Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Mikä kirja on luettavana nyt?

Zzap!64 Annual 2019. Joukkorahoitettu alkuperäisten tekijöiden pieteetillä tekemä kovakantinen laitos. Piti kaivaa C64 mini viereen, ja fiilistellä tosissaan. C64 mini muuten sai viimeinkin firmispäivityksen, jolla muistitikku tukee useampia imageja. Life’s good. :)
 

Liitetiedostot

  • 63FBCFB1-74A6-4DFB-822A-2C846D735950.jpeg
    63FBCFB1-74A6-4DFB-822A-2C846D735950.jpeg
    1,9 MB · Lukukerrat: 7
Marko Jantusen kirja osoittaa että vaikka on taitava pelaaja..öö..se ei riitä jos yksityiselämässä menee liian lujaa?? Tai siis..miten sen sanoisi?
 
Pelit elämän peilinä tuli luettua loppuun. Nyt on luettavana Juho Kuorikosken Pelitaiteen manifesti.

pelitaiteenmanifestif5fg7.jpg


Takakannen teksti:

Miksi Dark Souls vetää puoleensa miljoonia pelaajia? Miten Grand Theft Auto koettelee moraalia? Mitä pelit kertovat meille maailmasta?
Digitaalisia pelejä kritisoidaan viihteellisyydestä ja kaupallisuudesta, mutta niillä on oma vahva taiteellinen ulottuvuutensa. Pelaaja itkee, nauraa, suuttuu ja liikuttuu tehdessään valintoja pelin mikrokosmoksessa. Parhaimmillaan pelit saavat pelaajan kyseenalaistamaan, kysymään ja ottamaan kantaa.
Pelitaiteen manifesti esittelee pelien maailmaa mukaansatempaavasti mutta astetta syvällisemmin, ravistellen vallitsevia asenteita. Teos pohtii pelien asemaa seitsemän vanhemman taiteen perillisenä. Kirjallisuus, teatteri, kuvanveisto, maalaustaide, musiikki, arkkitehtuuri ja elokuva yhdistyvät peleissä uudeksi taiteen muodoksi, jossa kokemus ja merkitykset syntyvät oman toiminnan myötä.
Miksi tätä pelien ominta voimavaraa ei ole kehitetty täyteen mittaan? Vastausta etsiessä kuljetaan Pongin ja Tetriksen yksinkertaisesta kauneudesta Civilizationin strategiallisuuteen ja merkkiteos Witcherin monisävyiseen kerrontaan.
Teos avaa pelien maailmaa runsailla digitaalisten pelien historiasta poimituilla esimerkeillä. Se sopii innoittajaksi niin pelaajille ja pelinkehittäjille kuin kaikille kulttuurista ja taiteesta kiinnostuneille.
 
Vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta tarinalta siitä, miten Nokia nousi maailman huipulle, ja miten myrkyllinen yrityskulttuuri johti valta-aseman menettämiseen.

Mulla on toinen samantapainen kirja luettavana, Risto Siilasmaa, Catherine Fredman: Paranoidi optimisti.

Sain juuri kirjan ensimmäisen puoliskon luettua. Luin äsken kohdan, missä kerrottiin että Ollila oli haukkunut Elopin pystyyn ja tämä rupesi itkemään. Kirja on juuri tullut painosta.

https://www.tammi.fi/kirja/risto-siilasmaa/paranoidi-optimisti/9789520403348
 
Eilen tuli ostettua Stephen Kingin Uinu, uinu lemmikkini. Oon sen jo kerran nuorena tyttösenä lukaissut, mut ajattelin nyt virkistää muistiani leffan uusintaversion julkaisun lähestyessä. Aivan mahtavaltahan tää kirja vaikuttaa vieläkin! Oikeasti pitäis lukea enemmän, varsinkin kun tuli hommattua hieno lukulaitekin.
 
Marraskuun Pelit-lehdessä oli aukeaman kokoinen juttu Jack Campbellin Kadonnut laivasto sarjasta. Olen lukenut osat 1-3. Jutun lopussa lukee: Uutta luettavaa pitäisi tulla marraskuun 15. päivä, kun Kadonnut laivasto 4: Uljas ilmestyy.

Nyt on marraskuun 15. päivä ja Uljas tosiaan tuli kirjakauppoihin. Täytyy alkaa lukemaan.
uljaswgexs.jpg
 
Lukaisin tuossa Dale Baileyn kirjoittaman In the Night Woods -kirjan. Kuvauksen perusteella odotin kauhua, mutta sainkin Englannin maaseudulle sijoittuvan synkkämielisen mysteerin, johon oli sekoitettu ripaus ihmissuhdedraamaa. Kyllähän tuon nyt kerran luki, vaikkei genre ehkä ollut se minulle mieluisin.
 
Marraskuun Pelit-lehdessä oli aukeaman kokoinen juttu Jack Campbellin Kadonnut laivasto sarjasta. Olen lukenut osat 1-3. Jutun lopussa lukee: Uutta luettavaa pitäisi tulla marraskuun 15. päivä, kun Kadonnut laivasto 4: Uljas ilmestyy.

Nyt on marraskuun 15. päivä ja Uljas tosiaan tuli kirjakauppoihin. Täytyy alkaa lukemaan.
uljaswgexs.jpg
Miten tos sarjas suomennokset toimii? Meinasin kerran ostaa Dauntlesin, eli sen ekan osan englanniksi mutta ajattelin odotella suomennoksia.. Tosin sitten se vähän jäi.
 
Miten tos sarjas suomennokset toimii? Meinasin kerran ostaa Dauntlesin, eli sen ekan osan englanniksi mutta ajattelin odotella suomennoksia.. Tosin sitten se vähän jäi.

Alusten nimet on jätetty kääntämättä. Asejärjestelmät on käännetty. Esim. hauliterttu, pirunpeitsi, nollakenttä. En muista törmänneeni omituiseen tekstiin, joka oli johtunut huonosta käännöksestä.
 
Becky Chambers - A Closed And Common Orbit

Wayfarer-sarjan toinen osa. Tämä ja ensimmäinen osa (A long way to a small angry planet) on tosi lepposta, helppoa ja viihdyttävää scifiä. Ei niinkään tarina/juoni painotteista vaan enempi mennään hahmojen voimalla.. Ja se ei ole tässä paha asia.
 
Tuli tuossa luettua semmosen pelaajan kun Jarmo Alatensiön elämänkerta.

Hieno kirja pelaajasta joka oli omana aikanaan SM-Sarjan/Veikkausliigan paras pelintekijä.
Ainakin Porilaisten mukaan.
 
Waldemar Erfurthin Sotapäiväkirja 1942-1943.

Tämä tohtorismies ja Saksan armeijan kenraali toimi yhteysupseerina Mikkelin päämajassa Mannerheimin ja Hitlerin välillä. Sotahistorian lukijalle antaa saksalaisen näkökulman jatkosodan vaiheisiin. Suomen johto oli kahden agressiivisen suurvallan puristuksessa. Kirjan on toimittanut professori Pekka Visuri.
 
Näin vuoden viimeisenä päivänä voin melko luottavaisin mielin todeta, että vuoden 2018 lukuhaasteeni jäi yhtä kirjaa vajaaksi: https://www.goodreads.com/user_challenges/10624219

Sain siis kahlattua läpi 49 kirjaa vuoden aikana, minkä kunniaksi pidän ensi vuonna saman tavoitelukeman. Ainakin sen verran olen oppinut, että en väen väkisin jumitu tylsiin teoksiin (Ray Kurzweilin The Singularity Is Near tappoi haasteen) vaan jätän kirjan mieluummin sitten kesken.

Ajattelin myös nostaa romaanien osuutta lukulistalla. Jostain syystä etenkin bisneskirjallisuus on ollut yliedustettuna ja etenkin laadukkaammalle kaunokirjallisuudelle on jäänyt turhan vähän aikaa. Klassikoitakin voisi yrittää (Moby Dick, Elämää metsässä, Vihan hedelmät yms.)

Nyt juuri työn alla on parin entisen Navy SEALin johtamiskirja Extreme Ownership. Ehkä vähän ärsyttää se, että kirjassa kaikkia muita kuin US Army -uniformuun pukeutuneita kutsutaan terroristeiksi, mutta ehkä tuosta voi jotain johtamistaidon oppeja ammentaa. On se nyt ainakin teoriassa ihan uskottavaa, että siviilissä ja sodassa johtaminen on aika samanlaista, jälkimmäisessä vain tempo on melkoisesti nopeampi.

Yhden ehdottoman lukusuosituksen voin muuten kuluneelta vuodelta jakaa:
37535536.jpg


Jos elät tällä planeetalla ja luet elämässäsi vain yhden kirjan, niin lue tämä.
 
Ihan kevyesti jäin koukkuun tohon Witcher-sarjaan, taas.

Luin joskus aiemmin ne kaks ekaa novellikokoelmaa (viimeinen toivomus ja kohtalon miekka) ja sit jäi vähän kesken. Tänään tuli alotettua ja lopetettua Haltiain Verta ja ahistaa jo niin perkeleesti, että kaks seuraavaa kirjaa tulee vasta loppuviikosta hyvällä säkällä.
 
Aika vähän luen kirjoja..no urheilukirjoja tullu luettua! Mut siis enempi lehtiä aina lukenu..

mut vaikkapa toi Juicen kirja!
 
Pari aika hyvää opusta tullut tänä vuonna jo kahlattua läpi.

DqLDPx-XQAAlz8w.jpg


Vaikka olenkin jonkinmoinen Ultra Bra -fani, en ollut täysin vakuuttunut siitä, että jaksaisin lukea bändin elämänkerran. Vaimo kuitenkin oli tuollaisen napannut kirjastosta matkaan ja ajattelin vilkaista vähän, minkälaisesta teoksesta on kyse. No, tämähän tuli ahmittua muutamassa päivässä. Tosi viihdyttävää, paikoin jopa hörähdyttävän hauskaa tarinaa. Tietysti koko ajan tuli hiljaa sisäisesti laulettua kaikkia parin kymmenen vuoden takaisia biisejä, ja kirjan lukemisen seurauksena intouduin kuuntelemaan yhtyeen tuotantoakin.

Saisivat julkaista BD:n niistä viimeisistä areenakeikoistaan. Ostaisin heti.

1682

Tämä oli huikea. Jos joku on lukenut Daniel Kahnemanin kirjan Thinking Fast and Slow, ja on kiinnostunut kuulemaan, miten siinä esitetyt ajatukset alun perin syntyivät, niin tässä on loistava origin story. Behavioristisen taloustieteen taustalta löytyy kaksi israelilaista psykologia, joista Kahneman aloitti uransa luomalla armeijalle johtajien valitsemiseen käytettävän kriteeristön. Sitten kaksikko Kahneman&Tversky opettivat Jerusalemin yliopistossa, jossa käynnistyi mielettömän vaikuttava yhteistyö.

Tversky ja Kahneman loivat uraauurtavaa psykologiaa, välillä kävivät vähän maailmalla opettamassa ja tutkimassa ja välillä palasivat Israeliin sotimaan ja sitten matkasivat taas maailmalle. Tässä sivussa murskattiin vanhentunut taloustieteen käsitys Homo Economicuksesta ja ansaittiin yksi Nobel ja muita palkintoja. Kiehtova tarina. Suosittelen tätä ennen luettavaksi ainakin Dan Arielyn Predicatbly Irrationalin ja/tai Richard Thalerin Nudgen.

Ja juuri nyt on luettavana tämä:
1683
 
Ihan kevyesti jäin koukkuun tohon Witcher-sarjaan, taas.

Luin joskus aiemmin ne kaks ekaa novellikokoelmaa (viimeinen toivomus ja kohtalon miekka) ja sit jäi vähän kesken. Tänään tuli alotettua ja lopetettua Haltiain Verta ja ahistaa jo niin perkeleesti, että kaks seuraavaa kirjaa tulee vasta loppuviikosta hyvällä säkällä.

Tuli itse ostettua nuo ekat 7 kirjaa Witcher 3:n pelaamisen jälkeen. Loisto kamaa kyllä. Myrskykauden sain joululahjaksi. Olin itseasiassa unohtanut sen tuonne kaappiin. Pitääkin aloittaa se joku päivä nyt kun taas muistan !
 
Olen lukenut paljon ruotsidekkareita kuten Milleniumtrilogia, Varistyttötrilogia ja Keplerit. Näitähän yhdistää vahvat päähenkilöt ja rankka tarina. Onko muita samantapaisia kirjasarjoja tiedossa?
 
Luin Arnold Schwarzeneggerin elämänkerran. Niitä on taidettu kirjoittaa useitakin, mutta onhan se aikaansaava sällikin. Äijä Päätti ensin ryhtyä kehonrakentajaksi ja voitti lopulta useita maailmanmestaruuksia. Sitten Arnold päätti ryhtyä näyttelijäksi, ja vaikka hän ei juurikaan osaa näytellä niin hänestä tuli yksi suurimmista tähdistä.
Sitten hän päätti ryhtyä poliitikoksi ja nousi Kalifornian kuvernööriksi, mikä on käsittämätön saavutus Itävaltalaiselta.
Yksi tavoite on kuitenkin saavuttamatta. Nuorena Arnold päätti, että hänestä tulee miljardööri, tällä hetkellä hänen omaisuutensa on noin 900 miljoonaa.....
Yhdysvaltain presidenttiys kaatui siihen, että hän on syntynyt ulkomailla. Tuskin Arnold kuitenkaan nykyistä pressaa huonompi olisi...
 
Ylös Bottom