Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Tangentti #008

  • Viestiketjun aloittaja jryi
  • Aloituspäivämäärä
J

jryi

Guest
tangentti.jpg


Pelaamisen pioneereina tietä raivaavat sankarit Jyri ja Markus ovat ottaneet käsittelyynsä tuoreuttaan haisevat Skyrimin ja Final Fantasy IX:n. Näiden hehkutusta komppaa Jani, jonka osuudessa kuullaan ylistystä japsiroolipelejä muistuttavista Lost Sphearista ja Oceanhornista. Mukana myös flunssanhoito-ohjeita ja reseptivinkkejä vihreiden kuulien ystäville.

Lue sivustolla...
 
Vahingossa semi-retro-jakso. Lopussa kuullut EarthBound-kehut ansaitsevat peukkua, kovin samaa mieltä joutuu olemaan.
 
Mainituista joka suunnan juoksumatoista VR-käyttöön tulee mieleen Virtuix Omni ja Cyberith Virtualizer. Kumpaakaan ei tosin taideta myydä kuluttajille vielä, vaikka Virtuixiakin muistan ihmetelleeni jo kauan kauan sitten.

Ja täällä myös yksi, jonka suosikki PS1:n Final Fantasyista oli VIII, koska sen tarina on useimpia muita hahmovetoisempi ja maanläheisempi, ja ne suunnittelijoiden nauttimat japanilaisen juomaveden psykedeelit iskevät kunnolla kuvioihin vasta aivan lopussa. Soundtrack on myös FF-suosikkini. IX puolestaan oli aina pettymys. Ei huono peli, mutta alunperin se jäi kesken jossain kolmoslevyllä ja pelasin sen alusta loppuun vasta muutama vuosi sitten. XII onkin sitten paras FF, ja Zodiac Age tuo mukaan vihdoinkin Japaniassa jo PS2:lle International-versiossa julkaistuja parannuksia, kuten sen nopeutuksen, ja yleisen japanilaistyylisen esoteerisyyden vähentämisen.
 
Mainituista joka suunnan juoksumatoista VR-käyttöön tulee mieleen Virtuix Omni ja Cyberith Virtualizer. Kumpaakaan ei tosin taideta myydä kuluttajille vielä, vaikka Virtuixiakin muistan ihmetelleeni jo kauan kauan sitten.
Noi on kyllä ihan jännän näköisiä, mutta noiden kanssa kyykistely ei välttämättä onnistu ihan hirmu hyvin.

Sitten yksi mitä noiden kohdalla mietin on että mahtavatko ne auttaa lainkaan esim. liikepahoinvointiin. Sisäkorvaa voi olla hankala huijata, joten jos todellista liikettä ei tapahdu, silmien ja tasapainoaistin välinen ristiriita voi aiheuttaa taas sitä värihaukotusefektiä.

Mutta noin muuten tuollaisella olisi kiva kokeilla jotain Counter Strikea tai vastaavaa.
 
Ylös Bottom