Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Nintendo Labo - Taittele pahvista pelivälineet

Onkos joku garagea koittanut? Siellähän voi siis itse ohjelmoida näytön/ohjaimet tekemään mitä haluaa. Jokuhan oli jo karkkiautomaatin tehnyt ja itsekin ohjelmointia koitin juuri karkkiautomaatti mielessä ja osasin sen koodailla ilman ohjeita. Ruudulle tuli maksun jälkeen lukemaan ”kiitos”. :D
 
En ole vielä kokeillut enkä taida kokeillakaan. Kivempaa katsella niiden tuotoksia jotka saavat sillä jotain hienoa aikaan.
Odotan kyllä mielenkiinnolla mitä tuon aiemmin postaamani piano videon tekijä saa sillä aikaan. Siinä videollahan se sanoo, että sillä on pari musiikkiin liittyvää projektia työn alla joissa se käyttää garagea.

Itse kalastelin tänään pari tuntia ja enää taitaa tonnikala puuttua. Haita pyydystäessä taisi mennä likemmäs tunti kun se pirulainen pääsi kahdesti karkuun ja sitten sai pahimmillaan odotella yli 10 minsaa, että se tarttui uudestaan koukkuun.

Prätkällä tuli tehtyä kolme omaa rataa ja toivottavasti seuraavaan mario karttiin tulisi (edes) joku saman tyylinen editori ja ratojen jakaminen netin kautta.
Tuolla sai varsin näpsäkästi tehtyä radat ja omat luomukset oli myös kiinnostavampia mitä moni vakio rata koska niihin saa kapeamman tien, enemmän kallistuksia ja sen perus aurinkoisen säätilan lisäksi saa illan ja sumun.

Ai niin. Olin hieman pettynyt, että tuo rc ötökkä ei liiku mihinkään maton päällä. Mulla kun ei paljasta lattiaa pahemmin ole näkyvissä ellei ala mattoja rullaamaan pois.
Eipä tuolle muutenkaan olisi paljon käyttöä tullut sillä vuosia sitten call of dutyn mukana tullut kameralla varustettu rc auto oli paljon siistimpi.
Kannattaa muuten katsella niitä discover osion videoita. Sieltä selvisi esim se, että sen rc ötökän osa levyssä on yksi pala jota käytetään sen jalkojen tukevoittamiseen jos ne alkaa taipumaan sisäänpäin niin, että se ei pysy enää pystyssä.

Mielenkiinnolla kyllä odotan mitä switchin logi näyttää peliajaksi 10 päivän päästä kun se suostuu sen näyttämään.
Vieläkään en ole taloa kunnolla kokeillut ja pianon jätän suosiolla myöhemmäksi kun ne "ihan oikeat pelit" kuitenkin on prioriteetti listalla ekana.
Vielä täytyisi prätkällä ajaa kaikki 600cc cupit ja oma cup myös, testata areenaa, tehdä oma areena ja ehkä vielä toiset kolme rataa lisää ja pyydystää se tonnikala.
Switchin akkukesto vaan rajoittaa pelaamista. Vaikka nämä pelit on simppeleitä niin tänään se tuntui kestävän kolmisen tuntia kunnes alkoi valittaa akun loppumisesta.
Toki noita voisi myös pelata niin, että kone on telakassa, mutta se vie kyllä osan fiiliksestä.
 
Viimeksi muokattu:
Nyt on tuo koppakuoriainen täälläkin tehty.

Ennakkotilanne 1:
Poika 6v halusi koko labon ja päivittäin puhui siitä, oli nähnyt mainoksen jossain.
Todellisuus:
Jaksoi noin minuutin koota, kun tuote oli valmis nautti suuresti...
Voin kuvitella, että noiden pahvien näpertely itsessään niin aikaa vievää kun onkin on ehdottomasti se paras osuus koko lystissä.
Mutta pakko kysyä, että miten pitkäikäinen ilo näistä on todellisuudessa ollut? Varsinkin tälle nuoremmalle polvelle, oliko kyseessä vain alkuinnostus joka laantui tasaisesti ja nyt 2vk myöhemmin pelataan iloisena donkey kongia Switchillä Labojen töröttäessä hyllyn koristeena vai vieläkö koppakuoriaista jaksetaan juoksuttaa pitkin lattioita kuten aiemman postaamillasi videoilla? :D

Miten muuten nuo pahvit kestäneet käyttöä?
 
Voin kuvitella, että noiden pahvien näpertely itsessään niin aikaa vievää kun onkin on ehdottomasti se paras osuus koko lystissä.
Mutta pakko kysyä, että miten pitkäikäinen ilo näistä on todellisuudessa ollut? Varsinkin tälle nuoremmalle polvelle, oliko kyseessä vain alkuinnostus joka laantui tasaisesti ja nyt 2vk myöhemmin pelataan iloisena donkey kongia Switchillä Labojen töröttäessä hyllyn koristeena vai vieläkö koppakuoriaista jaksetaan juoksuttaa pitkin lattioita kuten aiemman postaamillasi videoilla? :D

Miten muuten nuo pahvit kestäneet käyttöä?
Minecraftia pelailivat ennen, nyt päivittäin pelaavat vain labolla. Edelleen tekemättä prätkä ja kalastus.

Tyttö vetänyt kohta viikon putkeen pelkän talon kanssa ja olen ihmetellyt miten voi kestää noin hyvin.
Molemmat lapset opettelivat soittamaan Labon pianolla vaimolle syntymäpäivälaulun ja sitäkin soitellaan jatkuvasti.

Tästä pelimäärästä huolimatta peleistä löytyy uusia juttuja kokoajan ja ovat aivan innoissaan.

Ei ole tarvinnut ”pahvi jousia” edes teippailla, vaan ne on kestäneet loistavasti.
Ihan käsittämätön setti kyllä ollut ja jaksaa hämmästyttää itsekin lähes päivittäin.
Itseäni kiinnostais ohjelmoida tuo tekemään jotain mitä itse haluan. Esim kopioida sen jonkun japanilaisen tekemä karkkiautomaatti. Tai no softan jo ”koodasin” valmiiksi laboon, mutta ei oo tullu tehtyä itse boxia.

Tee se itse miehelle/naiselle tuolla on ihan rajattomat mahdollisuudet, kun itse rakentaa laitteensa ja ohjelmoi.
Lapsille valmis tavarat tuo kyllä ihan koko rahalla tekemistä ja viihdettä ja tuntuu ettei lapset edes pelaa, ne oivaltaa/leikkii päivät pitkät.
Meidän lapsien osalta ei voi kuin ylistää laboa. Ja etenkin meidän lapset ollessa kyseessä..Labon kestävyys ollut ällistyttävä.
 
Kuinkas monta joyconia vaatii enimmillään? Varmaan robokit tarvii useampia?
 
Jos haluaa leikkiä kahdella rc autolla samaan aikaan niin tarvitaan 4 joy-conia. Kaikki muu toimii kahdella.
 
Nyt kun vähän flunssasta toivuin, niin jaksoin olla tytön seurana rakentamassa lisää.
Rakensi täysin itse alusta loppuun, minä olin ohjeiden liikuttaja.

Tuo kalastus on kyllä oikeasti hauskaa ja voittaa ns oikeat kalastuspelit ihan vain fiiliksen vuoksi.
Nyt tyttö väkisin haluaa pohjalta hain ja rouskun, siima katkeaa jatkuvasti, mutta periksi ei anna. :)

 
Täältä pahvisälän keskeltä vain tulin huutelemaan, että KonsoliFINin Labo-artikkeli on luettavissa. Kanssaeläjän järkyttynyt katse ("Mitä nää nyt sitten on? Ja varmasti ovat sitten kaapissa eivätkä olohuoneen lattialla!") muuttui sangen nopeasti ratkiriemukkaaksi pelailuksi, jossa kilpailua oli lähinnä siitä, kumpi saa rakentaa minkäkin osan.

Enkä ollut muuten minä, joka ehdotti kaapin sijasta hyllyä töllön päälle Labo-vermeille. :D
 
Tuli korkattua vehicle kit tänään.

Rakentamisessa meni hiukan vajaa 6 tuntia.
Adventure moodissa on kymmenen aluetta joissa jokaisessa 8 tehtävää ja kun alueelta suorittaa kaikki niin sinne ilmestyy vielä viisi tähteä löydettäväksi.
Pelasin hieman alle kolme tuntia ja neljältä alueelta on vielä tehtävät tekemättä ja ainoastaan yhdelta alueelta on kolme tähteä kerätty, koska ne oli suoraan näkösällä joten nappasin mukaan samalla kun ajoin uuteen paikkaan.
Miinuksena moni haaste on aivan hemmetin helppo ja varmasti on sitä jopa lasten mielestä. Esim yhdessä tehtävässä pitää viedä kolme sammakkoa lammelle ja ne on ihan kirjaimellisesti siinä lammen vieressä.
Toki joissakin tehtävissä saa hieman etsiä kohdetta.

Lisäksi en voi käsittää miksei nintendo ole käyttänyt tässä mii hahmoja. Jos ne johonkin sopisi niin tähän. Nyt kuskina on joku random robotti ja kaikki eläimet ja ihmiset on patsaita.

Adventuren lisäksi löytyy rally joka sisältää 10 checkpoint kisaa ja kun ne voittaa niin aukeaa hard tason vastaavat. Yhtään noista en vielä kokeillut.
Circuit moodissa ajetaan samanlaisilla radoilla kuin variety paketin pärrä kisoissa. Ratoja on seitsemän + 3 omaa jos niitä on variety paketin editorilla tehnyt. Eri nopeuksia löytyy kolme. Näitäkään en ole vielä kokeillut.

Sitten on slotcars jossa on samat radat ja kisaa ajetaan käyttäen pelkkää kaasupoljinta eli homma toimii kuin jollain scaletricin autoradalla.
Koska poljinta käyttäessä ainoastaan joyconin kallistus muuttuu niin tuota pystyy pelaamaan hyvin myös ihan vaan kallistamalla joyconia kädessä joten moninpeli onnistuu helposti. Tuota tuli testattua ja jokainen varmasti oppii homman parin harjoitus kierroksen jälkeen.

Sitten on vielä battle moodi jossa taistellaan kaveria vastaan areenalla. Trailerissa mainostettiin, että tässä paketissa voi tehdä custom kontrollit ja siinä pelattiin tuota battle moodia pelkästään yhdellä poikittain olevalla joyconilla. Jos tuo jotenkin helposti onnistuu noin niin tuossakin on varmasti hupia hetkeksi ilman toisen paketin ostamis pakkoa.

Sisältöä on siis roimasti enemmän mitä aiemmissa.
Tuo ratin koko kyllä pääsi yllättämään positiivisesti. Oletin, että se on pieni, mutta kehä on aika tasan saman kokoinen mitä thrustmasterin t150.
Muutenkin kaikki kolme ohjainta toimii hyvin. Aluksi ratin kanssa auton gadgetit vaihteli jatkuvasti, mutta siitä pääsi eroon kun putsasi ir kameran linssin.
Laitoin myös ratin jalustan sisään pari vanhaa käytöstä poistettua rc auton nimh akkua joten siihen tuli hieman painoakin ja nyt se pysyy kiltisti sylissä.
 
Viimeksi muokattu:
Nyt on kaikki tehty.
Adventuressa meni yhteensä kuutisen tuntia kun teki kaikki tehtävät ja keräsi tähdet. Pari tähteä oli hieman hukassa ja ilman niitä olisi varmaan mennyt tunti vähemmän.
Rally moodista tuli pelattua kaikki 10 kisaa normalilla ja hardilla. Aikarajan tiukentamisen sijaan hard taso laittaa checkpointien ympärille ja muuallekin paljon miinoista tehtyjä esteitä joiden hipaisu heittää edelliseen checkpointiin.
Eipähän ainakaan tuntunut vanhan toistolta kun noita ajoi.

Voin myös vahvistaa, että custom kontrollit on olemassa ja toimii ihan joka moodissa.
Tuo vaihtoehto löytyy discovery osiosta kunhan käy kerran toy-con garagen puolella ja siellä on valmiiksi muutama preset vaihtoehto.
Battle moodia voi pelata kahdestaan ihan vaan kahdella joy-conilla ja koko adventure moodinkin voi pelata ihan perus tatti+napit ohjauksella.
Mun piti tuota vaan testata, mutta tuli sitten vedettyä koko adventure ja kaikki rally kisat vielä uudestaan.
Koska nuo on discoveryn puolella niin siellä on oma erillinen tallennuksensa, mutta peli kuitenkin tallentaa kaikki rally ajat ja adventuren etenemisen jne.
 
Kerrankin olen ajoissa joululahjojen suhteen:
0D744057-A014-46DE-BA4C-709A363CA9BA.jpeg

Suosittelen muillekin, jotka harkitsee hankintaa, että kannattaa ostaa vielä kun näitä saa. Korvaavat perinteisemmät Legot meidän perheessä tänä jouluna.
 
Deemo saanut pari päivää sitten tuen pianolle.
Kannattaa skipata suoraan viiden minuutin kohdalle sillä tuota edeltävä biisi on aivan kamalaa kuultavaa laulun takia.
Sitä en tiedä onko tuki kaikille pelin 200+ biisille vai vain tuolle piano collection packille. Täytynee huomenna testata.
 
Tulihan ne VR-lasit myös Switchille.

Nintendo Labo: VR Kit will launch in retail stores with two primary configurations, one that includes all Toy-Con creations and one that includes a smaller selection of projects to get started:

  • Nintendo Labo: VR Kit: Available at a suggested retail price of $79.99, the complete Nintendo Labo: VR Kit includes the Nintendo Switch software and materials to build all six Toy-Con projects – the Toy-Con VR Goggles, Toy-Con Blaster, Toy-Con Camera, Toy-Con Bird, Toy-Con Wind Pedal and Toy-Con Elephant – as well as a Screen Holder and Safety Cap. It’s a good option for kids and families who want to dive in to the full experience.
  • Nintendo Labo: VR Kit – Starter Set + Blaster: Available at a suggested retail price of only $39.99, the Starter Set includes the Nintendo Switch software, plus all the components to build the Toy-Con VR Goggles and Toy-Con Blaster, as well as the Screen Holder and Safety Cap. The Starter Set is a great entry point into the world of Nintendo Labo VR.
Players that own the Starter Set can purchase the following optional expansion sets to expand their experience:

  • Nintendo Labo: VR Kit – Expansion Set 1**: Available at a suggested retail price of $19.99, Expansion Set 1 includes the Toy-Con Elephant and Toy-Con Camera.
  • Nintendo Labo: VR Kit – Expansion Set 2**: Available at a suggested retail price of $19.99, Expansion Set 2 includes the Toy-Con Wind Pedal and Toy-Con Bird.
TLDR: Starter Set is $40, the two Expansion Sets are $20 each, there is a complete package for $80 (no savings). Expansion sets are exclusive to Nintendo's online store @ store.nintendo.com.


 
Viimeksi muokattu:
Nintendo Labo VR saa tuen peleihin Super Mario Odysseus sekä The Legend of Zelda. Päivitys tulossa 25.4. Lasit puolestaan myyntiin 12.4.



 
Viimeksi muokattu:
Ylös Bottom