Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Nintendo Switch -ongelmat

Hämmästyttävän kelvotonta tuo Switchin takuutoiminta. Puoli vuotta vanhasta vasemman käden Joy Conin tatista näkyy kaikki sisuskalut kun varsi on niin hajalla. Huollon mukaan ei löydy vikaa vaan toimii normaalisti. Tatti kyllä liikkuu joka suuntaan mutta todella kehnosti ja painaminen ei onnistu kunnolla ääriasennossa. Ilmeisesti ei kannata enää Suomesta ostaa mitään Nintendon tuotteita, kun paikallinen huolto ei toimi ollenkaan. On huvittavaa ajatella, millainen puusilmä siellä niitä ohjaimia tarkastelee. Varmaan täytyy valittaa kuluttajaviranomaisille, kun näyttää tuo toiminta olevan laajempaakin, esimerkiksi tätä ketjua lukiessa.
Hoidathan asiaa myyjäliikkeen kautta, etkä Bergsalan?
Itsehän taistelin Bergsalan kanssa viime vuonna ja kuluttaja-asiamies sanoi, ettei saa olla suoraan yhteyksissä, kun kaikki velvollisuus on myyjäliikkeellä.

Liikkeen kautta tein itsekin kaupanpurun ja otin joyconit muualta uutena sit.
 
Nii totta tolleen on vähän huono kun ei saa saveja talteen.

Mut eihän siinä mitään epäselvää ole, jos ”sisuskalut näkyy”, kyl siinä pitäs olla täysin selvä keissi vaihtoon.
 
Savet saa talteen kuitenkin takuun sisällä kun maksaa verkkopalvelusta kunhan se tulee. Sitten viimeistään viet asian "loppuun saakka".
Itselläkin tuo tatin painaminen pohjaan on surkeaa ääriasennossa mutta jätin joy conit lapsille ja ostin pro controllerin. Suosittelen, erittäin suuri ero pelinautinnossa koska tattien liikerata on suurempi ja tarkempi.
 
En tiedä pitäskö jo huolestua kun koneessa oli yön aikana mennyt joku solmuun.
Äsken ihmettelin, että miksi näyttö on päällä vaikka kone on telakassa ja siellä odotti error has occured, press power button to restart console jne.
Mitään peliä ei ollut taustalla päällä.

Juuri tällaisissa tilanteissa olisi varsin kiva jos tallenukset saisi johonkin talteen. Noh syyskuussa sitten.
 
Hauska ylläripylläri Switchin kanssa: kumpikaan Joy-con-ohjain ei lataannu. Toisessa on lataus todella alhainen ja toinen ei näytä minkäänmoisia elonmerkkejä, oletettavasti virta lopussa. Koettanut yhdistellä noita masiinaan useammat kerrat, tarkistanut että itse johto toimii (sillä konsoli itsessään saa virtaa), sammutellut masiinata useammat kerrat. Ei mitään apua. Googlekaan ei anna vastausta. Kellekään muulle tuttu ongelma?
 
Saattaa olla kaukaa haettu, mutta jos niissä on vain ongelma kontaktin kanssa ja homma korjaantuisi ihan vaan hammasharjan kanssa.
Hyppää tässä videossa kohtaan 2:20. Kannattaa tuota kuitenkin testata.

 
^ Kiitti, hyvä ehdotus. Testasinpa, eikä valitettavasti auttanut. Olisinkin aika kummissani ollut, jos olisi pelittännyt, kun kerta yhtä aikaa kumpikin ohjain oikkuaa. Pitääköhän tässä alkaa huoltohommia ihmettelemään seuraavaksi. Yhhhhhh
 
^Juu, tesmitty on, eikä valitettavasti ole tuosta jelppiä.
Sen verran on tapahtunut, että akku loppui myös toisesta ohjaimesta. Kumpikin ohjain on siis täysin vailla eloa. On se tekniikka vaan hienoa.
 
Tietysti yksi keino testata, että onko vika joy-conissa vai koneessa olisi lataus grippi, mutta se on taas melkein 30e sijoitus joka saattaa olla vielä täysin turha. Toki jollain third party valmistajilla on myös lataus asemia joy-coneille alle 20e hintaan, mutta niiden toimivuudesta en tiedä.
Itsellä on oikea joy-con pari kertaa kieltäytynyt lataamasta, mutta onneksi se korjaantui vaan laittamalla se pari kertaa uudestaan paikoilleen.
 
Tuo olisi hyvä tesmiä kyllä. Ajattelin ensin sitä, että koetan jonkun muun Joy-con-parin saada kätösiini ja koetan pistää lataantumaan omaan Switchiin kiinni. Saisi tietää, onko vika itse laitteessa vai ohjaimissa. Mutta eiköhän se vika itse masiinassa ole. Pitää alkaa kuitteja ja muita etsiskelemään varulta jo nyt.
 
Eiköhän täällä joku muukin olisi Helsingistä et vois testata toisessa Switchissä, tai lainata latauspädiä
 
Päivitystä tähän. Nimittäin! Nyt kun kokeilin itse Switchiä käyttää testatakseni latausta vielä kerran, niin koko masiinasta itsestäänkin oli virrat menneet 100 prosentista nollille puolessatoista päivässä. Ei ole konsoli ollut käytössä, se on vain ollut telakassaan ilman virtajohtoa. Kummemmaksi vaan menee.
 
Sinne lähti Switch myyjäputiikin hoiviin, lienee kuukauden matkoillansa.

Lopullinen vaivankuvaus oli, että konsolin akku tyhjenee 100% nollaan yön aikana, omat Joy-con-ohjaimet eivät konsolille kelpaa, eikä niitä saa ladattua millään. Erikoisesti toinen muussa konsolissa kiinni ollut Joy-con-pari toimi ongelmitta.
 
Tuohon edelliseen keissiin sen verta päivitystä, että olisikohan masiina ollut jotain 3,5 viikkoa matkalla, kunnes se tuli takaisin. Paitsi että ei periaatteessa tullut takaisin, vaan tuo ongelma oli näemmä sen verta iso, että kone oli vaihdettava kokonaan uuteen. Tilalle tuli siis uusi konsoli ja uudet Joy-conit. Data siirretty kaikkinensa uuteen masiinaan, joten ei suurempaa hässäkkätä tuosta tullut. Uusi suojakalvo pitää vaan ostella.
 
Mulla on ollut ongelmia lähes alusta asti noiden Joyconien kanssa, kun eivät pysyneet kiinni nintendossa, eikä ohjaintelakassa. Pariin kertaan ohjaimet vaihdettiin ja ostin myös uudet. Aina ne toimi ehkä kuukauden ja sit löystyi. Tai no kului se muovilukko. Vaihdoin viime kesänä itse lukot metallisiin ja tästä oireesta päästiin eroon.

Paitsi nyt ongelmat palasi. Ohjain on niin tukevasti lukon takana kuin vain voi olla. Mutta ohjain elää kiskossaan edelleen syvyyssuuntaan, kuten uutenakin. Vasen puoli katkoo ohjainta jatkuvasti, vaikka ei päästä lukosta liikkumaan. En tiedä mitä sille voin keksiä. Käsikonsolina tuota ei voi käyttää, minkä johdosta konsoli on lähes käyttämättä itellä.

Sit toinen ongelma. Mulla on neljä joyconia, eli kaksi paria. Jokaisen tatissa sama ongelma. Alhaalta ei palauta keskelle kunnolla, vaan palautuu todella hitaasti. Nämä pari vuotta olen jatkuvasti puhaltanut paineilmaa sinne tatin kumisuojan alle, jotta roskat poistuu. Nyt ei auta sekään. Ja vielä kun joka ohjain on samaan suuntaan ongelmissa. En vain käsitä.

Tykkäisin koneesta, tykkäisin sen tarjonnasta. Mutta kun laitteen ottaa käsiin ja kursori menee valikoissa itsestään, niin koita siinä sit jotain pelata. Sit ku lopulta hetken voi pelata, niin yhteys katkeaa ohjaimeen.
 
Täällä sanoi kans vasen joycon sopimuksensa irti, tatti tuntuu ihan normaalilta, mutta kun pelaa niin se jää jumimaan ja yhtäkkiä ohjaa vaan koko ajan oikealle. Yllättävän kauan kestikin noin rimpuloiksi.
 
Omenanraato taitaa pelata aika paljon Switchillä? En keksi muuta syytä miksi noin paljon ongelmia tatin ja kiinnitysten löystymisen kanssa. Vai voisiko se vika olla konsolin päässä kiinnitystä jos kaikki ohjaimet aina löystyy? Onko sellainen mahdollista?

Itse pelaan aika vähän Switchillä ja nykyään aina telakassa. Aiemmin pelailin taas aina käsikonsolina. Löystymistä en ole havainnut mutta ihan täysin jämythän nuo ei ole ollut missään vaiheessa. Ei kuitenkaan mitään mitä olisin pitänyt ongelmana koska heiluu/liikkuu erittäin vähän. Kai tuostakin voisi valittaa mutta taitaa olla ominaisuus eikä vika ja saanee olla tyytyväinen ettei ole pahempia ongelmia. Ainakin mitä Omenanraadon viestejä on osunut silmiin tästä ketjusta.

Vasta ostin toisen parin ohjaimia mutta en ole niitä konsolissa pitänyt kiinni. Voisipa testata että miten ne istuu paikalleen.
 
Ylös Bottom