Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Anthem

Jälleen mielenkiintoista tekstiä Jason Schreieriltä. Aikoinaan se E3 julkistus oli innostava ja toiveissa oli, että Anthemissa olisi mielenkiintoinen pohja, kun pelistä ollaan nähty vain 10%. Myöhemmin kävi selväksi, että käytännössä koko peli oltiin jo näytetty... Ja näköjään edes tekijät eivät sitä vielä tienneet.

Jälleen yksi sulka EA:n hattuun huonosta toiminnasta ja johtamisesta. Onneksi sentään edes osa pelaajista on pelistä myös nauttinut.
 
Toinen syy oli se että vaikka peliä kehiteltiin 7 vuotta, eivät pelin parissa työskennelleet tienneet millainen peli Anthem on tai mitä siitä pitäis tulla edes silloin kun Bioware piti tuon surullisen kuuluisan E3 esityksen. Eli se kaikki oli feikattu ja heitettiin sinneppäin mitä peli voisi olla.

Tämä on yksi päätekijä, jota itsekin mietin, kun katsoin pelistä materiaalia ja kuuntelin kommentteja. Väkisin tuli mieleen, että mihin se kehitysaika on mennyt, kun lopputulos oli niin keskinkertainen kuin se oli. Loppupäätelmä oli ainakin omalla kohdallani, että jossain vaiheessa kehitystä siihen asti saavutettu olisi räjäytetty osiksi ja aloitettu melkein alusta, jolloin lopputulos oli jonkinlainen yhdistelmä sitä alkuperäistä vanhaa ideaa ja uutta, johon todettiin rahkeiden riittävän. Lopputulos oli sitten se kutosen peli, joka herätti paljon kritiikkiä ja ihmetystä, että tässäkö se hypetetty Anthem nyt sitten oli.
 
EA Anthem helppi sivulla on hassu maininta:
"Pilot Progression
Pilot progression applies to every Javelin your pilot uses, and focuses on those aspects of being a pilot that aren’t tied to a specific Javelin. You can put points into flying for longer periods of time without overheating, allowing for greater mobility during combat, and fewer stops when traversing long distances, for example."

https://www.ea.com/games/anthem/news/pilot-and-javelin-progression

En kyllä ole mitään pistetä sijoitellut mihinkään..?!??!
 
EA Anthem helppi sivulla on hassu maininta:
"Pilot Progression
Pilot progression applies to every Javelin your pilot uses, and focuses on those aspects of being a pilot that aren’t tied to a specific Javelin. You can put points into flying for longer periods of time without overheating, allowing for greater mobility during combat, and fewer stops when traversing long distances, for example."

https://www.ea.com/games/anthem/news/pilot-and-javelin-progression

En kyllä ole mitään pistetä sijoitellut mihinkään..?!??!

Pelissä piti olla oma kykypuu joka javelinille mutta se ominaisuus poistettiin.
 
Eilen napsahti taso 30 ja haarniskan kehitys on viimeaikoina kyllä laiskistunut selvästi. (420 taisi olla tällä hetkellä, kahden MW aseen ansiosta) Jostain syystä sain 2 Masterworks luokan asetta n. tasolla 25.. sen jälkeen ei ole herunut mitään violettia kovempaa ja siten haarniskan taso nousee todella hitaasti. Ei se itseisarvo ole mutta lähinnä se että näissä Masterworks aseissa on mielenkiintoisia ominaisuuksia joten ne saisivat palaaman kentälle suuremmalla mielenkinnolla. En oikein tiedä mitä peli haluaa minusta, pelaan normaali vaikeustasolla ja olisin kuvitellut että kamojen taso jatkaa kehitystä ihan kuten ennenkin. Hardilla alkaa olla rasittavaa tuo pelaaminen, normal tasolla kuolemia on sopivan harvakseltaan ja meno on omaan pelityyliin sopivaa..
 
Angry Joe kavereineen vetää yhteen lausuntoja, raportteja ja muuta materiaalia ja sen pohjilta kertoo, mikä kaikki menikään pieleen ja kuinka tästä tuli lopulta 6/10 arvostelun tuote.

 
Katoin myös ton aikasemmin, ihan mielenkiintoista keskustelua ja kuten jo videossa todettiin on ylipäänsä ihme että pystyivät kyhäilemään edes kasaan sen mitä anthem on nyt, sekä se mitä anthemin piti olla eikä tekijätkään tiennyt mitä siitä edes piti tulla. Joku myös jossain sanoi, kaikki mitä tapahtuu anthemin ympärillä on mielenkiitoista mutta kaikki mitä tapahtuu itse anthem pelissä ei niinkään mielenkiintoista. Kaikki vaan tuntui menevän vähän pieleen joka suunnasta eikä tässä enää saa selvä mihin tai keneen sitä syyttävää sormea pitäisi osoittaa. Kaikesta sössöpuurosta huolimatta, pelistä kuitenkin myös monet pitivät.
 
Päivitys saapui ja pikaisesti tuli vilkaistua.. Noh, nyt ne on mahdollistaneet aseiden jne vaihdon kesken tehtävän.. minusta se "ensin tapellaan, sitten katellaan" olisi ollut ihan hyvä, ..ihme hötkyilyä. Näkyvin muutos oli kyllä se että oma mitälie 530 ukkeli vaihtui epic tilasta legendaariseksi!?!?! Omituista.. samalla kaikkien aseiden damage pisteet laski johonkin minimiin (olisko luokan 1 tasolle), en ymmärrä.. ehkä ne tekee jotakuinkin samalla tavalla tuhoa tehtävän aikana mutta hassu bugi.
 
Onko Anthem tekemässä No Man Skyt, pelissä on paljon potentiaalia joten olisi kiva nähdä pelin ottavan samanlaisen harppauksen kuin NMS on tehnyt. Tai jopa FF XIV tyylinen koko pelin roskiin heitto ja aloitetaan alusta ja tehdään hommat kunnolla toisella kertaa.

 
Onko Anthem tekemässä No Man Skyt, pelissä on paljon potentiaalia joten olisi kiva nähdä pelin ottavan samanlaisen harppauksen kuin NMS on tehnyt. Tai jopa FF XIV tyylinen koko pelin roskiin heitto ja aloitetaan alusta ja tehdään hommat kunnolla toisella kertaa.

Peliä ei kyllä todellakaan tarvitse mitenkään kokonaan uudelleen tehdä. Kaipaa vain reilusti enemmän sisältöä sekä juoneen myös paljon laajennusta. Silloin olisi jo erinomainen peli. Pelattavuudessa ei sinänsä mitään vikaa.
 
Jännä nähdä kuinka isoa huomiota peli tule saamaan, jos isot muutokset julkaistaan vaikkapa ensi vuoden alkupuolella.

Alkuvuodesta tulee aika monta isoa peliä markkinoille, vaikka osa on vähän siirtänytkin julkaisua myöhemmäksi. Sitten alkaa ollakin jo aika esitellä uudet konsolit kunnolla ja pikku hiljaa hype ja ihmisten kiinnostus kohdistuu tulevien laitteiden tarjontaan. Lisäksi varmaan myös Destiny 2:lla ja The Division 2:lla on vielä suunnitelmia myös ensi vuonna.

EA:lla on varmaan pidemmän ajan suunnitelmia edelleen Anthem nimen parissa, kun eivät hiljaiselosta huolimatta ole hylkäämässä peliä. Helpottaa jatko-osan kehittämistä tai tämän Anthem 2.0 viemistä pitkälle, jos saa asioita korjattua ja pelistä taas kiinnostavan ihmisten silmissä.
 
Nyt huhulle on saatu varmistus, Bioware on työstämässä isoa muutosta Anthemiin. Toivottavasti ottivat opikseen ja nyt saadaan se peli joka luvattiin jo ensimmäisellä kerralla.

"To that end, BioWare will be focussing on a longer-term redesign over the coming months, with the studio aiming to reinvent "the core gameplay loop with clear goals, motivating challenges and progression with meaningful rewards". However, the "fun of flying and fighting in a vast science-fantasy setting" will, says the developer, be preserved."


 
Minusta tämä oli toimiva ja hyvä peli, tekemistä juonessa riitti ja kartalla oli kiva käydä pyörimässä. Latausajat toki aika kaameita mutta toiminnallisuus parannuksia tehtiin jo kohtuullisesti. Ja juu, alussa ne serveriongelmat oli kyllä kuraa.
En tiedä mitä porukka haluaa "lootilta", eihän se voi olla lähes pohjaton levelonti leveloinnin takia kuten destinyissä sun muissa lootti peleissä, jotain muuta pitää olla pelissä, se tekeminen ja sen hauskuus etunenässä. Ehkä itselle tämä oli hieno kokemus juuri tuon takia kun en odottanu lootilta muuta kuin että kehittyisi tarinan edetessä tasaisesti ja sitten tulisi se "endgame" jossa voisi käydä hupailemassa.
Toki itsekkin huomasin sen että progressio kamojen suhteen tyssää oudosti jos ei pelaa aina vaan korkeimmilla vaikeustasoilla, siinäkin toki hyvät ja huonot puolensa.
Harmi että kehityksen vaikeus on syönyt lopullisen pelin sisältöä, ainahan näitä olisi kiva jatkaa jos tarinaa/tehtävää piisaisi :( parempi onni nyt uudella yrityksellä.
 
Coolshopissa tämäkin tällä hetkellä hintaan 8,95e, mikäli jollain riittää vielä uskoa tähän peliin.
 
No niin, menin sitten ostamaan pelin sopivaan 7,95e hintaan Discshopista. Aiemmin tässä ketjussa käytiin keskustelua siitä, ettei peliä saisi oikeastaan pelaamatta haukkua paskaksi. Nyt peliä on pelattu tasolle 11 saakka, joten jonkinlaista näkemystä tästä jo on saanut.

+ pelin pääsi aloittamaan päivitettynä, eli julkaisussa ilmenneet bugit on ainakin suurimmaksi osaksi korjattu.
+ graafisesti peli näyttää hienolta, ympäristöt ovat upeita ja maailma jossain määrin ihan mielenkiintoinenkin.
+ pelattavuus kentällä on erinomainen.
+ potentiaalia kaveriporukkapelailuun vaikka Coronaa litkien.

- ei ihan se sujuvimmin pyörivä peli, mahdollisesti toimisi paremmin 1080p. Ei kuitenkaan iso miinus.
- tehtävät toistavat jo nyt toisiaan, vaikka peliä ei ole paljoa takana.
- dialogi on ajoittain todella kliseistä ja juustoista.
- peli on kaatunut jo kahdesti.
- juoni ei saa kiinnostumaan hahmojen kohtaloista, vaikka huonompikin se voisi olla.
- mikä on pelin tulevaisuus?

Pelaamisen perusteella peli ei ole ihan sieltä rankkitynnyrin pohjalta. Olen kyllä viihtynyt ihan hyvin sujuvan pelattavuuden sekä hienojen maisemien ansiosta, mutta jo nyt tuntuu tehtävät toistavan itseään. Täyttä hintaa en tästä missään nimessä olisi maksanut, mutta naurettavan halpaan hintaan tätä kyllä pelailee.
 
Jos joku haluaa tätä testata, niin Cdon myy nyt fyysistä 3.95e hintaan..


Legion of dawn edition taas on 9.30e

 
Jos joku haluaa tätä testata, niin Cdon myy nyt fyysistä 3.95e hintaan..


Legion of dawn edition taas on 9.30e

Mitenhän ps4 versio? Kirjoitin cdonin hakuun anthem ni ei löytynyt kuin boxin versiot. Tuolla hinnalla vähän jopa kiinnostais
 
Ylös Bottom