Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Elden Ring

Ai tässä voi "two handaa".. vähän kyllä ihmettelin kun kolmiosta ei tapahtunut mitään. Melko pitkälle on pärjännyt soihtu/varsijousi vasemmassa ja claymore oikeassa kädessä :)
 
Mistä tuo löytyy?

Ensin itään Caelidin suuntaan, ja sitten etelään kunnes maasto muuttuu suoksi. Siellä on alkupuolen tyypeille vaarallista kulkea, mutta jos hepalla päräyttää raunioiden etäisimpään kolkkaan niin sauva löytyy yhden tornin jäännöksistä. Sitä suojelee muutama tyyppi, mutta ne ovat onneksi niin ahtaassa tilassa, että juustottaminen onnistuu pidemmältäkin.
 
Kolmio ja R1 niin siirtyy kahden käden käyttöön, helpottaa myös str vaatimuksia, ne muuttuvat 1.5x eli STR 20 esim. riittää kahden käden otteeseen, jos vaatimus on 30.
 

Itse hain maanaintaina prismasta xbox-version, kun ps4-versiot oli loppu. Ei valittamista, vissiin VRR toimii tai sitten en vaan huomaa mitään huonoja puolia.
 
Jos laitan vasaraani tuon Sacred Blade Ashes of Warin, niin saako sitä pois siitä? Vai onko ne "one time use" tavaraa?
 
Melkein 24h nyt mittarissa ja ilmeisesti toisen pääbossin ovella ollaan nyt. Aika paljon on tullu edelleen nuohottua nurkkia, mutta onpahan löytynyt matkalla kasa uusia flaskeja, aseita, kunnon taikoja yms. Jonkun toisen isomman bossin kävin hetki sitten tappamassa yhdessä etelän linnakkeessa.

Toi Stormveil Castle tuntui aika haastavalta lopulta, varsinkin ennen kuin löysin parempia taikoja ja aika hitaasti tuli siinä edettyä. Kenttiä tutkiessa en mielelläni käytä mitään online apuja vaan haluan tutkia joka nurkan ihan rauhassa, kaverit kun hengaa vieressä niin koen jotenkin painetta painaa eteenpäin :D Tuon ekan linnan kenttäsuunnittelusta isot pisteet Fromille. Tosi paljon eri reittejä ja kaikki hienosti lopulta punoutuu yhteen. Ilman viestejä maassa olisi varmasti osa jäänyt huomaamatta.
 
Joopajoo, ei varmaan tarvi jatkossa tilata enää gigantista pelejä...Ainahan niillä hidas toimitus on ollut, mutta tämä on jo kaiken huippu. Nyt näyttää gigantin omat sivut että valitettavasti tilauksesi on myöhästynyt, no shit:DOlen kyllä hyvissä ajoin ennakkotilannu, ja pari kaveria jotka myös tilasivat gigantista ovat jo saaneet omansa.. Olishan se ollut mukava pelailla näin talvilomalla, onneks tuossa nyt on hfw ja dl2, mutta jotenki tää nyt kiehtoo ylivoimaisesti eniten.. Onko muita joilla sama kohtalo tämän pelin kohdalla?
Minä tilasin muistaakseni vasta viikkoa ennen julkaisuviikkoa (koska vaihdoin Verkkokaupan ennakkotilauksen Giganttiin halvemman hinnan vuoksi) ja oletin että ei tule edes julkaisiviikolle niin olikin jo lauantaina haettavissa noutopisteestä. Oikein luotin siihen että ei tulisi ihan heti ja saisi rauhassa pelailla Forbidden Westiä.

Tuntuu, että ainakin omalla kohdalla Gigantin postissa tulevat tilaukset lähetetään tyyliin jostain Ruotsista tms. Aina kestää viikon saapua perille.
Näin minäkin oletin aiempien kokemusten perusteella.
 
En tiie, kyl mul on tullut gigantista mitä vähän tilannut ajois. Ainoo vaa ettei tuu mittää seurantakoodia tai mittää ja omil sivuil ei tyylii koskaa näy et onko lähetetty tai mitään vaan on "tilaus tehty" siihen asti että peli onki jo noudatettavissa. Ei se mitää takuuvarmaa ikinä oo ihan sama mistä tilaa melkeinpä.

Onse jotenki hieno fiilis ku ensin murhaat ison mörököllin ja sit meet viel auttaa muita voittamaan sen saman ison mörököllin. Eikä pelkoa runejen menettämisestä.

Näin niiku 30+h myöhemmin tajusin et mä missasin kokonaan sen tutoriaali alueen, menin samantien vaan ulos. Ilmankos oli hieman hankalaa, ihmettelinkin et eiks täs ees perus juttui alkuu opeteta. Ei siin mitää merkittävää sinänsä menetä mut helposti voi missata ku rynnii ulos vaa.
 
Viimeksi muokattu:
Tämän pelaaminen käy melkein jo kokopäivätyöstä, niin paljon sille on uhrattu aikaa joka ainoa ilta julkaisun jälkeen. Eilen meno muuttui huomattavasti mukavammaksi, kun siirryin pois miracle-alueelta ja läheltä tehty tuliloitsu vaihtui selkeisiin kaukohyökkäysloitsuihin. Kävin saman tien vetämässä Margitia ja alun ratsumiestä pataan soolona, siihen jatkoksi kolusin Leonine Misbegottenin linnan. Hän oli hankalahko, joten siihen tuli otettua apureita. Saman tien tuli autettua pelikavereita kaatamaan kaksi ensin mainitsemaani bossia.

Sen verran grindasin, että sain hahmoni samalle tasolle kuin missä miracle-kyvyt olivat, ja ennen kaikkea sain Meteorite-staffin käyttöön. En muista kuka tuosta kertoi foorumilla, mutta suuret kiitokset sauvan sijainnin kertomisesta. Sen hakeminen toi tarvittavan tasapainon bossitaisteluihin.

Eilen tuli tehtyä pitkä tutkimusmatka pelikaverin kanssa, hän oli hostina ja minä spirittinä. Välillä tuli niin koomisen ja/tai kummallisen näköisiä vihollisia vastaan, että on siinä mielikuvitusta ollut kelpo lailla tekijätiimin jäsenillä. Yhtä täysin uutta otusta tuli säikähdettyä varsin paljon, kun jouduin sen yllättämäksi keskellä metsää. Alla tarkemmin.

Maassa oli kait jokin merkki, mitä en huomannut, mutta siitä käveltyäni valtava käsi kaappasi hahmoni kymmensormiseen kouraansa. Siitä alkoi kova taistelu, käden huitoessa nyrkein ja kipittäen kuin Addams Familyn The Thing konsanaan. Hieman erilainen "mimic".

Kartasta on avattu vajaan 60 tunnin aikana reilu kolmannes, mutta ei puhettakaan, että alueet olisi tyhjennetty yhtä tehokkaasti. Peli on kertakaikkisen valtava, eikä vetovoima ole laskenut tippaakaan.

Vain yhtä asiaa harmittelen, kun en voi enää pitää miracle- ja loitsustaffia samaan aikaan pikavalinnassa. Jos haluan hiilata joukkuetovereita ja omaa hahmoani, niin loitsimisvälineitä pitää vaihtaa päittäin valikossa joka kerta.
 
Mitä enemmän tätä pelaa sitä paremmin alkaa ymmärtämään kuinka iso peli todellisuudessa on kyseessä. Nyt on reilut 30 tuntia taulussa ja voin sanoa, että tämä on helposti GOTY. Ihan sama mitä loppuvuodesta tulee tai millainen se HFW on.

Ensimmäiset 10 tuntia ajattelin, että no ihan hyvä avoimen maailman Souls. 20 tunnin kohdalla aloin ymmärtää miksi tätä oli niin hehkutettu arvosteluissa. Nyt 30 tunnin kohdalla voin sanoa, että nyt on käsissä sellainen peli mitä ei joka vuosi tule vastaan.
 
Jo pelkkä bossien määrä pelissä on jotain älytöntä. En enää pysy edes laskuissa miten monta sivupahista on tullut löydettyä ja kukistettua. Osa on toki ollut jo kierrätystäkin, mutta uusia designeja tulee myös jatkuvaan vastaan. Ja kun ei tiedä pelistä mitään, niin uusien varusteiden löytäminen on aina elämys.

Nyt pääsin kolmannelle alueelle ja edelleen peli maittaa ja innostaa niin kuin ensimmäisinä tunteina. Pitää jossain kohti palata aiemmille alueille tekemään väliin jääneet jutut ja paikat. Varsinkin toinen isompi linna jäi hyvin pinnallisesti läpäistyksi.

Harmillisesti on muutama sivutehtävä tainnut jäädä välistä kun en enää löydä hahmoja jotka tarinoitaan kertoili ja luultavasti oon vaa juossut kaiken yli ja tehtävät ei oo edennyt. Tai näin oletan. En kuitenkaan suostu netistä etsimään mitään tietoa niin jää sitten toiselle läpipeluulle näiden ihmettely :D
 
Peliä on tullut väännettyä lähes 35h (kolme isompaa bossia alhaalla). Siihen päälle olen nuohonnut varmaan +-15kpl pienempiä bosseja (kuten luolastoja ym.). Yhtään ainutta katanaa ei ole tullut vastaan, eli samurain aloituskepillä huidotaan edelleen (toki upgreidattuna). Esimerkiksi staffeja, miekkoja ja kirveita sekä harvinaisempiakin aseita on reppu täynnä.

Jos joku tietää mistä voisi parempaa katanaa löytää, niin voisi laittaa spoileritageihin (ei mielellään ihan suoraa paikkaa vaan tyyliin "Limgravesta XX suuntaan, jossa kohtaat bossin tms.).

ps. pelihän on ihan k.ä.s.i.t.t.ä.m.ä.t.t.ö.m.ä.n hyvä ja koukuttava!
 
Harmillisesti on muutama sivutehtävä tainnut jäädä välistä kun en enää löydä hahmoja jotka tarinoitaan kertoili ja luultavasti oon vaa juossut kaiken yli ja tehtävät ei oo edennyt. Tai näin oletan.
Kannattaa käyttää kartan marker-toimintoa. Paina nappulaa jonka takaa marker löytyy niin avautuu kymmenen erilaisen merkin lista joita voit vapaasti läiskiä kartalle sata kappaletta. Itse olen merkkaillut kartalle pomotaistelut jotka olen jättänyt myöhemmäksi, NPC:t ja kauppiaat.
 
Eeeee voi mittään kun on kova peli. Kyllä tunnit menee eikä huomaakkaan. Taas uusia paikkoja ja salaisuuksia. Mukava uus armori löyty ja aseenkin sai päivitettyä mukavan korkealle bleed buildillä. Jos illalla taas kohti uutta paikkaa. Tai paikkoja.

Mahtava määrä bosseja tässä.
 
Nyt löytyy badass armor, kehtaa kulkee julkisesti. Laitan varmuuden vuoksi spoilereihin jos joku ei haluu nährä.

elden ring 1.jpger2.jpger3.jpger4.jpg

Tiietekste ku peleissä on yleensä se "kuherruskuukausi" vaihe, ku alkuun on hienoa ja kaikki tuntuu hyvältä. Se kestää ihmisestä riippuen parista päivästä viikkoon, tuntuu et tässä se kuherruskuukausi vaa jatkuu. Kohta täs viikon hakannut aamusta yöhön ja yöstä aamuun ja edelleen saa vaa olla suu ammollaan uusista mestoista, salaisuuksista jne. Eilen ja tänään meni peli lähinnä seikkailumieles, badass armoriki löytyy jonka kanssa kehtaa julkisesti liikkua. On niin mahtavan näköinen, ihan ku joku game of thrones äijä/bloodborne vibat. Uusia aseitaki löytynyt kivasti.

En yleensä tykkää näis peleis (eipä niit oo ku ds remake ja bloodborne) anyways, nii en tykkää niistä isoista miekoista kömpelyyden vuoksi ja hitaita ku mitkä, mut se eräs jossa on bloodloss talentti mikä onkaa on kyl aivan mahtava. Pari bossia kaatui melko mukavasti sen takia. Eipä mittään, mä jatkan seikkailua ja ihmettelyä.

Kyllähän on peli kuinka huikee tahansa niin jossain vaihees iskee ähky, tietenkin. Mut tän tekeleen jälkeen vähän varmasti hetken vaisua mitkä muut pelit. Tämmöstä fiilistä koin vain ja ainostaan joskus vuosia sitten skyrimissä jossa oli vastaanvalaista ihmettelyy ja seikkailuu, sekä tietenkin BOTW!

Tässä ollaan suuren teoksen parissa, miten uskomaton maailma luotu. Hahmot, salaisuudet, miten maailma kutsuu sua. Miten sä haluat sitä nähää ja tutkia, mikään ei tunnu pois paikalta tai turhalta. Nämä tietenkin ovat henkilökohtaisia hehkutuksiani mutta ei tämmöstä peli tulla ihan hetkeen näkemään. Varmasti hehkutettuja ja 90+ scoren pelejä, mutta tässä on jotain aivan taianomaista. Sekä olen varma että olen vasta raapassut pintaa, näiden tuntien jälkeen jotka paukkuu jo lähemmäs 50h, eikä ees koko mappia auki.
 
Nyt löytyy badass armor, kehtaa kulkee julkisesti. Laitan varmuuden vuoksi spoilereihin jos joku ei haluu nährä.

Ohhoh, nyt on hieno! Taidan tietää mistä tuon armorin saa, mutta kerrotko kuitenkin spoilereissa? :D

En tiedä ovatko muut samaa mieltä mutta tuntuu, että tässä pelissä nuo NPC sidequestit on jotenkin selkeämpiä ja helpompia seurata kuin aiemmissa peleissä? Ei ne vielä niin selkeitä ole, että quest logista voisi katsoa mitä tehdä, mutta NPC:t ohjaavat mielestäni paremmin eteenpäin. Tuli eilen aloitettua ja tehtyä jonkin verran aivan huikeaa sidequestia ja toivon, että kaikki tämän löytävät. Kyseinen tehtävä alkaa siten, että tapaat 3 (tai 4) tyyppiä tornissa ja siitä seikkailu alkaa. Tästä varmaan tehtävään törmänneet tunnistavat :D. Kokoajan tekee vain mieli päästä takaisin pelin pariin!
 
Ylös Bottom