Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Wiin parhaat pelit

Vastaus: Wiin parhaat pelit

Nyt kun Wiin taru lähestyy miun osalta loppuaan WiiU:n kolkutellessa jo ovea, lienee hyvä listata omat parhaat kokemukset. Lista on järjestäytynyt lähinnä sen mukaan kuinka hauskaa minulla on näitä pelatessa ollut enkä paljon välitä siitä, onko joku peli graafisesti tai muuten aikaansa jäljessä.


1. Fire Emblem: Radiant Dawn
Peli, joka osui kuin tikka tauluun. Strategia- ja roolipelien suurena ystävänä niiden yhdistelmä oli jotain ennen kokematonta ja viihdyin pelin parissa reilut 99 tuntia. Ja voin sanoa, että hetkeäkään en siinä ajassa ollut tylsistynyt. Vaikeuskerroinkin oli harvinaisen hyvin kohdillaan.

2. Disaster: Day of Crisis
Erinomaisen vaihteleva ja paloissa etenevä peli. Sisälsi puhdasta ammuskelua, seikkailua, autolla ajoa, ohjainten vetkutusta ja kaikkea kivaa. Mikään osio ei ole erityisen hienosti tehty, mutta pelin vaihtelevuus piti mielenkiinnon yllä loppuun asti. Juoni oli surkeudessaan aika hupaisa luulen, että se on hieman kieli poskessa ja katastrofielokuvia satirisoiden kirjoitettukin.

3. Skate It
Ainoa kunnon peli, jota lopulta pelasin tasapainolaudalla. Ihan pirun hankala alussa ja oikeastaan vasta ihan pelin lopussa opin todella tekemään temput niinkuin oli tarkoitus. Mutta voi sitä riemua, kun lopulta pystyi pistämään skeittaajan sinne minne halusi ja tekemään samalla isot pisteet jollain hienolla tempulla! Aika monta kertaa könysin pitkin olohuoneen lattiaa, kun viimeiseen asti yritin pysyä laudalla ja saada trikkejä onnistumaan.

4. Grand Slam Tennis
Harvoja liikeohjausta erinomaisesti hyödyntäviä pelejä. Tässä oli todellakin väliä sillä, miten ohjainta kädessään piti ja mihin suuntaan sillä heilutteli. Onlinessä pelailin kymmeniä tunteja ja onnistuin lopulta kovalla työllä nousemaan maailmanlistalla sadan parhaan joukkoon. Suurta hupia!

5. Mario Galaxy
Ostin samaan aikaan itse konsolin kanssa ja kyllä oli maaginen kokemus! Tavoitti jotain samaa kuin vanhat NESsin Mariot kauan sitten, sellaista hämmästyksen sekaista innostusta.

6. Mario Party 8
Monet nousuhumalaiset viikonloppuillat meni tämän parissa. Moninpelinä suurta hupia aikaan kun liikeohjaus ei ollut vielä kyllästyttänyt.

7. House of the Dead: Overkill
Zombien ammuskelu on vaan niin lystiä!

8. Silent Hill: Shattered Memories
Nihkeästi liikkeelle lähtevä, mutta lopulta todella tunnelmallinen ja kiehtova peli. Tarina oli loistava ja itseasiassa parempi kuin monessa muussa pelaamassani Silent Hillissä.

9. Anno: Create a New World
Oikein maistuva välipala. Pitkäksi aikaa pelistä ei ollut iloa lyhyehkön tarinan vuoksi, mutta tämmöisistä minä kyllä innostun! Peli pysyi mukavasti järkevän kokoisena eikä PC-versioista tuttua ihmiselle mahdotonta kaaosta ja kompleksisuutta tullut vastaan.

10. Donkey Kong Country Returns
Viimeisteltyä ja sopivan hankalaa tasohyppelyä.


Yhteensä Wii-uralleni kertyi tasan 50 peliä. Ehkä tässä vielä yhden tai kaksi kerkiää ennen WiiU:ta. Tosin sen tarjonta puolestaan näyttää jo nyt sen verran hyvältä, että ehkä kannattaisi pitää lepotaukoa ennenkuin hyökkää sen kimppuun...
 
Vastaus: Wiin parhaat pelit

1. Super Mario Galaxy

Loppujen lopuksi yllättävän ylivoimainen peli Wiin katalogissa. Aivan ihastuttavan hämmästyttävän hauska, tyylikäs ja koukuttava peli, joka palautti innostuttaen ajassa jonnekin 90-luvulle ja niihin muistoihin, kun ensimmäistä kertaa pelasi Super Mario Worldia ja myöhemmin Super Mario 64:sta.

Neljä seuraavaa eivät ihan mietityssä järjestyksessä:

2. Legend of Zelda: Twilight Princess
3. Metroid Prime 3
4. Super Mario Galaxy 2
5. Legend of Zelda: Skyward Sword
6. Super Smash Bros Brawl

Niin kliseistä ja tavallaan masentavaa kuin se onkin, niin kyllä nämä Nintendon omat AAA-pelit muodostivat meikäläiselle ihan selkeästi konsolin top 6:n. Kaikki muut pelit jäivät näistä selvästi jälkeen, mutta kaksi seuraavaa löytyi vielä helposti, koska ne pelasin todella mielelläni läpi:

7. No More Heroes 2
8. Super Paper Mario

Pitkän pohdinnan jälkeen päädyin näihin, koska sisälsivät sitä liikkumista ja hauskanpitoa mistä Wii kenties tullaan muistamaan. Kumpaakaan ei ihan loputtomiin jaksanut, mutta hyviä muistoja, joten näillä sitten top 10 loppuun:

9. Wii Sports
10. Rayman Raving Rabbids TV Party

Bubbling under: Metroid: Other M sekä kesken jääneet Zack & Wiki ja MadWorld.
 
Vastaus: Wiin parhaat pelit

Wii U:n julkaisusta huolimatta olen pelannut enemmän Wii-pelejä kuin Wii U -pelejä. Nyt muillakin on hyvä tilaisuus hyödyntää Wii U:n taaksepäinyhteensopivuutta ja tutkia Wii-pelivalikoiman helmiä. Senkin vuoksi nyt oli sopiva tilaisuus laajentaa omaa Wiin top-listaa:

15. Wario Land: Shake Dimension - kekseliäs ja hauska 2D-tasohyppely ja kaunista käsinpiirrettyä animaatiota.
23. Mario Party 9 - vanhan partypelisarjan pitkään kaivattu uudistuminen, joka tarjoaa kosolti uusia ideoita ja tuo Mario Partyn viimeinkin kunnolla Wiille.
26. Cave Story - moderni neoretro-klassikko, joka osoittaa että persoonallinen ja tunnelmallinen seikkailu ei tarvitse uusimpia audiovisuaalisia kikkoja.
29. Samba de Amigo - Segan ratkiriemukas latinorytmien täyttämä marakassipeli pääsi aikanaan myös Wiin omistajien iloksi. Toteutus ei ole aivan täydellinen, mutta Samba de Amigo tarjoaa pikkupuutteista huolimatta taattua hauskanpitoa ja energistä latinopoppia.
34. Dragon Quest Swords - Dragon Quest -sarja taipui hienosti myös suoraviivaisemmaksi toimintapeliksi Wiillä. DQ Swords ei ole yhtä pitkä kuin sarjan pääseikkailut, mutta tarjoaa samaa charmia aivan uudenlaisella pelikokemuksella ryyditettynä.
36. Tomena Sanner - vielä lisää sitä omalaatuista japanilaista huumoria, mutta tällä kertaa tyylikkäässä sivuttainscrollaavassa juoksupelissä. Edullinen ja ehdottomasti tutustumisen arvoinen WiiWare-ostos.
37. Sonic and the Secret Rings - Sonicia nähtiin Wiillä monessa muodossa, mutta paras lienee yhä Sonicin ensimmäinen Wii-seikkailu, joka ei yritä keksiä Sonic-tasohyppelyä uudelleen, vaan keskittyy Sonicin nopeuteen ja tarjoaa vauhdikasta pelattavaa 3D-esteratojen muodossa. Kannattaa ehdottomasti huomioida myös pelin moninpelimoodit.
38. Final Fantasy CC: My Life as a King - fantasiakaupungin rakentamista ja seikkailijoiden ohjastamista Crystal Chronicles -maisemissa. Pitkäikäinen, laaja ja kärsivällisyyttäkin vaativa peli, jolle soisi vielä tulevan jatkoa.
39. Vampire Crystals - WiiWaren arcade-tyylinen twinstick-räiskintä, joka toimii mainiosti niin Classic Controllerilla kuin Wiikake & Nuntsa -kombollakin. Tarjoaa tiukan vaikeustason, mutta yksinpelin lisäksi myös useita moninpelimoodeja jopa 4 pelaajalle.
40. House of the Dead: Overkill - tyylikäs ja runsaasti camp-huumoria sisältävä raideräiskintä, joka herätti Segan pyssysarjan kuolleista.

Myös ensimmäisen sivun listat on päivitetty. Jälleen ulkopuolelle jäi paljon huomionarvoisia pelejä, joten listauksen koostaminen jatkuu.
 
Vastaus: Wiin parhaat pelit

En ole vielä kovin montaa peliä ehtinyt pelaamaan, mutta Smash bros brawl ja Super paper mario on kyllä kärkikastia. New super Mario bros myös hieno tasoloikka joskin järjettömän vaikeaksi nousee vaikeusaste heti alussa :(
 
Vastaus: Wiin parhaat pelit

Listaaminen on parasta keskustelua!

1, Super Mario Galaxy
2. Mario Kart Wii
3. The Legend Of Zelda: Twilight Princess
4. Super Mario Galaxy 2
5. Metroid Prime Trilogy
6. The Legend Of Zelda: Skyward Sword
7. Donkey Kong Country Returns
8. Wii Sports

Perustelut kaikkiin: Nintendo

Täytyy myöntää, kuten listastakin näkyy, että Wiillä tuli keskityttyä Nintendon omiin peleihin. Muiden firmojen pelit pelasin enimmäkseen boksilla. Toki olen Wiillä kokeillut muitakin kuin näitä pelejä, mutta eivät ne ole niin iskeneet. Sitten on vielä pelaamattakin potentiaalisia mestariteoksia, kuten Xenoblade Chronicles.
 
Vastaus: Wiin parhaat pelit

Olen joskus kokeillut aikoinaan Zelda 64. Se vaikutti silloin hyvältä vaikka en paljoa pelannutkaan. Ostin nyt Wii U ja katselin että tuo Zelda - Skyward Sword näyttää mielenkiintoiselta (tiedän että on wiin peli). Kuinka lapsellisia nuo Zeldat ovat? Ulkoasu nyt näyttää enemmän lapsille suunnatulta mutta onko tarina myös aikuisten makuun?

Tarviiko ollut pelata aikaisempia jotta tajuaa mistä on kyse?
 
Vastaus: Wiin parhaat pelit

1. Kuinka lapsellisia nuo Zeldat ovat?
2. Ulkoasu nyt näyttää enemmän lapsille suunnatulta mutta onko tarina myös aikuisten makuun?
3. Tarviiko ollut pelata aikaisempia jotta tajuaa mistä on kyse?

1. Tuo on vähän yksilöllistä miten lapsellisena jotain pitää. Hae youtubesta "skyward sword trailer" niin saa jotain käsitystä. Pelistä on julkaistu lukuisia mainosvideoita, mutta ne myös spoilaavat.
2. Zelda peleissä ei ole pahemmin juonta. Juoni on perus videopelikamaa "paha mölli uhkaa maailmaa".
3. Ei. Zeldat on itsenäisiä pelejä.
 
Vastaus: Wiin parhaat pelit

Mä en kyllä koe, että Zeldat olisivat missään mielessä "lapsellisia", tai lapsille suunnattuja. Niiden maailma, tyyli ja pelimekaniikka on suunniteltu kaiken ikäisille pelaajille, toki mausta riippuen (paitsi ehkä kaikista pienimmille, sillä englanninkielen taito olisi syytä olla jollain tasolla). Itse olen kohta 35v pelaaja ja Zeldan tyyli puhuttelee itseäni huomattavasti enemmän, mitä monet näiden "aikuisten pelien" tyylistä. Tämän allekirjoittaisi todennäköisesti myös 25v tyttöystäväni.

Lastenpelejä ovat mielestäni pelit, jotka ovat tematiikaltaan, sekä pelimekaniikaltaan selkeästi lapsille suunnattuja, kuten Disney Prinsessat, My Little Pony-pelit, Disney Cars, Zhu-Zhu Pets, Petshop jne. Näistä en voisi kuvitella kovinkaan monen aikuisen pelaajan saavan hirveästi irti, toisin kuin esim. Zeldoista.
 
Vastaus: Wiin parhaat pelit

Joutui sitten ostamaan Mario kart Wiin alkuperäisenä ja tulikin pelattua 50cc cupit läpi. Todella helppo ja oikein viihdyttäväkin peli, mutta saisi kyllä enemmän palkita pelaaminen. Ei auennut kuin yksi kulkupeli ja King boo hahmo vasta.
 
Vastaus: Wiin parhaat pelit

Wii julkaistiin Euroopassa 8. joulukuuta vuonna 2006, hyvin samanlaisessa säässä kuin mitä nyt on ollut. Alusta alkaen tämä konsoli toi mukanaan valtavasti pelinautintoa, ja yhä vieläkin sen pelit jaksavat viihdyttää ja innostaa. Oli siis vähintään aiheellista taas vähän miettiä ja päivittää tätä listaani, nättiin top 50 -kokoon. Tällä kertaa harkinnasta läpi pääsivät:

19. Wii Play - ei aivan vastaavia neronleimauksia kuin Wii Sportsissa, mutta myös Wii Play -kokoelma on kestävä klassikko, jonka pariin mielellään palaa yhä vuosia myöhemminkin.
21. Pac-Man Party - Pac-Manin 30-vuotisjuhlaa varten tehty erittäin laadukas partypeli. Lainaa vähän Mario Partyilta, ja tarjoaa myös vanhoja Namcon arcade-klassikkoja pelattavaksi.
24. Airport Mania: First Flight - hyväntuulista ja erittäin hauskaa lentokenttämanagerointia.
25. Mega Man 9 & 10 - tiukkaa retrohaastetta ja tasosuunnittelua, jossa oikeasti tavoiteltiin sarjan NES-pelien parhaita hetkiä.
33. Mario Kart Wii - tämä peli teki Mario Kartista jälleen hauskaa kotikonsolilla. Wii-ratti on ylivoimaisesti paras tapa pelata.
34. Anno: Create a New World - hauskaa pikkunäpräämistä ja rakentelua Wiillä. Pelattava loppuu kenties vähän aiemmin kuin toivoisi, mutta tämän parissa viettää silti monet mukavat illat.
36. Super Smash Bros. Brawl - ainakin omaan makuun toistaiseksi paras Smash-peli, joka sopii niin pitkäaikaisiin sohvamoninpeleihin kuin myös yksinpelattavaksi viihteeksi Subspace Emissary -moodin ansiosta. Brawlin valtava ja laadukas musiikkivalikoima on myös yhä ylittämätön.
37. Sonic Colours - Sonicin hetkellinen paluu laatupeleihin huipentui Sonic Coloursiin.
41. Punch-Out - tyylikäs päivitys NES/SNES-aikojen nyrkkeilysarjaan.
46. Rayman Origins - Raymanin paluu 2D-tasoloikkaan oli hauska mutta ei täysin ongelmaton seikkailu.

Täysi henkilökohtainen top 50 löytyy aloitusviestistä. Ja top 50, eikö siinä ala olemaan jo aika valtava laatuero kärkikympin ja niiden viisikymppisten välillä? Ajan myötä toki suosikit ovat vähän muuttuneet ja liikkuneet, mutta kyllä tuossa listan häntäpäässäkin on vielä aivan erinomaisia pelejä, jotka ovat vuosien varrella tuottaneet runsaasti hupia. Yhä vieläkin löytyy lukuisia Wii-pelejä, joita en tähän päivitykseen ehtinyt miettiä, ja jopa joitakin vielä pelaamattomia mielenkiintoisia tapauksia. Uusimpana tapauksena esimerkiksi Rodea the Sky Soldierin Wii-versio.
 
Vastaus: Wiin parhaat pelit

Tulipa tässä pari viikkoa sitten tehtyä kirpparilöytö, joka yllätti aivan totaalisesti ja vieläpä positiivisella tavalla. Ostin nimittäin Speed Racerin viidellä eurolla ja siitähän sitten kuoriutui varsin mainio F-Zeron korvike. Ohjattavuus on parhaimmistoa, mitä olen wiimote-ajopeleissä kokenut ja pelistä löytyy muutenkin tekemisen meininkiä. Jo pelin ulkoasu tuo useaan otteeseen mieleen F-Zeron, puhumattakaan vauhdin tunnusta, joka on paikoin melkoinen. Myös ratasuunnittelu on laadukasta, eikä pelissä ole mielestäni yhtäkään huonoa rataa. Ulkoasukin ajaa asiansa ja Wii U:n hdmi-piuhan kautta peliä kestää katsella vieläkin, vaikka autojen mallinnus nyt ei kovin kummoista olekaan. Kaahailun ohessa tapahtuva taistelukin tuntuu jotenkin paljon luontevammalta kuin F-Zerossa, jossa en käytä koskaan hyökkäyksiä, vaan keskityn puhtaaseen ajamiseen. Speed Racerin vaikeustaso on myös hyvässä balanssissa, eikä se aiheuta turhautumista, vaikka kisoista välillä haastetta löytyykin. Bonuksena ns. uramoodin voi ajaa kaverin kanssa, mikä helpottaa kisoissa pärjäämistä.

Pelissä on oikeastaan vain kaksi puutetta, jotka kyllä toki ymmärrän. Ensimmäinen on se, että sisältöä saisi olla hieman enemmän, mutta sen puutetta selittänee, että kyseessä on lisenssipeli, jolla on varmasti ollut suht tiukka aikataulu. Toinen puute on puskurikuvakulman puuttuminen, mutta toisaalta kyseinen kuvakulma vaikeuttaisi taisteluun tarvittavien liikkeiden tekemistä.

Eihän tämä nyt ihan F-Zero ole, mutta mielestäni erittäin hyvä ajopeli ja ohjaustuntumansa ansiosta paljon parempi kuin esim. Wiin Fast: Racing League, jonka yliherkkä ohjattavuus nousi kynnykseksi nauttia pelistä, jossa muuten olisi ollut potentiaalia. Mikäli tuota ohjattavuutta ei ole parannettu huomenna ilmestyvään Fast Racing Neoon, niin peli jää ostamatta, vaikka se kiinnostusta on herättänytkin.

Joka tapauksessa, Speed Racer on yllättävän rautainen futuristinen kaahailu ja ehdottomasti parhaita lisenssipelejä, joita olen koskaan pelannut. Tämä taisi olla minulle vuoden yllättäjä, vaikka peli onkin jo useamman vuoden vanha. :)
 
Vastaus: Wiin parhaat pelit

Tulipa tässä pari viikkoa sitten tehtyä kirpparilöytö, joka yllätti aivan totaalisesti ja vieläpä positiivisella tavalla. Ostin nimittäin Speed Racerin viidellä eurolla ja siitähän sitten kuoriutui varsin mainio F-Zeron korvike. Ohjattavuus on parhaimmistoa, mitä olen wiimote-ajopeleissä kokenut ja pelistä löytyy muutenkin tekemisen meininkiä. Jo pelin ulkoasu tuo useaan otteeseen mieleen F-Zeron, puhumattakaan vauhdin tunnusta, joka on paikoin melkoinen. Myös ratasuunnittelu on laadukasta, eikä pelissä ole mielestäni yhtäkään huonoa rataa. Ulkoasukin ajaa asiansa ja Wii U:n hdmi-piuhan kautta peliä kestää katsella vieläkin, vaikka autojen mallinnus nyt ei kovin kummoista olekaan. Kaahailun ohessa tapahtuva taistelukin tuntuu jotenkin paljon luontevammalta kuin F-Zerossa, jossa en käytä koskaan hyökkäyksiä, vaan keskityn puhtaaseen ajamiseen. Speed Racerin vaikeustaso on myös hyvässä balanssissa, eikä se aiheuta turhautumista, vaikka kisoista välillä haastetta löytyykin. Bonuksena ns. uramoodin voi ajaa kaverin kanssa, mikä helpottaa kisoissa pärjäämistä.

Pelissä on oikeastaan vain kaksi puutetta, jotka kyllä toki ymmärrän. Ensimmäinen on se, että sisältöä saisi olla hieman enemmän, mutta sen puutetta selittänee, että kyseessä on lisenssipeli, jolla on varmasti ollut suht tiukka aikataulu. Toinen puute on puskurikuvakulman puuttuminen, mutta toisaalta kyseinen kuvakulma vaikeuttaisi taisteluun tarvittavien liikkeiden tekemistä.

Speed Racer! Kyllä! :D

Tämä on yksi niistä peleistä, jotka aikanaan ovat viihdyttäneet runsaasti. Yhä pitäisi olla tuolla jossain kokoelmassa, mutta koska peliä ei ole tullut tuoreeltaan pelattua, eikä ole siis "tuoretta" mielipidettä, niin se ei ole vielä tuolle top-listallekaan päätynyt. Hauska peli se kuitenkin aikanaan oli, ja nuo hyökkäykset toivat pelaamiseen ja futuristisen ajelun genreen mukavan taktiilia tuntumaa.
 
Vastaus: Wiin parhaat pelit

testailin pitkästä aikaa niitä pelejä jotka vaativat nuntsan ku semmoisen ohjaimen hommasinkin nyt uudestaan. Parhaaksi peliksi testaamistani nousi helposti a shadows tale.

Tasoloikan ja pulmanratkonnan ristisiitos.
 
Vastaus: Wiin parhaat pelit

IGN on katsastanut Wiin "11 unohdettua helmeä":



Mukana mm. A Boy and His Blob (nyt saatavilla myös muille alustoille), No More Heroes 2, Klonoa, Sin & Punishment 2, Lost Winds, Fire Emblem: Radiant Dawn ja Deadly Creatures.
 
Wiimeinen wiikko aikaa lisätä pisteitä Wii-kauppakanavalle!

Maaliskuun 26. päivästä eli ensi maanantaista alkaen Wii-kauppakanavalle ei enää pysty lisäämään pisteitä. Olemassaolevia pisteitä pystyy yhä käyttämään tammikuun 30. päivään saakka vuonna 2019, mutta sen jälkeen ostoksiakaan ei pysty tekemään. Nyt on siis wiimeiset hetket napata talteen WiiWaren ja Virtual Consolen pelejä.

Kauppakanavan sulkeutuessa Youtube täyttyy erilaisista suosittelu- ja muisteluvideoista. Yksi parhaista on tämä My Life in Gamingin tunnin pituinen megavideo, jossa lukuisat Youtube-pelaajat yhdistävät voimansa suositellakseen vielä wiime hetken Virtuaalikonsoli- ja WiiWare-ostoksia:



Nintendon ilmoitus Wii Shopin sulkemisesta:

Dear Nintendo fans,

On January 30, 2019, we plan to close the Wii Shop Channel, which has been available on Wii systems since December 2006. We sincerely thank our loyal customers for their support.

You can still add Wii Points until March 26, 2018, and purchase content on the Wii Shop Channel until January 30, 2019. In the future, we will be closing all services related to the Wii Shop Channel, including redownloading purchased WiiWare, Virtual Console titles, and Wii Channel, as well as Wii System Transfer Tool, which transfers data from Wii to the Wii U system.

If you have Wii Points to spend, content you want to re-download, or content you’d like to transfer from a Wii system to a Wii U system, we recommend you do so while the services are still available.

If you have any questions, please see our Q&A.

Thank you for supporting the Wii Shop Channel and for being such great fans of Nintendo.

https://www.nintendo.com/whatsnew/detail/wii-shop-closure-announcement
 
Ylös Bottom