Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

PlayStation 5

Kumman PlayStation 5 -version aiot hankkia?

  • Perinteisen, tarvitsen sen levyn

    Äänet: 300 74,6%
  • Digital Edition, pelit ykkösinä ja nollina

    Äänet: 102 25,4%

  • Äänestäjiä yhteensä
    402
Hyvin todennäköisesti day one juu. Seurantaan menee.
Patenttien pohjalta sieltä voi tulla Oculus Questin tapaan inside-out -paikannuksella osin tai kokonaan toteutettavat lasit. Kuvissa on näkynyt myös ulkoinen kamera television päällä. Itse toivon molempien yhdistelmää, jolloin kohdistus löytää aina ohjaimet ja kädet oli ne sitten missä vain.

Tuohon julkaisupeliksi Gran Turismo 7 ja Firewall Zero Hourin tapainen verkkomättö, uudella aseohjaimella haptisilla tärinöillä...
 
Takanapit DualSenseen.

EtuoNbcXAAErq4p

Vihdoinkin. Nuo oli DS4 niin loistavat.
 
Eiks noi VR setit vois käydä lävitse tuol lisälaite topicis, pysyis paremmin kärryillä keskustelussa :cool:

Nyt 3kk pleikka femman omistaneena todettava, että levyasema on tässä äänekkäämpi kuin mitä entisessä PS4. Levyasema pitää myös paljon enemmän erilaisia 'sivuääniä' kuin mitä PS4 vastaava, eli ei sellaista tasaista hurinaa vaan sellaista vähän aaltoilevaa ääntä, joka kuulostaa pääosan ajasta ei-niin-terveelle. Välillä tulee fiilis, että vittu, onkohan levy edes oikein päin levyasemassa, koska tuo ääni ei voi vaan olla normaalia. Tiedä sitten johtuuko siitä, että PS5 on Ultra HD Blu-ray, kuin PS4 vastaava oli vaan Blu-ray.

Maalaisjärjellähän tuo ultra varmasti viittaa siihen, että levy pyörii vimmatummin kuin edellisessä sukupolvessa ja voima tuottaa ääntä, perustiedettä ;):D

Toki onneksi tätä levyaseman ääntä joutuu kuuntelemaan sen 10min peliä ladatessa levyltä ekaa kertaa ja sitten tunnin välein sen max. 2-3min, mutta silti erittäin rasittava 'ominaisuus', kun joka kerta tulee lusikallinen housuun, että leipooko tuo mylly nyt kiinni, koska siihen ääni ainakin viittaa. Tän levyaseman äänen oli kerennyt jo unohtaa kun kk ajan pelailin pelkästään noita PS+ pelejä, jotka oli muotoa digi, jolloin konsoli on lähes äänetön koko ajan. Kannattaisikohan tähän kokeilla sieltä asetuksista löytyvää käyttöjärjestelmän uudelleenrakentamista?

Jännä nähdä kun makkarissa töröttää avaamattomassa paketissa toinen levyasemallinen PS5, joka menossa veljelleni, että miltä hänen laitteensa kuulostaa tuulettimen ja levyaseman osalta, koska todistetusti näissä on aika suuria eroja.


Noin muuten pleikka femmasta ei pahaa sanottavaa, kovaa ajoa ollut kyllä konsolin saamisesta saakka. Kertaakaan en ole pelisession jälkeen konetta sammuttanut vaan aina laittanut lepotilaan ja ei ole ollut minkäänlaisia ongelmia käynnistymisen kanssa.
Muutaman kerran remppaa tehdessä olen vahingossa irroittanut PS5 töpselin ja kone ollut lepotilassa ja sen jälkeen ollut kyllä kovinkin äksynä. Yhden kerran kone on kaatunut Spiderman Miles Moralesia pelatessa kesken pelisession, silloinkin peli oli pausetettu PS-näppäin kautta alkuscreeniin. Ja yhden kerran kone on tehnyt silleen, että ei tunnistanut ohjainta ja ei suostunut tuosta ohjaimen PS-näppäimestä käynnistämään vaan piti konsolista käydä klikkaamassa päälle.
 
Sain alkuviikosta lopulta kotiutettua PS5:den myös tähän talouteen. Hirveästi ei ole peliaikaa vielä ehtinyt saada sisään, mutta otetaan silti ensi huomiot.

Käyttöönotto ei mennyt aivan jouhevasti, osittain varmasti omaa töhöilyä. Konsolin pakkaus oli suoraan 90-luvulta, mutta onneksi se revitään sieltä ulos vain kerran. Pikku juttu, mutta moni tekee tämän paremmin.

Seuraava ongelma tuli tietojen siirrossa vanhasta PS4 uuteen PS5:teen. Laite ehdotti siirtoa kätevästi alkuasennuksen yhteydessä ja ilmoitti ajaksi mukavast muutamia kymmeniä minuutteja. Hienoa, näin sen pitääkin toimia! No ei toiminut ei. Kunhan olen saanut laitteen alkuasennukset alta pois ilmoittaakin käyttöliittymä kymmenen tunnin odotusajasta! Ei hyvä, kruunaan farssin lyömällä PS5 lepotilaan mikä ymmärtämättäni katkaisi koko homman. Noh, ei mitään nopeampi nuo netistä ladatakkin.

Pisteitä pitää antaa siitä kuinka kätevästi profiilin sai uuteen koneeseen mobiili appin avulla. Ei tarvinnut salasanaa muistella, hienoa!

Käyttöjärjestelmää on ulkoisesti muutettu omaan silmään melko vähän. Tuntuu lähinnä kiusanteolta, että valikoita on siirretty juuri sen verran, ettei ne löydy enää selkärangasta.

Vähän nihkeää valittaa konsolin äänestä, mutta kun vieressä on Series X joka on oikeasti äänetön, niin pakkohan se on. UI:ssa ääni on vielä hiljainen, mutta kun lyö vaikka Astron päälle nousee melutaso (ilmeisesti coil whine?). Ei ääni paha ole ja olisin todella tyytyväinen melutasoon, jos ei olisi tietoa paremmasta. Tuo Astro on muuten oikeasti mainio peli.

Ohjain on hyvä ja värinät on parhaat mitä olen kokenut. Liipaisimista en vielä osaa sanoa. Silti tuntuu, että on tuon ohjaimen hehkutuksessa hieman lapin lisää mukana. Vaikka se oikeasti mainio ohjain onkin. Vielä en uskalla nostaa sitä Boksin ohjaimen ohi, mutta jo se että asiaa pitää harkita vakavasti kertoo kuinka pitkälle ollaan tultu DualShock kolmesta.

E: Ikävästi jouduin vielä tyytymään tuohon muotopuoleen levyasemalliseen versioon, kun digejä ei viime viikolla ollut tarjolla. Livenä kone näyttää onneksi huomattavasti paremmalta kuin kuvissa.

E: Typoja
 
Viimeksi muokattu:
Onko porukalla ollut ongelmia ohjaimen kanssa? Youtubessa vaan tuli monta videota vastaan, että vasen tatti liikuttaa itse, itselläni ei kyllä ole tuota ongelmaa.

Paljonkohan tuo uusi VR tulee maksamaan, koska kiinnostaisi paljon hankkia?
 
Kysymys: Siirtyykö tallennukset peleistä PS4->PS5 siirrossa vai pitääko peli aloittaa alusta?

Ei sillä että Hitmania pelaan kyllä mielelläni alustakin.
 
Kysymys: Siirtyykö tallennukset peleistä PS4->PS5 siirrossa vai pitääko peli aloittaa alusta?

Ei sillä että Hitmania pelaan kyllä mielelläni alustakin.
Korjatkaa jos olen väärässä, mutta käsittääkseni kaikki tallennukset siirtyy. Mutta se on pelikohtaista, voiko ps4 version tallennuksia siirtää ps5 versioon pelistä. Esim. WRC 9 tais olla, että ps4 tallennukset eivät futaa ps5 versiossa.
 
Kysymys: Siirtyykö tallennukset peleistä PS4->PS5 siirrossa vai pitääko peli aloittaa alusta?
Jos tarkoitat sitä, että saman pelin PS5-versiota pelaa, niin ei oletuksena siirry. Joissain peleissä on oma sisäänrakennettu siirtotoiminto, eli PS4-versiossa tallennus lähetetään jonnekin julkaisijan omaan pilvipalveluun, ja sieltä sen voi ladata PS5-versioon.
 
Jonkinlainen tallennusten siirto pitäisi Hitmanissä olla PSVR pelaajien vuoksi, mutta ilmeisesti ne pitäisi molemmat versiot olla asennettuna samalle kovalevylle, eli PS5 sisäiselle. En tiedä kuinka tuo käytännössä toimii sitten.

 
Jonkinlainen tallennusten siirto pitäisi Hitmanissä olla PSVR pelaajien vuoksi, mutta ilmeisesti ne pitäisi molemmat versiot olla asennettuna samalle kovalevylle, eli PS5 sisäiselle.
Jos pelaa PS5:llä PS4-versiota, vanhat tallennukset luonnollisestikin toimivat. Tämä pätee myös Hitman 3:een.
 
Jos pelaa PS5:llä PS4-versiota, vanhat tallennukset luonnollisestikin toimivat. Tämä pätee myös Hitman 3:een.

Juu, toki. Tarkoitin vain sitä, että jos pelaat PS5 versiota, ja sitten hyppäät pelaamaan PS4 versiota PSVR:llä PS5:een kytkettynä, niin tallennuksen pitäisi siirtyä. Olettaisin, että silloin myös siirtyy se PSVR:llä pelattu PS4 version tallennus takaisin siihen PS5 versioon. Varmaksi en tiedä kun ei selviä tuosta artikkelista.
 
Anteeksi tietämättömyyteni. Minulla on PS5 ja sen mukana tullut ohjain (Prisma) sekä Citymarketista ostettu erillinen ohjain. Toinen pitäisi viedä huoltoon mutta en tiedä kummasta kaupasta se on ostettu. Näkeekö sen jostain esim koodi joka olisi yhtenäinen konsolin kanssa tms?
 
Anteeksi tietämättömyyteni. Minulla on PS5 ja sen mukana tullut ohjain (Prisma) sekä Citymarketista ostettu erillinen ohjain. Toinen pitäisi viedä huoltoon mutta en tiedä kummasta kaupasta se on ostettu. Näkeekö sen jostain esim koodi joka olisi yhtenäinen konsolin kanssa tms?
Ei näe, eikä asialla ole merkitystä. Voit viedä takuuvaihdettavaksi kumpaan tahansa noista kaupoista (kunhan otat oikean kaupan kuitin mukaan).
 
Ylös Bottom