Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Rogue Company - Ilmaista tiimiräiskyttelyä

Steamissa pelaajia 1400, xboxilla ei ole top 50 pelatuimpien listalla ja twicthissä 823 katsojaa, eli uskaltaisin olla eri mieltä tuosta pelaajien määrästä. Aika pienen piirin hupia sanoisin ja tähän viittaa myös hitaus löytää ranked pelejä. Silloin joskus kun ei joudu sitä maximia odottelemaan, niin siellä on niitä samoja tuttuja nimiä lähes poikkeuksetta.

Dr Disrespect tainnut striimata tätä kerran sen jälkeen kun sai itsensä mukaan nimetyn kentän + skinin. Pitäisi saada jotain tunnettuja nimiä pelin pariin ja ihan perus videomainontakin voisi auttaa. En tiedä olenko kertaakaan nähnyt Rogue Company mainoksia missään. Mitä itse saanut porukkaa kokeilemaan niin lähinnä hyvää kuullut kaikilta. Toki ei mitenkään harvinaista että tälläisten pienempien tekeleiden on vaikea löytää jalansijaa ja näkyvyttä codien yms megahittien seasta.
 
Mitäs tälle pelille tänäpä kuuluu? Oma viimeisin kokemus lokakuulta 2020, eli varmastikin on hieman eri eläin nykyään. Huomaan, että ainakin joku välillä frendilistalla tykittää. Vieläkö @janneus pelailee? Miten toimahtelee nykyään ja onko vielä pain in the ass matsien hakuajat? Olisiko aihetta koklaa uudelleen pitkästä aikaa?
 
Mitäs tälle pelille tänäpä kuuluu? Oma viimeisin kokemus lokakuulta 2020, eli varmastikin on hieman eri eläin nykyään. Huomaan, että ainakin joku välillä frendilistalla tykittää. Vieläkö @janneus pelailee? Miten toimahtelee nykyään ja onko vielä pain in the ass matsien hakuajat? Olisiko aihetta koklaa uudelleen pitkästä aikaa?
Joo, meitsi pelailee oikeestaan joka viikko. Viimesin päivitys tuntu auttavan kaatuiluun, mutta kaikkee pientä bugia silti löytyy sieltä täältä. Crosplay kaikkien alustojen välillä tuli kanssa nytten, mukana siis myös pc ja hiirellä sohijat. Itseä ainakin yllättävän vähän haittaa se, ja tuntuu että ohjaimella pärjää aikaslailla yhtä hyvin. Ehkä snipailu iisimpää hiirellä. Turnauksissakin varmaa 3/4 pelaajista pelaa ohjaimella. 1 selvä cheatteri on tullut varmaa lähemmäs 100 pelin aikana vastaan, että ei nyt kovin paha mielestäni. Pelit löytyy nyt nopeammin crossplayn ansiosta, (mikä oli se syy miksi se lisättiinkin) mutta korkeilla rankeilla edelleen vaikeuksia löytää oman tasoista peliseuraa. Ymmärtänyt että pc-pelaajien lisääminen mukaan ei ole ollut ainakaan casuaalimman yleisön mieleen. Aika tylyjä sreenshotteja katsellut redditistä, kun pc-ukot käy läiskimässä non ranked pelilistoille noobeja.

Puutteista huolimatta ollut oma suosikki nettipeli oikeestaan launchista saakka. 34d näyttää boxin pelikello. Omat kokemukset ja pelailut 99% ranked demolitionista. Eli omat mietteet sen pohjalta pelkästään.

E: Nyt tuli muuten toinen cheatteri vastaan. Aim botti napsi päähän ihan kohtuu kivasti. Uusin hahmo heittelee automaattisesti ampuvia (low dmg) tykkejä seiniin kiinni. Oli ihan hyvä cheatteria vastaan, kun se botti ei osannut lukita niihin :) Joutui omin avuin etsimään että missä kattopalkissa se on kiinni, niin pääsi ampumaan sitten selkään. Häviö silti. Oli vastustajallakin joku boxi pelaaja, jolta kysyin että onko huomannut että hahmo X huijaa. Oli kuulemma itsekin pannut merkille ja reporttia laittanut myös jo.
 
Viimeksi muokattu:
Oivoi, en tie oliko virhe testaa nyt olen aivan Ranked Demolition koukussa. Siis onhan tämä teknisesti aivan eliittiä, hienosti ja hauskasti toteutettu, kontrollit ihan A-luokkaa! Tottakai 120 fps maistuu aina. Muistelisin, että tämä oli myöskin 60 fps pelattuna älyttömän hyvä näpille.

Tätä kyllä uskaltaa suositella alustasta riippumatta kokeiltavaksi, ei maksa mitään! Peli on teknisesti yksi parhaista, ellei peräti paras 3rd moninpeli shooteri.

Tässä ihan järkevä vanhempi arvio:

 
Viimeksi muokattu:
Toi "miten hyvälle tuntuu näppiin" on ollut itselläkin ihan day1 saakka yksi suurimpia syitä pelata. Pelaaminen tuntuu uskomattoman tarkalle ja tuntuu aina että hahmo tekee just mitä haluaa. Season Passsit maksaa kanssa sen premium puolen takasin, kun pelaa vaan loppuun saakka. Itellä nyt 40/50 lvl passissa, ja vielä on pari kuukautta aikaa vetää. Daily challengeja jos tekee kanssa, nii saa niistä vielä lisää boostia passin levutukseeen. Vinkkinä vaan jos alkaa Vigor tuntumaan liian työmaalle ;)
 
Onhan tätä tullut 1,5 vuotta pelattua aina kun semmoisen välin löydän kiireisestä arjesta. Pelattavuus on tosiaan enemmän kuin kohdallaan, ja vaikka valittamisen aihetta aina löytyy, ei silti ole tullut laitettua peliä hyllylle.

Jonkin verran isoja muutoksia on tullut kuten aseiden "masterointi" sekä uusimpana toughness ja speed, jotka vaihtelevat hahmojen mukaan. Ja hahmojen perkit menivät uusiksi.

Myös lyhyempää time-to-killiä kokeilivat, mutta palaute oli varsin negatiivista ja paluu entiseen tuli viikossa, sama juttu kun kokeilivat hitaammin käynnistyvää health regeniä. Eli kuuntelevat kyllä pelaajiakin, ainakin välillä.
 
Season Passsit maksaa kanssa sen premium puolen takasin, kun pelaa vaan loppuun saakka. Itellä nyt 40/50 lvl passissa, ja vielä on pari kuukautta aikaa vetää. Daily challengeja jos tekee kanssa, nii saa niistä vielä lisää boostia passin levutukseeen. Vinkkinä vaan jos alkaa Vigor tuntumaan liian työmaalle ;)

Täytyy kattoonny! Joo on se Vigorin Battle Pass todellakin työmaa, metsäkone videota lainaten... "....ei mikää mee saatana kohtuuella" :D Mutta kyllä se tietynlaisesta rosoisuudestaa huolimatta on kyllä omissa kirjoissa yksi videopelihistorian paras peli ja tietynlainen viha/rakkaus suhde on päällä. Koska 1) Jokainen peli on aika eri tarina 2) Mikä tahansa pelaajamäärä toimii aina täydellisesti, eli Solo tai 2,3,4 kaverin kanssa aina voi pelata miten sitten sattuukin olemaan kavereita langoilla. 3) Kaikki on samalla viivalla about, ei hiirinäppispelaajia vetämässä kyykkyyn/ylös 10 krt/sekunnissa samaan aikaan kuin ampuu kuten tässä Roguessa.

Hyvä kuitenkin jos on järkevämpi Battle Pass Roguessa, Vigorissa ihan helvettiä ainakin just nyt tällä kaudella. Mutta eiköhän se siitä kun saa bonareita ylös LVL 55 kohdalla +200%. On siinäkin kyllä kontrollit aika vimosen päälle kunhan on tämän genin konsoli alla, mutta vaatii pelaajaltaan selvästi enemmän totuttelua ja reeniä tavan ja on lopulta palkitsevampi pelikokemuksena kun sitten joskus viimeinkin alkaa kulkemaan.

Tämä Rogue sitten aivan eri eläin, varmaankin nautiskellaan sitten kun käy säkä ja saadaan parikolme kaveria messiin. Omalla listalla valitettavasti vain muutama pelaa. Jos menee vajaalla tiimillä esim. kolmisteen, se on sitten ihan lottoa tuleeko neljäs vain seisomaan paikallaan kuten esim. eilen kävi. Tai lähteekö pois kuten eilen kävi. Vai tuleeko kantamaan, kenties hiirinäppis apupyörillä kuten sekin kävi eilen. Se on vähän ikävää kun on silleen vähän lottoa tuon suhteen. En ajatellut vaivata päätä sen enempää tuolla Roguen passilla. Mutta varmastikin tulee pelattua enemmän tai vähemmän jos ja kun saumaa tulee, sinänsä tosi jees kun em. pelit tuntuu aika samalta näppiin. Jopa napit on melkki samat which is nice, poukkoilu näiden kahden pelin välillä ei ole ollenkaan ongelma!
 
Viimeksi muokattu:
Vähän pelaillut tätä ja on ihan hyvää settiä. Ranked mode oli turhan hidasta, kun aina bännitään hahmoja vastapuolelta jne ja ryhmäkoko aivan liian pieni - erät ohi muutamalla tapolla. Mutta se pelin standardi mode (en nyt muista nimeä) on hauskaa viihdettä. Perusampuminen tuntuu hyvältä ja on nuo eri hahmojen kyvytkin ihan kivoja.

Kuitenkin, edelleen toivoisin, että joku tekisi tällaisen pelin ilman sprinttiä (perus liikkuminen / strafe paljon nopeammaksi), ilman ADS (ammuttaisiin ainoastaan lonkalta, poislukien sniput) ja ilman "classeja" (ei erikoiskykyjä, ei ihmeellisiä aseita, pelkästään perusampumista).

Täysin erilainen dynamiikka tällaisissa peleissä - tulitaistelut liikkuvia jne.
Mutta eihän sellaista voi tehdä, kun on "vanhanaikaista". Vähän kuin ajopeleissäkin olisi sallittua enää vaikkapa Wipeout-tyylinen leijunta, muunlaisia ajopelejä ei voi tehdä koska ovat "väärin" - esim kuka haluaa renkaiden päällä vielä ajella? Call of dutyn suosio teki niin paljon hallaa ampumapelien monimuotoisuudelle ettei ole tosikaan.
 
Ylös Bottom