Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Paragon

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Paragon

Julkaisu: 2016, betatesti 18.3 (vaatii Founders Packin). Avoin testi kesällä.
Alustat: PS4, PC
Genre: MOBA, Multiplayer Online Battle Arena
Kotisivu: www.epicgames.com/paragon
Moninpeli: 5 vs. 5 -pelaajaa. Ei vaadi PS+ -jäsenyyttä, yhteiset pelit PS4 <> PC
Muuta: Ilmaispeli, free to play. Vaatii EpicID -tunnuksen, joka luodaan tietokoneella.
KonsoliFIN Pelisivu: Paragon


http://youtu.be/9_r2YIMqcco
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Paragon

Tämä vaikuttaa ihan mielenkiintoiselle tekeleelle. En koskaan ole MOBA-tyylin peleihin koskenut, mutta nythän niitä on konsolille tulossa ryminällä. Josko sitä vähän tarkkailisi tilannetta, ja harkitsisi halvimman (19,95€) Founder's packin ostamista.
 
Vastaus: Paragon

Taisi oma parantajahiileri nousta lopulta tasolle 6. Tälläiselle MOBA-nyypälle peli avautuu hitaasti. Siinä auttaa onneksi paljon tuttu kolmannen persoonan kuvakulma ja tiimitovereiden vinkit. Korttipakoista valitaan oma setti, josta käydään pitkin matsia hakemassa kotipesästä kortteja paikkojen avautuessa. Nämä antavat lisää passiivisia- että aktiivisia kykyjä. Jokaiseen matsiin lähdetään tasolta nolla ja sieltä noustaan ja laajennetaan käytössä olevaa työkalujen repertuaaria. Koneen ohjaamat minionit juoksevat etulinjaan ja ihmispelaajat tykittävät minkä kerkiävät. Kun saat jonkun kolmesta reitistä puhkaistua maaliin asti, kasvavat omat minionit jo kahden metrin korkuisiksi supersotilaiksi. Nämä sitovat hyvin vihun ihmispelaajiakin ja meillä päästään koukkaamaan kahdesta muusta väylästä pitkin. Torni kerrallaan lyödään matalaksi ja edetään kohti vihun basea, vähän kuin Battlefieldin conquestissa. Siellä ovat PC- ja PS4-pelaajat sekaisin, tietokonepelaajat erotellaan PC-merkinnällä.

Kolme ensimmäistä leveliä pelataan koneen botteja vastaan, sen jälkeen avautuu PvP. Meillä keski pisimmät matsit tunnin luokkaa. Hyvin tapahtumarikkaita ja viiden hengen tiimille tiivistä toimintaa. Tyhjät paikat täytetään matchmakingin kautta muilla pelaajilla. Löytyy myös tekstichatti, ja sieltä tuli PC-pelaajilta välillä tarpeettomankin usein tulikomentoja "vasen laita, keskeltä, oikea laita" jne.

Kahdella kympillä pääsee jo mukaan tähän muuten suljettuun betaan. Suosittelen, mikäli löytyy tiimikavereita kenen kanssa pelata.
 
Vastaus: Paragon

Noniin, saisko tiimi kasaan? Gadgetilla pelailen niin jokunen tankki kaveriksi olisi kiva.
 
Vastaus: Paragon

Peli kiinnostaa kyllä, mut on vie niin divison vaiheessa, eli ei ihan tähän kohtaan kyllä. MOBA genre on kyllä jäänyt täysin kokematta johtuen kun ei oo PC.llä tullu varmaan 3 vuoteen enään pelattua, mut näemmä genre on rantautumassa myös konsoleille mikä nyt ei oo todellakaan ihme sen verran suosittua MOBA on PC:llä. Eipä tuo nyt mikää iso sijoitus olis sen 20 ekee maksais et pääsis heti pelaan, kesällähän peli taitaa muuttua ilmaseksi micromaksuineen. PC pelaajat taitaa hyöriä yhdessä PS4 pelaajien kanssa mitenköhän iso etu on hiiri/näppis yhdistelmä vs padi.
 
Vastaus: Paragon

PC pelaajat taitaa hyöriä yhdessä PS4 pelaajien kanssa mitenköhän iso etu on hiiri/näppis yhdistelmä vs padi.

Ryhmässä, jossa olen tätä pelannut on kaksi muutoin PC-pelaajaa, tässä tapauksessa onneksi mennään kaikki konsoleilla. Heidän kommenteistaan olen poiminut epäilyksiä PC-pelaajien edusta perustuen lähinnä konsoliversion epämääräisyyksiin (bugeihin?). Ohjaustavan tuoma etu on vielä epäselvää, pitää tutustua kansainvälisiin foorumeihin ja katsoa miten ovat siellä asiaan suhtautuneet. Oletuksena hiiri on tarkempi ja nopeampi, siksi pelaajat pitäisi erottaa toisistaan ohjaustavan perusteella. Tämä erotteluhan sallisi kuitenkin PC-pelaajat, mutta konsolin ohjaimella.
 
Vastaus: Paragon

Tosi mukava peli! Harvemmin on tullut MOBAa pelattua, mutta tässä on kyllä siisti peli.

Ainoa mikä tällä hetkellä harmittaa on keyboard supportin puuttuminen konsoliversiosta... PC pelaajat tykittää viestiä niin perkeleesti ja heittää trollia eikä voi muuta sanoa kun "Good Job" /s.

Video ekasta kerrasta
[video=youtube;Nr8PlLy1n1g]https://www.youtube.com/watch?v=Nr8PlLy1n1g&index=2&list=PLp27GXf_3vJzyeTC7hcxNz7Vl48ZGpWXt[/video]

Howitserillä tullut pelattua ja eilen kokeilin Rampagea. Kyllä tässä pitää vähän perehtyä että pärjää.
 
Vastaus: Paragon

Näyttävä ja moniulotteinen peli. MOBAt eivät ole kovin tuttuja, mutta nyt se askel oli otettava. Pikkasen vielä pihalla kaikesta infon määrästä, vaikkakin pelin perusideologia onkin selvillä. Etenkin nuo kortit vaatisivat vähän lisäselvitystä. Onko tästä olemassa mitään hyvää tutorialia olemassa? Jopa kenties suomenkielistä?
 
Vastaus: Paragon

En ole vielä mitään yksityiskohtaisempaa opasta löytänyt. Peruskuvio hiilerinä on selvä, pakasta vain löytyy jos minkälaista korttia joiden merkitys ei ole avautunut. Manaa tarvitaan ja cooldownia tiputellaan on ollut kantava ajatus.

Tässä pelintekijän tapa esittää hahmo ylimalkaisesti. Sieltä löytyy vastaavat videot myös muista. Uusia sankareita on avautumassa pitkin testiä.


http://youtu.be/h4eBdXcj_lk
 
Vastaus: Paragon

Epicgamesin foorumissa ja redditin kautta löytyy kyllä paljon infoa ihan pelin perusmekaniikasta ja korteista ym.
 
Vastaus: Paragon

Pelannut pelkästään parantaja Murielilla. En tiedä, mutta ehkä hahmon haastavasta roolista huolimatta helpompi MOBA-aloittelijan pysyä vielä tässä vaiheessa taka-alalla ja antaa mestareiden hoitaa tonttinsa siellä edessä. Eilen mentiin tähän malliin:


https://youtu.be/hDNAgsSQr9s
 
Vastaus: Paragon

Ihan hyvä näköistä menoa. Itse kokeilin toissapäivänä elämäni ensimmäistä MOBAa, SMITEä PS4:lla. Hyvin toimi. Sinänsä pelimekanisesti ei eroa kauhiasti useissa MMO:ssa olevista areenatyyppisistä taisteluista, varsinkin, kun kuvakulma on plusmiinus sama. Toki iso ero on siinä, että hahmo kehittyy yhden ottelun aikana, mutta toisaalta se ei juuri hommaa muuta, koska kaikki muutkin kehittyvät melkein samaa tahtia (tai hiukan nopeammin).

Yksin en usko, että tulee kauheasti pelattua, mutta voisin kuvitella, että hyvän porukan ja äänichatin kanssa voisi olla hyvinkin messevää menoa.
 
Vastaus: Paragon

Ihan hyvä näköistä menoa. Itse kokeilin toissapäivänä elämäni ensimmäistä MOBAa, SMITEä PS4:lla. Hyvin toimi. Sinänsä pelimekanisesti ei eroa kauhiasti useissa MMO:ssa olevista areenatyyppisistä taisteluista, varsinkin, kun kuvakulma on plusmiinus sama. Toki iso ero on siinä, että hahmo kehittyy yhden ottelun aikana, mutta toisaalta se ei juuri hommaa muuta, koska kaikki muutkin kehittyvät melkein samaa tahtia (tai hiukan nopeammin).

Yksin en usko, että tulee kauheasti pelattua, mutta voisin kuvitella, että hyvän porukan ja äänichatin kanssa voisi olla hyvinkin messevää menoa.


Itte kans laitoin Smiten lataukseen, vaikka Paragon kiinnostaa enemmän, mut kun näytti Smite tulleen free to play osioon storeen niin pääsee nyt ainakin testaan MOBAa, mitä nyt videoita kattellu niin todellakin muistuttaa MMO:n battlegroundeja/arena pelimoodeja. Smite nyt ainakin PC:llä saanu ihan hyviä arvosteluja, joskin kilpailu pelaajista kyseisessä genressä on kovaa PC puolella.
 
Vastaus: Paragon

En nyt rupee avaan omaa viestiketjua Smite MOBAlle, koska pelistä tuskin tullaan niin kauheesti keskusteleen, eli tämän ketjun vois muuttaa ihan konsolimobat ketjuksi ? kun ei tän genren varteenotettavia pelejä ole kuin kaksi Paragon/Smite ainakaan vie tällä hetkellä. Smitee tullu nyt muutama tunti pelattua, arenaa ja concuest moodia, alkuun olin aivan pihalla pelistä, mut sit huomasin et oli mahku pistää auto build päälle eli peli itse laittaa skillit yms. kunhan saa niitä kerättyä matsin aikana, tämä on meikäläiselle MOBA nuubille hyvä pääsee peliin paremmin sisälle. Muutenkin pelissä kun on 70 eri hahmoo niin toi autobuild on ihan hyvä. Pelimoodeista Areena moodi on nopee temponen kun taas Concuest moodi saattaa kestää ajallisesti melko kauan, sie jo porukka käytti antaumis votee, kun oli pelikellossa 40 min menny ;) Vaatii kyllä reilusti peli tunteja alle ennekuin hahmot/ buildit rupee edes jonnin verran aukeen. Pelistä löytyy ittessää valikko buildin rakenteluun joka hahmolle. Luulisin että moni joka kokeilee Smitee sen 10 min niin voi olla että aika nopeesti peli lähtee bittiavaruuteen ;) pelille joutuu antaan aikaa siis jos ei ole ennen MOBA genree pelannu. Itte pelimoodit nyt on aika selkeitä, hajota vastuspuolen tornit, hakkaa niiden minioneita ja tietenkin ihmisvastuksille kans käkättimeen, suojele omia minioneita että ne pääsee torneille sillon myös itte pääsee hakkaa torneja jne. tiimi työskentely tuntus olevan ihan pääosassa, kun areena taas on nopee temposta mättöö. Perjantaina päätän kumman hankin Paragon vai Smite, tosin luulisin että Paragonista tulee suositumpi ja onhan tuo uusi myöskin kesällä muuttuu free to play, eli tulevaisuus näyttäs hyvälle Paragonin osalta.
 
Vastaus: Paragon

Eihän tätä nyt malttanut oottaa viikonloppuun eilen tuli ostettua. Pelihän näyttäs olevan maksullinen beta, no eipä mitään ainakin pelaajat saa testaa rauhassa peliä ja antaa mielipiteitä kehitystiimille joskin ittestä nyt ei ole paljon tässä asiassa apua kun en kyseisestä genrestä mitään ymmärrä ;) Oikeestaan tämä on hyvä systeemi kun pelin testaus kestää näin kauan niin lopputulos luulis olevan loistava. Peli on nätti kuin sika pienenä myöskin rullaa sulavasti, hahmot on upeita. Matchmaking toimii hyvin joka myöskin näyttää lobbyssä kuka esim. pelaa PC:llä jne. Noista kortti hommista oikeen vie ymmärrä mitään, mutta dps kun pelannut niin käyttänyt matseissa oikeestaan pelkkiä kortteja jotka nostaa depsiä. Näköjään active puolellekin voi heittää noita passive kortteja jotka nostaa nyt vaikka dps. Hyviä tutoriaaleja onneksi löytyy netistä joka hahmolle, mut alkuun nyt tulee testailtua kaikkia hahmoja sit rupee se lemppari varmaan löytyyn, niin ja hen.koht lv on 6 taitaa 7 lv aukee 3 hahmoo lisää. Taitaa noita hahmoja tulla vie lisääkin ennen lopulista julkasua.
 
Vastaus: Paragon

Noista kortti hommista oikeen vie ymmärrä mitään, mutta dps kun pelannut niin käyttänyt matseissa oikeestaan pelkkiä kortteja jotka nostaa depsiä. Näköjään active puolellekin voi heittää noita passive kortteja jotka nostaa nyt vaikka dps. Hyviä tutoriaaleja onneksi löytyy netistä joka hahmolle, mut alkuun nyt tulee testailtua kaikkia hahmoja sit rupee se lemppari varmaan löytyyn, niin ja hen.koht lv on 6 taitaa 7 lv aukee 3 hahmoo lisää. Taitaa noita hahmoja tulla vie lisääkin ennen lopulista julkasua.

Kieltämättä verkosta noita oppaita piisaa, ja sieltä kelpaa oppia ammentaa. Kuitenkin, jos joku tässä nyt miettii, mitä karhun kauhukaista tuo korttihommeli oikein pitää sisällään, tässä lyhyt infopaketti.

Varsinaisen hahmon ohella pelissä pitää valita aina korttipakka. Näitä tarjotaan alussa valmiiksi kasattuina, mutta valikoista paketteja voi väsätä uusia. Korttivalikoimaa kartutetaan pelaamalla ja suorittamalla haasteita pelin sisällä.

Kortteja voi aktivoida ottelun aikana tukikohdassa. Matsin alussa käytössä on kolme pistettä. Korttipisteitä kertyy lisää matsin aikana keräämällä vihollisista irtoavia palloja. Pelissä on siis käytännössä kaksi erillistä kokemuspistejärjestelmää: perinteiset kokemuspisteet kehittävät hahmoa avaamalla tälle uusia kykyjä, korttikokemuspisteet antavat lisää resursseja korttien aktivoimiseen.

Tässä kohtaa lienee hyvä mainita, että pelin viidakkoihin on piilotettu eräänlaisia kaivoja, joista voi tonkia lisää korttikokemusta. Ensimmäiset keruulaitteet käydä asentamassa kaivoihin muistaakseni kolmen minuutin pelin jälkeen. Näistä huolehtimalla voi auttaa koko tiimiään, sillä kaivoista kerätty kokemus levittäytyy automaattisesti muille joukkueen pelaajille. Jos taisteleminen ei suju, voi ahkeralla viidakossa nuohoamisella auttaa siis edelleen merkittävästi joukkuettaan.

Kortteja on olemassa käytännössä kolmea sorttia: Orb Prime -kortteja, varusteita, ja päivityksiä. Näistä kaksi jälkimmäistä ovat alkuun niitä olennaisia.

Varusteita on edelleen kahdenlaisia: passiivisia ja aktiivisia, eli ne joko antavat automaattisen parannuksen hahmon kykyihin tai vaativat erillistä aktivointia. Mana- ja energiaputelit ovat klassisia aktiivisa varusteita, mutta joukossa on muitakin.

Passiivisilla varustekorteilla on päivityspaikkoja, joihin voi laittaa päivityskortteja. Kun kaikki kolme paikkaa on täytetty, antaa varuste jonkinlaisen bonuksen. Siksi varusteita kannattaakin päivittää yksi kerrallaan.

Varusteita voi päivittää varusteen tarjoamien bonusten osalta, eli jos joku kortti tarjoaa lisää energiavahinkoa, voit vahvistaa energiavahinkoa ja niin edelleen.

Orb Prime -kortit aktivoituvat automaattisesti tietyssä tilanteessa ja antavat parhaimmillaan pelaajalle selkeän etulyöntiaseman. Viidakosta voi löytää pikkuvihollisten ohella isomman örrimöykkiäisen, joka kestää ja kestää osumaa. Jättiläismonsun tappamalla saa kuitenkin hassunhauskan leijuvan palleron, jonka pitäisi viedä vihollistukikohdan lähettyville kartassa näytettävään pisteeseen. Jos tässä onnistuu, aktivoituu Orb Prime -kortti. Vaarana leikissä on tietenkin se, että vastustajat saavat palluran kantajan tappamalla pallon haltuunsa.

Korttipakkaa kasatessa ja kortteja matsin aikana aktivoidessa kannattaa miettiä hahmon vahvuuksia, omaa pelityyliään ja omaa rooliaan tiimissä. Käytännössä aina aloitukseen kannattaa kuitenkin ottaa mana- ja energiaputelit, sillä näistä on varsinkin matsin alkuvaiheessa suuri hyöty, kun mana- tai energiavarastot eivät ole vielä kasvaneet hahmonkehityksen ansiosta. Ottelun loppupuolella ne voi sitten viskata mäkeen, jos haluaa käyttää kaikki 6 korttipaikkaa hahmon parantamiseen.
 
Vastaus: Paragon

Kokeilin eilen ensimmäistä kertaa Murielilla pelaamista. Hyvä sinänsä, että peliin on laitettu nuo tekoälyä vastaan pelattavat matsit, kun niissä voi hyvin testailla eri sankareita ja niillä pelaamista, vaikkei tekoälystä yleensä ole minkäänlaista vastusta. En ole noin selkeällä tukihahmolla aikaisemmin pelaillut, mutta ehkä tuota voisi testata ihan ihmisiä vastaan pelatessakin.
 
Vastaus: Paragon

Onkos innokkaita pelaajia pelaileen porukassa? Ei ole toistaiseksi ketään kenen kanssa voisi pelata ja yksin on niin tylsää :(

Ite pelailen vaihtelevasti pitkin päivää ja eri mittasia sessioita. Jos jotaki kiinnostaa addailla, nii niXuX ja PC puolella pelailen!
 
Vastaus: Paragon

Onkos innokkaita pelaajia pelaileen porukassa? Ei ole toistaiseksi ketään kenen kanssa voisi pelata ja yksin on niin tylsää :(

Ite pelailen vaihtelevasti pitkin päivää ja eri mittasia sessioita. Jos jotaki kiinnostaa addailla, nii niXuX ja PC puolella pelailen!

On innokaita pelaajia mutta ilman porukkaa =(

Saisko 5 kasaan illalla?

Miten muuten toimii jos haluaa ps4 pelaaja kutsua pc pelaajan tai toisinpäin?
 
Ylös Bottom