Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Battletoads

Tämä kyllä toimii! Tykkäsin paljon enemmän kuin Streets of Rage 4:sta, joka jäi kesken. Tässä on paljon oikeampi fiilis kun miettii tällaisia vanhanajan mätkintöjä.

Yllätyin tosin kuinka monimutkaisen oloisia näppäinyhdistelmiä tämä vaatii esim. perhosten syömiseen, purukumin sylkemiseen ja siirtymiseen etu- ja taka-alan välillä. Onnistuu kyllä mutta siinä tutoriaalivaiheessa olin aina että "häh" kunnes kokeiltaessa meni aika äkkiä selkäytimeen.

Skootteri-kenttä oli kyllä parhautta. Samoin huumori ja sen kautta pelin toinen kenttä.

Peli yllätti siis todella positiivisesti. Tuolla joku jo sanoi että vähänlaisesti vaihtelua vihollisissa. No juu, ainakin siinä mielessä että on aina vain 2-3 erilaista vihua per taistelu, ainakin chapter 2:n kenttä kahteen mennessä. Lisäksi jos vihujen ärsyttävyys vielä lisääntyy niin mielipide voi muuttua. Ne sähköukot ja kirvesäijät on hieman rasittavia. Joku kolmaskin ärsytävyys oli.

Pelailen battletoads-vaikeustasolla eli sillä vaikeimmalla. Tähän mennessä sopivan haastava ja kuolemia kyllä tulee mutta ei yhtään liian vaikeakaan. Toisin kuin se Streets of Rage 4, joka on todella säälimätön.
 
Peli pamahti tänään läpi. Yllätyin positiivisesti. Battletoads oli selvästi ennakkovaikutelmiaan parempi peli.

Kuka muistaa Battletoads pelin yli kahdenkymmenen vuoden takaa? Tuskin kovin moni, ja ehkäpä siksi tässä uudessa versiossa kaikki laitetaan remonttiin. Pelissä on edelleen näpsäkkää huumoria ja tuttu rupikonnakolmikko, mutta kaikki muu on modernisoitu. Niin hyvässä kuin pahassa. Olen tämän sanonut varmaan jokaisessa tähän ketjuun kirjoittamassani viestissä, mutta pelin ulkoasu ei vaan iske omaan makuhermoon. Siinä on kyllä ihan hyvin tavoitettu sellainen ysäriaamupiirretyn tunnelma, mutta taidesuunnittelija olisi voinut viedä mielestäni ulkoasua johonkin ihan toiseen suuntaan. Kuva on kuitenkin terävä ja peli pyörii sulavasti joten mitäpä minä tässä valitan.

Grafiikka sikseen ja pihvin kimppuun. Pelin ihan ehdoton suola on sen pelattavuus ja se on paremmin kohdallaan kuin osasin kuvitella. Kontrollit ovat kunnossa ja hahmot vastaavat painalluksiin viipyilemättä. On väistöä, yläkoukkua ja peruslyöntiä. Kielellä voi myös napata kiinni vihollisista ja vetää niitä itseensä kohti tai toisinpäin. Peli on sen verran haastava, että koko arsenaalin käyttö tulee tarpeeseen.

Kaikki on siis tähän mennessä varsin hyvin grafiikkaa lukuunottamatta (vaikka se nyt onkin enemmän henkilökohtainen ongelma). Juuri kun kuvittelit että tässäkö tämä oli vihollisia mätkiessä perinteiseen beat'm up -tyyliin ja vähän ilmaskootterilla ajellessa peli heittääkin kierrepallon suoraan kohti. Yhtäkkiä oletkin kujanjuoksussa alati vaikeutuvalla hyppypomppuradalla ja seuraavaksi keskellä luotihelvettiä alá Shoot 'em Up. Ja nämä ne vasta vaikeita ovatkin. Armottomia suorastaan. Tai ehkä olen vain tulossa vanhaksi, mutta osaa pelin loppupuoliskon leveleistä sai hinkata aika monta kertaa että meni läpi. Onneksi checkpointteja oli sentään ripoteltu kohtuullisen tiheään. Näiden lisäksi mukaan mahtuu vielä perinteistä tasohyppelyä, minipelejä ja pomovastuksia. Ilahduttavan monipuolista.

Peli on siis oikeinkin hupaisaa ja välillä turhauttavaa viihdettä. Se olisi vieläkin hauskempaa, jos yhteistyöpeli toimisi netin yli. Nyt homma onnistuu vain samalta sohvalta, mikä on toki parempi kuin ei mitään, mutta korona tekee peli-illoista vähän haastavia. Pakko myös mainita pelin pituus, joka ei päätä huimaa. Toki tämä ei ole täysihintainen peli muutenkaan, mutta kun peli on läpi alle viiden tunnin jopa allekirjoittaneen lukuisien ja taas lukuisien kuolemien kera, niin se rokottaa väkisin pisteitä.

Käteen jäi hauska ja haastava vanhan klassikon "jatko-osa", joka lainaa menneestä lähinnä hahmot ja viitekehyksen, ja kuorruttaa loput omilla mausteillaan onnistuneesti.
save_44.png
 
Viimeksi muokattu:
Täällä tuli vedettyä peli vaikeimmalla ja siellä sitä vasta saikin ottaa uusiksi kenttiä. Varsinkin ne avaruustaistelut oli välillä niin pienestä kiinni että pääseekö eteenpäin. Silti nekin oli viihdyttäviä. Ajattelin alunperin että "skootterikentät" olisi vaikeimpia mutta lopulta niissä ei ollut lähellekään niin paljon hinkkaamista kuin avaruustaistoissa. Tasohyppely taas oli lastenleikkiä mutta niistä on sen verran kokemusta että lienen jo kohta ammattilainen niissä.
 
Tämäkin tekele täytyy jossain vaiheessa kokeilla. Aika ei vaan riitä, kun pelattavaa löytyy niin paljon Game Passin puolelta. Pelattavuus näyttää tässä hauskalta, mutta tuo graafinen ilme on jotain todella järkyttävää. :oops:
 
Battletoads menee niihin peleihin, jotka olisivat väliinputoajia nykyajan arvostelurumbassa: ei riittävän kehuttu ostamista varten, joten jäisi väliin.

Kuitenkin tuli GamePassista ladattua ja tänään tuli makusteltua peliä lasten kanssa ja tuomio on, että kolmas ohjain pitäisi hankkia XBoxille. Oli viihdyttävä paketti ja tätä veivataan tulevaisuudessa lisää. Nykyajan pelivirrassa vain kympit ostetaan ja muut pelit jäävän meh osastolle.

Tämä on niitä pelejä jotka jäisi kokonaan kokematta ilman GamePassia. Ja tämä ei ole moite pelille.
 
KonsoliFINin arvostelu linjoilla. Hieman yllättyin neljästä tähdestä, vaikka itsekin pelistä pidän. Superhauskaa hupia, mutta lyhyt kesto ja netin yli pelattavan coopin puute syö mielestäni vähän pisteitä. Kiva kuitenkin että tästä saatiin sivustolle ihan virallinen arvostelu. Tästä kiitokset @Fly :n suuntaan.

 
Kuka muistaa Battletoads pelin yli kahdenkymmenen vuoden takaa?

Omat muistot pelisarjasta on nimenomaan sieltä NES-aikakaudelta ja olihan tuo ainakin omissa piireissä yksi konsolin klassikoista, joten täällä ainakin yksi joka muistaa tuon jo paljon yli kahdenkymmenen vuoden takaa.

Ja hyvinhän tässä myös noita klassisen aikakauden makuhermoja kutkutellaan, eikä vain pelkästään Battletoadsin hengessä, vaan onpa siellä myös sitä shoot 'em uppia ja muutakin mukavaa ympätty sekaan. Ehkä suurin yllätys itseasiassa onkin ollut, että miten monipuolisesti erilaisia pelityyppejä tähän on ympätty. Ja ihan hyvää tavaraa tuo on ollut muutenkin sekä pätevää ajanvietettä "isompien pelien" väliajoille, enkä itse ole edes co-oppia päässyt kokemaan, joka varmasti nostaisi pelin vielä napsun verran viihdyttävämmäksi. Mutta ihan jo yksin viihdyttävä tapaus, joten kannattaa antaa mahdollisuus myös ilman kanssapelaajaa.

Tämä on niitä pelejä jotka jäisi kokonaan kokematta ilman GamePassia. Ja tämä ei ole moite pelille.

Vaikka varmasti ilman Game Passiakin tämä olisi jostain alesta viimeistään tullut poimittua, niin en usko, että ilman Passia olisi tullut ainakaan juuri nyt tähän tartuttua. Tuli vaan tuossa selailtua "myöhemmin pelattavien listalta" jotain kevyttä The Mediumia odotellessa, kun ei viitsinyt mitään isompaa eeposta tähän väliin aloittaa ja Battletoads oli lopulta se johon ruletti osui. Ja hyvä, että osui. Oikein hyvä peli ja juuri sitä, mitä halusinkin sen olevan. Kevyttä välipalaa klassikon hengessä.
 
Ylös Bottom