Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

The Last Of Us Part II

  • Viestiketjun aloittaja Poistettu jäsen 5945
  • Aloituspäivämäärä
Alkanut ärsyttämään tuo film grain, pelaan 55" 4K televisiolla noin 2 metrin päästä ja onhan tuo todella rakeinen.
Käykääpä photomodessa kokeilemassa ilman rakeisuutta, huomattavasti paremman näköinen.

Veikkaan että aika pian tulee päivitys millä tuon saa pois, mutta vähän myöhäistä se on kun peli on jo silloin läpi.

Pitää varmaan alkaa pelaamaan hieman kauempaa, huomannut että jos tulee tiukka paikka ja kyyristyy eteen päin niin hyppää aika pahasti silmille.

Tässä kannattaa kyllä loottia ihan rauhassa, monesti pelit tavallaan ohjastaa pelaajan uusien aseiden tai päivitysten luokse, tässä ei aina niin ole saattaa missata jonkun aseen kokonaan.

Hyvänoloinen hahmo tuo abby, ei ole kyllä mitään valittamista
 
Viimeksi muokattu:
Abby menee hakee lääkkeitä sairaalasta (ground zero) on meinaan niin kuumottava mesta ja se pomo! Että jää monet "oikeat" kauhupelit kakkoseks, jo toiseen kertaan taistelin ja silti sai karvat pystyyn.
 
Abby menee hakee lääkkeitä sairaalasta (ground zero) on meinaan niin kuumottava mesta ja se pomo! Että jää monet "oikeat" kauhupelit kakkoseks, jo toiseen kertaan taistelin ja silti sai karvat pystyyn.

Itteä alko vituttaa se one hit kill bossi, muuten ihan hemmetin kuumottava mesta ja loistava oli se kun just olit päässy pois yhdestä helvetistä niin tonne kun joutu niin oli vaan "Ei nyt taas!!!"
 
Tämähän on oikeasti aivan perkeleen väkivaltainen peli, ja pelaajasta riippuen se väkivalta vaan nousee.
Ite olen pelannut tätä nyt maksimi väkivalta tyylillä, aluksi hiippaillaan mutta jos ne huomaa niin silloin alkaa verenvuodatus, kirvestä kalloon ja vasaraa päähään, hakkaan kaikki ihan paskaksi, ketään ei säästetä.
 
Keräililjänversio puretaan paketista. En yleensä näistä muovista puristetuista välitä, mutta tämä on kyllä komea.


Jos tämmöinen vielä joltain puuttuu, niin verkkokauppa.com:iin on mystisesti ilmestynyt 9kpl varastoon :) Jokainen kauppa myi eioota ennen julkaisua, mutta ilmeisesti näitä on sitten ihan reilusti saatu puskettua markkinoille...
 
Abby menee hakee lääkkeitä sairaalasta (ground zero) on meinaan niin kuumottava mesta ja se pomo! Että jää monet "oikeat" kauhupelit kakkoseks, jo toiseen kertaan taistelin ja silti sai karvat pystyyn.

Se loppupomo oli hirveetä kuraa, kiitos ahtaan paikan ja pimeyden. Muuten tosiaan todella hyytävä paikka. Parasta Dead Spacea sitten Dead Spacen.
 
Ei tämmöistä peli tule varmaan enää uudestaan, tehdään koikkensa ett vammaset voi pelata ja pisneksen kannalta tuo on paskaa. tuo pelkastään hyvyyttä!

Oma kristallipalloni sanoo että tästä tulee vähintäänkin trilogia ja part III on jo suunnittelu pöydällä, ensimmäinen osa käsitteli rakkautta, toinen vihaa, kolmas anteeksinatoa? Love, Hate, Forgiveness? Julkaisu 2027.
 
Ite taas pidin tuota kyseistä kohtaa yhtenä pelin parhaista! Todella kuumottava tuunelma! :D

Pidin minäkin, mutta loppupomossa meinasi mennä hermo. Monta kertaa kuolin kun jäin jumiin kulmiin tai en nähnyt mihin olisi pitänyt mennä.
 
Huh huh. Läpihän se meni ja tallennus näytti 35h tuntia. Siihen saa varmasti heittää päälle ainakin vielä viitisen tuntia lisää, kun tuli hierottua niitä taistelukohtauksia useita kertoja. Jos ampuu vaikka jousipyssyllä 4 kertaa ohi, nii load checkpoint kun ei viitsisi käyttää kaikkia kamoja uusien käärimiseen. Jaa checkpoint huonossa kohtaa, no aloitetaan koko combat encounter alusta ja mennään piruuttaan vaikka vasenta laitaa oikean sijasta yms. Viholliset tuntuivat myös jäävän välillä jumiin ympäristöihin partioreiteillään ja välillä tuntuivat kääntyvän täysin randomisti ympäri kesken kävelyn. Toi vähän sellaista rng-elementtiä tuohon hiippailuun. Oma pelityyli on sellainen että kaikki paikat nuohotaan suurennuslasin kanssa. Siitä huolimatta multa jäi ihan sikana tavaroita löytämättä. Jostain yhdestä kentästä tyyliin puuttui 8 korttia??? Mitä ihmettä... täytyy varmaan youtubesta piruuttaan katsoa missä ne muka olivat, kun eivät vastaan ainakaan tulleet. Tähän mielestäni liittyikin yksi pelin miinuspuolista, eli tavaroita oli jemmailtu välillä ihan typeriin paikkoihin. Typeriin siten että kaveri huutelee että mennääs kuule tuonne ja vähän olisi tavallaan momentumia mukana, nii sitten itse konttaa siellä jossain 50m päässä rekkojen alla keräilemässä rättejä. Tai sitten jossain jossain vesien pohjassa oli kamaa. Argh. Pakko ne on tutkia, mutta usein vain suututti kun löysi jotain tyhmästä paikasta :D Noillekkin siis aikansa ja paikkansa, että milloin se kamojen keräily ja nurkkien nuohoaminen tuntuu luontevalle osalle etenemistä. Myös sellaisen pienen nippotuksen aiheen löysin että usein kun käänsi kameraa vauhdilla niin "paistoi päivä" (näkyy valkosta) jostain esineiden / asioiden lomasta. Siellä hämärässä rapussa vaan kun hiippailee menemään, niin usein tuo valkoinen osui silmään ja luulin että oli se kehotus painaa kolmiota että voisi avata jonku kaapin oven. Pikku juttu, mutta kuitenkin. Tämän enempää en viitsi spoileritagien ulkopuolelle kirjoteilla joten jatkan siellä.

Olin onnistunut pysymään täysin uutispimennossa tämän pelin suhteen, joten monta kertaa sai olla monttu auki. Paljon tunteita heräsi pelin aikana, ihan tunneskaalan molemmista laidoista. Täällä olikin paljon hyvää pöhinää tullut ketjuun, sellaisiakin havaintoja ja pohdintoja mitä en ollut itse ajatellutkaan. Kiitos niistä. Pelissä oli mielestäni paljon todella kauniita asioita. Ihan maisemista siihen miten Ellien suhdetta kuvattiin. Pelin parasta antia olikin kaikki sellaiset rauhalliset fiilistelyhetket, mitä oli onneksi todella runsaasti. Kauniiden maisemien ja ihmissuhdekoukeroiden vastapainoksi väkivaltaa kuvattiin rehellisen raa'asti. Räjähdykset tekivät niin pahaa jälkeä että ihan hirvitti. Tai no, nauratti.... Joelin muussiksi taottu naamakin oli todella vaikuttavan näköinen kaikessa rujoudessaan. Siitä puheenollen, olin ihan varma että joku sen sieltä pelastaa sillä kuuluisalla H-hetkellä. Mutta toisin kävi. Itse en ymmärrä kritiikki siitä että pelaajille / katsojille mieluisat hahmot saattavat kuolla. Mielestäni se on tavallaan tosi hienoa, että uskalletaan lyödä välillä luu kurkkuun. Kun Abby ja Ellie kohtaavat teatterissa, niin ihan huuli pyöreänä seurasi sitä näytelmää. Hyvä kun uskalsi hengittää välissä. Ei tiennyt kyllä yhtään että keneltä lähtee nirri pois. Luulin pelin itseasiassa päättyvän siihen ja olisin ollut ihan tyytyväinen. Mutta eipä mitä kun 10h lisää pelattavaa. Vähän alkoi jopa tuntua että olisi liian pitkä peli, varsinkin se viimeinen californiassa palloilu tuntui jotenki tarpeettomalle. Ajattelin alkuun että tässä saattoi myös painaa taustalla se että halusin päästä pelin läpi, ettei tarvitse pelätä spoilereita ja tulikin 20h tässä viikonloppuna nyt pelattua. Ikävästi alkoi lopussa tulla kuuluisa "looopuuuu joooo" fiilis, mutta tätä ketjua lueskeltuani en näemmä ollut ihan yksin tämän kanssa. Sen kuitenkin sanon että omaa pelaamista paremmin rytmittämällä tuo pituuskaan ei ehkä niin olisi haitannut.

Olen myös yrittänyt ymmärtää pelin ympärillä vellovaa vihan määrää, mutta jokseenkin tuloksetta. Lev ilmeisesti oli siis nainen / tyttö ? Tämä mielestäni tuli ilmi jossain dialogipätkässä, mutta asiaa ei juurikaan käsitelty. Toki se käsittelemättömyys tekee siitä myös jokseenkin turhan "ominaisuuden" hahmolle. Ehkä vähän tulee sellainen viba että on checklistiltä katsottu mikä aihe on kuuma peruna niin laitetaas sellainenkin mukaan. Mutta ei nyt mitään minkä takia aikuisen ihmisen tarvitsisi omia pelikiekkojaan saksilla poikkasta :D

Mielestäni se oli myös ihan "hyvä" veto että Ellie ryssi sen suhteensa koston takia, niinku tarinan kannalta. Joo, ei tuntunut pelaajasta(kaan) kivalle, mutta ei varmaan ollut tarkoituskaan. Tarina kostosta ja siitä mihin se lopulta johtaa. Ei tälle kauhealle väkivallan kierteelle olisi sopinutkaan mikään elivät elämänsä onnellisena loppuun asti tyylinen sinetöinti. Päällimmäinen tunne on tyhjä, niinkuin se talokin lopussa.

Pakko lähteä nukkumaan, joten päätän sekavan tekstini siihen mitä sanoin kaverilleni muutama päivä sitten peliin liittyen:

" Tiiätkö mulle ei oo ollut vuosiin näin hauskaa mitään yksinpeliä pelatessa "
 
Viimeksi muokattu:
Mulla meni myös joissakin paikoissa älyttömästi keräiltäviä ohi vaikka mielestäni olen rauhallinen "kaikki paikat käydään huolella läpi" pelaaja. Chapter selectin ansiosta loput oli kuitenkin helppo kerätä.

Nyt on platina saatu ja new game+ menossa melko lopussa, oli kyllä huomattavasti helpompi mitä ykköses johtuen ehkä siitä että taistelu oli tässä hiottu ihan uusiin sfääreihin, olisin toivonut sitä pakollista survival moden läpipeluuta, onhan ne crushing modetkin kaikissa unchartheteissa ollut, noh joskus hyvää mennä vähän helpommin.
Jotenkin nautin toisesta läpipeluu kerrasta enemmän ja tarinakin näki aivan eri tavalla, Abbystä olen alkanut tykkää itseasiassa todella paljon, siinä avataan hahmon pehmeät puolet eikä se ole vain bodattu kovis.

Kyllä tämä tulee vielä ainakin kertaalleen pelattua joskus uudestaan läpi, viimeistään PS5lla, toivottavasti siihen tulee joku päivitys.

Lopusta täytyy olla myös samaa mieltä, en yleensä valita että pelit on liian pitkiä mutta viimeistään se kalifornian palloilu alkoi olemaan jo että onko ihan pakko, porukkaa alkoi kuolemaan myös siihen tahtiin että enää ei tiennyt ketkä selviää, olisi voinut sen lopun kyllä jotenkin tiivistää, mutta sama ehkä mulla oli että hieman alkoi jo haluamaan sen tarinan päättyvän spoilereiden pelossa, kyllä siinä hieman huojentui kun se loppui ja näin ollen saavutti spoileri immuniteetin.
 
Viimeksi muokattu:
Tiedättekös mikä olis aika mahtavaa. Vaikka en itse ole samaa mieltä niin toivon että Last of Us 2 voittaisi vuoden lopussa lukemattoman määrän GotY palkintoja ja tarinasta palkintoja. Saisi kaikki mieslapset itkemään ja näin rohkea tekele ansaitsee tulla palkituksii vuosien kovasta työstä.
 
Läpi meni.

Kokonaisuutena erittäin hyvä peli, visuaalinen ilme ja pelattavuus ihan huippua. Tunnelma katossa.

Tarina oli itselle vähän pettymys. Odotin ekan osan ja 7v odotuksen jälkeen ehkä eeppisempää menoa. Muutenkin peli oli hieman liian pitkä ja osittain melkoista pakkopullaa. Tuntuu että väkisin pitkitetty joissain kohdissa. Mitään ennakkoon kuulutettua agendaa en tästä kyllä löytänyt.

Mutta siis hyvä pelihän tämä on. Ihan täysiä pisteitä en kyllä pystyisi antamaan. Ensimmäinen osa oli aikanaan parempi.
 
Onko muilla ollu sellaista ongelmaa ettei saa kassakaappia valittua? Onko bugi vai onko noissa joku tietty määrä kuinka monta kertaa saa kokeilla?
 
Sitten kun on tarinan päässyt läpi ja valitsee chapterin että pääsee keräämään kerättävät systeemit niin onko niissä silloin kaikki vihollisetkin mukana vai pystyykö vaan rauhassa keräämään tavarat?
 
Sitten kun on tarinan päässyt läpi ja valitsee chapterin että pääsee keräämään kerättävät systeemit niin onko niissä silloin kaikki vihollisetkin mukana vai pystyykö vaan rauhassa keräämään tavarat?

On mukana myös vihut.
 
Nyt peli läpi ja olihan toi ykkösen tasoinen mestariteos niin pelillisesti kuin tarinallisesti. Toki joitain heikkouksia löytyy, mutta mikäs peli olisi täydellinen.

Täytyy kyllä pelata tämä jossain vaiheessa uusiksi läpi taatusti :)
 
Täytyy kyllä sanoa että yksi parhaista pelikokemuksista hetkeen. Eipä tuo ps5 ole enää monen kk päässä, jos sillä sitten uudemman kerran läpi :)
 
Ylös Bottom