Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Red Dead Redemption 2 -keskustelu

Kuulemma ei voida tehdä Next-Gen konsoli päivitystä koska 30fps, vakiona.

No johan on kumma jos näin olisi, etenkin kun ottaa huomioon että PC-versio lukitsemattomalla fps:llä löytyy jo.

Veikkaan että joku päivä lähitulevaisuudessa tekevät tästä "remasterin" taikka jonkun complete editionin uusille konsoleille josta saa maksaa sitten erikseen. Sen verran suosittu peli kuitenkin kyseessä, että valtavaa taloudellista potentiaalia tuskin jätetään hyödyntämättä.
 
No johan on kumma jos näin olisi, etenkin kun ottaa huomioon että PC-versio lukitsemattomalla fps:llä löytyy jo.

Veikkaan että joku päivä lähitulevaisuudessa tekevät tästä "remasterin" taikka jonkun complete editionin uusille konsoleille josta saa maksaa sitten erikseen. Sen verran suosittu peli kuitenkin kyseessä, että valtavaa taloudellista potentiaalia tuskin jätetään hyödyntämättä.
Eikös nämä nykyään ole mennyt nimellä "director's cut"? :D
 
4 chapteriä nyt PS Nown kautta takana ja kyllä tämä aika helposti nousee Mafia III:n kanssa kamppailemaan kaikkien aikojen suurimmasta videopelipettymyksestä.

Inhoan yleensä peleissä pakotettuja hitaan kävelyn kohtauksia joissa osa kontrolleista otetaan pois, ja tämä tuntuu olevan koko peli yhtä etanatallustelua. Kaikkea muutakin paskaa löytyy niin käsittämättömän paljon, että pelin hyvät puoletkin meinaavat hukkua kokonaan kun "pelatessa" lähes jatkuvasti vituttaa.
 
4 chapteriä nyt PS Nown kautta takana ja kyllä tämä aika helposti nousee Mafia III:n kanssa kamppailemaan kaikkien aikojen suurimmasta videopelipettymyksestä.

Inhoan yleensä peleissä pakotettuja hitaan kävelyn kohtauksia joissa osa kontrolleista otetaan pois, ja tämä tuntuu olevan koko peli yhtä etanatallustelua. Kaikkea muutakin paskaa löytyy niin käsittämättömän paljon, että pelin hyvät puoletkin meinaavat hukkua kokonaan kun "pelatessa" lähes jatkuvasti vituttaa.
Sama mulla mutta loppui matka jo aiemmin. Onneksi sai testattua Plussalla. Ei vain pystynyt konilla niihin pitkiin taivalluksiin. Ei ole aikaa.
 
Joo tää peli ei todellakaan ole adhd tyypeille tai es pärinöissä pelaaville Jonneille.
Ei kyse ole siitä etteikö jaksaisi seurata tarinaa ja pelin pitäisi olla vain jatkuvaa toimintaa, mutta jos vuorossa on kymmenen minuutin keskustelu hahmojen välillä, en saa mitään lisäarvoa siitä että koko se 10min on rämpytettävä taukoamatta nappia jotta keskustelu etenee.
 
Red Dead Redemption 2:n yksi suurimmista hienouksista oli ja on se länkkärimäinen tunnelma, "siellä viilissä lännessä olemisen tunne". Ratsastaa kohti laskevaa aurinkoa uskollisella ratsulla tutkimaan, mitä tuon edessä olevan kukkulan takana on. Tai vaihtoehtoisesti ratsastaa takaisin kohti leiriä saalis mukanaan. Tämä peli vaatii uppoutumista ja oikean fiiliksen, jotta saa kaiken maksimaalisesti irti. Vaikka peli onkin samoilta tekijöiltä kuin GTA-sarja ja monelta idealta ja mekaniikaltaan hyvin samanoloinen, niin eroavaisuudet ovat myös todella huomattavat. Siinä, missä GTA:n maailmaan voi helposti hypätä vajaaksi tunniksi ja "rentoutua aiheuttamalla kaaosta aivot narikassa", niin Red Dead Redemption 2:ssa se tunti menee siihen, että käynnistää pelin, katsoo mikä leirissä on päivän tilanne ja sen jälkeen ratsastaa sinne kohdille karttaa, johon oli aikeissa mennä.

Kuten joku tuossa yllä jo sanoikin, varsin raflaavasti tosin, niin tämä peli ei ole ADHD-meiningille tarkoitettu. Itse olen saanut tästä parhaimmat kiksit irti silloin, kun on ollut aikaa uppoutua 2-3 tuntia pelin maailmaan ilman pelkoa siitä, että joku häiritsisi.
 
Red Dead Redemption 2:n yksi suurimmista hienouksista oli ja on se länkkärimäinen tunnelma, "siellä viilissä lännessä olemisen tunne". Ratsastaa kohti laskevaa aurinkoa uskollisella ratsulla tutkimaan, mitä tuon edessä olevan kukkulan takana on. Tai vaihtoehtoisesti ratsastaa takaisin kohti leiriä saalis mukanaan. Tämä peli vaatii uppoutumista ja oikean fiiliksen, jotta saa kaiken maksimaalisesti irti.
Tuollaiset fiilikset minullakin oli aikanaan ensimmäistä Redemptionia pelatessa, totaalinen fiilistelypeli, ja siksi tämä onkin ollut niin valtaisa pettymys kun se edellinen on ihan yksi kaikkien aikojen suosikeistani ja tässä tuntuu että kaikilla osa-alueilla otetaan takapakkia.
 
Ampumisen kontrollointi on mielestäni ainut osa-alue jossa RDR2 ei yltänyt edeltäjänsä tasolle. Tosin aika keskinkertaista se jo ykkösessäkin oli.

Itselleni tämä on heittämällä paras ja immersiivisin open world peli mitä olen ikinä pelannut eikä kyllä muut pelit yllä edes hirveän lähelle siinä osa-alueella. Tarina itsessään ei ollut kaksinen ("Arthur, we need more money!"), mutta hahmot olivat sitäkin hienompia. Harvassa pelissä yhtä paljon kiintyy yli kymmeneen hahmoon samalla tapaa kuin tässä pelissä siihen omaan posseen.

Niin ja mainitsinko jo kuinka upea hahmo Arthur Morgan on? Roger Clark teki upeaa työtä hahmoa näytellessään.
 
Täytyy aloittaa alusta. En muista edes näppäimiä mistä tekee mitäkin. Sama kyllä monessakin muussakin pelissä, kunnon oravan pyörä ja työmaa.
 
Upea pelihän tämä on kaikin puolin mutta tarina oli kyllä vaan niin tylsä ettei missään vaiheessa kunnolla iskenyt. Tuntui että joka tehtävässä ratsastetaan kymmenen minuuttia määränpäähän ampumaan ja kuunnellaan tylsää lässytystä. Yksikään hahmo ei herättänyt mitään mielenkiintoa ja John Marstonin piipitystä suorastaan vihasin. Tämä vihasuhde kehittyi jo ykkösen aikana.
Noin puoleen väliin taisin julkaisussa tarinaa pelata ja sitten tuli yli vuoden tauko kunnes palasin lähes pakkopullana vetämään tarinan läpi.
Siitä sitten online puolelle ja cooppina kavereiden kanssa nautinkin pelistä todella paljon. Vieläkin tulee pelailtua online puolta silloin tällöin
 
Tarina oli itselle ihan jepa, mutta se upean upea maailma ja hulppean suuri määrä erilaisia satunnaiskohtaamisia olivat kyllä jotain upeaa. Tämän takia puuhaamista jaksoi jatkaa huomattavan pitkään stoorin ulkopuolellakin. Ja näiden asioiden takia odotankin todella suurella mielenkiinnolla Rockstarin seuraavaa eeposta (joka ei ole GTAV:n uusiopainos). Itselle RDR2 on kyllä yksi parhaista videopeleistä ikuna, mutta ymmärrän kyllä erilaiset mielipiteet, sillä onhan se meno välillä todella hidasta.
 
Viimeksi muokattu:
Maailma on upea mutta pelinä jätti toivomisen varaa. Tarina oli aivan liian pitkä ja itseään toistava. Välivideo,ammuskelu,ratsasta pakoon ja sama uudestaan toisessa paikassa. Tarinassa oli kyllä hetkensä ja tunnelmassa onnistuttiin välillä erittäin hyvin. Tuntui vain siltä että peliin haluttiin tunkea kaikki mahdolliset lännenkliseet ja teemat. Lopputuloksena oli tarina joka yritti olla yhtä aikaa perinteinen länkkäri, spagetti-länkkäri ja realistinen länkkäri ja jotain muutakin varmaan. Hahmot olivat enimmäkseen hyvin kirjoitettuja ja näyteltyjä mutta tarkemmin kun katsoo päähenkilöiden toimintaa niin heidän logiikkansa pisti välillä mietityttämään.
Alussa kauhisteltiin mitä eläimiä O'driscolit ovat kun tekivät Sadiesta lesken mutta ketään ei haitannut pistää puoli Valentinea kylmäksi. Aika monta leskeä varmasti jäi sinnekin. Arthur toimii välillä kuin valkoinen ritari, puolustaa sorrettuja jne. mutta seuraavassa hetkessä hakkaa sairaan miehen hengiltä tämän perheen edessä. Peli on täynnä hetkiä jossa hahmot sanovat yhtä ja tekevät toista. Hahmojen persoona vaihtuu kohtausten mukaan. Ja vaikka tarinassa elettiinkin jo melkein 1900-lukua niin vähän liikaa ja liian usein mentiin pois niistä länkkäri-teemoista. Saint Denisin(hieno kaupunki kyllä) ja Guarman osuudet olivat vähiten kiinnostavia. Ne vain rikkoi sitä länkkäritunnelmaa.
Silti, ihan jo pelin maailman takia sinne on aina kiva palata. Toivoisin vaan että siellä olisi enemmän tekemistä tarinan ulkopuolella. Siellä on paljon mielenkiintoisia paikkoja mutta suurin osa on vain pelkkää silmän koristetta. Harmitti aina kun löytyi jokin jännä rakennus yms niin sitten siellä oli vain joku keräilyesine.
Peli myös antaa melkein alussa jo niin paljon rahaa että metsästäminen ja muut sivutoimet muuttuu tarpeettomaksi. Ja se loppu oli todellinen pettymys. Ei mua Arthurin kuolema haitannut mutta se että kun se iso alue vihdoin aukesi(jota olin odottanut innolla) niin siellä ei sitten ollut mitään tekemistä. Yksi tehtävä taisi olla ja siinä se oli. Ja peli vielä antoi niin paljon lisää rahaa ettei sitä edes pystynyt tuhlaamaan.
En haluaisi valittaa tästä pelistä mutta lyhyempi ja ytimekkäämpi tarina ja enemmän vapaata tekemistä olisi ollut enemmän mun mieleen. Se maailma oikein huutaa asumaan sinne muttei anna oikein mitään järkevää tekemistä.
 
Tämä ei ole tarkoitettu hyökkäykseksi, mutta koska äänenpainotuksia ei täällä kuulu, niin tässä asia tekstimuodossa:

Koska kaikki mihin viittaan on spoilereissa, niin tuntuu turhalta lainata.

Mutta jotenkin tuntuu siltä, ettet ole ihan sisäistänyt pelin tarinaa. Sehän siis kertoo nimenomaan siitä, miten villi länsi on tullut tiensä päähän ja kuolee. Arthur ja Dutch ovat enää niitä viimeisiä "länkkäreitä" modernisoituvassa maailmassa ja eivät enää oikein kuulu "tähän maailmaan". Arthur on myös täysin Dutchin vietävissä, jonka vuoksi hän on mitä on, mutta alkaa pelin edetessä kyseenalaistamaan "oppi-isäänsä". Eli hän tajuaa, että oikeastaan koko hänen perheensä ei ole häntä varten, vaan hän on perhettä varten, yksi hyväksikäytettävä nappula.

Itse tykkäsin pelistä, ja se sisälsi paljon Rockstarille tyypillistä mustaa huumoria. Sivutehtävien löydettävät hahmot olivat parasta antia, kuten Rockstarin peleissä yleensä.

Kyllä tämä oli mielestäni ihan 10/10 peli

ps.
Etelä-alueesta täysin samaa mieltä. Se tuntui vähän sellaiselta "tutustu tähän nyt, jotta voit sitten Onlinessä temmeltää täällä".

Toisaalta, paljon on huhuiltu että RDR 1 Remastered tulisi DLC-pakettina, jota varten tuo alue olisi tehty jo valmiiksi tähän peliin. Tiedä häntä.
 
Viimeksi muokattu:
Ylös Bottom