Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Ostatko pelit digitaalisena vai fyysisenä?

Meillähä on tommosia firmoja jo.. EA, Ubisoft ja Activision.
Toinen ääripää on sitten esim Santa Monica Studio joka teki God of Waria 5 vuotta. Tuossa ajassa nyt kuuluisikin tulla laatua.

Keksiikö joku kauanko RDR2 on ollut kehityksessä?

Itselleni tuo GOW on ainakin vielä vuoden peli.
 
Mistä ihmiset nykyään niitä halvempia fyysisiä versioita ostaa, kun enää nykyisin ei saa Ahvenanmaalta tai briteistä halvalla uusia pelejä? Gigantissa on toki joka vuosi muutama isompi peli tarjouksessa heti julkaisussa, varsinkin NHL ja FIFA taitaa olla joka vuosi halvempi kuin muuaalla. Gamestopissa, peliliikkeissä ja marketeissa on fyysiset pelit samanhintaisia tai välillä jopa aavistuksen kalliimpia kuin PS Storessa. Verkkokauppa.com tai CDON ei ole enää nykyisin myynyt uusia pelejä sen halvempaan hintaan mitä muuallakaan. Varmaan halpoja fyysisiä pelejä edelleen löytää, mutta ei se ole niin helppoa ja kätevää kuten ennen vanhaan.

PS Storessa saa välillä tiettyjä pelejä ennakkotilattuna -10% alennuksella. Tarjouksia vertaillut niin ainoastaan välillä on jotain pöljän halpoja tarjouksia fyysistä versioista (kuten vaikkapa Verkkokauppa.com taisi myydä AC Originsia peräti 18€ hintaan melko uutta peliä), mutta yleensä ne on saman hintaisia tai PS+ tarjoukset ollut jopa halvempia. Lisäksi digissä tulee kokoajan tarjouksia joka viikko ja uudetkin pelit ilmestyvät aika äkkiä hyvään hintaan (muutamia poikkeuksia lukuunottamatta).

Itse en ole enää nykyisin pitänyt yleisesti fyysisiä pelejä sen halvempana tai tarjouksia parempina kuin digissä. Pelin vaihtaminen on sitten erikseen, silloin toki saa halvemmalla, mutta menettää pelin. Ja nuo vaihtohinnat sekä tarjoukset vaihtelee niin paljon, että se on ihan tuurista kiinni (esim. Itse olen saanut tänä vuonna hyvitystä: Diablo3 50€, God of War 35€, Ni No Kuni 2 10€). Tänä vuonna olen ostanut fyysisiä versioita enemmän kuin digitaalisia pelejä, ensimmäistä kertaa 5 vuoteen. Ja RDR2:sta en vaihda pois, joten onneksi tämä fyysisten pelien hankkiminen loppuu vihdoin tähän! :)

Itselle ei ole väliä mitä versioita muut ihmiset ostaa, eikä kumpikaan taida olla toista selvästi parempi vaihtoehto. Molemmista löytyy eri vahvuuksia ja heikkouksia, se on ihmisestä kiinni kumman kokee itselle paremmaksi vaihtoehdoksi. Fyysinen on suositumpi vaihtoehto, varsinkin Jenkeissä nämä Amazon sun muut myyvät aivan hemmetisti fyysisiä pelejä.
 
Mistä ihmiset nykyään niitä halvempia fyysisiä versioita ostaa, kun enää nykyisin ei saa Ahvenanmaalta tai briteistä halvalla uusia pelejä?
Kaipa tässä on vain vuosien varrella oppinut pihimmäksi ja kärsivällisemmäksi, eli monet ostokset tulee tehtyä muutama kuukausi jälkijunassa kunhan julkaisupäivän hinnoista on viilaantunut ainakin puolet pois, mielellään vielä vähän enemmän.

Kotimaisista lafkoista olen tykästynyt erityisesti Puolenkuun Peleihin, jossa palvelu pelaa ja kymmenestä yli 25 euron ostoksesta nettoaa aina 25 euron lahjakortin. Briteissä base.comista löytyy joskus ihan kivasti heräteostoksia 10-25 euron hintahaarukassa. Aika usein ilmaisia posteja tarjoava kanadalainen VideoGamesPlus tulee uudempienkin tapausten kanssa satunnaisesti lähitarjontaa halvemmaksi mutta tokihan siinä menee usein se 2-3 viikkoa kun kuplamuovikirje reissaa pallon halki.
 
Kannattaa sieltä storestakin olla ostamatta suoraan niin säästää vuoden aikana sievoisen summan rahaa.

Itsekin ostan rahat lompakkoon netistä ja saan esim 150e rahaa 130-140eurolla.
 
Mistä ihmiset nykyään niitä halvempia fyysisiä versioita ostaa, kun enää nykyisin ei saa Ahvenanmaalta tai briteistä halvalla uusia pelejä?

VPD:stä. Siellä oli Dragon Quest julkaisupäivänä 10 euroa halvempi kuin Storessa.
 
Toimivat varoittavana esimerkkeinä.
Rahastahan tuo vain on kiinni. Jos ei tykkää mitä EA/Ubi/Acti harrastaa niin ei tue niitä. Problem solved. Ovat kuitenkin vuosien saatossa kasvaneet alan kolmeksi suurimmaksi third party -toimijaksi (kuin myös kunnostautuneet noiden kyseenalaisten toimintatapojen suurimmiksi hyödyntäjiksi), joten resepti selvästikin toimii. Onhan se toki pelaajan kannalta vähän hölmöä tukea jotain mistä ei pidä mutta ehkä ne pelit kuitenkin ovat niin hyviä, ettei se nyt niin justiinsa.
 
Rahastahan tuo vain on kiinni. Jos ei tykkää mitä EA/Ubi/Acti harrastaa niin ei tue niitä. Problem solved.

Jonkin aikaa mielenkiintoisimman osan pelaamisesta onkin tarjonnut VR, jossa kehitys laukkaa villisti ja sieltä voi tulla ihan mitä vain kumouksellista. Päinvastaisesta esimerkistä käy Battlefield V, joka on mitä tasapaksuinta jöötiä aikoihin. Lompakolla vaikutetaan ja kun viime vuonna jäi Call of Duty väliin, on nyt vuorossa bäffy.

Palvelukonseptissa on omat sudenkuoppansa. Ei kannusta maagisiin suorituksiin, kun keskinkertainenkin riittää. Eikä sulje pois jälkirahastusta.
 
VR ei oo tuonut mitään muuta kuin paskaa ja toisaalta vienyt pelimessujen presseissä aikaa hyviltä peleiltä.
 
Palvelukonseptissa on omat sudenkuoppansa. Ei kannusta maagisiin suorituksiin, kun keskinkertainenkin riittää. Eikä sulje pois jälkirahastusta.
Jep, tuo palvelukonsepti se varmaan se pahin ansa on. Enää ei riitä, että pelistä saisi kertaluontoisesti sen 60 euroa vaan keksitään vaikka mitä puristamaan vielä vähän lisää. Toimiikin ehkä kunhan ei lyö turhan härskisti yli (kuten vissiin Battlefront II taisi tehdä) mutta koko digitaalinen suuntaus tuntuu olevan vähän huolestuttavasti juuri tuota kohti, että peleistä tulee matkan varrella salakavalasti maksettavaa ja alati muuntuvaa viihdettä eikä niinkään eheää kertaelämystä, joka joko kolahtaa tai ei.

Eipä silti, ehkä tässä ei kannata sen kummempia maailmanlopun tunnelmia maalailla kun tuntuu noille "tämä on tässä eikä muuksi muutu, ottakaa tai jättäkää" -tapauksille onneksi yhä tilaa olevan :D
 
Näin minimalistina joka tykkää karsia turhaa krääsää kämpästään, ostan pelini tietysti digitaalisena. Samoin kaikki elokuvat. Kirjat lainaan kirjastosta. Tällä hetkellä en omistaa yhtäkään peliä taikka elokuvaa fyysisessä muodossa, ja koitan välttää jatkossakin.
 
Digitaalisia olen viime aikoina ostanut, mutta vähän alkanut pelottamaan, kun lukenut netistä juttuja, että porukkaa bannattu eivätkä ole saaneet selville syytä, että miksi. Varsinkin PS4 puolella ja asiakaspalvelu ei ole voinut auttaa mitenkään. Vähän ottaisi päähän jos kaikki digitaaliset ostokset häviäisivät tuosta vaan :eek:
 
Näin minimalistina joka tykkää karsia turhaa krääsää kämpästään, ostan pelini tietysti digitaalisena. Samoin kaikki elokuvat. Kirjat lainaan kirjastosta. Tällä hetkellä en omistaa yhtäkään peliä taikka elokuvaa fyysisessä muodossa, ja koitan välttää jatkossakin.
Mistä ostat leffat digitaalisena?
 
Tuokin kyllä, että fyysinen vs. digitaalinen saattaa pelien suhteen olla jo vähän sukupolvikysymyskin, varsinkin nyt kun vanhat klassikot herätetään henkiin vähän jos jossakin muodossa. Ja tietysti kun pelit muuttuvat luonteeltaan yhä enemmän online-pohjaisiksi niin varsinkin sellaisten kohdalla fyysisellä medialla ei enää koskaan tee mitään kun serveritkin ovat jo aikaa sitten sulkeutuneet.

Kaipa tuon fyysisen tenho kumpuaa enempi siitä, että jää kuitenkin edes jotain konkreettista kosketuspintaa rakkaaseen harrastukseen. Jos ei fyysisiä pelejään heti läpipeluun jälkeen vaihtoarvon myötä myy niin voi ainakin myöhemmin niitä katsella ja muistella haikein silmin tyyliin "tuon ostin joskus 15 vuotta takaperin ja onhan se vaan edelleen aika helvatan hyvä peli!" Saattaahan noilla vuosikymmeniä myöhemmin kenties jopa tienata mutta se on lähinnä teoreettista kun keräilijät harvemmin tuppaavat luopumaan kokoelmistaan.
 
NHL, Fifa, PES aina fyysisenä, mutta sitten pidettävät pelit mielellään diginä. PC:lle kaikki diginä toki.
 
Oli kiva viedä pari puhki pelattua peliä Gamestoppiin, ja ottaa paluupostina NHL19 yhdellä eurolla.
Noista kahdesta pelistä ei olisi ollut mitään iloa siellä digivarastossa.
 
Kaipa tuon fyysisen tenho kumpuaa enempi siitä, että jää kuitenkin edes jotain konkreettista kosketuspintaa rakkaaseen harrastukseen.

Osa viehätystä karisee sitä mukaa kun hyllytila kapenee.

Pelilevy itsessään on jo menettänyt merkitystään, kun kyseessä on käytännössä asennustiedoston siirtoalusta. Jälleenmyyntiarvolla ratsastetaan, tosin digikauppiaat myöntävät alennuksia jo muutama kuukausi julkaisusta joka syö tätä osaa perusteista.
 
Jälleenmyyntiarvolla ratsastetaan, tosin digikauppiaat myöntävät alennuksia jo muutama kuukausi julkaisusta joka syö tätä osaa perusteista.

Sain tuossa vajaa kuukausi sitten lähes vuoden vanhasta Pro Evolution Soccerista melkein 20 euroa vaihdossa, kun ostin tämän vuoden version. Kyllä se fyysinen vaan kannattaa, kun sillä saa esim. tehtyä vuosittain ostettavasta urheilupelistä 70 euron sijaan 50 euron hintaisen.
 
Ylös Bottom