Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Gamescom - Euroopan E3

Olisi jännä nähdä mitä tapahtuu Kojiman "jumaloimiselle" jos peli floppaa. Tähän en kuitenkaan usko enkä sitä mitenkään toivo. Toivottavasti peli menestyy, kun on hienoa nähdä jotenkin täysin poikkeuksellinen peli jota on luonut "hullumieli" (eikai tuota peliä muulla voi selittää) Kojima on pelimaailman rockstar ja hienoa että tuommoisia persoonia löytyy!
 
Nämä tälläiset erikoisuudet ovat peliharrastuksen parasta antia. Vievät koko teollisuutta eteenpäin ideoillaan ja toimivat innoittajina muille tekijöille.

Edit: Taisi itse Jeff Keighley olla pelissä mukana. :D
 
Viimeksi muokattu:
Luulis nyt tollasen juipin opetelleen englantia.
 
Aikamoisen turha tämä ONL. Pelit enimmäkseen B-luokkaa ja rytmi aivan hukassa. Death Strandingiin tuhlataan puoli tuntia, vaikka kauheasti sanottavaa ei ollut.
Toivottavasti tulevaisuudessa parantavat rutkasti.
 
Miksi sitä olisi pakko osata aivan kaikkien? Tuo vaan aitouden tunnetta lisää, kun ei väkerretä sitä rallienglantia väkisin.
Aitouden tunnetta kun tulkki välppää välissä sitä rallienglantia?!
 
Japanilaiset eivät tykkää puhua englantia (ainakaan julkisesti), vaikka sitä osaisivat. Joku kulttuurijuttu.
 
Viimeksi tämä Hideo Kojiman vierailu ja nimmareiden jako tapahtui vuonna 2009 ja osastona oli Konami. Paljon on ehtinyt vettä virrata vieresessä Rein-joessa ja kymmenen vuoden jälkeen ollaan tilanteessa, jossa osasto on vaihtunut PlayStationiin. Kahtasataa ensimmäistä onnistaa.

 
Tyypillinen tilanne Gamescomin messuaamussa. Ovet avautuvat yleisölle vasta tunnin päästä, mutta mediaväki on jo päästetty sisälle, jonottamaan. Itse olin aikanaan ensimmäisenä Battlefrontin jonossa ja odottaa sai. Pro-jonottajat tuovat paikalle oman pilkkijakkaransa. Jonon vaiheilta löytyy USB-latauspisteitä. Pisin jonotus ollut omalla kohdalla Battlefield 3 ja aika reilut 3 tuntia. :D

 
Hauskaa tuolla on ollut huomata miten suomenkieliset tuntevat keskenään jonkinlaista yhteenkuuluvuuden tunnetta. Sen sai kokea Remedyn porukoiden kanssa vuonna 2015, kun Microsoftin bileissä heidän osastollaan ihmeteltiin yhdessä suuren maailman mittakaavoja.

 
Viimeksi muokattu:
Täällä on jonotettu monet kerrat. Pontimena paitsi ensikokemukset vuosikertapäivityksestä, myös se swagi mitä pelifirma jakaa lopuksi. Activisionilla se on ollut usein pelipaita, komealla Call of Duty [vuosikertapäivitys] -tekstillä.

 
No voihan perskeles, siellä on Kojima Productionsilla oma osastonsa. Tosin taitaa toimia rättikauppana pääosin.

Tuollahan on tuo oma hallinsa pelkästään fanitavaroita myyville. Komein osasto ollut lienee Blizzardilla, jota tuettu useamman kerran omalla henkilökohtaisella panoksella. Figuureista paitoihin löytyy kaikkea maan ja taivaan väliltä.

 
Tähän on tultu; virallisesti brändätty näppis- ja hiiri-yhdistelmä konsolille.

ECZieQWXsAEKChH

Lähde
 
Gamescomin ammattilaispuolella, joka vastaa kokoluokaltaan vähintään helsingin messukeskusta, on ihan oma maailmansa. Täällä on käytävillä tilaa ja sovittuihin tapaamisiin ehtii yleensä juoksematta. Tosin lääniä on niin paljon ja useammassa tasossa, että eksymisen vaara on olemassa - nimimerkki: kokemusta on. :D

Kaiken ei tarvitse ammattilaispuolellakaan olla ennalta sovittua. Menee juttelemaan osaston henkilökunnan kanssa ja äkkiä voi huomata olevansa sermien tuolla puolen yhdessä pelintekijöiden kanssa. Monella maalla on selvä edustuksensa, niin myös suomalaisilla. Viime kerralla kävi kuten tuossa aiemmin jo kirjoitin, juttelin henkilökunnan kanssa ja pian oltiin jo peliesittelyssä. Rintataskuun ilmaiset Steam-koodit ja käyntikortit.

Välillä käy haukkaamassa syötävää ja parit Kölschit ja taas seuraavaan tapaamiseen. Periaatteessa täältä ei tarvitse varsinaisten messujen puolelle edes siirtyä, mutta kokemuksena se on kuitenkin sen arvoista.

 
Tämän takia Gamescomiin tullaan vuodesta vuoteen ja väenpaljoudesta huolimatta. Pelaamaan tulevia pelejä. Kaikkea ei ehdi näkemään, jonkinlainen priorisointi on paikallaan. Jonottaa saa ihan tarpeeksi, päivässä kun ei ehdi kolmea neljää peliä enempää juuri omin käsin kokemaan. Heti aamusta paikalle ja päässä lista päivän peleistä.

Osa peleistä on tiimivetoisia, joten siellä satunnaiset messuvieraat lyöttäytyvät porukaksi kuin matchmakingin taikomana. Ihan hauskoja kommentteja, kun voi heittää siihen vierustovereille. Pelaajat ovat kansainvälinen yhteisö.

 
Koko aamupäivän/päivän tullut striimiä, mutta vain saksaksi. Olisi kovin mukavaa, jos tulisi pian myös jotain englanninkielistä lähetystä. Mun peruskoulun saksalla tuolla ei pärjätä.
 
Koko aamupäivän/päivän tullut striimiä, mutta vain saksaksi. Olisi kovin mukavaa, jos tulisi pian myös jotain englanninkielistä lähetystä. Mun peruskoulun saksalla tuolla ei pärjätä.

Haastattelut on usein englanniksi olleet ja pelikuvaa kun ovat esittäneet, on se melkein jo siinä.

Tuossa klo 17.30 aloittavat englanninkielisenä:

 
Siellä on pelipaitoja vaihdettu puolin ja toisin. Gamescom on myös kontaktiverkostojen ylläpitoa. Remedy saa tässä valtavaa ilmaista mainosta.

 
Ylös Bottom