Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

PC-pelaaminen

Yksia asia noissa Radeon 7 (sekä RX Vega/590)korteissa voi monia houkutella jos on korttiaan päivittämässä, niihin nimittäin tarjotaan 3 todella kovan luokan peliä kaupanpäälle, eli jos on nämä 3 peliä ja näytönohjain hankintalistalla kannattaa otta huomioon kun hintoja vertailee.

- Resident Evil 2 (Julkaisupäivä 25.1. 2019 - K-18!)
- Devil May Cry 5 (Julkaisupäivä 8.3. 2019)
- Tom Clancy's The Division 2 (Julkaisupäivä 15.3. 2019 - K18!)

https://www.jimms.fi/fi/Product/Show/149064/radeon-vii-16g/msi-radeon-vii-naytonohjain-16gb-hbm2
 
Melko vähällä summalla sain oman PC:n päivitettyä ihan pelattavaksi laitteeksi.

Möin vanhan GTX 670 näytönohjaimen ja ostin tilalle käytetyn GTX 970.
970 maksoi 100€ ja 670 sain 50€, joten päivitys maksoi 50€.

Nyt on i5 2500K ja GTX 970 4G ja 8G DDR3, tuolla kokoonpanolla pyörii uudet pelit medium/high asetuksilla 1080p/60fps.

Tuo taitaa olla prossun ansiosta parempi 1080p/60fps laite kuin Xbox X.
 
Nyt on i5 2500K ja GTX 970 4G ja 8G DDR3, tuolla kokoonpanolla pyörii uudet pelit medium/high asetuksilla 1080p/60fps.

Eilen pitkästä aikaa käynnistin tietokoneen pelaamista varten. Alle Apex Legends, resoluutiolla 2560x1440, suurin osa HIGH ja jokunen Ultra siellä taisi oletuksena olla. Freimit oli 60-80 fps, aina kun ehti katsomaan. Tähän kun vielä lisätään hiirellä ja näppiksellä ohjaus, oli meno jo turhankin vikkelää -> äkkiä takaisin television äärelle, pleikka päälle ja Apex alle. Tuttu ohjain kouraan ja oltiin kotona.

AMD 2700X @ 4 GHz/16 GB 3200 MHz/1070Ti

Seuraava peli tietokoneella taitaa olla Anthem. Tänään pääsevät ensimmäiset jo aloittamaan...
 
Tacoma lähtee ilmaiseksi Humble Storesta, ei ole Steam-peli vaan tällä kertaa ihan vain Zip-paketti.

Epic Games Storesta on tullut otettua noita ilmaisia pelejä. Ihan hyviä pelejä siellä ollut, Subnauticaa vasta vähän enemmän ehtinyt pelaamaan ja Slime Rancher oli ihan hauska. Muut vielä kokeilematta, vaikka ladattu.
 
Jos nyt olisin hankkimassa emolevyn M.2-liitäntään sopivan SSD-kovalevyn, olisi valinta tämä näyttävällä RGB-jäähdytinlevyllä varustettu Aorus.

 
Vuosi koneen rakentamisen jälkeen sai tilattua virallisen PSU Shroud Coverin, kun sen sai viimein valkoisena. Muuten ollut tyytyväinen, kannatti lähteä rohkeasti rakentamaan kone omien visioiden pohjalta. En tiedä mitä tekisin tällä tietoa toisin.

D3ji9giWkAUFVP3.jpg
 
Kuinka ajat muuttuvat, enään ei kysytä can it run Crysis vaan can it run Minecraft. Ray Tracing ehostettu Minecraft näyttää todella upealta ja demonstroi todella hyvin mitä sillä pystytään tekemään. Mutta se on myös raskas ja 2080Ti pystyy pyörittämään sitä 1080P/60 FPS, ymmärtääkseni tämä ei kuitenkaan hyödynnä millään tavalla ray tracing ytimiä.

 
Hyhyh, saa aikamoiset lasit olla tolla hinnalla.

Harmittaa. Valvella olisi ollut hyvä sauma tuoda killerilasit PC:lle. Hintaan, joka olisi useampien tavoitettavissa + siihen kylkeen lista tulevista AAA-peleistä. Esimerkiksi Half-life 3 VR olisi ollut samanlainen potentiaalinen mullistaja kuin oli sarjan ensimmäinen osa fps=räiskinnälle.

Tämä Valven ratkaisu tulee todennäköisesti entistä selvemmin alleviivaamaan PSVR:n johtajuutta.
 
Viimeksi muokattu:
Aika hassua että lasit+ohjaimet+tukiasema, maksaisi erikseen ostettuna alta 1000€(539€,299€,159€) mutta sitten paketin hinta on lähes 1100, ei nyt käy oikeen järkeen että erikseen myytynä olis halvempaa. Vai sisältääkö tuo paketti sitten jotain joka selittää tuon 100€ kalliimman hinnan.

https://store.steampowered.com/valveindex

EDIT: itse itselleni vastaten tuo paketti sisältää kaksi tukiasemaa ja sen romppeet, mitähän tuolla toisella tukiasemalla tekee, kahdet lasti ?
 
Viimeksi muokattu:
Todella nopealla vilkaisulla paketissa 2 base stationia kun nuo sun laskelmat sisältää vain yhen.

Edit. Sitä en sitten tiedä että tarviiko tota kahta basea vai riittääkö yksikin, ei oo tullut paljoa VR:ään perehdyttyä kun ei ole oikein meikän juttu.
 
Nuo Indexin ohjaimet maksaa 159€ kappale joten koko paketti erikseen on noin 1160€. Tukiasemat on 299€ pari. Simukäytössä istuessa riittäisi jo yksi tukiasema, mutta käsiohjaimien kanssa niitä tarvitaan kaksi kunnolliseen 360 asteen seurantaan.
 
Pitkään jo etsinyt uutta hiirtä korvaamaan vuosia palvellutta Logitechin G602:ta, vihdoin löysin jotain joka kiinnostaa. logitech nimittäin juuri julkistanut langattoman version legendaarisesta G502 hiirestä, Logitech G502 Lightspeed. Hinta on suolainen mutta jokainen langattomia laitteita käyttävä tietää että se extra on hintansa väärti, se vapauden tunne kun hiirtä voi heilutella ja pidellä kädessä miten haluaa eikä tarvitse välittää siitä jääkö johto johonkin kiinni. Yksi kaikkien aikojen parhaista hiiristä muuttui juuri paremmaksi.

https://www.jimms.fi/fi/Product/Sho...eed-langaton-pelihiiri-hero-16k-sensori-musta

Muutama arvio myös.

https://www.ign.com/articles/2019/05/08/logitech-g502-lightspeed-wireless-gaming-mouse-review

https://www.tomsguide.com/us/logitech-g502-lightspeed,review-6455.html

https://www.pcgamer.com/uk/logitech-g502-lightspeed-wireless-gaming-mouse-review/

https://www.pcworld.com/article/3393273/logitech-g502-lightspeed-review.html
 
Ei taida ASUKSELLA olla muuta langatonta hiirtä kun se hirveän kokoinen Spatha. Eikä sekään sovellu FPS peleihin.

Ei sillä kyllä tuo Pugio asiansa ajaa.
 
Tuo hiiren langallisuus ei ole ikinä häirinnyt, päinvastoin. Ei tarvi huolehtia lagista, eikä siitä, että riittääkö akku. Tosin edellinen kokemus langattomasta on vuosien takaa, että todennäköisesti nämä ongelmat eivät enää lamgattomia vaivaa.

Hiiristä puheen ollen, Logitech on tuomassa markkinoille jo suorastaan messiaan asemaan nousseesta mx518:sta uuden Legendary-liikanimeä kantavan version. Tämä on päivitetty versio mx518:sta ja käsitääkseni saatavilla on vain rajoitettu painos.


Itse olen käyytänyt vuodesta 2008 asti yhtä ja samaa mx518:sta, olisikohan tässä sitten sille viimein korvaaja.
 
Ylös Bottom