Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Forza Horizon 5

Kaikki driftialueet on nyt koluttu ja pienoinen pettymys, kun niissä ei ollut mitään haastetta. Nelosessa oli muutamia driftejä joiden kanssa sai tehdä tosissaan töitä. Alueet oli nyt myös huomattavasti pidempiä järjestään. Kivaa kuitenkin on!
 
Kaikki driftialueet on nyt koluttu ja pienoinen pettymys, kun niissä ei ollut mitään haastetta. Nelosessa oli muutamia driftejä joiden kanssa sai tehdä tosissaan töitä. Alueet oli nyt myös huomattavasti pidempiä järjestään. Kivaa kuitenkin on!
Meikäläinen ei tuota driftausta kyllä hallitse ollenkaan. Kaks tähteäkin tekee välistä tiukkaa noissa. :D
 
;) :D :D Juuri sopivasti muksu viikoksi karanteeniin altistumisesta enkä joudu töihin. Kerrankin aikaa pelata:)
Teillä töissä hyvä käytäntö. Meillä emäntä oli karanteenissa alistumisesta, mutta itse piti vaan töihin mennä. Näköjään kirjavaa tuokin käytänt
Kukaan ei tarttunut tähän hihitystä mahdollisesti aiheuttaneeseen kirjoitusvirheeseen (?), joten en minäkään. Jatketaan siis.
Eihän siinä mitään kirjoitusvirhettä ollut. ;) :D :D
 
Aika ongelmainen tapaus tuntuu olevan steamin puolella, muuten kyllä hyvä ja kova. Disconnectiä työntää vähän väliä, kaatuilua, grafiikkabugeja (mm. kirjavia bokseja puiden ympärillä, jotain kamman näkösiä mustia kuvioita pitkin maita ja mantuja, täysin mustaksi muuttuvaa tietä), hdr päällä photomoden kuvista tulee mustia, ynnä muuta mukavaa. Kai ne noita pikkuhiljaa korjailee, ja luultavasti xboxilla homma pelittää vähän paremmin. Enpä ole kuitenkaan yhteenkään näin bugiseen Forza -julkaisuun törmännyt. Ah nykypelaamisen autuutta.

Mulla itsellä gamepass versio ja mullakin kaatuili kokoajan, mutta sit kun tajusin käynnistää pelin järjestelmänvalvojana niin ei oo kaatuillut eikä oo muitakaan ongelmia ollut. Kannattaa kokeilla.
 
Onko joku muu jo käynyt keräämässä kaikki kyltit? Muutama XP kyltti oli aika kekseliäissä paikoissa. :)
En ole vielä kaikkia kerännyt, jossain 120 tietämillä mennään. Mutta millä ne katoilla olevat kyltit oikein saa? Ympärillä ei monessakaan ole ramppia tai mitään...

Teillä on töissä hyvä käytäntö. Meillä emäntä oli karanteenissa altistumisesta, mutta itse piti vaan töihin mennä. Näköjään hyvin kirjavaa tuokin käytäntö eri työpaikoissa.
Siinä ei kans työnantaja ajattele omaa napaansa pitemmälle... Osaksi tollasten takia neljässä päivässä 2016 uutta tartuntaa:mad:
 
En ole vielä kaikkia kerännyt, jossain 120 tietämillä mennään. Mutta millä ne katoilla olevat kyltit oikein saa? Ympärillä ei monessakaan ole ramppia tai mitään...
Vaikeimmat on sellaisia, että pitää hypätä jostain aika kaukaa. Ne "hyppyrit" voi olla sellaisia kukkuloita, jotka ei oikein näytä edes että sieltä voisi hypätä kyltin luo.
 
Autopelit eivät ole se oma juttu missään nimessä, mutta pitihän se laittaa Forza Horizon 5 latautumaan, koska kyllähän nyt Meksikoon pitää päästä noita maisemia katsomaan.

Maailmalla on tullut aivan älyttömän hienoja maisemia vastaan ja kuukausia Meksikossa itsekin reissanneena nousi sellainen matkakuume, jota ei ehkä tätä pelaamalla enää tyydytetä, mutta toivottavasti edes vähän jeesaa.
 
Noniin... alkaa pikku hiljaa FH5 syvin olemus löytymään. Tämähän on ARCADE-kaahailua, vaikka ajotuntumasta saa yllättävänkin simulaatio-maisen. Menin kisaan ja laitoin helpolle tasolle ajamisen... damaget kyllä simulation. Juu erittäin tasainen ja raju taistelu.

Sain ajan jossa pääsee Konsolifin Klubissa sinne 10 parhaan joukkoon. Ehkä tämä on tosiaan parhaillaan arcadea. Sitten erikseen GT7 joka varmaankin simulaatio-arcade.
 
Pitihän se käydä taas vähän huristelee, näyttää että online puoli on korjattu enimmäkseen. S1 tason maximiin viritetty Nissan GT-R alle, auto on kyllä sellainen peto lähtemään liikkeelle ja pysyy tiessä kuin liimattu. Klassinen musiikki soimaan, ohjaamo kuvakulma, nauttii moottorin murinasta ja kruisailee pitkin katuja. Ei paljon parempaa rentoutumis keinoa ole.

Sitten yritin paria sellaista online tapahtumaa jotka spawnaa kartalle mutta ei niihin tunnu tulevan porukkaa, ekassa oli kaksi ja toisessa joku 4 niin ei päästy läpi.

Mukava nähdä myös reilusti porukkaa KFIN klaanissa, mukavasti motivoi tekemään asioita kun näkyy jonkun tavoiteltavan nimi.
 
Pari tuntia tossa kävin pelailemassa ja joo, onhan se aika tuttua Horizonia. Ei siis ihan iske kuitenkaan.

Ei niin hyvää:
-Sisältä tulee noita autopelejä ajettua ja tässä se vaan on jotenkin höhlän tuntuista, ulkoonta näkee paljon paremmin maaston, hyppyrit ja mutkat.
-Ajomalli on parantunut edellisestä, mutta jotenkin se on vieläkin "ontto", FM sarjassa paljon parempi. Joo joo, onhan tämä ihan arcade peli, mutta silti. Taidan siis olla enempi simumiehiä.
-Edelleen tuntuu myös siltä että sinne kurveihin sijoitetaan strategisesti autoja(free roam), ei niitä tullu niin paljoa suorilla vastaan..
-Musiikit, juu ei. Yhdenkään kanavan tarjonta ei uppoa. Pitäis olla vähän enempi metallia, eikä mitään jazzia. No radion saa pois ja omat popit voi laittaa tulille.
-Ne vaatteet ja muut kosmeettiset tauhkat, voi prkle. Mikään ei oo hienompaa, kun saada wheel spinnistä töötti.. :D

Hyvää:
-On muuten nätti peli! Namikat kaakossa, niin melkein väitän että tän hetken parhaimman näköinen peli. Pyöriikin aika kivasti 5900X, 32GB rammia ja 2080TI:llä.

Plussa puolet jäi vähän lyhyeksi listaksi, mutta en oikein oo tästä sarjasta innostunut sitten 1 osan. Tää ei siis ole kovin suurikaan yllätys ittelle. No kait tätä nyt muutaman kerran tulee testattua vielä coop karkeloissa, jahka kaverit nyt joutaavat linjoille kanssa.

Listaa päivitetään, jos tulee päivitettävää.
 
Viimeksi muokattu:
@DarkSide olet käsittänyt pelin idean täysin väärin. Tämä on ARCADE pelaajan unelma. Kaikki tukee rentoa pelikokemusta. Uskon että esim. Forza Motorsport on enemmän sinua varten.
 
@DarkSide olet käsittänyt pelin idean täysin väärin. Tämä on ARCADE pelaajan unelma. Kaikki tukee rentoa pelikokemusta. Uskon että esim. Forza Motorsport on enemmän sinua varten.
Et vissiin lukenu ihan ajatuksella mitä kirjotin. Sielä kuitenkin on kohta: Ajomalli on parantunut edellisestä, mutta jotenkin se on vieläkin "ontto", FM sarjassa paljon parempi. Joo joo, onhan tämä ihan arcade peli, mutta silti. Taidan siis olla enempi simumiehiä.
 
FH5:n oltua pelkästään ennakkomyynneillä Steamin top10:ssa oli toki odotettavissa kohtuullisen hyvä startti, mutta pelkästään ennakkopelaajia oli jo ilmeisesti lähes miljoona:

 
Toivottavasti Konsolifin Klubilaiset eivät loukkaannu, mutta olen yrittänyt vähän jahdata teitä siellä pelissä ja suistaa tieltä. Mahtava juttu että autoilla pääsee myös törmäilemään. Ikimuistoisia kisoja myös ollut!

Mieletön ARCADE-kaahailu kyseessä!!
 
FH5:n oltua pelkästään ennakkomyynneillä Steamin top10:ssa oli toki odotettavissa kohtuullisen hyvä startti, mutta pelkästään ennakkopelaajia oli jo ilmeisesti lähes miljoona:

Ihan kuin olisin nähnyt Twitterissä kuvakaappauksia tulostaulusta, jossa oli yli miljoona pelaajaa jo viikonlopun aikana. Oli miten oli, jättimenestyshän tämä on. On ollut jo nyt, mutta tänään ne pelaajamäärät vasta tosissaan hyppäävät, kun perusversion ostajat pääsevät myös kruisailemaan. Tämä ei tosin ole mikään yllätys, kun Forza Horizon 4 ylitti 24 miljoonan pelaajan rajan.

Oletteko muuten huomanneet, että yksi pelin Achivementeista käyttäytyy tosi oudosti? Siellä on Achievement, jossa muuttuu tehtäväkuvaus vähän väliä riippuen milloin ja miltä laitteelta saavutuksia tarkastelee. Saavutuksen nimi: Fit to Print. Välillä se näkyy minulla niin että pitää kuvata 50 eri Legendary statuksen autoa. Tämä esim. Xboxin guiden kautta. Sitten katson saavutuksia puhelimella Xbox appista ja se sanookin, että kuvaa 200 eri autoa (ei tarvitse olla Legendary). Kyseessä sama Fit to Print saavutus kokoajan. Eipä ole vastaavaa ennen tullut missään pelissä vastaan.
 
Viimeksi muokattu:
Serverit taas heittää näköjään volttia kun katkeilee jatkuvsti ja nyt sanoo etteivät ole edes päällä.

Hyvin taas huomaa mihin se johtaa kun olin tekemässä speedtrappia ja meni yhteys servereille ja auto pysähtyy kun seinään pari metriä ennen mittauspistettä.

No ehkä ne siitä, silloin kun peli toimii se on kyllä silkkaa nautintoa pelata.
 
Oli miten oli, jättimenestyshän tämä on. On ollut jo nyt, mutta tänään ne pelaajamäärät vasta tosissaan hyppäävät, kun perusversion ostajat pääsevät myös kruisailemaan.

Juuri näin ja myös me Game Passin sunnuntaisuharit tullaan ihmettelemään miltä autopelit näyttää vuonna 2021 :)

Tämä ei tosin ole mikään yllätys, kun Forza Horizon 4 ylitti 24 miljoonan pelaajan rajan.

Näinhän se myös on, kyseessä tosiaan on melkoisen iso pelisarja, jonka suosio ei tietenkään enää tule yllätyksenä. Hieno startti kuitenkin jo ennen kuin peli on edes virallisesti ulkona.
 
Serverit taas heittää näköjään volttia kun katkeilee jatkuvasti ja nyt sanoo etteivät ole edes päällä.
Nyt on varmaan pahin mahdollinen hetki, kun virallinen julkaisupäivä on käsillä. Aikamoinen pelaajaryntäys siellä varmaan on juuri nyt menossa.

Playground Games muuten lähettelee päivityksiä serveritilanteesta suoraan pelin Message Centeriin. Olen ainakin kaksi viestiä saanut, jossa ilmoittavat työskentelevänsä serveriongelmien kanssa ja pitävät pelaajat ajan tasalla.
 
Ylös Bottom