Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Jääkiekon MM-kisat 2018 (4.-20.5., Tanska)

Saksalle lähti sitten kaksi pistettä. Tanska-pelin tapaan törmättiin maalivahtiin jne.

Tilanne on edelleen sillä tavalla omissa käsissä, että lohkovoitto vaatii huomenna voiton Yhdysvalloista suoraan varsinaisella peliajalla. Odotusarvona on myös se, että Kanada ottaa kahdesta jäljellä olevasta pelistään kolmen pisteen voitot. Tässä skenaariossa kaikilla olisi kasassa 16 pistettä. Suomi nappaisi tässä tapauksessa lohkovoiton keskinäisten otteluiden perusteella.

Elämme jännittäviä aikoja.
 
Entistäkin syheröisemmäksi menee Suomen lohkon tilanne. Kanada nimittäin voitti juuri päättyneessä ottelussa Latvian vasta jatkoajalla. Kaikilla jatkomahdollisuuksia omaavilla joukkueilla on jäljellä huomiset alkusarjan päätöspelit (Suomi-Yhdysvallat, Kanada-Saksa, Latvia-Tanska).

Saksahan on menettänyt jo jatkomahdollisuutensa.

Sarjataulukko kärjen osalta ennen viimeistä kierrosta:
1. Yhdysvallat | 16 p.
2. Suomi | 13 p.
3. Kanada | 12 p.
4. Tanska | 11 p.
---
5. Latvia | 10 p.
6. Saksa | 7 p.

Huomisella kierroksella panokset ovat todella kovat. Erittäin jännittävästi pelit ovat kyllä menneet ristiin. En edes muista milloin viimeksi alkusarja olisi jonkun lohkon kahdalla ollut näin tiukka.

Suomi on joka tapauksessa jatkossa. Sijoitus voi olla mikä tahansa lohkovoiton ja lohkon nelossijan välillä.

Kanada voi jäädä jopa lohkoneloseksi ja voi maksimissaankin olla lohkokakkonen. Kööpenhaminassa seurattaneen melko tarkkaan Kanadan lohkosijoitusta, kun Venäjä ja Ruotsi ratkaisevat oman lohkonsa voittajan. Melkoinen rangaistus lohkovoitosta olisi kohdata Kanada jo puolivälierässä!

Todella mielenkiintoinen jääkiekkopäivä tulossa!
 
Eilen saatiin alkusarja pakettiin. Ruotsi ratkaisi lohkonsa voiton kaatamalla Venäjän 3-1. Suomen lohkon viimeisen jatkopaikan nappasi isäntämaa Tanskan nenän edestä Latvia, joka voitti keskinäisen ottelun niukasti 1-0.

Venäjä sai maksaa aikamoisen hinnan lohkovoiton menetyksestä: puolivälierässä vastaan asettuu Kanada.

Suomi siis voitti lohkonsa kaatamalla alkusarjan päätösottelussa Yhdysvallat lukemin 6-2. Sebastian Aho hääräsi pääarkkitehtina tekemällä peräti kolme maalia. Samalla Aho nousi parhaaksi suomalaiseksi pisteentekijäksi yksissä MM-kisoissa ohi Petri Kontiolan (2013: 8+8=16) sekä Saku Koivun (1999: 4+12=16). Ahon pisteet tällä hetkellä: 9+8=17.

Puolivälierät potkaistaan käyntiin huomenna seuraavasti:

17.15 | Yhdysvallat - Tshekki
17.15 | Venäjä - Kanada
21.15 | Suomi - Sveitsi
21.15 | Ruotsi - Latvia
 
Leijonien puolivälierä takana ja samalla kisat paketissa. Sveitsi luisteli Leijonat kumoon lukemin 3-2. Liike oli silmiinpistävästi parempaa kuin suomalaisilla, ainakin kaksi ensimmäistä erää. Sveitsi nakutteli toisessa erässä kolme maalia pikatahtiin, n. neljään minuuttiin ja sitten jelloniin iskikin paniikki. Edes loistavasti läpi turnauksen pelannut kakkosvitja Sebastian Ahon johdolla ei saanut peliään käyntiin kuin vasta kolmannessa erässä. Kuin siirapissa mentiin lähes koko ajan (pl. tänään edukseen esiintynyt Jormakka). Kakkosketju olikin tänään oikeastaan koko joukkueen kuva. Kolmannessa erässä saatiin sentään jonkunlainen takaa-ajo aikaiseksi, mutta tarvittavia maaleja ei yhden ylivoimaosuman lisäksi saatu aikaiseksi.

Kovin syvällistä analyysiä ei nyt jaksa kirjoittaa, koska pettymys ja huomisaamun aikainen herätys.

Suomi hävisi arvokisoissa Sveitsille ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1988 Calgaryn olympialaisten.

Leijonilta nähtiin ajoittain loistokasta peliä turnauksessa, valitettavasti yksi kolmesta ohipelistä osui ensimmäiseen pudotuspeliin. Pelillinen ilme oli kuitenkin kaikkiaan täysin erilainen kuin viime vuoden MM-kisoissa. Tämän vuoden peli-ilmeellä olisi odottanut parempaa lopputulosta kuin viime vuonna. Mutta toisin kävi. Olisi ollut hienoa nähdä näin nuoren (keski-ikä ~25 v.) joukkueen etenevän mitalipeleihin. Lauri Marjamäelle lankesi tosiaan surullinen kohtalo olla ensimmäinen A-maajoukkueen päävalmentaja ilman arvokisamitalia n. 30 vuoteen. Ensi vuonna taas taistelu jatkuu, tällä kertaa Jukka Jalosen johdolla.

Juuri nyt vituttaa
 
Ikävää olla taas oikeassa. Kirjoitinhan jo ennen kisoja, että Suomen lopullinen sijoitus on 5-8 ja niin kävikin. Tosin alkulohkojen muutamat yllätykset eivät tuoneet sitä "ennakkoon helposti arvioitavaa" kolmatta sijaa ja sitten kotiin Ruotsia/Venäjää vastaan, mutta lopputulos oli kuitenkin se, mitä sanoin.

Hämmentävät kisat, kun joukkue otti hienot voitot Kanadasta ja USAsta, mutta sitten hävisi Tanskalle, Saksalle ja Sveitsille. Win the right games, koska siellä ne alkulohkossa hävinneet Kanada ja USA nyt pelaavat mitaleista ja Suomi on kotimatkalla. Hämmentävää, kuinka joukkue onnistui sulamaan käytännössä identtisellä tavalla niin Saksaa kuin Sveitsiäkin vastaan: ensin johtomaali ja toisessa erässä totaalinen housuihin paskominen. Hieman samaa vikaa oli Tanskaakin vastaan. Täytyy osoittaa valmennuksen suuntaan, kun samat mokat tehtiin useampaan kertaan...

Marjamäki on nyt sitten ihan tilastojenkin mukaan virallisesti surkein päävalmentaja 30 vuoteen. Melkoinen meriitti, joka ansioluettelossa pitäisi tarkoittaa paluuta ruohonjuurivalmennukseen, mutta lätkämaailmassa se ei niin taida vaikuttaa. Ensi syksystä lähtien kaveri sotkee sitten Jokereiden pelin. Ennakoin kaverin saavan potkut siitä pestistä viimeistään tulevan kauden jälkeen.
 
Eiköhän Marjamäki ole Jokereissa sopparinsa loppuun, seurajoukkuevalmentaja jolle ei millään sopinut maajoukkuevalmennus tyyliin. Pitkässä juoksussa tekee tulosta mutta kyykkäyksiä tulee kauden aikana. Arvokisoissa vaan niitä kyykkäyksiä ei ole juuri varaa tulla tai tulos on juuri tätä mitä tänäkin vuonna MM-kisoissa.
 
En oikein tiedä mikä rooli lopulta on valmentajalla jäällä pelien aikana mutta eikös ne suomalaiset siellä vaan luistellu ja lätkineet tosi kehnosti ja laiskasti. Sveitsi puski koko ajan kovaa ja suomalaiset vaan menee jotakin mopoauton tyylistä menoa. Eli mikä rooli valmentajalla nyt tässä oli että hänen piikkiin tämä moka meni?
 
Ikävää olla taas oikeassa. Kirjoitinhan jo ennen kisoja, että Suomen lopullinen sijoitus on 5-8 ja niin kävikin

Hmm, haiskahtaa alkulohkon sijoilta 3-4, jolloin pudotuspeleissä vastaan Venäjä tai Ruotsi ja sen matsin jälkeen sitten pelaajat suuntaavatkin kotiin...

Ilman suurempia yllätyksiä Suomi on siis lohkonsa kolmas Kanadan ja USAn takana ja saa vastaansa toisen lohkon kakkosen, joka on suurella todennäköisyydellä Ruotsi tai Venäjä. Yhdessä ottelussa tietysti voi tapahtua vaikka mitä, mutta kyllä tuo haiskahtaa sijoilta 5-8 tämän joukkueen osalta.

Heh, tarpeeksi kun sutii niin aina osuu. Harmi kun ohi menee iso osa.

En tuohon IlpoNuokon ja Mertarannan Jormakka hehkutekseen pääse sisään sitten millään. Hieman väärä mies kentälle kolmanteen erään tämä 0+0 Jormakka. Näitä jannuja on nähty pitkin vuosia maajoukkueessa, energistä peliä mutta tulosta ei tule, ikinä.

Tämä turnaus jättää kuitenkin kohtuullisen hyvän mauan Leijonien pelistä, pelirohkeus oli varmaan parempaa kuin koskaan. Tämä teki myös Leijonien pelistä melko haavoittuvaa, joka kostautuikin alkusarjassa useampaan kertaan. Sveitsi ottelussa oltiin aika hyvässä balanssissa, kunnes kolmannessa haettiin kavennusta riskillä. Sveitsille iso hatunnosto, tylsyttivät Suomen pelin todella tehokkaasti.

Vaikka pelintaso nousikin tässä turnauksessa, ei Marjamäkeä kuitenkaan ikävä tule.
 
Heh, tarpeeksi kun sutii niin aina osuu. Harmi kun ohi menee iso osa.

Lopputulos oikein, alkulohkon yllättävät ristiinpelaamiset väärin. Veikkausvoitot ja mitalit jaetaan kuitenkin useinmiten lopputulosen perusteella, vaikka voihan siellä kesken matsin veikkailla vaikka seuraavaa maalintekijääkin, jos haluaa.
 
En tuohon IlpoNuokon ja Mertarannan Jormakka hehkutekseen pääse sisään sitten millään. Hieman väärä mies kentälle kolmanteen erään tämä 0+0 Jormakka. Näitä jannuja on nähty pitkin vuosia maajoukkueessa, energistä peliä mutta tulosta ei tule, ikinä.

Jormakka oli niitä harvoja Leijonia, joilla luistin liikkui ja vieläpä todella liukkaasti. Kiekko liikkui hyökkäysalueelle/alueella todella rivakasti.

Ei pirteä esiintyminen aina niitä pisteitä vaadi.

Jormakan aiempi turnausesiintyminen ei minultakaan mitään suuria kehuja ansaitse.

Ikävää olla taas oikeassa. Kirjoitinhan jo ennen kisoja, että Suomen lopullinen sijoitus on 5-8 ja niin kävikin. Tosin alkulohkojen muutamat yllätykset eivät tuoneet sitä "ennakkoon helposti arvioitavaa" kolmatta sijaa ja sitten kotiin Ruotsia/Venäjää vastaan, mutta lopputulos oli kuitenkin se, mitä sanoin.

Eikös sinulla ole joka vuosi tapana tehdä samanlaiset ennustukset?

Alkulohkossa ollaan sijoilla 3-4 ja ensimmäisessä pudotuspelissä tipahdetaan. TAI jos yhdessä yksittäisessä ottelussa käy tuuri niin ollaan mitalipeleissä.

Eli käytännössä Suomi on joka vuosi analyysiesi mukaan sijoilla 5-8 TAI yksittäisen tuuripelin kohdalle sattuessa mitalipeleissä.

Tämä nyt ei kovin suurta ennustajaa vaadi, Suomi on ollut 8 parhaan ulkopuolella viimeksi vuonna 1955.

Kanadaa ja Yhdysvaltojakaan vastaan ei pitänyt olla mahdollisuuksia, mutta niin vain voitettiin molemmat maalierolla 11-3.

Lisäksi haukuit yksittäisistä pelaajista etukäteen mm. Savinaisen (4+4=8) ja Pesosen (2+2=4), joille povasit turnauksesta yhteensä pisteitä 1+1. Molemmat täyttivät oman tonttinsa hienosti.

Lisäksi päävalmentaja, ainakin kolmen viimeisimmän osalta (J. Jalonen, K. Jalonen, Marjamäki), tuntuu joutuvan hampaisiisi joka kisoissa. Kiinnostaisikin tietää, kuka olisi tarpeeksi hyvä Leijonien päävalmentajaksi? Seuraavakin, paluun tekevä, kuulunee jälleen niihin ei-haluttuihin?

Tärkein agendasi tuntuu muutenkin olevan se, että olet aina lopulta oikeassa. Vaikka faktat usein puhuvatkin sitä vastaan. Niin, kukapas se kissan hännän nostaisi, ellei kissa itse.
 
Viimeksi muokattu:
Eikös sinulla ole joka vuosi tapana tehdä samanlaiset ennustukset?

Alkulohkossa ollaan sijoilla 3-4 ja ensimmäisessä pudotuspelissä tipahdetaan. TAI jos yhdessä yksittäisessä ottelussa käy tuuri niin ollaan mitalipeleissä.

Eli käytännössä Suomi on joka vuosi analyysiesi mukaan sijoilla 5-8 TAI yksittäisen tuuripelin kohdalle sattuessa mitalipeleissä.

Tämä nyt ei kovin suurta ennustajaa vaadi, Suomi on ollut 8 parhaan ulkopuolella viimeksi vuonna 1955.

Kanadaa ja Yhdysvaltojakaan vastaan ei pitänyt olla mahdollisuuksia, mutta niin vain voitettiin molemmat maalierolla 11-3.

Lisäksi haukuit yksittäisistä pelaajista etukäteen mm. Savinaisen (4+4=8) ja Pesosen (2+2=4), joille povasit turnauksesta yhteensä pisteitä 1+1. Molemmat täyttivät oman tonttinsa hienosti.

Lisäksi päävalmentaja, ainakin kolmen viimeisimmän osalta (J. Jalonen, K. Jalonen, Marjamäki), tuntuu joutuvan hampaisiisi joka kisoissa. Kiinnostaisikin tietää, kuka olisi tarpeeksi hyvä Leijonien päävalmentajaksi? Seuraavakin, paluun tekevä, kuulunee jälleen niihin ei-haluttuihin?

Tärkein agendasi tuntuu muutenkin olevan se, että olet aina lopulta oikeassa. Vaikka faktat usein puhuvatkin sitä vastaan. Niin, kukapas se kissan hännän nostaisi, ellei kissa itse.

Joka vuosi tietenkin katsotaan joukkueen kokoonpano ja sen mukaan ennakoidaan, mikä on se todennäköinen "odotettavissa oleva taso" ja mihin on pienellä ylisuorittamisella tai venymisellä mahdollisuudet. Se nyt vaan on melko selvä tilastollinen fakta, että Suomi on noin 5-6. paras maa jääkiekossa, kun katsotaan pelaajamääriä, -tuotantoa, taitotasoa jne. Edellä ovat Kanada, Venäjä, Ruotsi ja USA. Suomi on sitten Tsekin kanssa nykypäivänä se 5-6. Siitä eteenpäin on sitten tapauskohtaisesti ja vaihtelevasti Sveitsi, Slovakia, Saksa jne. Suomi kuuluu normisuorituksella sinne sijoille 5-8, koska neljä normaalitilanteessa kovempaa maata on kohtuullisen helppoa nimetä.

Kanada ja USA voitettiin alkulohkopeleissä, kun MOLEMMISSA OTTELUISSA kyseisten maiden veskarit pelasivat kisojen tähän asti huonoimmat ottelunsa. Molemmissa matseissa Suomi sai 2-3 maalia lahjana vastustajien huonojen maalivahtien tai kenttämestarin erikoisten avulla. Se nyt vaan on varsin selvä fakta, että Kanadaa vastaan tulleet Rantasen maalit olivat hörppyjä ja USAa vastaan tulleet Ahon maalit olivat tuuripomppuja. Kyseiset neljä maalia tulivat myös otteluiden alussa ollen varsin ratkaisevia karkumatkan kannalta, eikä ottelun lopussa ottelun jo ratkettua.

Jokaisessa menneessä kolmessa päävalmentajassa on ollut omat vikansa. Niin oli muuten myös noita edeltäneessä Sheddenissä. J. Jalosen viivelähdöt ja Meidän Pelit olivat varsin tylsää katsottavaa, vaikka se yksittäinen kultamitali tulikin. Okei, kaveri sai maksimoitua joukkueen ja ehkä enemmänkin, mutta ei se peli silti mitään kovin viihdyttävää katsottavaa ollut. Tuloksellisesti ihan hyvää ainakin jossain kohtaa, mutta ei viihdyttävää. Lisäksi se 2011 kulta tuli myös aika suotuisalla turnauskaaviolla. K. Jalonen taas oli pelillisesti paluu ajassa taaksepäin, mitään uutta ei oikein tullut. Enemmänkin sellainen "tsemppivalmentaja". En myöskään pidä kyseisestä ihmisestä henkilönä yhtään. Hänen tapansa haukkua ja vähätellä muut silloin, kun hänen valmentamansa Kärpät aikoinaan hävisi pelejä, oli sellainen, joka sai inhoamaan koko ihmistä. Koskaan ei myöntänyt, että vastustaja oli parempi, vaan aina jotain ympäripyöreää seliseliä. Marjamäki taas oli tuloksellisesti kaikkien aikojen mahalasku. Tai ainakin pahin mahalasku kolmeen vuosikymmeneen. Ihan hyviä pelaajia on kuitenkin ollut tässä pelaamassa, mutta esim. näissäkin kisoissa Marjamäki taisi peluuttaa parhaat pelaajat puhki jo alkulohkossa ja ratkaisupeleissä he eivät sitten oikein enää tuntuneet olevan skarpimmillaan ja lisäksi vähemmän pelanneet eivät olleet oikein mukana hommassa. Ihan amatöörimäistä, että kaksi kärkikenttää pelasivat niin järkyttävän määrän minuutteja jo ratkenneissa peleissä ja lisäksi hirveän määrän alivoimia myös.

J. Jalonen tuonee uskoa omaan tekemiseen ja luottoa, koska niitä mestaruuksia on. Hän on myös Jokereissa osoittanut, että homma toimii ihan hyvin, vaikka toki siellä resurssit eivät mitenkään riitäkään kuin siihen oman konferenssin kolmostilaan. Se suoritus on saavutettu. Jalonen tuonee myös mukanaan vähän parempia ihmissuhdetaitoja, jolloin joukkueeseen saataneen mukaan enemmän NHL-tason pelaajia kuin parina viimeisenä vuotena. Veikkaan, että Jalosen aikana nähdään vähemmän kieltäytymisiä kuin Marjamäen aikana. Nyt on sitten tarjolla Jalosellekin aavistuksen parempaa pelaajamateriaalia noin keskimäärin, kuin hänen edellisellä kaudellaan, joten ihan mielenkiinnolla odotan, meneekö pelitapa eteenpäin edellisen kauden viivelähdöistä. Näiden kisojen Suomen hyökkäyspeli kuitenkin antoi viitteitä siitä, että mahdollisuuksia on, kunhan saadaan puolustus paremmin organisoitua, järkeä päähän ja joukkueeseen parempia fyysisiä pelaajia, jotka menevät sinne maalille sen sijaan, että Aho, Teräväinen ja kumppanit koittavat sieltä "sota-alueen ulkopuolelta" pipolätkätyyliin lätytellä sen kiekon maaliin, kun juuri kukaan ei ole valmis menemään ottamaan niitä mustelmia sinne maalin eteen.

Mitään agendaa ei sinällään ole. Kunhan nyt vaan ääneen totesin, että alkuperäinen veikkaukseni Suomen lopullisesta sijoituksesta meni kohdilleen, vaikka alkulohkossa tulikin ennakoimattomia yllätyksiä. Lopputulema meni siis ennakoinnin mukaan, vaikka matkalla siihen ennakoituun lopputulokseen tapahtuikin yllättäviä asioita suuntaan jos toiseen. Voitettiin pelejä, joita ei olisi ennakkoon ehkä pitänyt, mutta hävittiin sitten myös pelejä, joita ennakkoon ei olisi pitänyt hävitä. Savinaisesta ja Pesosesta sen verran, että vähän ennakointia paremmin tekivät tosiaan "pienempiä" vastaan pisteitä, kuten aika moni muukin teki, mutta eipä heistä ennakointien mukaan juuri ollut tehoilemaan niissä peleissä, joissa ratkottiin sitä, mennäänkö sinne mitalipeleihin vaiko ei. Varsinkin Savinainen oli tehojen puolesta kisojen jälkimmäisen puoliskon aika hiljainen. 4+1 taisi syntyä niissä alkupään murskajaismatseissa ja sen jälkeen oli aika hiljaista. Pesosen kohdalla sama juttu, 1+2 taisi tulla niissä alkumatseissa ja siihen päälle joku ohjuri Kanadaa vastaan ja se oli siinä.
 
Viimeksi muokattu:
Savinaisesta ja Pesosesta sen verran, että vähän ennakointia paremmin tekivät tosiaan "pienempiä" vastaan pisteitä, kuten aika moni muukin teki, mutta eipä heistä ennakointien mukaan juuri ollut tehoilemaan niissä peleissä, joissa ratkottiin sitä, mennäänkö sinne mitalipeleihin vaiko ei. Varsinkin Savinainen oli tehojen puolesta kisojen jälkimmäisen puoliskon aika hiljainen. 4+1 taisi syntyä niissä alkupään murskajaismatseissa ja sen jälkeen oli aika hiljaista. Pesosen kohdalla sama juttu, 1+2 taisi tulla niissä alkumatseissa ja siihen päälle joku ohjuri Kanadaa vastaan ja se oli siinä.

Tartun nyt tähän Savinaiseen sen verran, että hän oli nimenomaan niitä avainpelaajia Suomen ratkaisupeleissä. Alkusarjan voiton varmistaneessa Yhdysvaltoja vastaan pelatussa ottelussa 0+2 ja teholukema +2. Puolivälierässä antoi 2-3 -kavennusmaaliin upean ykkössyötön Rantaselle maalin eteen käytännössä varmaan maalipaikkaan ylivoimalla. Eikö Savinainen siis ollut avainasemassa ratkaisuotteluissa?

Pesonenkin teki loistavat pisteet siihen nähden, että pelasi nelosketjussa, eli ei missään tulosyksikössä. Kanada-ottelu oli osaltaan varmistamassa Suomen lopullista lohkovoittoa.

Ethän sinä aiemmin maininnut kyseisistä pelaajista muuta kuin heidän oletetut yhteispisteensä (1+1=2). Siis pisteet 4+4=8 ja 2+2=4 eivät riitä siihen, että myöntäisit olleesi väärässä? 6+6=12 ja (teholukema yht. +13) on hieman enemmän kuin 1+1=2.

Niitäkin piti ruveta vähättelemään ja puhumaan itsellesi parhain päin, vaikka veikkaus meni niin metsään kuin olla ja voi.

Boldattuun kohtaan en löytänyt viesteistäsi vastausta. Ennakoitko siis pistemäärien lisäksi jossain sen, etteivät he kykene voittamaan Suomelle ratkaisupelejä? Nelosketjun Pesosenko ne olisi pitänyt ratkaista?
 
Viimeksi muokattu:
Tartun nyt tähän Savinaiseen sen verran, että hän oli nimenomaan niitä avainpelaajia Suomen ratkaisupeleissä. Alkusarjan voiton varmistaneessa Yhdysvaltoja vastaan pelatussa ottelussa 0+2 ja teholukema +2. Puolivälierässä antoi 2-3 -kavennusmaaliin upean ykkössyötön Rantaselle maalin eteen käytännössä varmaan maalipaikkaan ylivoimalla. Eikö Savinainen siis ollut avainasemassa ratkaisuotteluissa?

Pesonenkin teki loistavat pisteet siihen nähden, että pelasi nelosketjussa, eli ei missään tulosyksikössä. Kanada-ottelu oli osaltaan varmistamassa Suomen lopullista lohkovoittoa.

Ethän sinä aiemmin maininnut kyseisistä pelaajista muuta kuin heidän oletetut yhteispisteensä (1+1=2). Siis pisteet 4+4=8 ja 2+2=4 eivät riitä siihen, että myöntäisit olleesi väärässä? 6+6=12 ja (teholukema yht. +13) on hieman enemmän kuin 1+1=2.

Niitäkin piti ruveta vähättelemään ja puhumaan itsellesi parhain päin, vaikka veikkaus meni niin metsään kuin olla ja voi.

Nojoo, tekihän se Savinainen pisteitä USAa vastaan. Sitä en kyllä muista, että tulivatko nuo syötöt sitten niihin Ahon tuurimaaleihin, vai mihin. Sinällään kyllä olet oikeassa, että ratkaisuottelussa tuli pisteitä. Eli siis tarkalleen Savinainen teki 4+1 murskajaisissa ja 0+2 USAa vastaan, kun kyseisessä pelissä muutenkin hänen ketjunsa sai kaksi tuuripomppumaalia. Tilastoihin tuli tehoja, mutta onnekkaalla tavalla. Toki tuurikin pitää ansaita, mutta Suomi taisi ne tuurinsa käyttää jo alkulohkon peleissä Kanadaa ja USAa vastaan.

Pesonen taisi tehdä ainakin puolet pisteistään, vai oliko jopa 1+2, Etelä-Koreaa vastaan, joka oli tasoltaan surkein ilmestys sitten Japanin mukanaoloaikojen. Tietysti ne pisteet lasketaan tilastoihin, mutta Etelä-Korea...Voihan sitä toki "saivarrella", että tehoja syntyi enemmän, kuin ennakoin, jos väkisin nyt haluaa päästä nokittelemaan, mutta...Etelä-Korea...

Joo olin väärässä Pesosen ja Savinaisen pisteitä ennakoidessani! Merkitseekö se lopputilanteessa jotain? No niille varmaan merkitsee, jotka nyt väkisin haluavat löytää ennakkoarvailuistani vääriä arvauksia, kun se tärkein, eli Suomen loppusijoitus kuitenkin meni kohdalleen. Ymmärrän toki, että montaa Suomi-fania varmasti harmittaa, kun Suomi putosi, vaikka mahdollisuuksia olisi ollut enempäänkin kiitos toteutuneen turnauskaavion, ja toki saakin harmittaa, mutta onhan tuo "Aa, sä arvasit väärin! Pesonen tekikin 2+2, vaikka sä arvasit, että tekee vain 1+1!"-tyylinen saivartelu nyt vähän sellaista, joka haiskahtaa tänne oman pettymyksen ja Suomen häviöstä johtuvan ärripurrin purkamiselta. Pesonen taisi muuten ensimmäisissä otteluissa olla mukana kakkosylivoimassakin ainakin hetkittäin, joten pelkän neloskenttä-selityksen taakse ei voi mennä. Lisäksi Savinaisesta sen verran, että alkuperäisen viestini kirjoitushetkellä en tiennyt, että hän olisi se onnekas, joka pääsee kolmanneksi samaan ketjuun Ahon ja Teräväisen kanssa. Jos olisin tuon tiennyt, niin olisin todennäköisesti ennakoinut hänelle hieman enemmän tehoja. Tosin sen voin kyllä sanoa, että en varmasti olisi ennakoinut 8 otteluun 4+4.
 
Viimeksi muokattu:
Ikävää olla taas oikeassa.

Tämä asenne vuodesta toiseen aiheuttaa ainakin meikäläisessä pienen oksennusreaktion. En todennäköisesti olisikaan tarttunut em. asioihin ilman tuota asennetta ja tyyliä kirjoittaa. Sitä ollaan käytännössä joka vuosi taas oikeassa.

Yhdysvallat ja Kanada voitettiin, mutta nekin oli väärin voitettu, koska maalivahdit pelasivat huonosti ja tuli tuuripomppumaaleja. Pointtina oli kuitenkin, että voitto kaavittiin molemmista. Kuusi pistettä kasaan, tulivat ne voitot sitten miten vain.

Pelaajat saavat pisteitä myös heittopusseja vastaan, nekin tilastoidaan ihan normaaleiksi pisteiksi.

Kirjoitukseni eivät liity Suomen tippumiseen mitenkään, vaan vastaus löytyy tämän viestin alusta.

PS. Karjalalippikseksi et vielä kerinnyt haukkua, nyt olisi hyvä sauma.
 
Tartun nyt tähän Savinaiseen sen verran, että hän oli nimenomaan niitä avainpelaajia Suomen ratkaisupeleissä.

Turha näistä Fabren arvioista on mieltänsä pahoittaa. Jokainen viestit lukenut tietää, että munilleen ne meni. Naurattaa kyllä, että kaveri itse innoistui niitä esiin nostamaan...

Peluutuksessa Sveitsi ottelun ratkaisuhetkillä Marjamäellä oli pahasti väärät miehet kentällä, Pokka, Jormakka yms. saivat aivan liikaa vastuuta, kun taas toisaalta ratkaisuihin kykenevät pelaajat purivat liiaksi tuppia ( Tolvanen yms.).

Mitäs mieltä ihmiset ovat tuosta Mertarannan kauhistelemasta Säterin kolaamisesta. Omaan silmään, kerran huonosti nähtynä, näytti siltä, että Säterin jäähy filmaamisesta oli lähellä.
 
Mitäs mieltä ihmiset ovat tuosta Mertarannan kauhistelemasta Säterin kolaamisesta. Omaan silmään, kerran huonosti nähtynä, näytti siltä, että Säterin jäähy filmaamisesta oli lähellä.

Yleensä maalivahtiin kohdistuneista osumista annetaan aika herkästi kakkosia, mutta kyllähän Mertaranta aina yrittää Suomesta jotain oikeusmurhaa kokenutta joukkuetta tehdä. Välillä oikein pistää vihaksi kuunnella noita "päin näköä" kommentteja, vaikka välillä aihetta niihin onkin.
 
Tämä asenne vuodesta toiseen aiheuttaa ainakin meikäläisessä pienen oksennusreaktion. En todennäköisesti olisikaan tarttunut em. asioihin ilman tuota asennetta ja tyyliä kirjoittaa. Sitä ollaan käytännössä joka vuosi taas oikeassa.

Yhdysvallat ja Kanada voitettiin, mutta nekin oli väärin voitettu, koska maalivahdit pelasivat huonosti ja tuli tuuripomppumaaleja. Pointtina oli kuitenkin, että voitto kaavittiin molemmista. Kuusi pistettä kasaan, tulivat ne voitot sitten miten vain.

Pelaajat saavat pisteitä myös heittopusseja vastaan, nekin tilastoidaan ihan normaaleiksi pisteiksi.

Kirjoitukseni ei liity Suomen tippumiseen mitenkään, vaan vastaus löytyy tämän kirjoitukseni alusta.

PS. Karjalippikseksi et vielä kerinnyt haukkua, nyt olisi hyvä sauma.

Niin. Oli ikävää olla oikeassa, koska Suomi putosi. Se on kuitenkin vähintäänkin hieman ikävä asia aina. Olin kuitenkin loppusijoituksen suhteen taas(koska olen ollut joskus aikaisemminkin) oikeassa. Siksi siis taas, koska olen ollut aikaisemminkin.

Kanadaa ja USAa ei voitettu väärin, vaikka nyt tunnutkin haluavan asian niin martyrisoida ja esittää ymmärtäväsi. Kunhan nyt halusin mennä tuloksen taakse ja muistuttaa, että molemmissa otteluissa päästiin karkumatkalle tuloksellisesti, koska kävi tuuri ja vastustajan veskareille sattui heikko päivä. Itsellä vaan näin aika paljon urheilua seuraavana on tapana pyrkiä menemään sen tuloksen taakse ja analysoida sitä pelkän upean voiton hehkuttamisen sijaan.

Pelaajat tekevät tehoja heikompiakin vastaan ja ne lasketaan, totta kai. Se on sitten vaan eri asia, kuinka merkityksellisiä jotkut 8-1 tai 7-0 päättyneiden matsien tehot ovat.

Peelolle sellaisia terkkuja, että kaikki veikkaukset eivät tosiaan osuneet ihan kohdalleen. Parin pelaajan lopulliset tehopisteet arvasin/ennakoin väärin, mutta joukkueen lopullinen sijoitus nasahti kohdilleen. Valitettavasti en osannut ennakoida Suomen häviävän Tanskalle, Saksalle ja Sveitsille ja siinä välissä voittavan ruotsalaistyyliin Kanadan ja USAn. Jos olisin tuon ennakkoon tiennyt ja arvannut, niin olisin kyllä tehnyt isot rahat näiden kisojen aikana. Selailin ja silmäilin tuon ketjun ensimmäisen sivun, enkä huomannut siellä Hra Peelon omia ennakointeja, josta petyin kovasti. Olisi ollut kiva vertailla osumatarkkuuksia...
 
Olin kuitenkin loppusijoituksen suhteen taas(koska olen ollut joskus aikaisemminkin) oikeassa. Siksi siis taas, koska olen ollut aikaisemminkin.

Jos viittaat viime vuoteen niin kävit tällä palstallakin (oman blogisi lisäksi) läpi käytännössä kaikki skenaariot alkulohkoon jäämisestä aina mitaleihin saakka. Jos en väärin muista, niin taisit viime vuonnakin julistaa kisojen jälkeen olleesi oikeassa?


Ärsyttävää olla aina oikeassa!
Tässä tyylinäyte vuoden 2015 MM-kisoista. Missä mahdoit olla ennen noita kisoja oikeassa?


Mutta joo, menee jo hieman omalta puolelta hassutteluksi. Pitäisi sinullakin kuitenkin olla jotain faktaa julistuksiesi tueksi.
 
Ylös Bottom