Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

PlayStation VR-pelit

Taitaa olla täällä seuraava PSVR kokemus. Laitetaanpa testiin.


Aivan loistava päivitys tämä. Yksi parhaimmista VR kokemuksista, joten suosittelen. Tuli sellainen deja -vu tunne ihan kuin olisi PS1 :llä ekaa kertaa wioeoutia kokeillut. Se oli sellainen tajunnanräjäyttäjä vuonna -95 ainakin omassa pelimaailmassa
 
Aivan loistava päivitys tämä. Yksi parhaimmista VR kokemuksista, joten suosittelen. Tuli sellainen deja -vu tunne ihan kuin olisi PS1 :llä ekaa kertaa wioeoutia kokeillut. Se oli sellainen tajunnanräjäyttäjä vuonna -95 ainakin omassa pelimaailmassa

Tämä on osuva kuvaus, joka tuili mieleen kun peliä ensikerran pääsin PSVR:llä nyt pelaamaan. Todellakin iso WAU!

Pelituolilla hyvä asento, latautuu ja viimein lähtösuoran kuva iskeytyy verkkokalvoille. Läsnäolontunne on välittömästi kilpurin ohjaamosta ympäristöä tarkastellessa. Maailma todellakin jatkuu myös sinne taakse. Lähtölaskenta ja radalle. Ensimmäisenä huomaa ruudunpäivityksen, joka on erinomainen kaiken aikaa. Molemmille silmille minimi 90 kuvaa sekunnissa yhä lienee. Radan eri osaset tuovat lisää wau -huutoja ilmoille. Laajat kallistuskurvit sekä jyrkät nousut ja tiputukset. Vahinko etten saanut live-kommentointia nauhalle asti.

 
Omalla parhaimpien VR-kokemusten listalla tämä WipEout Omega Collection nousee sinne kolmen parhaimman joukkoon.

1. Resident Evil 7
2. REZ: Infinite
3. WipEout Omega Collection

Tuottanut samaan tapaan ahaa-elämyksiä kuin Ressu teki vuosi sitten. Koko pelikokemus on niin paljon parempi laseilla kuin television ruudulta, ettei tulisi mieleenkään käyttää b-vaihtoehtoa ja siirtyä sieltä parista metristä näitä pelaamaan. Menee heti sarjaan pelejä, joita pakkosyötetään vieraille jatkossa. :D
 
Nappasinpa eilen Telian yömyynnistä VR-paketin (lasit, kamera ja VR Worlds-peli) hintaan 199e. Oli sellainen tarjous, ettei enää malttanut olla ostamatta. Nyt kysymys kuuluukin, mitä pelejä tässä kannattaa lähteä katsastamaan?

Tällä hetkellä ostoslistalla on ainakin seuraavat:
Farpoint + aim controller - tämä on yksi isoimmista syistä miksi PSVR on viime aikoina kuumotellut pahasti. Haluan pelata ammuskelupelejä aim controllerilla.
Bravo Team - sama laulu kuin Farpointin kanssa.
Robinson: The Journey - näyttää hyvältä, mutta ilmeisesti aiheuttaa aika herkästi pahoinvointia. Tämä pienellä varauksella.
Superhot - on vaan niin siistin näköinen
Until Dawn: Rush of Blood - parhaimman oloisia julkaisuaikojen pelejä IMO
The Lost Bear - sympaattisen näköinen, vähän erilainen VR kokemus.
Moss - samat myyntipuheet kuin The Lost Bearilla.
Statik - huikea idea kontrolleille, mutta onko oikeasti hauska pelata?
Skyrim VR - peliä pelattu suhteellisen paljon Xbox 360:llä, mutta ehkä VR:n myötä tätä jaksaisi taas. Peli on kuitenkin huikea ilmankin. Tuleeko vapaassa liikkumisessa huono olo?
Here They Lie - hieman omantakeinen, mutta nätti ulkoasu. Kauhua VR:lle... se vissiin toimii

Kommentteja yllä olevaan listaan. Puuttuuko joku tärkeä VR-kokemus? Onko yo. listalla, joitain sellaisia pelejä, jotka kannattaa ihan suosiolla skipata? Saa myös ehdottaa sellaisia hyviä VR-pelejä, joita voisi pelata yhteistyössä samalta sohvalta. Tarkoitan siis niin, että muut pelaajat pelaavat ilman VR-laseja ja yksi lasien kanssa.

Resident Evil 7 ei ole listalla, sillä pelaan sitä juuri läpi Xbox Onella. Varmasti ostan jossain vaiheessa ihan kokeilumielessä myös PS4:lle, mutta haluan pelata sen nyt kerran läpi ennenkuin aloitan toisella laitteella alusta.
 
Mulla ei tule skyrimissä huono olo, robinsonissa ja here they liessa tulee.

Tuo Robinson kannattaa unohtaa samantien. Joskus sitä hehkutettiin mutta ei minusta ole häävi ja aiheuttaa pahonvointia. Samat kommentit Here they liehin.

Paljon parempia VR kokemuksia ovat mainitsemiesi lisäksi ainakin:
- Thumper
- Bound
- Wipeout HD
- Dirt Rally VR
- Resident evil VR (toistaiseksi paras VR kokemus)

Joskus aiemmin olen tänne pistänyt listaa muista omasta mielestäni hyvistä.
 
Jätin tosiaan ajopelit tietoisesti pois. Ne ei kiinnosta niin paljon, kun ei ole rattia. Mutta Dirt Rally on niin päheä peli Xbox Onella, että se on varmasti vielä asteen parempi VR:llä.

Bound näyttää mahtavalta, kiitokset vinkistä. Thumber ja Wipeout eivät oikein kiinnosta. Ehkä se on graafinen tyyli, ehkä liika vauhti, ehkä joku muu. Toki jos halvalla saa, niin testataan. Resident Evilin jätän sitten uusintakierrokselle, kun saan Xbox Onella pelattua läpi.
 
Viimeksi muokattu:
Nappasinpa eilen Telian yömyynnistä VR-paketin (lasit, kamera ja VR Worlds-peli) hintaan 199e. Oli sellainen tarjous, ettei enää malttanut olla ostamatta. Nyt kysymys kuuluukin, mitä pelejä tässä kannattaa lähteä katsastamaan?
Headmasteria suosittelen edelleen. Näyttää tosi simppeliltä "pukkaa jalkapallo päällä maaliin" -peliltä, mutta on yllättävän monipuolinen, kiehtova ja hauska.
 
Jos vaan ajopelit nappaa niin kyllähän Dirt Rally on ihan ykkönen. Pomput tuntuu ja meininkiä löytyy, ratilla toki parempi.

Until Dawn on hauska, koita napata alennuksesta puoli-ilmaiseksi! Robinson jätä yli 10eurolla hyllyyn. Skyrim on yksi suosikeistani ja vaikka pelsinkin aikoinaan läpi niin on taas maistunut hyvältä ja liikkuminen toteutettu todella hyvin ja varmasti löytyy asetukset ettei tule huonoa oloa (suosittelen istualteen pelaamista). Yleisesti ottaen alelaareista tuntuu löytyvän paljon PSVR kamaa.
 
Viimeksi muokattu:
Bravo Teamin unohtaisin. Statik oli kyllä hyvä pulmailu. Ja The Invisible Hours on kanssa tyylikäs dekkari.
 
Tuli sitten lopulta hommattua vr setti ja pienien testailujen jälkeen voin sanoa että kyllä maistuu!
Resident evil 7 nyt työn alla ja onpahan kuumottava kokemus pelata laseilla, skyrim sitten joskus.
 
RE:7 on kyllä niin uudenlainen kokemus kuumottavuudessaan, että harvoin tulee vastaan. "Nauti"!
 
Kiitokset kaikille suositteluista ja kommenteista. Oma lista muuttui näiden perusteella.
Pois listalta:
Bravo Team
Robinson: The Journey
Here They Lie

Tilalle:
Dirt Rally VR
Bound
Headmaster

Nyt vaan metsästämään hyviä tarjouksia. :)
 
Aika kaivaa Navi taas esille. Tuleva tennispeli Dream Match Tennis VR on ensimmäinen PSVR peli, joka tätä ohjainta osaa hyödyntää.

 
Eilen illalla löin VR:n tulille ensimmäisen kerran. Johtojen määrä oli yllätys. Tai ei niinkään määrä, vaan se kuinka paksua ja painavaa piuhaa headsettiin menee. Tämä ehti jo ensimmäisen illan aikana häiritä muutaman kerran pelikokemusta. Ei kuitenkaan mitään sellaista, jonka vuoksi paketti menisi myyntiin tai pelit jäisi pelaamatta. Asentelujen jälkeen oli aika hypätä pelien pariin.

Ensimmäisenä testiin valikoitui Statik, sillä se oli vaimoa eniten kiinnostava nimike. Tiedossa oli, että itse jään pelaamaan yön pikkutunneille ja vaimo painuu kohta yöpuulle, joten siksi näin. Immersio oli heti vahva. Sitä kuuluisaa siellä olon tuntua löytyi ja itse peli meni suoraan asiaan ilman sen kummempia selittelyjä. Laatikko liikkui käsien liikkeiden tahtiin varsin sulavasti. Heti ensimmäinen aivopähkinä oli monisyinen, mielenkiintoinen ja tarpeeksi looginen, ettei homma mennyt turhauttavaksi. En tiedä kuinka paljon tämä on pelikohtaista, mutta Statikissa kuva oli aika sumea verrattuna telkkarin kuvaan. Esim. laatikkoa lähemmin tutkiessa sahalaitaa ja sumeutta oli jopa häiritsevästi. Toisaalta vähän kauempaa katsottuna ei niinkään.

Seuraavaksi vuoron sai The Lost Bear. Sympaattinen tasohyppely, joka kulkee eteenpäin kuin näytelmä. Pelaaja on yleisö, mutta osallistuu myös pelin tapahtumiin muutenkin kuin perinteisesti hahmoa ohjaamalla. Neljättä seinää rikottiin jo ensimmäisen 45 minuuttisen aikana useampaan otteeseen. Hieno ja erikoinen toteutus hyvinkin perinteiseen lajityyppiin. Toimii VR:llä tosi hyvin, vaikka samaa kuvan sumeutta oli havaittavissa kuin Statikissakin.

Kolmas ja samalla illan viimeinen peli oli Superhot. Veti sanattomaksi. Ilta venyi pitkälle yöhön. Vaikka Statik ja The Lost Bear olivat molemmat uudenlaisia kokemuksia ei ollut mitään pakottavaa tarvetta jatkaa peliä läpi yön. Toisin kävi Superhotin kanssa. Nyt oltiin niin toiminnan keskellä kuin olla ja voi. Tässä ei myöskään ollut niin pahasti näytön sumeutta kuin kahdessa edellisessä. Tai ehkä sitä ei vaan huomannut.

Liikkeentunnistus toimi erinomaisesti niin lasien kuin Move-ohjaimien osalta. Pelin nerokas idea vieläpä ruokkii virtuaalitodellisuuden monipuolista hyödyntämistä. Pelaaja päättää kuinka tilanteet hoitaa. Huikean eeppisiä tilanteita tuli kuin liukuhihnalta. Nappaan veitsen pöydältä. Blokkaan sillä kohti tulevan luodin. Heitän veitsen kohti rynnivän kaverin rintaa. Tältä lentää ase ilmaan kuollessaan. Nappaan tuliluikun ilmasta samalla väistäen toisesta suunnasta tulevan luotisateen. Käännyn 180 astetta ja osoitan aseeni luotien suuntaan. Syö lyijyä ruoja! Tässä oli sitä jotain. Jotain sellaista, jota en olisi voinut kokea ilman VR-laseja. Tunsin olevani kuin mikäkin actionsankari. Se että oma olohuone muuttui joka suuntaan ulottuvaksi taistelutantereeksi, tuntui mahtavalta.

Vielä on paljon kokematta, mutta jos osa VR-peleistä pääsee edes lähelle Superhotin tunnelmaa, ollaan vahvasti voiton puolella. Kyllähän sen tietää minkä merkeissä tämä ilta menee, kunhan töistä pääsee. :)
 
Eilen meni Superhot läpi. Peli ei ollut pituudella pilattu, mutta kokemus sitäkin intensiivisempi. Pelin läpäisy ei myöskään ollut mikään läpihuutojuttu. Useampaa kohtaa joutui yrittämään monta kertaa, kun luodit korjasivat höntyilevän sankarin. Samalla sitä myös oppi tehokkaimmat tavat hoidella vastustajat. Kohtaamiset olivat myöskin niin lyhyitä pyrähdyksiä, ettei saman setin uudelleen pelaaminen haitannut. Itseasiassa oli vain hauskaa yrittää uudelleen ja lopulta onnistua. Immersio oli vahva. Saatoin napata aseen pöydältä ja liikkua askeleen sivulle, jolloin olin seinän takana turvassa. Nurkan takaa voi kurkata tai vaikka vain ojentaa aseen ja ampua vihollisen. Tilanteet, jossa pelaajan edessä oli pöytä tai vaikka auton avoin takakontti täynnä aseita, olivat huikeita. Esteen taakse pääsi piiloon ja tuplauzit lauloivat tuttua sävelmää. Läpipeluun jälkeen aukeaa vielä erilaisia haastetiloja, joita täytyy toki testata, mutta pelkästään "tarinatilan" perusteella tässä on vahvan ysin, ellei kympin, peli. Sellainen aito ilo ja pelaamisen riemu oli pitkästä aikaa oikein kunnolla läsnä.
 
Omalla parhaimpien VR-kokemusten listalla tämä WipEout Omega Collection nousee sinne kolmen parhaimman joukkoon.

Kävin hakemassa tuon eilen ja top3:een hurahti täälläkin, n. Mach 1.5 nopeudella (Mulla ne kaksi muuta ovat RE7 ja Skyrim. Rezkin on kyllä ihan hyvä).

Arviothan ovat kautta linjan olleet todella ylistäviä, ja tykkäsin kaikista kolmesta kokoelman pelistä jo entuudestaan. Em. huolimatta tämä pääsi yllättämään positiivisesti.
 
Viimeksi muokattu:
Ylös Bottom