Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Assassin’s Creed Valhalla - viikinkiparta kasvamaan

Itseäni eniten häiritsee tässä se jokaisen hahmon kevytmielisyys ja huumori. Se toimi hyvin Odysseyssa ja sopi vanhaan kreikkalaiseen kulttuuriin. Tässä se jotenkin rikkoo pahasti sitä immersiota ja viikinkifiilistä, kun mennään vähän normaalista viinkikuvauksesta pois. Voisi olla vähän rankempaa ja aggresiviisempaa touhua, eikä vain "keräillä kukkasia niittyllä lauluja hyräillen" .

Toki AC koittaa perusteella sitä sillä, että muiden medioiden viikinkitarinat ovat vähän "väritettyjä" historiaan verrattuna. Esim. kuten vaikkapa Western-elokuvat. Omasta mielestäni kuitenkin juuri se raaka viikinkitouhu olisi ollut kiinnostavaa. Olisi tavallaan AC-sarja voinut kypsyä tai muuttua hieman myös otteltaan, kun kerran Origins jo uudisti pelimekaanikkoja.

Noobensteinin kanssa samaa mieltä, että Valhalla olisi ollut mielenkiintoisempi ilman AC-taustaa. No kenties suuret massat haluaa nimenomaan kokea viikinkiajan AC:n kevyemmän tyylin kautta ja samalla saadaan pidettyä PG-luokitus matalempana. Ubin valintoja kuitenkin ohjaa raha todella rankasti.

Kaikesta huolimatta Valhallan pelaaminen voi Odysseyn tyylin olla ihan kivaa ja koukuttavaa, vaikka laatu ei jokaisen asian suhteen päätä huimaa.
 
Copy-pasteen tarttuen. Assassins Creed tuntuu ajautuneen jo hyvin kauas hienosta "Assassiinit vs Temppeliherrat" -aiheesta. Se sulava parkour on unohdettu täysin.

@Ac3way :n kanssa tässä hyvin samaa mieltä. Viikinkiaiheesta saisi paljon kiinnostavamman, mutta nyt se tuntuu enemmänkin päinvastaiselta. On haluttu tehdä väkisin jo monesti nähty AC -peli, jolle heitetty vain teema suunnitteluhuoneessa noppaa heittämällä.
 
Copy-pasteen tarttuen. Assassins Creed tuntuu ajautuneen jo hyvin kauas hienosta "Assassiinit vs Temppeliherrat" -aiheesta. Se sulava parkour on unohdettu täysin.

@Ac3way :n kanssa tässä hyvin samaa mieltä. Viikinkiaiheesta saisi paljon kiinnostavamman, mutta nyt se tuntuu enemmänkin päinvastaiselta. On haluttu tehdä väkisin jo monesti nähty AC -peli, jolle heitetty vain teema suunnitteluhuoneessa noppaa heittämällä.

Assassin's Creed mahtaa olla nimessä pitkälti vain siksi, kun on niin tunnettu pelisarja. Ja kun vanhan mallin Creedeihin ei taida olla paluuta, niin tunnettua brändiä ei voi jättää käyttämättäkään.

Parkourhan on näissä uusissa jopa sulavampaa, kun voi vain juosta kaupunkien ja vuorten yli nappi pohjassa :p. No, olihan ne ACII:n kiipeilypuzzlet ihan mukavia, ainakin silloin kun Ezio suostui hyppäämään oikeaan suuntaan.

Eiköhän tämä kuitenkin tule olemaan ensimmäisiä next-gen -pelejä, mitä tulen ostamaan.
 
Katsoin vasta tänään tuon Ubin julkaiseman Gameplay trailerin niin se tarjosi aika nättiä pelikuvaa (varsinkin maisemia) ja siinä oli vähän enemmän myös asennetta mukana.

Sen sijaan Gamespotin, Eurogamerin ja ACG:n videot puhtaasta pelikuvasta ei ihan samaa fiilistä tuonut eilen. Tietenkin voisi kokeilla pelata viikinkiä pahiksena ja öristä itse mikkiin noiden pelien keskustelujen aikana.

Hieman kaksijakoista siis, kiinnostusta kuitenkin on. Toivottavasti peli sisältää mahdollisimman paljon tuota markkinointivideon sisältöä. Myös stealthin paluu ja leveli-systeemin vaihto vaikuttaa ihan mukavilta, ei enää lvl61 kanoja!

Netflixin Norsemen oli muuten norjalaista viikinkihuumoria, ei kuitenkaan ihan samalla otteella mitä AC Valhallassa. Ihan kelpo viihdettä ja hyviä hahmoja.
 


Videolla käydään läpi uudistunutta pelimekaniikkaa. Kartta ei tarkoituksella ole enää täynnä pikku kuvakkeita, eikä perinteisiä sivutehtäviä enää ole. Painotus on enempi ympäristön tutkimisella ja seikkailulla. Mielestäni jo nuo uudistukset pelkästään tekevät pesäeroa aiempiin osiin. Itseäni on aina ärsyttänyt ac peleissä se järjetön turhan pikkutekemisen määrä ja toisto. Jospa tämä toisi vähän uudistusta kaavaan.

Ps. Videon tehnyt Mitchell Saltzman on ollut itselläni jonkinlaisessa seurannassa jo vuosia hänen Gamefront ajoistaan lähtien. Tekee hyviä ja perusteellisia arvioita ja previkoita.
 
Kovasti tekis mieli, mutta ehkä sitte cyberpunkin ja yakuzan jälkeen. Todellaa mielenkiintoinen tekele kuitenkin.
 
Ai että, loppuvuoden peleistä odotetuin mulle. Series X:llä sitte heti julkkarissa. :)
Cyberpunk 2077 menee kyllä itselläni väistämättä vielä selvästi tämän ohi kiinnostavuudessa, mutta heti sen jälkeen kiinnostavin peli on itsellenikin kyseessä. Lähes samaan kiinnostavuuteen Valhallan kanssa nousee toki itselleni myös Watch Dogs: Legion. Ja myös Black Opsin sekä Dirtin paluut kiinnostavat kovasti. Loistava loppuvuosi uusien pelien osalta kyllä omalta kannaltani. Onneksi Lego Star Wars: Skywalker Saga ei sentään ilmesty alunperin ilmoitettuna ajankohtana. :D
 
Viimeksi muokattu:
Cyberpunk 2077 menee kyllä itselläni väistämättä vielä selvästi tämän ohi kiinnostavuudessa, mutta heti sen jälkeen kiinnostavin peli on itsellenikin kyseessä. Lähes samaan kiinnostavuuteen Valhallan kanssa nousee toki itselleni myös Watch Dogs: Legion.

Täällä oikeastaan täysin sama.
Vähän sääli että tulevat näin lähellä toisiaan, toisaalta lompakko kiittää kun varmaan jonkinlaista alea on sitten taas käynnissä jo näistä kun pääsee Cyberpunkista irrottautumaan.

Itsellä jäänyt Odyssey ja Origins kokonaan välistä, joten ihan innolla odotan paluuta Asssassin's Creedin maailmaan. Varsinkin kun tässä näyttäisi olevan tuotu taas jotain vanhoja elementtejä takaisin edes vähän.
 
Tämä video kyllä pistää vähän jäitä hattuun ostohalujen kanssa, pelin presentaatio näyttäisi olevan vain hyvin keskeneräistä ? Toki ei tietoa miten vanha buildi tämä on joten asiat voi muuttua, mutta ei se kyllä kauhean hyvältä vaikuta tuon videon perusteella. No ehkä pelattavuus korvaa sen mitä tä ssä puolessa menetetään.

 
Tämä video kyllä pistää vähän jäitä hattuun ostohalujen kanssa, pelin presentaatio näyttäisi olevan vain hyvin keskeneräistä ? Toki ei tietoa miten vanha buildi tämä on joten asiat voi muuttua, mutta ei se kyllä kauhean hyvältä vaikuta tuon videon perusteella. No ehkä pelattavuus korvaa sen mitä tä ssä puolessa menetetään.



Siitä vähän vastapainoa tuolle toiselle videolle. :)

 
Itelle riittää se että paskanjuhamisesta on luovuttu eikä tarvi farmata XP:tä, se edellinen peli tappoi tiettyjen ihmisen kiinnostuksen.
 
Viimeksi muokattu:
The Siege of Paris ainakin vaikuttaisi mielenkiintoiselta. AC Odysseystä viisastuneena pitää kuitenkin pelata ensin peruspeli läpi ja katsoa kuinka ähkyyn se vetää, ja hommata lisärit vasta sitten, jos/kun tuntuu, että kiinnostaisi pelailla lisää.

Sama täällä, oli aluksi Ultimate Edition tilauksessa mutta peruin ja tilasin perusversion, kun muistin, että Odysseyn lisäritkin on vielä pelaamatta vaikka vissiin ihan laadukasta settiä oliskin tarjolla siinäkin pelissä. :)
 
Itse en kyllä osta ainuttakaan ultimate versiota ubin peleistä enää Division 2 fiaskon jälkeen, katsotaan myöhemmin mitä tulle tarjolle ja ostetaan erikseen jos peli on tapreeksi hyvä.
 
Ultimate version Ubin pelistä voi ostaa sitten, kun se on 70% alennuksella myynnissä. Aika suolaisia nuo ovat viime vuosina olleet. Valhallan lisäreistä Irlanti vaikuttaa kiinnostavalta, mutta ei ihan niin kiinnostavalta, että siitä maksaisi sokeasti täyden hinnan ennen arvosteluja.
 
Itse olen päättänyt sekä tästä että uudesta Watch Dogsista ostaa Xbone X:lle ne ultimate-versiot, koska pitäähän sitä pientä ja sympaattista Ubia aina sen verran tukea! :D

No, ilman hirtehishuumoriakin pitää todeta, että molempien pelien peliympäristöt ja pelimekaniikat kiinnostavat minua kovasti ja omien kokemuksieni mukaan Ubi ihan oikeasti antaa kyllä varsin paljon sisältöä season passeissaan ainakin minun kaltaiselleni pelaajalle. Toki ymmärrän vallan mainiosti noita varovaisempia näkemyksiä mitä tässä edellä on esitetty asiasta.
 
Ylös Bottom