Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Jalkapallo - yleistä keskustelua nahkakuulan potkiskelusta

Jos tuollaisista kontakteista ja pallontavoittelutilanteista puhallettaisiin aina vapari/pilkku, niin jokaisessa matsissa pilkkuja ammuttaisiin useampi kappale. Jokainen tuuppaus tai kontakti ei ole jalkapallossakaan automaattisesti rike. Realin kaveri vaan vetää luonteenomaisesti maihin, koska pallo karkaa ja kontakti tapahtuu rankkarialueella. "Kiviä taskuun!" sanottaisiin Suomen divareissa tuosta tilanteesta ja kaatujalle nauraisivat sekä vastustajat, että omat...

Iscon tilanne ehkä vihellettiin väärin, mutta parin sentin paitsioita nyt on normaalissa liikkeessä ilman hidastuksia mahdoton aina nähdä ihan oikein. Pointti pysyy edelleen relevanttina: kuinka keväästä toiseen sama joukkue voi saada tiukoissa tilanteissa aina etua itselleen? Viime keväänä Bayernia vastaan Vidal ulos ja Casemiro sai pelata, vaikka molemmat vetivät ihan saman luokan taklauksia ja siihen lisäksi sitten Realille vähintään toista metriä paitsiossa ollut maali hyväksyttiin ja nyt sitten taas avitettiin erittäin halvalla pilkulla. Realin kaverit olivat muutenkin eilisessä matsissa kovasti turvallaan "koko ajan" milloin mistäkin, eikä laputettu. Vastaavasti viikkoa aikaisemmin Dybalalle kortti filmauksesta ja toinen keltainen rankimman kautta heti, kun se oli mahdollisuus antaa. Siinäkin tuomiot menivät kivan suotuisasti Realin kannalta. Eivät välttämättä menneet silloin väärin, mutta tuomittiin rankimman mukaan Realia suosivasti. Annettiin kortit, koska sääntöjen mukaan oli mahdollista ne antaa, vaikka pakko ei olisi ollut antaa.

Kyseenalaisia tuomioita on ollut aina ja niitä tulee aina olemaan niin kauan, kuin ihmiset otteluita tuomitsevat. Silti nyt on kyseessä toinen kevät putkeen, kun madridilaiset ovat vaikeuksissa vaarallista vastustajaa vastaan ja tuomariväki kyseisessä ottelussa ja tilanteessa puhaltelee kyseenalaisia ratkaisuja madridilaisten eduksi. Väkisin herää epäilyksiä siitä, että "kuinkas nyt näin sopivasti sattui taas saman joukkueen kohdalle suotuisasti ja täysin samanlaisessa tuloksellisessa tilanteessa...".
 
Pallo karkasi? Kaveri oli vasta ottamassa palloa rinnalla alas, pallo ei siis ollut vielä edes ehtinyt Lucakselle, kun tätä tönäistiin selkään ja näin estettiin pelaamasta palloa. Aivan sama tuleeko rike pilkkualueella vai muualla. Muualla tuosta tuomitaan vapari, pilkkualueella pilkku. Ei sitä jätetä viheltämättä pallontavottelutilanteena, ellei tule tietysti hyötynäkökohta huomioon. Se olisi vain jäänyt ilman huomiota, jos olisi vihelletty keskialueella, josta peli olisi jatkunut pikaisesti nopealla vaparilla.
 
@Fabre#4 Pointti on siis siinä että jos ja kun tuomarilla on joku linja niin siinä pitäis olla sen verran tilannetajua että pysyy siinä linjassa.
 
Aivan sama tuleeko rike pilkkualueella vai muualla. Muualla tuosta tuomitaan vapari, pilkkualueella pilkku.

Älä nyt hei viitsi :D Ei noita tilanteita käytännössä koskaan vihelletä tuolla tavalla. Niin pitkään kun minä olen futista seurannut ja harrastanut(kohta 25 vuotta), niin jalkapallossa on ollut olemassa "kirjoittamaton sääntö ja tulkinta", että rankkarialueella ei vihelletä niin köykäisistä kosketuksista pilkkua, mistä vastaavasti keskialueella puhalletaan vapari. "Virallisestihan" rike on rike riippumatta siitä, missä kohtaa kenttää se tapahtuu, mutta jo vuosikymmeniä käytännön tulkinta on ollut sellainen, että rankkarialueella pelaajien annetaan nahistella ja pelata kovempaa, eikä hyökkääjän eduksi vihelletä virheitä niin helposti kuin alueen ulkopuolella.

Lukemattomia kertoja erilaisissa jalkapallon makasiiniohjelmissa ja studioissa kuulee sanottavan lauseen "keskialueella tuosta puhalletaan vapari, mutta rankkarialueella annetaan mennä lävitse", kun esim. entiset pelaajat ottavat kantaa tilanteisiin. Eli ei, niitä tilanteita ei vaan oikeasti puhalleta samalla tavalla riippumatta siitä, missä kohtaa kenttää tilanne tapahtuu. Se vaan on fakta juttu.

Siitä voidaan vääntää vaikka kuinka kauan erilaisia näkemyksiä, että kuinka paljon kontaktia tuossa oli ja niin edelleen. Lopulta olemme kuitenkin lähes kaikki varmasti yhtä mieltä, että halvalla meni pilkku. Varmasti kaikki pystyvät myös myöntämään, että toisessa päässä samanlaista tilannetta ei varmasti olisi puhallettu pilkulle, Juventus ei tuollaisesta tilanteesta olisi ikipäivänä saanut rankkaria. Valitettavasti parin edellisen kauden aikana Madridin suuntaan noita helppoja vihellyksiä ja suoranaisia virheitä on kertynyt näissä peleissä huomattavasti enemmän ja muistoihin painuvammin kuin muualle...
 
Suosimispuheisiin en edes viitsi ottaa kantaa, koska ne ovat täysin naurettavia. Olennaista tässä on kuitenkin se, ettei Juventus mitään oikeusmurhaa tässä ottelusarjassa kärsinyt. Realilta vietiin maali, mutta toisaalta sitten Realille annettiin kohua herättänyt pilkku, josta on paljon eriäviä mielipiteitä. Jos joku sen haluaa laskea tuomarivirheeksi ja haluaa näistä jossitella ja niitä poistella, niin silloinhan Isco olisi tappanut pelin jo aikoja sitten. Joukkue joka oikeasti saattoi hävitä tuomaritoimintaan jatkopaikkansa on Manchester City.
 
Se, että rikkeen annetaan mennä läpi rankkarialueella, johtuu tuomarin munattomuudesta. Todella rohkea veto tuomarilta.

Totta tuo, että City saattoi oikeasti menettää jatkopaikan tuomarivirheen vuoksi. Ei sillä, että olisin pahoillani Guardiolan puolesta tosin. :)
 
Kyllähän tuo pilkun paikka oli, vaikka se tuomarin päätös itseäni otti päähän oikein kunnolla ja livenä kävi tunteet kuumana.
 
Alan itsekin huvikseni foliohattuilemaan, kun Roma avasi jo tunteja sitten lipunmyynnin semifinaalien toiseen osaotteluun Liverpoolia vastaan. Näinhän sitten lopulta arvottiin ja päivänmääräkin täsmää. Harmi, että Real ja Bayern käyvät moraalisen finaalin jo välierissä. Tosin yksittäisessä finaalissa voi sattua mitä vain.
 
Kaikenmaailman öljysheikit ja Abrahomvitsit tekee valtavilla rahasummillaan ihmeitä joukueille..

mutta City tippui Champions Liigassa!

Mutta jokatapauksessa futiksessa on vähän masentava ajanjakso..
 
Englannin FA Cup on ehkä se tarunhohtoisin yksittäinen kansallinen jalkapallokilpailu. Tai ainakin sen historia on erittäin pitkä. Tänä vuonna kävi näin... :D

 
Ennen pärjäsi yhdellä, nyt pitäisi maksaa kolmesta. Ei kiitos. Jää kaikki ostamatta.
Mikään ei ole typerämpää kuin hajauttaa jokainen sarja omalle kanavalleen.

Viasatillakaan ei saa rahoilleen enää mitään vastinetta. Maikkarin lähetykset on ihan kuraa muutenkin.
Mitä ruudusta saa Serie A lisäksi? Ei käytännössä mitään jos ralli ei satu kiinnostamaan.
 
Lähetysoikeuksien jako näyttäisi menevän nyt näin:

Viasat: Valioliiga, Ligue 1, Bundesliiga

CMore: Mestarien Liiga, Eurooppa Liiga ja Laliga

Ruutu Plus: Serie A
Hajautus harmittaa, mutta pakko nähdä Mestarien liiga, joten täällä Viasat vaihtuu CMoreen.

Noin ylipäänsä näyttäisi olevan aika kova kilpailu lähetysoikeuksista...
 
Hajauttaminen on kyllä harmittavaa. Varsinkin, kun jälleen kerran hinnat pysyivät samana, vaikka osa palveluntarjoajista menettikin jalkapallo-oikeuksia. Täytyy kuitenkin olla eri mieltä, ettei Viasatin kautta muka saisi vastinetta, kun heillä kuitenkin on Valioliiga, Bundesliiga ja lisäksi näyttävät muista pienemmistäkin liigoista sieltä ja täältä otteluita. Tarjonta vähän vaihtunut, mutta kuitenkin määrällisesti aika suurta.

Itse en tilaa mitään maksupakettia, en ole koskaan tilannut. Hyvä ystävä taas tilaa sekä Viasatia, että CMorea, joten hänen poikamiesboksissaan tulee vierailtua kohtuullisen usein futiksen merkeissä.
 
Onneksi kaikkia paketteja pystyy katsomaan kahdesta laitteesta yhtä aikaa niin sai otettua cmoren ja viaplayn kaverin kanssa puoliksi. Harmi kun tuo Bundesliiga siirtyi Viaplaylle, koska viime kaudella sitä pystyi katsomaan Suomessa Laolan kautta ilmaiseksi. No näkeepähän sitten myös Valioliigaa. Ruutu löytyy jo aiemmin Veikkausliigan takia, mutta jäänee pois kauden päätteeksi, koska ei tuo Seria A niin paljon kiinnosta.
 
Hajauttaminen on kyllä harmittavaa. Varsinkin, kun jälleen kerran hinnat pysyivät samana, vaikka osa palveluntarjoajista menettikin jalkapallo-oikeuksia. Täytyy kuitenkin olla eri mieltä, ettei Viasatin kautta muka saisi vastinetta, kun heillä kuitenkin on Valioliiga, Bundesliiga ja lisäksi näyttävät muista pienemmistäkin liigoista sieltä ja täältä otteluita. Tarjonta vähän vaihtunut, mutta kuitenkin määrällisesti aika suurta.

Itse en tilaa mitään maksupakettia, en ole koskaan tilannut. Hyvä ystävä taas tilaa sekä Viasatia, että CMorea, joten hänen poikamiesboksissaan tulee vierailtua kohtuullisen usein futiksen merkeissä.
Jos seuraa kyseisiä pikkusarjoja.
Itse seuraan vain Valioliigaa (vain Manun pelit), Serie A:ta ja Mestareiden Liigaa. Eli joutuisin ottamaan kolme pakettia.
Pelkän chämppärin takia ei ole mitään järkeä maksaa maikkarin ”laadusta”. Toisaalta yhden joukkueen pelit Viasatilla on kallista.

Ruutu+ ois ainut mahdollinen, koska sen kanssa saa muu perhe myös sisältöä.
 
Ylös Bottom