Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

PlayStation 5, Xbox Series X, Switch 2 – konsolipelaamisen 9. sukupolvi

No Playground Gamesista varmaan voidaan sanoa, että ovat Forza-sarjallaan todistaneet olevansa autoilu-genren aatelia, mutta The Coalitionilta emme ole nähneet vielä yhtään mitään. Myös se mitenkä Playground Gamesilta onnistuu Fablen tyylinen RPG on vielä suuri mysteeri, koska yhtään emme ole pelikuvaa nähneet.

Sain käsityksen Keken puheista, että nyt puhutaan tiimeistä, jotka osaavat hyödyntää rautaa. Playground Games ja The Coalition tekevät upeita pelejä. Voisin sanoa, että Forza Horizon 4 ja Gears 5 ovat Xboxin upeimpia pelejä.
 
Mielestäni tuossa kohtaa ero tulee siinä, jos tarjolla on God of War 2, Horizon 2 tai Demon's Souls Remakea tuohon 80€ hintaan ja pelit todellakin näyttävät "pakko pelata"-tyyliseltä next gen setiltä, ei siinä ainakaan meikäläinen jää murehtimaan kymmenen euron hinnan nousua tai jos olisikin GP:n alaisuudessa josta voisin kenties pelata jotai takavuosien helmeä vielä edullisemmin. Premium-tason uudet AAA-pelit tulevat kyllä aina menemään kaupaksi tuolla 80 euron hintalapullakin jos ihmiset haluavat pelin pelata.
Ei Game Pass ole pelkkää takavuosien helmiä. Sinne tulee kaikki Microsoftin julkaisemat pelit ihan julkaisupäivänä. Eli juuri ne AAA pelit, joista muuten joutuisi pulittamaan nyt näköjään ensi sukupolvessa 80€.
 
Mietin juuri eilen game passin arvoa. Sitä on oikeastaan aika vaikea määrittää objektiivisesti. Palvelussa olevien pelien myyntihintojen perusteella voitaisiin puhua helposti tuhansista euroista, käytännön subjektiivinen arvo käyttäjälle on varmaan jostain 100 eurosta useampaan sataan euroon vuodessa, kuitenkin monille selvästi arvokkaampi kuin sen hinta vuodessa. Game pass maksaa itsensä takaisin, jos pelaa sen kautta 2,5 täysihintaista peliä läpi vuodessa, tai käyttää niihin merkittävän paljon peliaikaa. Pikkupelejä pitää tietysti pelata enemmän.

Itse näen kuitenkin suurempana arvona pelien kokeilun mahdollisuuden. Tykkäsin 2000-luvun vaihteessa ostaa pelilehtiä, joissa oli demo-cd mukana. Game pass on kuin pysyvä tilaus demo-cd:eistä, joita voi pelata niin pitkään kuin jaksaa, vaikka läpi, siihen asti kunnes ne poistuvat palvelusta. Ulkomaisen pelilehden ostaminen ei ollut silloin halpaa, varmaan samalla tasolla game passin tilauksen kanssa. Jos olen ennen ollut valmis maksamaan huonommasta tuotteesta saman verran, game passin tilaus on järkevää.
Itse koen, että nyt on Xboxilla on nyt mahdollisuus hyödyntää tilanne. Kaksi vaihtoehtoa:
1) Myös Xbox-pelit nousevat hinnassa. Xbox ei saisi samanlaista valitusta kuin PS, sillä PS olisi tehnyt saman jo. Mielestäni loogisin ja todennäköisin vaihtoehto. Vaikutuksia:
- Gamepassin arvo nousisi. 80€/peli vai 120€ samasta pelistä ja sadoista muista? Tämä ajaisi entisestään pelaajia Gamepassin piiriin.
- Mahdollisesti Gamepassin hinnan nousu? Kalliimmat pelit palvelussa=kalliimpi palvelu. Käy järkeen. Ei ehkä vielä, mutta parin vuoden päästä.

2) Xbox-pelit pysyvät samanhintaisena mitä ne ovat ja tästähän Xbox saisi hyvää PR:ää.
- Jotkut saattavat luulla, että koska PS-pelit ovat kalliimpia kuin Xbox-pelit, ovat ne myöskin parempia. Vaikka näin onkin ollut tässä genissä, on molemmilta tulossa lupaavaa settiä ensi genissä.
 
Höpönlöpö, Gears 5 on yksi sukupolven näteimmistä peleistä, joten kyllä Coalition on osaamistaan jo näyttänyt. Pelimekaniikoista tai Gearssista yleensä voi olla mitä mieltä vaan, mutta Gears 5 kyllä näyttää ja kuulostaa todella hyvältä. Niin ja pyöriikin vielä oikein sulavasti.
Tässä kohtaa käsi ylös virheen merkiksi, sekoitin tuon The Initiativeen. Samaa mieltä, että Gears 5 oli Xboxilta tämän genin helmiä.
 
IGNin oma McCaffrey vetää yhden ääriesimerkin fanipoikuudesta. Jessus! Ja ammattimies piti olla.


Ei internet-persoonia voi selvinpäin katella, tai ainakaan uskoa niitä. Joku linkitti tännekin joskus jonkun tekniikkaneropatin viisauden, että pc tulee olemaan pelinkehityksen hidaste, koska esim. PS5 ssd osoittaa päläpälä... Ja sitten tuli semmonen nvidia io, directx ultimate 12 ja...

Ja osa porukasta ottaa nämä klikkispedet tosissaan...
 
IGN nojailee aika vahvasti Sonyyn päin, niin tommosta se vähän on. Sinänsä aika surullista, että on firman nimestä kiinni miten ihan palkkaa saavat pelijournalistit asioista uutisoi.
Ign pelle kerhosta just vähän aikaa sitten täällä keskusteltiin. Onneksi joku ottaa noiden peli journalistien höpinöistä kuva kaappauksia ennen kuin poistavat vanhat
 
Aika jännät reaktiot ihmisillä. Ryan McCaffery on kuitenkin aivan huomattavasti enempi Xbox-miehiä.
 
Aika jännät reaktiot ihmisillä. Ryan McCaffery on kuitenkin aivan huomattavasti enempi Xbox-miehiä.
Tuo nyt oli vain yksi esimerkki. Toinen hyvä on se kuinka nyt eilisen jälkeen on tullut uutisia kuinka onkin hyvä asia että Miles Moralesista ja kumppaneista tulee myös PS4 versiot. Voit varmaan arvata millaisia ne uutiset oli silloin kun Microsoft ilmoitti tukevansa seuraavat pari vuotta Xbox Onea.

Tai entäs se kun Microsoft julkaisi All Digital Editionin Xbox Onesta. Voi sitä valituksen määrää ja ihmettelyä, että mihin nyt tällaista käyttää. Nyt PS5:stä tulee All Digital Edition ja on pikkuisen eri ääni kellossa.
 
Viimeksi muokattu:
IGN nojailee aika vahvasti Sonyyn päin, niin tommosta se vähän on. Sinänsä aika surullista, että on firman nimestä kiinni miten ihan palkkaa saavat pelijournalistit asioista uutisoi.
No eipäs nyt lähdetä tälle linjalle, että IGN suosisi Sonya muuten kuin sen takia, että se on suositumpi ja täten ehkä on enemmän saa palstatilaa peliuutisoinneillaan. Kyllähän tuolta juuri ilmestyi viime viikolla twiittiä kuinka Series S VOI olla nopeampi kuin PS5 vaikka tuo oli täysin sitä vastaan mitä tekniikkagurut ovat sanoneet. Eli jos mietitään niin molempaan suuntaan tulee aivopieruja sieltä, etenkin Twitterin suunnalla. Onhan tuolla kumminkin monta sataa työntekijää joten varmasti kannat vaihtelevat puolelta toiselle.

Mutta yllättävää, että nimenomaan pääeditori Ryan McCaffrey on tuollaista sanonut aikanaan ja nyt sitten kanta on taas tuo. Ilmeisesti ajat muuttuvat? Tai no voihan tuon nähdä sillain, että kaveri on sitä mieltä, että yksinoikeusdiilit ovat perseestä yleisesti mutta jos tilanne olisi toisinpäin niin narratiivit vaihtuisivat konsolisotureilla. Kaverihan on kumminkin ennen tunnettu nimenomaan Xboxin puolestapuhujana, mikä ei nyt tietenkään tuosta yksittäisestä twiitistä näy, mutta on monesti ollut podcasteissa yms. keskustelemassa Xboxista ja sen parhaista puolista isommin kuin muut.
 
Tuo nyt oli vain yksi esimerkki. Toinen hyvä on se kuinka nyt eilisen jälkeen on tullut uutisia kuinka onkin hyvä asia että Miles Moralesista ja kumppaneista tulee myös PS4 versiot. Voit varmaan arvata millaisia ne uutiset oli silloin kun Microsoft ilmoitti tukevansa seuraavat pari vuotta Xbox Onea.

Tai entäs se kun Microsoft julkaisi All Digital Editionin Xbox Onesta. Voi sitä valituksen määrä ja ihmettelyä, että mihin nyt tällaista käyttää. Nyt PS5:stä tulee All Digital Edition ja on pikkuisen eri ääni kellossa.
No onhan tuokin totta, että reaktiot olivat voimakkaampia Microsoftin ratkaisuista, mutta internet nyt on täynnä kaikenlaisia mölisijöitä. Ei jokaista kirjoitettua mielipidettä voi pitää raamattuna ja mielipiteetkin muuttuvat.

Onhan tälläkin kirjoitettu välillä mitä sattuu, minä lukien, kun tilanteet vaihtelee ja on ollut niin paljon epätietoisuutta.

Julkaisun jälkeen kaikki helpottaa, voidaan keskittyä "pippelimiekkailemaan" DF:n analyyseista :D
 
Noniin, nyt on viimeinkin kaikki hinnat pöydässä ja minäkin voin tämän yhden viestin verran osallistua hinta keskusteluun.

Skenaariossa jossa sulla on nyt PS4 ja mietit hyppyä seuraavaan sukupolveen, niin PS5 on varsin kallis laite kilpailijoihinsa verrattuna. Avataan vähän miksi sanon näin. Nämä on nyt noin hintoja tietenkin, toivon pointin menevän silti maaliin...

Elikkäs, ensin tämä helppo osuus: Xbox All Access kautta Xbox Series X 35 €/KK 2 vuotta = ~840 €

Saat Day 1 käyttöösi markkinoiden tehokkaimman pelikonsolin ja siihen välittömästi kottikärryllisen pelejä Game Pass palvelun kautta. Jatkossa saat lisää tuoretta sisältöä peluuseen maksamatta lisää, kuten vaikka Microsoft Flight simulator näin esimerkkinä.

PS5: ~500 € perstaskusta heti tiskiin kiitos, siihen päälle kahden vuoden PSN Plus ollaan jo ~620 €. Sitten jos ostelee vähänkin pelejä, joku 4 vuodessa aika vähän, eiks je? Eli ~480 € peleistä.

Eli PS5 8 pelillä kahden vuoden aikana ostettuna saadaan summaksi rouheahko ~1100 €...paitsi että jos ne meinaa vielä myydä pelejä alkuun jopa ~80 € hintalapulla niin sitten vielä enemmän. Laskin ~60 €/kappale mukaan.

Summa summarum. Eli jos ja kun Xbox vaihtoehdossa ei ehkä Passin tarjonta aivan riitä, niin siltikin numerot äänestää boksin suuntaan aika tavalla. Tuolla erotuksella ostaa monta peliä, varsinkin kun niistä saa Game Pass tilaajat usein vähän rabattia.

Sanoisin, että tässä kohtia aika moni laskutaitoinen PS4 pelaaja saattaa vähän puntaroida asioita. Ja varsinkin ne yksilöt joilla sattuu olemaan PC pelikäytössä. Pakettiin kuuluu myös GamePass fo PC jossa on vieläkin lisää huippu pelattavaa. Sitten jos sattuu olemaan vielä isoruutuinen puhelin niin Xcloud tulille kun olet reissussa! Kuulin juttua, että EA Play vissiin myös bundlataan tähän unelmapakettiin? Se ei varmaan haittaa jos sattuu olemaan NHL ja FIFA tai muiden EA pelien fani.

Sitten vielä, S mallin Xbox All Access vaihtoehto ( ~25 €/KK) aikas houkutteleva ostos siinä tapauksessa, että just nyt tärkeämpääkin rahanmenoa. Ei ehkäpä ole vielä ehtinyt edes päivittää telkkaa 4K aikaan. Tai ehkä pelaa monitorilla, joissa 1080p ja 1440p on ihan täysin arkipäivää vielä uusissakin kaupoissa. Joten PS5 tai Series X olisi ehkä ihan overkill ja turha satsaus. Tässä skenaariossa aikas killeri Series S kanssa päästä tavallaan "Next Genin äärelle" ja saa aika lähelle saman pelikokemuksen kuin PS5/Series X.

Microsoft pelaa kyllä nyt hyvin tätä peliä! Hyvä kun kilpailu on kovaa ja molemmat saa yrittää kovempaa, se on meidän pelaajien etu sitten loppupeleissä.
 
Viimeksi muokattu:
Ihan mielenkiinnosta, miten tuolta gamepassista saa satasien säästön? https://www.xbox.com/fi-FI/xbox-game-pass/games . Missä siellä on kaikki kunnon uudehkot pelit?
Riippuu tietenkin milloin käy listaa selaamassa, mutta ihan parin viikon sisään on julkaistu sellaiset pelit kuin Wasteland 3 ja Tell Me Why. Molemmat heti julkaisussa Game Passiin. Nyt sitten uuden Xboxin kanssa samana päivänä julkaistaan Gears Tactics, ja suoraan Game Passiin tietysti. Wastelandin ja Gears Tacticsin olisin ostanut ilman Game Passia, niin tämä on jo muutamassa kuukaudessa yli satasen säästö.
 
Viimeksi muokattu:
Noniin, nyt on viimeinkin kaikki hinnat pöydässä ja minäkin voin tämän yhden viestin verran osallistua hinta keskusteluun.

Skenaariossa jossa sulla on nyt PS4 ja mietit hyppyä seuraavaan sukupolveen, niin PS5 on varsin kallis laite kilpailijoihinsa verrattuna. Avataan vähän miksi sanon näin. Nämä on nyt noin hintoja tietenkin, toivon pointin menevän silti maaliin...

Elikkäs, ensin tämä helppo osuus: Xbox All Access kautta Xbox Series X 35 €/KK 2 vuotta = ~840 €

Saat Day 1 käyttöösi markkinoiden tehokkaimman pelikonsolin ja siihen välittömästi kottikärryllisen pelejä Game Pass palvelun kautta. Jatkossa saat lisää tuoretta sisältöä peluuseen maksamatta lisää, kuten vaikka Microsoft Flight simulator näin esimerkkinä.

PS5: ~500 € perstaskusta heti tiskiin kiitos, siihen päälle kahden vuoden PSN Plus ollaan jo ~620 €. Sitten jos ostelee vähänkin pelejä, joku 4 vuodessa aika vähän, eiks je? Eli ~480 € peleistä.

Eli PS5 8 pelillä kahden vuoden aikana ostettuna saadaan summaksi rouheahko ~1100 € 2 vuoden aikana...paitsi että jos ne meinaa vielä myydä pelejä alkuun jopa ~80 € hintalapulla niin sitten vielä enemmän. Laskin ~60 €/kappale mukaan.

Summa summarum. Eli jos ja kun Xbox vaihtoehdossa ei ehkä Passin tarjonta aivan riitä, niin siltikin numerot äänestää boksin suuntaan aika tavalla. Tuolla erotuksella ostaa monta peliä, varsinkin kun niistä saa Game Pass tilaajat usein vähän rabattia.

Sanoisin, että tässä kohtia aika moni laskutaitoinen PS4 pelaaja saattaa vähän puntaroida asioita. Ja varsinkin ne yksilöt joilla sattuu olemaan PC pelikäytössä. Pakettiin kuuluu myös GamePass fo PC jossa on vieläkin lisää huippu pelattavaa. Sitten jos sattuu olemaan vielä isoruutuinen puhelin niin Xcloud tulille kun olet reissussa! Kuulin juttua, että EA Play vissiin myös bundlataan tähän unelmapakettiin? Se ei varmaan haittaa jos sattuu olemaan NHL ja FIFA tai muiden EA pelien fani.

Sitten vielä, S mallin Xbox All Access vaihtoehto ( ~25 €/KK) aikas houkutteleva ostos siinä tapauksessa, että just nyt tärkeämpääkin rahanmenoa. Ei ehkäpä ole vielä ehtinyt edes päivittää telkkaa 4K aikaan. Tai ehkä pelaa monitorilla, joissa 1080p ja 1440p on ihan täysin arkipäivää vielä uusissakin kaupoissa. Joten PS5 tai Series X olisi ehkä ihan overkill ja turha satsaus. Tässä skenaariossa aikas killeri Series S kanssa päästä tavallaan "Next Genin äärelle" ja saa aika lähelle saman pelikokemuksen kuin PS5/Series X.

Microsoft pelaa kyllä nyt hyvin tätä peliä! Hyvä kun kilpailu on kovaa ja molemmat saa yrittää kovempaa, se on meidän pelaajien etu sitten loppupeleissä.
Se on varmaankin totta, että rahallisesti Xboxilla pääsee halvemmalla, mutta sitten joutuu punnitsemaan sitä tosi asiaa kuinka monesta huippupelistä jäät paitsi jos pelkkiä Game Pass-pelejä pelailet. Etenkin jos olet jo monta vuotta pelaillut aktiivisesti jolloin olet jo ne suosituimmat Game Pass-pelit pelannut läpi. Tuolloin ei jää tarjolle kuin odotella niitä uusia pelejä Game Passiin ja ainakin tällä hetkellä se tarjonta kalpenee vuoden 2021 julkaisun aikana aika pahasti sille mitä pystyt pleikalla pelaamaan samalla aikavälillä, maksaen toki niistä. Mutta itse olen jo elämässä tottunut siihen, että monesti hieman laadukkaammasta tuotteesta joutuu maksamaan enemmän jolloin tämä ei kirpaise niin.

Jim Ryan: "PlayStation about big blockbuster games that cost a lot to make, Game Pass model would not make financial sense"
 
Viimeksi muokattu:
Hmmm... Sony yllätti positiivisesti samoin kuin MS. Konsolien hinnat heti lähdössä hyvällä tasolla.

Itselleni nykyisen sukupolven ja ehkä jopa kaikkien aikojen parhaan pelin Horizonin jatko-osa tulee näköjään myös PS4:lle. Tämä tarkoittaa, että PS5 hankintaa en harkitse vaan odotellaan lisää kokemuksista kummankin konsolin osalta kuten myös lisäpalveluista.

Objektiivisesti ajatellen en ole saanut kummankaan esittelyistä mitään ihmeempiä kiksejä. Ihme hehkutusta ja omien puolustusta värilasein täällä saa lukea. Pelien osalta kovin vähän on näytetty saati konsolin meluisuutta objektiivisesti arvioitu. Ohjaimiakaan ei ole koeponnistettu käytännössä. Noh, tämä vääntö on silti mukavaa viihdettä, joten jatkakaa :D

Edit: kirovirhe korjattu
 
Viimeksi muokattu:
Näinhän se on. Kummassakin mallissa on puolensa ja vielä ei tiedetä, että mihin suuntaan Game Pass voi alaa muuttaa.

Jos Sonyn yksinoikeudet ja niiden mukainen bisnesmalli eivät nappaa, niin GP on ehdottomasti se juttu. Itse pelaan arviolta noin 4-5 yksinpeliä läpi vuodessa ja niiden lisäksi noin saman verran moninpelejä. Toisinsanoen tämänhetkinen tilanne on itselleni se täydellinen tilanne. Nähtäväksi jää miten mikkisofta saa käännettyä laivaa. Uuden Finalin meno ps-yksinoikeudeksi oli Sonylta vahva liike.

Lisäys: vien vaihtoliikkeeseen jokaikisen pelin.
 
Se on varmaankin totta, että rahallisesti Xboxilla pääsee halvemmalla, mutta sitten joutuu punnitsemaan sitä tosi asiaa kuinka monesta huippupelistä jäät paitsi jos pelkkiä Game Pass-pelejä pelailet. Etenkin jos olet jo monta vuotta pelaillut aktiivisesti jolloin olet jo ne suosituimmat Game Pass-pelit pelannut läpi. Tuolloin ei jää tarjolle kuin odotella niitä uusia pelejä Game Passiin ja ainakin tällä hetkellä se tarjonta kalpenee vuoden 2021 julkaisun aikana aika pahasti sille mitä pystyt pleikalla pelaamaan samalla aikavälillä, maksaen toki niistä. Mutta itse olen jo elämässä tottunut siihen, että monesti hieman laadukkaammasta tuotteesta joutuu maksamaan enemmän jolloin tämä ei kirpaise niin.
Hauskaa kun lainasit peli teollisuuden suurinta valehtelijaa jim ryan :D20200917_171725.jpg
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Ylös Bottom