Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Days Gone

Redditissä joku jo pelailee peliä ja postailee kuvia photo modea käyttäen ja hyvältähän tuo näyttää :)

z1wxeopy4lt21.png


 
Alkaa enemmän ja enemmän vaikuttamaan siltä että tästä tulee uus hitti Playstationille.

Näkee kyllä että tätä on hartaudella väsätty ja mitään hutilointia ei ole tapahtunut. Sony kyllä osaa nämä hommat että tekijöille annetaan kunnolla aikaa hioa peliä, ja se näkyy kyllä lopputuloksissa.
 
Melee iskuissa näyttäisi olevan enemmän massan tuntua mitä aiemmin nähdyissä videoissa. Hyvä näin.

 
Viimeksi muokattu:
Tuossa on vähän tekijöiden taustaa, Syphon Filtereitä tuli kyllä jauhettua aikoinaan todella paljon.

 
Tätä on odotettu ja koko ajan näyttää paremmalta.. Tällä viikolla vihdoin pääsee tätä pelaamaan.. Viimeksi, kun odotin yhtä paljon peliä se oli Horizon zero dawn ja se oli täysi 10/10 peli.. Toivottavasti tämäkin. Lunastaa odotukset..
 
Ennakkotilattu on mutta pelin puitteista johtuen en odota mitään säväyttävää.. en oikein keksi mitä pelissä voisi tapahtua mikä vetäisi tunnelman tai juonen kuljetuksen korkealle.
 
Täällä myös ennakkotilaus sisällä mutta yhä vain epävarmuus jatkuu. Johtuu kyllä suurelta osalta siitä ettei mitään trailereita ole ensimmäisten jälkeen tullut katsottua. Sonylla on kyllä kovin timanttinen suora näissä yksinoikeuksissa, joten sen kautta voisi toivoa että sieltä nytkin tulisi laatua ulos.

Uncharted 4, God of War ja Horizon: Zero Dawn tuli tilattua special editioneina, kuten nyt tämäkin, mutta vain tämän kohdalla yhä on sellainen tunne, että onkohan tämä nyt hyvä tai sellainen, joka imaisee mukaansa. Yleensä omat fiilikset on oikeassa mutta sitten toisaalta on ainakin kaksi peliä, joita testatessa ei ole innostanut mutta kun on antanut vielä mahdollisuuden niin pelit onkin nousseet omien listojen kärkipäähän.

Samalla voi kyllä vaikuttaa satatuntisen AC Odysseyn pelailu ihan vasta. Ei oikein innostaisi mikään älytön open world heti perään. Vertaus Far Cry 5:en myös tökkii, sillä siitä pelistä jäi aika laimeat tunnelmat. Last of Us taas menee kovimpien listoille heittämällä mutta jotenkin vaikea uskoa että tämä siihen vertautuisi muutoin kuin "zombien" osalta ja nekin on todella erilainen uhka tässä kuin TLoU:ssa. Tuntuu että Last of Usissa jo alle kymmenen sieniukkoa oli varteenotettava vastus mutta tässä taitaa enemmän tulla ongelmia vasta yli kymmenen vihollisen laumoista eli painotetaan nimenomaan sitä horde-puolta. Nuo isot laumat toki on myös samalla yksi tämän pelin erikoisimmista jutuista.

No, eikös tästä torstaina saada jo jotain infoa enemmän ulos.
 
Tällaista sää systeemi olen toivonut peleihin jo pitkään, voishan tosta marista et miksi noi lammikot ei jäädy mutta jätetään se next gen teknologiaksi. :D
 

No nyt on semmoista materiaalia mikä sai ensimmäistä kertaa itselläni suun loksahtamaan auki tämän pelin takia.

Days Gone on ollut itselle pitkään semmoinen peli, joka on tuntunut gameplay-clippien perusteella aika keskinkertaiselta tekeleeltä ja joka on käytännössä näyttänyt jo ennen julkaisua kaiken mielenkiintoisen mitä peli pystyy tarjoamaan. Hienoa siis nähdä, että pelistä myös löytyy tämänlaisia yllätyksiä.

Toki näkisin edelleen, että mikäli Days Gone halajaa 80+ pojoa metacriticissä niin tarinan täytyy olla erinomainen ja pelastaa paljoa hieman keskinkertaiselta tuntuvalta muulta sisällöltä. Ei Days Gone varmasti pyrkinytkään olemaan mikään genreä uudistava tekele, mutta kyllähän nuo kaikki veren värit efekteineen ja tietyt animaatiot tuntuvat hyvin keskinkertaisilta, ainakin jos on tottunut viime vuosien parhaimpien open worldien/Sonyn exclujen tarjoamaan laatuun.

Mutta sitä en kiellä etteikö tämä peli viime aikoina hieman olisi nostanut osakkeitaan silmissäni, juurikin tämän kaltaisten videoiden takia. Joten mikäli peli saisi sen 80+ metacritic arvion ja kiitosta vahvasta tarinasta, niin saattaapi tulla tämä ostettua jopa ihan day 1.
 
Ampuminen, suojatuminen ynnä muu liikkuminen näyttää yhtä kankealta ja kököltä mitä RDR kakkoses on. Tarkoituksella? että pelaaja ei ole mikää supersotilas ja että sillä yritetään saada sitä "realistisuutta" aikaiseksi? Pitää tietenkin ihan itse päästä kokeilemaan, mutta jotenki toi ratkasu tuntuu vaan laiskalta jos näin asia on. Tottuuhan siihen kökköön kun pelaa, oli last of ussisaki semmonen raskaan tuntuinen ampumien, mutta siinä se oli toteutettu hyvin eikä vaan että "tehää kankea ohjattavuus nii se on realistista".
 
Ainahan tekijät hehkuttavat peliään innoissaan, mutta nyt kun on tällä viikolla katsellut Youtubesta tekijöiden haastatteluita, niin pikkasen on alkanut innostumaan pelistä. Jotenkin vain heiltä on huokunut niin aito intohimo peliään kohtaan. Toki myös hyvät tarinat kiinnostavat aina, etenkin kun niitä harvoin näkee peleissä. Yli 6 tuntia cut scenejä on aika paljon, joten tässä on yritystä ainakin. Harvoin on odottanut mistään pelistä arvosteluja ja muiden mielipiteitä näin paljon. Vielä ei nimittäin uskalla ennakkoon laittaa 60 euroa menemään.

Redditissä joku pelin jo saanut muuten kirjoitti, että Day 1 patch olisi kooltaan 23GB :D.

Edit: Kuulostipa hassulta tuo muiden mielipiteiden odottaminen. Normaalisti ostan pelini ilman muiden mielipiteiden analysointia ja muodostan omat mielipiteeni, mutta tosiaan tämän pelin kohdalla gameplay-videot eivät ole ihan täysillä onnistuneet houkuttelemaan ennakkotilaukseen.
 
Viimeksi muokattu:
Koska tuosta Day 1 -päivityksen koosta on monenlaista tietoa liikkeellä, niin selvennettäköön hieman.

Päivityksen koko vaihtelee n. 14 gigatavusta hieman vajaaseen 23 gigaan riippuen pelin alueesta ja tuotekoodista. US-versioita on vain yksi, kun taas täällä SIEE-maiden puolella on kahdella eri tuotekoodilla olevia versioita myynnissä. Toinen (CUSA-09175) vaikuttaisi olevan ”yleiseurooppalainen” ja toinen (CUSA-09176) UK-markkinapaikalla oleva. Viimeksi mainitun päivitys on ”vain” sen n. 17 Gt, kun taas (oletettavasti useammista kieliversioista johtuen) toista joutuu päivittämään n. 23 gigan edestä.

Päivityksiä on muutenkin ehtinyt tulla jo kolme, eli julkaisupäivän koittaessa v1.03 on se, jonka levyversiolla pelaavat joutuvat lataamaan. Digiversion ostaville peli tulee suoraan tuohon tuoreimpaan versioon päivitettynä.

Update! Näemmä tuonne on ilmestynyt CUSA-09115-tuotekoodilla oleva versiokin, jonka päivitys on "vain" n. 14 gigaa, mutta jonka regionista ei ole varmuutta. Viestiä päivitetty tältä osin.
 
Viimeksi muokattu:
Torstaina klo 3 tulee arvostelut.
Tarkkaan ottaen klo 15:01. Ainakin omissa embargo-ohjeissani lukee tuollainen kellonaika. Ajastan arvostelun ilmestymään tuolla kellonlyömällä.

Ajattelin myös, että jos joku haluaa kysellä jotain pelistä, kun tässä on pari viikkoa kokemuksia alla, niin heitelkää tähän perään kysymyksiä niin teen huomisiltana videon, jolla yritän vastailla niihin (spoilaamatta liikaa). Jonkin verran materiaalia tullut kaapattua pelailun aikana, joten ehkä jotain esimerkkejä pystyy kaivelemaan filmikeloilta.
 
Hype kyllä on kova tähän.. Vpd:ltä juuri tuli vielä lisäksi viesti, että Days gone on juuri lähetetty..
 
Mahtaakohan tämä pyöri lähes lukitusti 30fps Pro:lla 1.03 päivityksellä.
Jonkun verran ollut netissä juttua että aikaisemmat versiot ei pyörinyt kovin hyvin, en kyllä tiedä että puhuttiinko niissä Pro vai normi versiosta, tai kenties molemmista.

Kuulemma 1.02 tai 1.03 paransi suorituskykyä.
 
Mahtaakohan tämä pyöri lähes lukitusti 30fps Pro:lla 1.03 päivityksellä.
Jonkun verran ollut netissä juttua että aikaisemmat versiot ei pyörinyt kovin hyvin, en kyllä tiedä että puhuttiinko niissä Pro vai normi versiosta, tai kenties molemmista.

Kuulemma 1.02 tai 1.03 paransi suorituskykyä.

Hmm.. ei kyllä näyttäisi hyvältä jos yksinoikeus peli tulisi nykivällä kuvanpäivityksellä.. paree olisi olla lukittu 30fps..
 
Ylös Bottom