Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Virallinen trivia/täyteketju urheilulle (jalkapallo, jääkiekko, F1 ja muut)

Vastaus: Virallinen trivia/täyteketju urheilulle (jalkapallo, jääkiekko, F1 ja muut)

Jääkiekkoliitto tiedotti hetki sitten A-maajoukkueen seuraavan päävalmentajan. Hänen nimensä ei suinkaan ole Karri Kivi vaan Jukka Jalonen. Ei huono valinta, näyttöjäkin löytyy (2011 nevö foget). Sopimus kattaa kaudet 2018-19 ja 2019-20. Jalosen päävalmentajapesti alkaa ensi keväällä Tanskassa pelattavien MM-kisojen jälkeen.

Jalosen kommentteja pestiin liittyen:

Maajoukkuevalmentaminen on kunnia-asia ja tiedän, että A-maajoukkueen valmentaminen kiinnostaa kaikkia eturivin valmentajia. Henkilökohtaisesti on hienoa päästä seuraamaan A-maajoukkueen sukupolvenvaihdosta aitiopaikalta ja nähdä kuinka nuoret huippumme ottavat muutaman vuoden aikana laajalla rintamalla roolia miesten maajoukkueessa.

Jokereiden kausi on vasta alussa ja keskityn täysillä joukkueeni valmentamiseen. A-maajoukkueella on puolestaan edessään tärkeä kaksien arvokisojen kausi ja valmennuksen tulee saada keskittyä työhönsä ilman häiriötekijöitä.
 
Suomi on maailmanmestari 2019! Upea turnaus nimenomaan joukkueena. 18 MM-ensikertalaista, vain kaksi NHL-pelaajaa.

Kaapo Kakko ja Sakari Manninen olivat joukkueen ilmentymiä turnauksen alkupelien ajan. Ratkaisupeleissä kapteeni Mörkö-Marko Anttila otti joukkueen reppuselkään. Tuloksena ne ratkaisevat maalit, joita Suomi tarvitsi. Tasoitusmaali puolivälierässä Ruotsia vastaan, välierän ainoa maali Venäjää vastaan. Loppuhuipentumana kaksi ensimmäistä maalia finaalissa Kanadaa vastaan.

Puolivälierän jälkeen kritisoitu Kevin Lankinen tilkitsi maalinsa lähes täysin kahdessa viimeisessä pelissä. Mielestäni ehdottomasti turnauksen paras maalivahti.

Olen sanaton. Mahtava joukkue.
 
Voittomaali tuli samalla sekunnilla, kuin edellisellä kerralla. Sama halli ja sama valmentaja.

Kolmas maailmanmestaruus, kolme tehtyä maalia, kolmeen voitettuun finaaliin kolme päästettyä maalia.

Jos viime mestaruus kulminoitui numeroon 16 kaikin mahdollisin tavoin, niin kyllä tässäkin kaikkea on taikauskoisille. :D
 
Aika odotettu tulos, kyllähän kun noita joukkueita katseli ennen turnausta niin Suomihan oli selkeä suosikki. Odotin ehkä selkeämpää dominointia mutta ihan hyvin se sujui silti. ;)
 
No se Suomi sitten meni voittamaan. Yhteiskuntarauhan, järjestysmiesten, lääkäreiden, poliisien ja siivoojien kauhuksi. Eihän ne karjalalippikset ole taaskaan osanneet juhlia siistiisti ja käyttäytyä, vaan sotkemiseksi ja örveltämiseksihän se on mennyt. Vilkaisu IS:n etusivulle riittää. Ja juuri tuon takia toivoin, ettei Suomi vaan voittaisi, kun juntit eivät osaa käyttäytyä. Aina pitää riehua, sotkea ja örveltää, kuten perijunttimaiseen suomalaiseen tapaan kuuluu. Maikkarin lähetystä katselin palkintojen jaosta ja lähetyksessä näkyi hillujat suihkulähteessä jo ennen kuin Leijonat olivat mitaleitaan saaneet kaulaan.

Varmaan aika moni poliisi, järjestyshenkilö, siivooja ja päivystysvuorossa ollut lääkärikin toivoi, ettei Suomi nyt vaan voittaisi. Ihan yhteisen hyvän nimissä. Aika ikäviä katsottavia nuo uutisten kuvat, millaiseksi paikat ovat "juhlijoiden" jäljiltä jääneet. Poliisi voisi olla kerrankin hyödyksi ja ottaa rohkeasti vaan kuvista henkilöllisyydet selville ja sakkoa perään kaikille kiipeilijöille, sotkijoille ja luvattomissa paikoissa uiskentelijoille rikosnimikkeellä "yhteiskuntarauhan häiritseminen"! Kerrankin olisi Suomen voitosta hyötyä kansantaloudellekin, kun pistetään sotkijat maksamaan hillumisestaan. Jos ei osaa käyttäytyä, niin siitä sakotetaan.

Nyt sitten odottelemaan, millaisessa kunnossa joukkue palaa Suomeen ja onko edellisestä kerrasta mitään opittu, vai tullaanko maan kamaralle tälläkin kertaa kännissä ja kontaten. Sietäisi pelaajien osata vähän käyttäytyä, kun kuitenkin "maan sankareita" ovat ja varmaan paljon lapsia ja nuoria katsomassa. Sietäisi näyttää kunnon esimerkkiä. Päävalmentajahan on sama kuin edellisellä kerralla, että ehkä sieltä voisi olla jotain ohjetta tullut, että nyt jätkät järki käteen.

Tarinallisestihan tuo mestaruus oli kuin satukirjasta ja siltä pohjalta hieno huipennus, mutta kunhan nyt ei taas karkaisi suhteellisuuden taju käsistä porukalla. Ne olivat kuitenkin "vain" Skoda Cupin kisat, joissa mukana oli monelta joukkueelta kakkos-kolmoskorin joukkueet. Kaikki kunnia Leijonille hienosta tarinasta ja voitosta, mutta tämän turnauksen "reaaliarvo" vertautuu silti kuitenkin sinne jalkapallon olympiaturnauksen luokkaan. Maksimissaan B-luokan kisat. Nautitaan ja koitetaan olla ihmisiksi, mutta samalla muistetaan, että jääkiekossa ne oikeasti kovimmat maajoukkuekisat ovat World Cup ja ne Olympialaiset, joihin NHL päästää pelaajansa mukaan. Sitten, kun Suomi voittaa jomman kumman noista, voin minäkin lähteä torille.
 
Maksimissaan B-luokan kisat. Nautitaan ja koitetaan olla ihmisiksi, mutta samalla muistetaan, että jääkiekossa ne oikeasti kovimmat maajoukkuekisat ovat World Cup ja ne Olympialaiset, joihin NHL päästää pelaajansa mukaan.
Jep kerranki joku puhuu järkeviä. Minuuttiakaan en turnausta katsonut. Kyllähän nuo "alkusarjan" 10-0 9-1 8-1 pelit kertoo tasosta kaiken tarpeellisen.

Anttilaa ei edelleenkään esim Brasiliassa tunne kukaan. Tähän voisi sanoa minkä tahansa ison futis maan.

Tuo vaan et mitään Olympia tai World Cup kultaa ei tule Kanadan ulkopuolelle niin kauan kun Crosby pelaa.

Tulispa Huuhkajien peleistä samaa koko kansan euforiaa. Tuo kesäkuun alun Bosnia peli on Ratinassa loppuunvarattu.

Italialle tavallaan pitikin hävitä vieraissa. Tuo Bosnia himassa on yks mikä vaan pitää voittaa jos kisoihin haluu.
 
Jep kerranki joku puhuu järkeviä. Minuuttiakaan en turnausta katsonut. Kyllähän nuo "alkusarjan" 10-0 9-1 8-1 pelit kertoo tasosta kaiken tarpeellisen.

Anttilaa ei edelleenkään esim Brasiliassa tunne kukaan. Tähän voisi sanoa minkä tahansa ison futis maan.

Tuo vaan et mitään Olympia tai World Cup kultaa ei tule Kanadan ulkopuolelle niin kauan kun Crosby pelaa.

Tulispa Huuhkajien peleistä samaa koko kansan euforiaa. Tuo kesäkuun alun Bosnia peli on Ratinassa loppuunvarattu.

Italialle tavallaan pitikin hävitä vieraissa. Tuo Bosnia himassa on yks mikä vaan pitää voittaa jos kisoihin haluu.
Tottahan se on kaikki yllämainittu
Mutta mitä jos futis ei vaan kiinnosta samalla tavallla kun lätkä ?
Kyllä mäkin voin katsoa jonkun pelin esim EM jalkapallosta jos ei oo muuta tekemistä mutta ei jalkapallo mun suosikki lajeihin kuulu vaikka on paljon isompi laji kun jääkiekko.
Niin kyllä mun puolesta saa kansa juhlia silloin harvoin kun Suomi voittaa
 
Nautitaan ja koitetaan olla ihmisiksi, mutta samalla muistetaan, että jääkiekossa ne oikeasti kovimmat maajoukkuekisat ovat World Cup ja ne Olympialaiset, joihin NHL päästää pelaajansa mukaan. Sitten, kun Suomi voittaa jomman kumman noista, voin minäkin lähteä torille.

Tällä hetkellä MM-kisat ovat ne kovimmat kisat mitä NHL-pelaajille on tarjolla. Olympialaisiin he eivät pääse, eikä World Cupia ole tällä hetkellä olemassa. Ruotsilla ja Venäjällä oli lähestulkoon parhaat jalkeilla, Kanadalla superstarat puuttuivat, mutta siltikin erittäin kova jengi.
 
Mutta mitä jos futis ei vaan kiinnosta samalla tavallla kun lätkä ?

Tavallista suomalaista penkkiurheilijaa ei kiinnosta jalkapallo, tai ainakaan suomalainen jalkapallo, koska Suomi ei taistele siinä turnausten voitoista ja mitaleista. Lätkä kiinnostaa, koska siinä voitetaan ainakin välillä jotain. Tavallinen suomalainen penkkiurheilija on enemmänkin menestyshullu kuin urheiluhullu. Lisäksi aika moni nyt Suomen saavuttamaa kultaa juhliva katsoo kauden aikana lätkästäkin vain MM-kisat, eikä noin muuten edes seuraa lajia. Sekin kertonee aika paljon siitä, kuinka "urheiluhulluja" nuo "juhlivat fanit" oikeasti ovat.

Toinen hyvä esimerkki suomalaisten menestyshulluudesta on jo nyt uransa lopettanut tennisässä Jarkko Nieminen. Hän oli parhaimmillaan maailman listalla sijalla 13 ja laittoi varsin hyvin kampoihin ihan lajilegenda Roger Federerillekin. Oli kohtuu pitkälle mukana isoimmissa Grand Slam-turnauksissakin. Silti hän jäi esim. Vuoden Urheilija-äänestyksissä aina ynnä muut sijoille, eikä "urheiluhullu Suomen kansa" isossa kuvassa juuri noteerannut häntä, "koska eihän se Jarkko oikeesti ees voittanut mitään! Se oli kolmastoista, kun samalla meidän kepin heittäjät ja lätkäilijät toi mitalleja!". Tavallinen penkkiurheilija ei edes ymmärrä, kuinka kova juttu se oli, että tenniksen kokoisessa lajissa pienestä Suomesta tuli pelaaja, joka oli 13. paras ja pitkään top 20-listalla. Samalla tavalla perus penkkiurheilija ei esim. ymmärrä, kuinka iso juttu Lauri Markkanen ja hänen avainpelaajan statuksensa NBA:ssa on, vaikka hän ei sillä tavalla mestaruuksia voitakaan, tai ei voittanut esim. parhaan tulokkaan palkintoa. Keskiverto suomalainen urheilufani odottaa vain mitaleja.
 
No voi hohhoijjaa, kun on tiukkapiposia poikia täällä. Mistään ei saa ihmiset nauttia ja iloita aidosti vaan kyllä pitää jonkun päästä kitisemään, kun ei sääntö-suomi ole tarpeeksi sääntöjä ja vakavuutta täynnä. Löysätkää nyt ihmiset vähän sitä pipoa ja antakaa toisten nauttia ja juhlia silloin, kun siihen oikeasti aihetta. Jos tuo meno noin paljon ahdistaa niin laittakaa verhot kiinni, ovet lukkoon, kuulokkeet klassista musiikkia pauhaamaan ja istukaa sohvan nurkassa kädet puuskassa pari iltaa. Kyllä se sitten alkaa pikku hiljaa teidänkin arki helpottamaan taas. Ja ei, en ole ollut juhlimassa ja en omista Karjala-lippistä, mutta en vain siedä tuollaista turhanpäiväistä kitinää ja marinaa siitä, että ihmiset juhlivat ja ovat aidosti onnellisia hienosta urheilusuorituksesta suorituksesta. Ei jösses sentään.
 
No voi hohhoijjaa, kun on tiukkapiposia poikia täällä. Mistään ei saa ihmiset nauttia ja iloita aidosti vaan kyllä pitää jonkun päästä kitisemään, kun ei sääntö-suomi ole tarpeeksi sääntöjä ja vakavuutta täynnä. Löysätkää nyt ihmiset vähän sitä pipoa ja antakaa toisten nauttia ja juhlia silloin, kun siihen oikeasti aihetta. Jos tuo meno noin paljon ahdistaa niin laittakaa verhot kiinni, ovet lukkoon, kuulokkeet klassista musiikkia pauhaamaan ja istukaa sohvan nurkassa kädet puuskassa pari iltaa. Kyllä se sitten alkaa pikku hiljaa teidänkin arki helpottamaan taas. Ja ei, en ole ollut juhlimassa ja en omista Karjala-lippistä, mutta en vain siedä tuollaista turhanpäiväistä kitinää ja marinaa siitä, että ihmiset juhlivat ja ovat aidosti onnellisia hienosta urheilusuorituksesta suorituksesta. Ei jösses sentään.

Juhlintaakin on monenlaista. On sellaista oikeasti iloitsemista hyvin käytöstavoin ja sitten on näitä meidän lätkäfaneja, jotka metelöivät, sotkevat, rikkovat paikkoja ja örveltävät. Juhlinnassa ei sinällään ole mitään vikaa, jos se tehdään sivistyneesti.

Otan esimerkin. On isot merkkipäivät, ne ovat rippijuhlat, lakkiaiset, valmistujaiset, kihlajaiset tai häät. Haluavatko ihmiset, että niissä juhlitaan toisia kunnioittaen ja oikeasti juhlien? Mitä juhlien pitäjät olisivat mieltä, jos kesken juhlien jotkut vähän kaukaisemmat sukulaiset tai tuttavat alkaisivat vetämään omaa showtaan, mekastamaan, örveltämään ja jättäisivät jälkeensä kaamean sotkun muiden siivottavaksi, kun siirtyvät juhlista eteenpäin? Olisivatko juhlat silloin onnistuneet ja olisiko juhlittu, kuten yleensä tavataan juhlia? Juhlia voi ja saa, mutta pitäisi osata käyttäytyä! Se suihkulähteissä hilluminen, ympäriinsä kiipeileminen, huutaminen, mekkalointi, kännääminen ja jälkien siivoamatta jättäminen ei ole mitään oikeaa juhlintaa, vaan lähinnä junttien pelleilemistä.
 
Juhlintaakin on monenlaista. On sellaista oikeasti iloitsemista hyvin käytöstavoin ja sitten on näitä meidän lätkäfaneja, jotka metelöivät, sotkevat, rikkovat paikkoja ja örveltävät. Juhlinnassa ei sinällään ole mitään vikaa, jos se tehdään sivistyneesti.

Otan esimerkin. On isot merkkipäivät, ne ovat rippijuhlat, lakkiaiset, valmistujaiset, kihlajaiset tai häät. Haluavatko ihmiset, että niissä juhlitaan toisia kunnioittaen ja oikeasti juhlien? Mitä juhlien pitäjät olisivat mieltä, jos kesken juhlien jotkut vähän kaukaisemmat sukulaiset tai tuttavat alkaisivat vetämään omaa showtaan, mekastamaan, örveltämään ja jättäisivät jälkeensä kaamean sotkun muiden siivottavaksi, kun siirtyvät juhlista eteenpäin? Olisivatko juhlat silloin onnistuneet ja olisiko juhlittu, kuten yleensä tavataan juhlia? Juhlia voi ja saa, mutta pitäisi osata käyttäytyä! Se suihkulähteissä hilluminen, ympäriinsä kiipeileminen, huutaminen, mekkalointi, kännääminen ja jälkien siivoamatta jättäminen ei ole mitään oikeaa juhlintaa, vaan lähinnä junttien pelleilemistä.

Jalkapallofanithan tunnetusti kokoontuvat kaikki puku päällä ja eivätkä mekkaloi, riehu ja roskaa ollenkaan :'D Kumminkin varmaan pieni prosentti kiipeili ja ui lähteissä, suurin osa käyttäytyi asiallisesti. Ja ei sillä että lähteessä uiminen omasta mielestä mitenkään väärin olisi. Samanlaista juhlintaa se on muissakin maissa eikä vaan täällä.
 
Juhlintaakin on monenlaista. On sellaista oikeasti iloitsemista hyvin käytöstavoin ja sitten on näitä meidän lätkäfaneja, jotka metelöivät, sotkevat, rikkovat paikkoja ja örveltävät. Juhlinnassa ei sinällään ole mitään vikaa, jos se tehdään sivistyneesti.

Otan esimerkin. On isot merkkipäivät, ne ovat rippijuhlat, lakkiaiset, valmistujaiset, kihlajaiset tai häät. Haluavatko ihmiset, että niissä juhlitaan toisia kunnioittaen ja oikeasti juhlien? Mitä juhlien pitäjät olisivat mieltä, jos kesken juhlien jotkut vähän kaukaisemmat sukulaiset tai tuttavat alkaisivat vetämään omaa showtaan, mekastamaan, örveltämään ja jättäisivät jälkeensä kaamean sotkun muiden siivottavaksi, kun siirtyvät juhlista eteenpäin? Olisivatko juhlat silloin onnistuneet ja olisiko juhlittu, kuten yleensä tavataan juhlia? Juhlia voi ja saa, mutta pitäisi osata käyttäytyä! Se suihkulähteissä hilluminen, ympäriinsä kiipeileminen, huutaminen, mekkalointi, kännääminen ja jälkien siivoamatta jättäminen ei ole mitään oikeaa juhlintaa, vaan lähinnä junttien pelleilemistä.

Niin ei muutakun viinilasi käteen ja pikkurilliä pystyyn ja monookkeli silmään ja ollaan niin sivistyneesti juhlimassa. Ja sinäkö se määräät miten ihmisten tulisi juhlia ja iloita? Juhli sinä juuri niin "sivistyneesti", kuin haluat ja anna muiden ihmisten nauttia nyt, kun siihen on aihetta.

On muuten aika heikko vertaus verrata rippijuhlia ja jääkiekon mestaruusjuhlia keskenään. Hieman, kun on erilaisista juhlista kyse. Onneksi Leijonat voitti, hienoa, että ihmiset juhlii ja rellestää ja mahtavaa, että sinunlaisesi kitisijät saavat siitä osansa. :D
 
Jalkapallofanithan tunnetusti kokoontuvat kaikki puku päällä ja eivätkä mekkaloi, riehu ja roskaa ollenkaan :'D Kumminkin varmaan pieni prosentti kiipeili ja ui lähteissä, suurin osa käyttäytyi asiallisesti. Ja ei sillä että lähteessä uiminen omasta mielestä mitenkään väärin olisi. Samanlaista juhlintaa se on muissakin maissa eikä vaan täällä.

Kaikista lajeista löytyy noita mekastajia ja örveltäjiä. Ja eihän tämä nyt yleisesti edes pitänyt olla mikään lajikysymys, vaan kyse oli ihan puhtaasti siitä, kuinka sitä menestystä pitäisi juhlia. Ihan riippumatta lajista. Juhlia voi asiallisestikin.

Niin ei muutakun viinilasi käteen ja pikkurilliä pystyyn ja monookkeli silmään ja ollaan niin sivistyneesti juhlimassa. Ja sinäkö se määräät miten ihmisten tulisi juhlia ja iloita? Juhli sinä juuri niin "sivistyneesti", kuin haluat ja anna muiden ihmisten nauttia nyt, kun siihen on aihetta.

On muuten aika heikko vertaus verrata rippijuhlia ja jääkiekon mestaruusjuhlia keskenään. Hieman, kun on erilaisista juhlista kyse. Onneksi Leijonat voitti, hienoa, että ihmiset juhlii ja rellestää ja mahtavaa, että sinunlaisesi kitisijät saavat siitä osansa. :D

Kyllä sen määrää Suomen laki ja yleinen moraalikäsitys, mikä katsotaan asialliseksi juhlinnaksi ja mikä on häiriköintiä ja typerää käyttäytymistä.

Juhlat ovat juhlat kuitenkin. Miksi jossain mitalijuhlassa saa sotkea, häiritä muita ja rikkoa paikkoja, kun muissa juhlatilaisuuksissa sellaista ei todellakaan suvaita? Miksi lätkäjuhlissa saisi käyttäytyä kuin mikäkin luolaihmisjuntti? Miksi tuollainen käytös on tuollaisissa juhlissa jotenkin hyväksyttävämpää?
 
Viimeksi muokattu:
Kaikista lajeista löytyy noita mekastajia ja örveltäjiä. Ja eihän tämä nyt yleisesti edes pitänyt olla mikään lajikysymys, vaan kyse oli ihan puhtaasti siitä, kuinka sitä menestystä pitäisi juhlia. Ihan riippumatta lajista. Juhlia voi asiallisestikin.



Kyllä sen määrää Suomen laki ja yleinen moraalikäsitys, mikä katsotaan asialliseksi juhlinnaksi ja mikä on häiriköintiä ja typerää käyttäytymistä.

Juhlat ovat juhlat kuitenkin. Miksi jossain mitalijuhlassa saa sotkea, häiritä muita ja rikkoa paikkoja, kun muissa juhlatilaisuuksissa sellaista ei todellakaan suvaita? Miksi lätkäjuhlissa saisi käyttäytyä kuin mikäkin luolaihmisjuntti? Miksi tuollainen käytös on tuollaisissa juhlissa jotenkin hyväksyttävämpää?

Sääli muuten, että asut niin kovin kaukana. Olisin voinut tulla juhlimaan ensi yönä kotisi nurkille vaikka ajelemalla kovaäänisesti autollani ympäri korttelia tai taloa. "Koska nythän on aika juhlia ja rellestää, koska lätkäkulta ja kitisijöidenkin pitää saada siitä osansa".

Tervetuloa vaan! Kyllä tähän maahan ääntä mahtuu! Voin ostaa sulle Karjala-lippiksen niin saat ajella tyylillä sitten takaisin kotiin. ;)

Miksi ei saisi hullaantua ja revitellä kerran 8v? Tuskin kovinkaan moni tuosta yhdestä illasta vakavasti ja pysyvästi häiriintyi. Muutakuin toki sinun kaltaisesi tiukkapipo, joka ei luultavasti juhlinnasta ole kuullut, kuin iltasanomista korkeintaan. Mutta hei ole sinä siellä sivistyneesti ja närkästyneenä tästä suuresta rikoksesta. Hienoa jos tunnet olevasi parempi ja sivistyneempi ihminen, kun nämä aidot juhlijat! Ole ylpeä siitä!

Mutta jatkahan sinä siellä murjotusta, meikä jatkaa juhlien kattelua ja naatiskelua! :D
 
Miksi lätkäjuhlissa saisi käyttäytyä kuin mikäkin luolaihmisjuntti? Miksi tuollainen käytös on tuollaisissa juhlissa jotenkin hyväksyttävämpää?
Tästä tulikin mieleen et miks tappelu kaukalossa on mukamas hyväksyttävämpää kun tappelu baarissa?

Ketään ei ilmeisesti tässä Skoda cupissa ajeltu koomaan sen takia kun joku ihmeen pakko taklata aina päähän

Jostain kumman syystä kaikki muut pallo pelit on muokattu säännöiltään niin että säännöissä on kohta VAARALLINEN PELI. Jääkiekossa odotetaan että kaveri ei liiku ja sitte vasta laitetaan peli poikki.
 
Jostain kumman syystä kaikki muut pallo pelit on muokattu säännöiltään niin että säännöissä on kohta VAARALLINEN PELI. Jääkiekossa odotetaan että kaveri ei liiku ja sitte vasta laitetaan peli poikki.

Tuo nyt on ihan yhtä typerä kommentti, kuin "fudiksessa neidit vaan kaatuilee hipaisustakin" soopa. Ei muutenkaan mitenkään liity tähän asiaan. Kiekko on kovavauhtisempi ja fyysisempi peli kontaktimielessä, joten siinä loukkaantumisia tapahtuu myös herkemmin kuin lajeissa, joissa kaikki kontakti on lähtökohtaisesti kiellettyä.
 
Olipa kekkerit. Hienoa oli olla paikalla eilen kun kultaleijonat täyttivät Kaisaniemen kentän. Fabre ja Barca, ei hätää siellä oli järjestysmiehet ja poliisit paikalla. Juhliminen oli iloista, vaikka alkoholia nautittiinkin. Tämä on kansanjuhla kaikki kun ovat saman joukkueen puolella, poislukien ehkä te kaksi. On se jännä, että jos on pienempi laji kuin vaikka jalkapallo, niin sitten sitä ei saisi juhlia. Jääkiekko on Suomessa se isoin laji, joten miksi ei juhlittaisi? Jääkiekon maailmanmestaruus on suomalaisille juuri se yksi isoimmista mestaruuksista.

Mitä tulee B-luokan kisoihin, niin Ruotsilla oli muun muassa seuraavia pelimiehiä:

Adam Larsson, Edmonton (NHL)
Mattias Ekholm, Nashville (NHL)
(C) Oliver Ekman-Larsson, Arizona (NHL)
Erik Gustafsson, Chicago (NHL)
John Klingberg, Dallas (NHL)

Adrian Kempe, Los Angeles (NHL)
Loui Eriksson, Vancouver (NHL)
Elias Lindholm, Calgary (NHL)
Elias Pettersson, Vancouver (NHL)
(A) Patric Hörnqvist, Pittsburgh (NHL)
William Nylander, Toronto (NHL)
Alexander Wennberg, Columbus (NHL)
Gabriel Landeskog, Colorado (NHL)

Venäjällä taas esim.
Andrei Vasilevski
Mihail Grigorenko
Jevgeni Malkin
Jevgenii Dadonov
Nikita Nesterov
Aleksandr Ovetskin
Jevgeni Kuznetsov
Kirill Kaprizov
Dimitry Orlov
Nikita Zaitsev
Nikita Gusev
Artjom Anisimov
Nikita Kutsherov
Ilja Kovaltsuk


Siellä on liuta kaupalla ihan niitä ykköskorin jätkiä ja siitä huolimatta Suomi voitti nämä molemmat. Ja voitti tietysti myös Kanadan NHL-pelaajia täynnä olevan joukkueen kaksi kertaa. Kyllä se on kova saavutus ihan miten päin vaan sitä kääntelee.
 
Olipa kekkerit. Hienoa oli olla paikalla eilen kun kultaleijonat täyttivät Kaisaniemen kentän. Fabre ja Barca, ei hätää siellä oli järjestysmiehet ja poliisit paikalla. Juhliminen oli iloista, vaikka alkoholia nautittiinkin. Tämä on kansanjuhla kaikki kun ovat saman joukkueen puolella, poislukien ehkä te kaksi. On se jännä, että jos on pienempi laji kuin vaikka jalkapallo, niin sitten sitä ei saisi juhlia. Jääkiekko on Suomessa se isoin laji, joten miksi ei juhlittaisi? Jääkiekon maailmanmestaruus on suomalaisille juuri se yksi isoimmista mestaruuksista.

Hyvä, että juhlat sujuivat nätisti ilman ylilyöntejä. Juuri sillä tavalla pitääkin juhlia! Mielestäni tässä ei kukaan ole kieltänyt ketään juhlimasta. Ainakin itse olen vain toitottanut järjen käyttöä ja hyviä tapoja juhliessa. Sinänsä itse en virallisesti ollut Leijonia vastaan pelaajina tai joukkueena, mutta kun ennalta tiesin, millainen hilluminen siitä mestaruudesta tulee, niin oli vähän sellainen olo, että olisiko lopulta parempi, etteivät voittaisi...

Ja turha edes yrittää tehdä tästä mitään jalkapallo vs jääkiekko-väittelyä. Koko ajan on kuitenkin puhuttu vain juhlinnasta ja käytöstavoista juhliessa, eikä niinkään mistään lajien vastakkainasettelusta. Jalkapallon olympiaturnaus mainittiin vertailuesimerkkinä kisojen tasosta ja laadusta puhuttaessa, mutta noin muuten ainakaan minä en mitään lajivääntöä pyrkinyt tekemään.

Hienoa kuulla, että juhlat menivät hyvin. Hyvä, että ne on nyt pidetty ja maamme voi palata taas ihan tavalliseen arkeen. Tänä iltana tulee varmaan telkkaristakin taas seiskan uutiset sen sijaan, että näytettäisiin jotain torijuhlia.
 
Ylös Bottom