Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Maatalouspelit (Farming Simulator jne.)

Jep, aikalailla samalta näyttää kaikinpuolin.
Ojia ei ainakaan ole tulossa, mutta en jaksa uskoa, että edes pellot muokkautuisi mitenkään fysiikan mukaan.

Mulle riittäis nykyinen grafiikka ja ajoneuvot jne, mutta en kaipaa kuin peltoihin kunnon fysiikkaa. Eli season modi integroituna ja sit voit märällä kelillä jäädä jumiin, täytyy olla paripyörät jne. Eli fysiikka mukaan, edes pellolle.

Mut ei tuu tapahtuu..

Edit: tiistaina tosiaan Pure Farming saapuu. Teen siitä varmaan jotain striimiä sillon taas.
 
r15g2rih0rk01.png
 
Kuulostaa kyllä hyvälle. PCllä ei näköjään ole steamissä ennakkolatausta joten pitää vissiin odottaa huomis aamuun jotta se aukeaa, toivottavasti ei ole mahdottoman iso peli :D
 
Hiukan tutustun:


Edit: Puolentoista tunnin jälkeen..aivan jäätävä kasa lehmän jätöstä tää peli.

Tällä hetkellä ottaa niin paljon päähän, etten jaksa kauheasti edes selittää. kattokaa videolta jos kiinnostaa, parempi jättää kyl katsomatta.

Lyhyesti:
-Tekstuurit kamalat.
-Piirtoetäisyys hirvittävä.
-Ruudunpäivitys niin huono, että silmiä sattui pelaaminen.
-Kontrollit huonot.
-Esim dlc lisäri mappi..Saksa, jonka ennakkotilaajat sai. Se on niin pieni mappi, että siinä on _yksi_ pelto...siis mitä vit....
Muut myös pieniä.

Paljon paljon pikku juttuja joita kaipais Farming Simun puolelle, mutta kokonaisuudessaan jotain niin kamalaa, että älkää ostako. Älkää harkitko ostavanne..

Mä painut erittäin kettuuntuneena nyt nukkumaan ja tuskin haluan palata tän pelin pariin enää koskaan...
 
Viimeksi muokattu:
Tunnin tossa ehtisin testailla ja näkemykseni ovat PC versiosta.

Grafiikat ovat paremmat kun farming simissä mutta ei mitenkään älyttömästi.
Peli pyörii hyvin 1440p/60
Kontrollit on suoraan kopioitu farming simistä ja ainakin traktroilla ajeleminen tuntui paljon paremmalta.
Ura modin kun aloittaa Montanasta niin mappi näyttää kohtuu isolta mutta en ole sata varma laajeneeko se vielä myöhemmin koska siinä on paljon aluetta johon ei pääse, sekä sellainen sininen seinä kun sinne yrittää itse mennä pelissä.

Tällä hetkellä en voi muuta sanoa kuin että peli tuntuu hivenen viilatulta farming similtä, ainoastaan tuo tutorial/uramoodi tuntuu sellaiselta selkeästi uudemmalta jutulta.
 
Ainakin pleikalla joutuu esim tabletilla joka kohdassa klikkaamaan x:ää ja pakittamaan ympyrällä, kun saman voisi hoitaa tateilla.
Vasemmalla liikkua kaupassa kategorioiden välillä, spostissa postien välillä jne. Ja oikealla sit selata niitä koneita/lukea sitä postia.
Minimappia ei saa ajon aikana suurennettua, eikä siitä saa mitään selvää.

Lisäksi esim kyntöauran kääntö. Aivan käsittämätön. Ensin unfold auralle, sit ajellaan ja kun haluaa kääntää, niin joutuu pistämään fold, tekemään käännän ja unfold. Täysin käsittämätön.

Tai puimurin leikkuupöytä. Oikealla tatilla liikkuu ylös/alas, mutta samasta tatista putki tulee ulos/sisään sivusuunnassa. Eli kun yrittää laskea leikkuupöydän, niin 80% tapauksista myös putki tulee ulos.

Montana on ainut ”isompi” mappi, joka on ehkä 3/4 FS:n normi mapista. Mutta esim Italiassa ei ole kuin oliivi/viinitarhoja. Eli käytännössä rivi pensaita ilman mitään variaatiota tekemisess.
Saksassa tosiaan yksi ainut pelto.

Ilmeisesti ps4 pro:lla jouduttu sitten karsimaan todella rajulla kädellä grafiikoita, sillä fps huitelee varmaan 20hujakoilla, piirtoetäisyys 10-15m ja muutoinkin tekstuurit aivan kamalan näköisiä. Fs17 näyttää 4k töllöllä ja pro:lla eri sukupolven peliltä ja pyörii 60fps.

Ajomalli itsessään on parempi, joskin traktori tyhjänä ylämäkeen 10km/h, kuorma päällä 15km/h. :S
Kuorma-auton ajomalli sit taas onkin jo ihan hirveä. Myöskään ohjaamoista ei näe ulos, koska FOV säätöä ei ole.
Lisäksi jopa 30-40km/h in niin hidas, että kestää ajaa todella kauan esim myyntipaikalle.

Myöskään vilja ei tuhoudu, päinvastoin tutoriaalissa ajettiin puimurin alle keskelle viljaa.


Tässä on julmetun iso potentiaali, jossa pilattu lähes joka osa-alue.
Traktorin hajoaminen vaihteiston, moottorin jne osalta todella hyvä idea, tabletti tietokone valikoihin loistava ideana, toteutus kamala. Kampanja olisi todella hyvä, jos peliä jaksaisi pelata.

Ja jokainen farmipeli kaipaa oikeasti fysiikkapohjaista peltoa. MudRunner tekee sen koko kartalle, mutta tekisivät edes peltojen osalta. Kaikki kopioi erittäin huonolla teknisellä osaamisella FS sarjaa ja lisäilevät omia hyviä pikku juttujaan.

Ps4 Pro:lla peli on teknisesti pelikelvoton, mutta vaikka kontrollit, fps ja grafiikka saatais kuntoon, on FS17 valovuosia edellä kokonaisuutena tätä. Mikä on todella sääli sen vuoksi, ettei FS17 todellakaan ole mikään erinomainen peli.
 
Kiitoksia Omenanraadolle kommenteista. Pure Farming oli mulla pitkään hankintalistalla, mutta nyt taidan suosiolla jäädä odottelemaan seuraavaa FS:ää. Toki nuo sun mainitsemat viat ja puutteet kuulostavat osa sellaisilta, joita voisi olettaa päivityksillä korjaantuvan, joten saas nähdä.
 
Kiitoksia Omenanraadolle kommenteista. Pure Farming oli mulla pitkään hankintalistalla, mutta nyt taidan suosiolla jäädä odottelemaan seuraavaa FS:ää. Toki nuo sun mainitsemat viat ja puutteet kuulostavat osa sellaisilta, joita voisi olettaa päivityksillä korjaantuvan, joten saas nähdä.
Kyllä mä tälle mahdollisuuden kampanjan osalta annan, jos edes fps saadaan kuntoon.

Tässä video plussista ja miinuksista (vähäiset plussat vasta loppupuolella)


Edit:
Tässä kuva _koko_ Saksan kartasta:
22B47BF5-FF91-437E-ABC1-CF1AA025B470.png
 
Viimeksi muokattu:
Kävin pitkästä aikaa kurkkaa miltä FS 17 näyttää ja onhan se hivenen karun näkönen verrattuna PF 18, PF on huomattavasti realistisemman näköinen. Mutta sitä en muistanut että FS 17 pyörii prolla 4k 60 FPS droppeja siellä täällä riippuen missä ajelee, sitten ottaen huomioon kaikki ne modit mitkä on saatavilla niin en näkisi että konsoleilla on kauheasti kilpailua kumpi kannattaa ostaa jos peli nyt pyörii ja näyttää niin huonolta kuin Omena sanoo.

PCllä asia on erilainen koska tarpeeksi tehokkaalla raudalla PF 4k:na näyttää selkeästi paremmalta kuin FS 17 ja kontrollit sekä fysiikat ovat paremmat kuin kilpailijassa. Ainoastaan Kaluston vähyys ja modien puute tässä vaiheessa tekee FS 17 paremman, kunhan ajanmyötä saadaan enemmän kalustoa sekä modien että kehittäjien toimesta ja muitakin modeja peliin tehtyä niin näkisin että PF on kyllä mahdollisuudet ainakin kiilata itsensä sinne kilpailuun mukaan jos ei nyt selkeästi FS edelle.
 
Kyllä mun mielestä todella iso ongelma on se, että PF ei tee mitään paremmin, poislukien fysiikka, joka sekin on silti aivan onnetonta, kun FS:ssä se on luokatonta. Ja esim pellolla ei ole pienintäkään eroa fysiikoissa/muokkautuvuudessatms.
Lisäksi kun PF:ssa vauhdintunne on kamala. Nopeus näyttää 80km/h ja kestää 5min kartan toiseen päähän ja ruudulla auto matelee. Hirvittäväksi tuossa tekee se, että traktorit meneekin 10-30km/h, jolloin ongelma pahenee. Lisäksi kun tyhjänä pienen pieni ylämäki ja traktori menee 10km/h, kuorma-auto 30km/h. Kaikki kestää jumalattoman kauan.

Mapit on ihan hirveitä, poislukien aloitus mappi. Uudet lajikkeet ei tuo mitään uutta, päinvastoin yksipuolistaa hommaa. Esim Italian mappi on täysin käsittämätön ja kaiken kruunaa se Saksan mappi, jota en olisi kehdannut markkinoida ennakkotilaajille.

Tuotteiden ja rakennusten jne hinnoittelu on ihan päin persusta. Avolava 30k o ihan ok, mutta traktorit ja kuorma-autot vain 50-70k. Ei missään suhteessa.
Tuulimyllyn rakennus 4500e, mitä ihmettä?? FS:ssa se on jotain miljoonan tai yli. Ei kukaan rakenna alle viiteen tonniin tuulimyllyä. Saat alotusrahoilla periaatteessa kaiken auki jos haluat.

Vaikka molemmista jätetään modit pois, niin FS on vain kaikinpuolin monipuolisempi ja paremmin tehty.
Puren etuna tietty logiikka kontrolleissa, mutta tabletin hirveä käyttöliittymä ja työkoneiden epäloogisuus pilaa ne täysin.

On hyvä idea pistää etupään koneiden hallinta L1:n taakse ja R1:n taakse, mutta juuri kyntöauran kääntäminen. Farming Simussa yksi napinpainallus. Tässä tehdään kolme erillist vaihetta ja napinpainallusta. Työn suorittaminen on naurettavan hidasta täysin typerien kontrollien vuoksi.

Ne edut jää kampanja moodiin ja siihen, että voit hallita monia mappeja yhden saven alla samoilla rahoilla.
Ihan kaiken muun Farming Simu tekee paremmin, vaikka jätettäisiin tekninen toteutus ja modit pois.
 
Jokaisella on oikeus mielipiteeseensä :)
Toki, mutta jos nyt unohdetaan grafiikat ja modit, niin mitä tämä tekee niin ratkaisevasti paremmin?
Fysiikoiden paremmuus kun lähinnä jää siihen, että täydestä vauhdista ei lähde traktori ”liitoon”, muutoin se ei näy missään.

Sit omia mietteitä lisää:

Äsken koitin kampanjaa lisää ja täysin käsittämättömästi ei äestetty ollenkaan. Mentiin kyntämään, johon päälle kylvettiin suoraan. Vieläpä koneella joka ei käsittääkseni käy kylvämiseen ilman äestystä.
Ja vaikka olisi käynytkin, niin pellon tekstuuri jäi edelleen ”kynnetyksi”, tuli vain harmaa pöly päälle.
Oli myös yksi kaistale puinnin jäljeltä johon ei kylvänyt mitään. Kyllä se siihenkin se kuuluisi kylvää, jos ei kerran äestää tarvitse.

Sen jälkeen tuli teksti et ”kastele”, no sähköpostissa luki vain, että mene pellon reunaan ja kytke kastelujärjestelmä R1+X..no ei tapahdu mitään. Lopulta tajusin madella toiselle puolen karttaa hakemaan vesikärryn, jolla kastellaan pelto.
En ihan kyllä ymmärrä miksi? Ei meilläpäin vettä pellolle laiteta, lannotteita kylläkin.
Ja tosiaan paloi taas käpy noiden kontrollien kanssa, kun kyntöauraa ei saa mitenkään fiksusti käännettyä. Ja puimurin piippu aukeaa ihan kokoajan, kun samasta tatista säädetään leikkuupöytä ylös/alas.
Miksi nuo edes on tateissa, kun ei liikkeet ole edes portaattomia. Ja kun yrittä saada konetta traktorin perästä alas, menee 2-3sek ennen kuin mitään tapahtuu, todella iso viive.

Cruise on kanssa aivan käsittämätön. Esim kyntäminen 8km/h, cruisella 4km/h. Samoin maantiellä menee 30km/h, cruisella joku 15km/h.

Ja entäs noi kampanjan shköpostit. Tuo tabletin käyttöliittymä aiheuttaa sen, että kun mulla oli 20 lukematonta sähköpostia, niin joudui painamaan noin 60 kertaa lukeakseni kaikki.
äxällä valitaan posti, ympyrällä pois, tatilla seuraavaan. Kolme painallusta per postin lukeminen. Jokseenkin typerä systeemi.
 
Toki, mutta jos nyt unohdetaan grafiikat ja modit, niin mitä tämä tekee niin ratkaisevasti paremmin?
Fysiikoiden paremmuus kun lähinnä jää siihen, että täydestä vauhdista ei lähde traktori ”liitoon”, muutoin se ei näy missään.

Sit omia mietteitä lisää:

Äsken koitin kampanjaa lisää ja täysin käsittämättömästi ei äestetty ollenkaan. Mentiin kyntämään, johon päälle kylvettiin suoraan. Vieläpä koneella joka ei käsittääkseni käy kylvämiseen ilman äestystä.
Ja vaikka olisi käynytkin, niin pellon tekstuuri jäi edelleen ”kynnetyksi”, tuli vain harmaa pöly päälle.
Oli myös yksi kaistale puinnin jäljeltä johon ei kylvänyt mitään. Kyllä se siihenkin se kuuluisi kylvää, jos ei kerran äestää tarvitse.

Sen jälkeen tuli teksti et ”kastele”, no sähköpostissa luki vain, että mene pellon reunaan ja kytke kastelujärjestelmä R1+X..no ei tapahdu mitään. Lopulta tajusin madella toiselle puolen karttaa hakemaan vesikärryn, jolla kastellaan pelto.
En ihan kyllä ymmärrä miksi? Ei meilläpäin vettä pellolle laiteta, lannotteita kylläkin.
Ja tosiaan paloi taas käpy noiden kontrollien kanssa, kun kyntöauraa ei saa mitenkään fiksusti käännettyä. Ja puimurin piippu aukeaa ihan kokoajan, kun samasta tatista säädetään leikkuupöytä ylös/alas.
Miksi nuo edes on tateissa, kun ei liikkeet ole edes portaattomia. Ja kun yrittä saada konetta traktorin perästä alas, menee 2-3sek ennen kuin mitään tapahtuu, todella iso viive.

Cruise on kanssa aivan käsittämätön. Esim kyntäminen 8km/h, cruisella 4km/h. Samoin maantiellä menee 30km/h, cruisella joku 15km/h.

Ja entäs noi kampanjan shköpostit. Tuo tabletin käyttöliittymä aiheuttaa sen, että kun mulla oli 20 lukematonta sähköpostia, niin joudui painamaan noin 60 kertaa lukeakseni kaikki.
äxällä valitaan posti, ympyrällä pois, tatilla seuraavaan. Kolme painallusta per postin lukeminen. Jokseenkin typerä systeemi.

En sanonut että tämä on parempi, sanoin että tämä on varteenotettava vaihtoehto jotka haluavat kokeilla jotain vähän uutta. Peli ei missään nimessä ole mikään mullistava farmi simu mutta varsinkin kampanja mode on ollut tähän mennessä todella viihdyttävä ja asia joka erottaa sen edukseen verrattuna farmin sim sarjaan.

Olen samaa mieltä että tuo sähköposti systeemi on vähän hölmö mutta luen vaan silloin kun pitää tehdä jotain mistä en tiedä mitään.
Suurin osa asioista mitä olet luetellut miinuksia eivät meikäläsitä hetkauta suuntaan taikka toiseen koska omaan peliin ne ei vaikuta negatiivisesti tai en vain koe niitä ongelmiksi.

Asioita joita voisivat korjata on

Hyppy ja juoksunappi
Bensan kulutukseen eri asteita
Ajankulku hitaammaks
FOV säätö (on tulossa seuraavassa patchissä)
Kartasta voisi tehdä samntyylisen kun farming simissä ettei tarvi keskeyttää peliä

Tälleen äkkiseltään tulee mieleen ja kaikki noista saadaan todennäköisesti päivityksillä.
 
Eli ei ole outoa, että farmaus simulaatiossa tehdään työvaiheita mitä oikeasti ei tehdä, tai jätetään kokonaan joku vaihe tekemättä ja nekin mitkä tehdään, ei muuta edes tekstuureja?

Miten on edes mahdollista, että kylvön jälkeen pelto on edelleen kynnettynä? Onhan tuollainen täysin anteeksiantamaton juttu, saati ettei peltoa äestetä ollenkaan, vaikka siinä pellon tiedoissa kyllä cultivointi kohta erikseen on.

Järjestys siinä pellossa:
Kyntö
Kylvö
Cultivointi (äestys) (kylvön jälkeen ja ei edes tarvitse tehdä???)
Kastelu (??? Miksi??)
Lannoitus
Puinti

Vaikka ois bugeja, niin miten huolimattomasti voi pelin tehdä, että taso on tätä.
 
Oletko niin pitkälle päässyt että voit olla varma etteikö tämä olisi vain ollut niin sanottu ”tarpeelliset vaiheet” sitten myöhemmin tulee advanced tutorial joka neuvoo noita muita juttuja asteittain, ettei tungeta joka asiaa kerralla naamalle.
 
Oletko niin pitkälle päässyt että voit olla varma etteikö tämä olisi vain ollut niin sanottu ”tarpeelliset vaiheet” sitten myöhemmin tulee advanced tutorial joka neuvoo noita muita juttuja asteittain, ettei tungeta joka asiaa kerralla naamalle.
Siinä käytiin kaikki muut vaiheet läpi ja tehtiin yksi mitä ei oikeasti tehtäisi.
Tuolla ”tarpeelliset vaiheet” logiikalla kyntäminen jätetään pois ja äestetään suoraan puinnin jälkeen, koska niin tehdään oikeastikin ja esim. FS:ssä kyntäminen taitaa olla pakollista vain joka toinen tai kolmas kerta.

Puinnin jälkeen voi kylvää kyllä suoraan, jos on kylvökone mikä kultivoi samalla. Tässä sellaista ei ollut ja kynnettiin välissä.
Vehnä kylvettiin suoraan kynnettyyn peltoon ja käytännössä siroteltiin joku ihmeellinen harmaa pöly siihen päälle. Pelto pysyi kynnettynä, kunnes yks kaks se pelto tasottui aivan sileäksi siinä hetkessä, kun vilja alkoi kasvamaan. :D
Ja ”tarpeelliset vaiheet” ajatuksella olisi luultavammin lannoitettu, eikä vedetty kärrystä pelkkää vettä siihen päälle kuten nyt.
 
Devit ovat todella paljon tekemisissä pelaajien kanssa steamin foorumeilla ja vastailevat kysymyksiin mitä pelaajat haluavat että siihen lisätään//muokataan.

Esittivät kysymyksen tuohon bensan kulutukseen minkälaista kulutusta jengi haluaa ja vastasin hemmolle että miksi ei laittaa muutamaa vaihtoehtoa niin jokaisella on mahdollisuus valita mieleisensä, kaveri vastas sit siihen että selvä, perjantaina tulee uusia bensa asetuksia :D

Eli jos haluaa vaikuttaa pelin sisältöön niin sinne oitis, tietysti realistisuuden rajoissa mitä on mahdollista muokata ja mitä ei.
 
Ylös Bottom