyvä sarjakuvamainen toteutus ja laaja maailma. Runsaasti erilaisia vastustajia bandiiteista hörhiläisiin, robotteihin jne. Tämän hauskemmaksi ei räiskintä voi kyllä mennä. Kyllähän tämäkin peli välillä vähän puudutti mutta mikäpä peli ei puuduttais aina välillä.

Onhan noita muitakin hyviä pelejä mutta nämä ehkä ne parhaat.
 
Vastaus: Konsolisukupolven paras peli

Fallout 3 10/10
The Saboteur 9.5/10
Borderlands 2 9,5/10
Assassins Creed 2 9/10
Dishonored 9/10
Spiderman - Shattered dimensions 9-/10
Dead Space 8,5/10
Dead Island 8/10
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Konsolisukupolven paras peli

1. The Last Of Us
2. Battlefield sarja
3. Tomb Raider 2013
4. GTA V
5. Forza sarja
6. Gears Of War 3
7. Uncharted 2 ja 3
8. Far Cry 3
9. Gran Turismo 5
 
Vastaus: Konsolisukupolven paras peli

1. The Last of Us
2. Beyond: Two Souls
3. Uncharted 2: Among Thieves
4. Mass Effect Trilogia
5. Heavy Rain
6. L.A. Noire
7. The Walking Dead
8. Far Cry 3
9. Portal 2
10. Call of Duty: Black Ops
 
Vastaus: Konsolisukupolven paras peli

1. Metal Gear Solid 4: Guns Of The Patriots
2. Ucharted 2: Among thieves
3. God of War 3 & God of war Ascension
4. Bioshock
5. Dead Space & Dead Space 2
6. Walking Dead
7. Infamous 1 & Infamous 2
8. Resident Evil 5
9. Killzone 3
10. Call of duty 4: Modern Warfare
11. Heavy Rain
12. Far cry 3

Pelit eivät ole paremmuusjärjestyksessä mutta nämä pelit kolahtivat itselle parhaiten tässä sukupolvessa.
 
Vastaus: Konsolisukupolven paras peli

Aluksi ajattelin laittaa ihan numertoituna TOP 10, ja vähän sain alkuakin, mutta luovuin paremmuusjärjestyksestä kun osoittautuikin aika vaikeaksi rastiksi.

Heavy Rain

- Konsolisukupolven paras peli. Hyvä tarina ja paras tunnelma mitä olen koskaan kokenut pelissä. Tunnelma oli paikoiteillen ahdistava ja tuli vain tunne että pakko pelata läpi, pakko saada tarinalle loppu.

Call of Juarez -sarja

- Länkkärifanina tykkään näistä ihan ihan hemmetisti. Päihittää RDR:n helposti. Tunnelma, ääninäyttely ja pelattavuus kohdallaan. Ainut moninpeli mitä olen jaksanut edes jonkinveraan pelailla.

Mafia 2

- Tunnelma parasta heti Heavy Rainin jälkeen.

The Saboteur

- Nyt hävettää, olisin unohtanut ellei joku olisi maininnut tätä. Tämähän oli ihan uskomaton, "GTA kopio" 1940 luvun Pariisissa!

Last of Us

- Uskottavan oloinen maailma + henkilöt. Grafiikka hienoa. Ensimmäinen "zombiepeli" mistä olen tykännyt.

Red Dead Redemption

- Länkkärifanina ei varmaan tarvi ihmetellä miksi löytyy listalta. Tykkäsin myös lopusta.

Beyond: Two Souls

- Heavy Rainin jälkeen todella kovat odotukset. Odotuksiin nähden, pakko sanoa, pieni pettymys mutta silti sellainen kokemus jonka pariin tekee mieli palata. Ellen Page ja Willem Dafoe teki hienoa työtä. Upeat grafiikat

Catherine

- Outo, mielenkiintoinen ja hyvä tarina piti otteessaan. Pelaaminen, eli oikeastaan se kiipeäminen, oli odotettua hauskempaa vaikka välillä ottikin päähän kun failasi.

Spec Ops: The Line

- Tarina... kieroa meininkiä, pakko tykätä.

Uncharted -sarja

- Jokainen peli ollut hieno seikkailu johon on uppoutunut mukaan.
 
Vastaus: Konsolisukupolven paras peli

Itse laitan listalle vain moninpelejä. En harrasta yksinpeliä jos se ei ole välttämätöntä moninpelin vuoksi. (esim.Forzat ja Tiger Woodsit on niitä)

Eivät sitten ole missään paremmuusjärjestyksessä, koska en pysty niitä laittamaan sellaiseen.

Forza Motorsport 2
-Hillitön määrä pelitunteja aikoinaan Livessä. Monet sarjat ja kilvat tuli höylättyä.

Tiger Woods PGA Tour 7-14
-Konsolien parasta golfia. Loistava kupittelu- ja paskanjauhantapeli. Vaikea peli kun säätää ruuvia tarpeeksi kaakkoon. Lukemattomat turneet pelattu tätäkin.

Rainbow Six:Vegas
-Tämän parissa vietetty satoja tunteja. Ihan parasta viikonloppujen viihdettä. Parhaillaan useampi Suomiservu pystyssa samaan aikaan, ja niihin oikein jonotettiin.
Näitä tälläsiä ei varmaan enää ikinä tule.

Battlefield: Bad Company (1)
-Paras moninpeli BF ikinä. Parhaat äänet. Pelaan tätä vieläkin, vaikka peli on vanha kuin saapas.

CoD:WaW
-Pitihän listalle nyt yksi codi saada. Tää sen ansaitsee.



Lisäksi on "hyviä" pelejä paljon, mutta nämä pääsevät vain listalle.
 
Vastaus: Konsolisukupolven paras peli

MGS4: Eka peli, jonka ps3:lla omistin ja edelleen yksi suosikeista. MGO:n parissa tuli myös monta pelituntia vietettyä.

Heavy Rain: Upea peli, hieno tarina ja mainio hahmokaarti.

Katamari Forever: Ensimmäinen kosketukseni Katamarin maailmaan. Veikeä peli-idea ja visuaalinen ilme lumoavat vieläkin.

LA Noire: Oli vaikea lopettaa pelaamista missään vaiheessa. Tarina ja tunnelma veivät täysin mukanaan.

Keksisihän tähän vaikka mitä muutakin mutta nuo tuli päällimmäisenä mieleen.
 
Ylös Bottom