Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Sikailu, ahdistelu ja #metoo

  • Viestiketjun aloittaja Isaarou
  • Aloituspäivämäärä
I

Isaarou

Guest
neogaflogo.png


Videopeliaiheisella NeoGAF-keskustelupalstalla on myrskynnyt viikonloppuna. Sivuston omistajaa kohtaan esitetyt ahdistelusyytökset nostivat kohun, jonka myötä foorumi suljettiin toistaiseksi.

Tapahtumat saivat alkunsa lauantaina, kun internetissä alkoi levitä kuva seksuaalisesta häirinnästä kertovasta Facebook-päivityksestä. Tekstin kirjoittaneen naisen mukaan NeoGAFin omistaja Tyler ”Evilore” Malka oli tullut pyytämättä suihkuun hänen kanssaan.

Nainen kertoi reagoineensa yllätykseen kieltävästi. Hänen mukaansa alaston Malka oli poistunut suihkusta, mutta kohdellut naista tapahtuman jälkeen kylmästi.

Sivuston käyttäjät reagoivat väitteisiin voimakkaasti. Osa moderaattoreista ilmoitti jättävänsä tehtävänsä ja jotkut käyttäjät protestoivat kirjoittamalla sääntöjen vastaisia viestejä hankkiakseen itselleen pääsykiellon foorumille.

Malka ei ole vielä kommentoinut tapausta.

Suursuosioon noussut NeoGAF sai alkunsa vuonna 1999 Gaming Age –sivuston alaisuudessa.

Lue sivustolla...
 
Yllätys (ts. ei lainkaan), miten ärhäkästi poliittista korrektiutta julistava henkilö on kaikkea muuta kuin puhtoinen oman käytöksensä puolesta.

Tämän sanottua parempi katsoa rauhassa miten tilanne kehittyy & vasta tämän jälkeen tehdä lopulliset päätelmät.
 
Viimeksi muokattu:
Voi, voi, että NeoGaffikin pääsee nyt osalliseksi tästä.

Meinasin jo aikaisemmin aloittaa aiheesta keskustelun, kun luin Naughty Dogia koskevia juoruja (juurikin Gaffista), mutta koska lähteet olivat yhden ihmisen tweettejä ja niiden pohjalta kirjoitettu Kotakun juttu, jätin sikseen. Mutta näitä paljastuksia tulee nyt vähän sieltä sun täältä.

Mutta tosiaan, Facebookissa viime viikolla näkyi liian monen tutun seinällä tuo #metoo-hashtag. Koska olen muutamaakin tapausta ollut ihan vierestä todistamassa, en voi sanoa kauheasti yllättyneeni, mutta järkyttävää se oli silti. Koska näytti siltä, että varmaan 90% naisista tuntuu kärsineen jossain vaiheessa jonkinlaisesta ehdottelusta, ahdistelusta tai vielä vakavammasta.

Tietysti nämä kaikki Harvey Weinsteinit ja Roger Ailesit ja Donald Trumpit ovat kaikkein näkyvimpiä ja törkeimpiä esimerkkejä siitä, miten miehet tuntuvat pitävän naisia omaisuutenaan, mutta huomion kiinnittäminen liikaa näihin ääritapauksiin lakaisee todellisen ongelman maton alle: me miehet käyttäydymme usein tietämättämme tavalla, joka tuntuu naisista epämiellyttävältä tai uhkaavalta.

Luin hyvän nyrkkisäännön siitä, miten omaa käytöstä pitäisi puntaroida: "Mies, älä sano tai tee naisille mitään sellaista, mitä et haluaisi itsellesi sanottavan tai tehtävän vankilassa."
 
Luin hyvän nyrkkisäännön siitä, miten omaa käytöstä pitäisi puntaroida: "Mies, älä sano tai tee naisille mitään sellaista, mitä et haluaisi itsellesi sanottavan tai tehtävän vankilassa."
Neuvosta saisi napakamman jos sukupuolet otetaan pois. Harvey Weinsteinin myötä myös osa miehistä on jakanut omia kokemuksia millaista on sietää ahdistelua ja ylipäätään epäasiallista käytöstä. Esimerkiksi aiemmin mainitussa Naughty Dogin tapauksessa työpaikan jätti miestyöntekijä, joka (väitetysti) sai hermoromahduksen ahdistelun vuoksi.
 
Ollut täällä Twitterin ohella paras tiedonhankintakanava. Katsotaan miten asia etenee, omistajan vaihdos lienee ainoa pöydän puhdistava ratkaisu.
 
Alkaa meneen liian pitkälle, että sivustoja suljetaan ja porukka menettää työpaikkojaan netissä liikkuvien huhujen perusteella. Nää asiat pitäis käsitellä poliisin toimesta rikosasiana.
 
Omistajan vaihdos lienee ainoa keino vielä pelastaa Neogaf. Ollut täällä paras tiedonhankintakanava Twitterin ohella.
 
Vaikka ei näihin tapauksiin liity, niin nyt Suomessa vellonut tapaus Metsäketo. Olin alkuun ihan varma, että tässä on joku ottanut nokkiinsa ja alkanut vain puhumaan palturia. Lopulta sai kenkää ohjelmasta ja olin et just joo, menee vähän taas yli.

Sit jotenkin muutin mielipidettäni siinä kohdin, kun Metsäketo alkoikin selittelemään miten on joskus saattanut vähän asiattomasti kosiskella ja pyytää anteeksi jne. Eli kyllä niissä totuuden perä oli sittenkin, kuten näissä aika usein on.

Täytyy tosin vain myös muistaa tapaus Kasmir, jolloin hänen ura oli tuhoutua, vaikka hän oli lopulta uhri tapauksessa. Eli sikäli kyllä liian hätiköityjä ratkaisuja näissä usein tehdään ja Somen ja median voima on niin mieletön, että ”syytön kunnes toisin todistetaan”, ei ole enää vuosiin pitänyt paikkaansa.
 
Täytyy tosin vain myös muistaa tapaus Kasmir, jolloin hänen ura oli tuhoutua, vaikka hän oli lopulta uhri tapauksessa. Eli sikäli kyllä liian hätiköityjä ratkaisuja näissä usein tehdään ja Somen ja median voima on niin mieletön, että ”syytön kunnes toisin todistetaan”, ei ole enää vuosiin pitänyt paikkaansa.
Juu, internetissä ollaan myös todella hanakoita käynnistämään julkinen lynkkaus heti, kun siihen on pienikin mahdollisuus. Kannattaa lukea Jon Ronsonin kirja So You've Been Publicly Shamed (ja oikeastaan kannattaa lukea kaikki muutkin Ronsonin kirjat), jossa nostetaan tapetille tämä lynkkausinto. Tuon kirjan lukemisen jälkeen aloin itsekin miettiä, että kuinka paljon on aiheellista lyödä lyötyä vielä kerran, ja että pitäisikö rikoksilla olla internetissäkin vanhenemisaika.

Ehkä tämän perusteella voisi muutaman muunkin nyrkkisäännön muodostaa:
  1. Älä ole paska
  2. Yritä estää muita olemasta paskoja
  3. Luota siihen, että ihmiset yleensä ainakin yrittävät olla ei-paskoja
 
Luin hyvän nyrkkisäännön siitä, miten omaa käytöstä pitäisi puntaroida: "Mies, älä sano tai tee naisille mitään sellaista, mitä et haluaisi itsellesi sanottavan tai tehtävän vankilassa."

Ehkä tämän perusteella voisi muutaman muunkin nyrkkisäännön muodostaa:
  1. Älä ole paska
  2. Yritä estää muita olemasta paskoja
  3. Luota siihen, että ihmiset yleensä ainakin yrittävät olla ei-paskoja

Yks on joku nyrkkisääntömies =D Ite oon sitä mieltä, että kuikkaan kaikki tommonen. Elä vain elämääs niin, että on hyvä omatunto päivän päätteeksi. Se kattaa imo kaikki tapaukset.

Lisäys. Jotku ihmiset on vain paskoja. Se on fakta. Eikä mun mielestä ole muuttumassa mihinkään. Mutta tälläsia ihmisiä ei kannata pitää lähipiirissä.
 
Tuo on paha juttu jos tuo kaatuu lopullisesti. Sieltä saa välillä hyvää peliaiheista infoa. Esim. kun tein uuden kuvaketjun niin kerkesin ottamaan sieltä suositukset kuvapalvelimille ennen kuin se suljettiin.
Suomalainen pessimistisyys nostaa päätään, mutta luultavasti sivustoa ei enää nosteta ylös. Tämä olisi todella sääli, sillä NeoGaffista löytyy runsaasti hyödyllistä tietoa ja foorumijäseniin lukeutui useita pelialan ammattilaisia. Lisäksi on hankala kuvitella, että samanlaista skeneä syntyisi enää nykypäivänä keskustelufoorumille. Jatkossa ensisijaisena tiedonhakukanavana toimii Twitter, mikä on todella valitettavaa.

Eli sikäli kyllä liian hätiköityjä ratkaisuja näissä usein tehdään ja Somen ja median voima on niin mieletön, että ”syytön kunnes toisin todistetaan”, ei ole enää vuosiin pitänyt paikkaansa.
NeoGaf on malliesimerkki foorumista, missä tämänkaltainen ajattelu oli vahvasti esillä. Tyypillisesti seurasin aina sivusta, kun ihmiset kirjoittavat mitä sylki suuhun tuo. Yksilöt jotka koittivat tuoda järkiperäistä ajattelua keskusteluun, saivat herkästi muiden vihat niskaansa (joskus jopa moderaattoreiden), mikä entisestään vahvisti tätä nettijengi mentaliteettia. Kritiikki pätee mm. Eviloreen ja on surkahupaisaa, että kaveri on vetänyt sivuston nurin (?) kun häntä syytetään epäasiallisesta käytöksestä/ahdistelusta.

E: Puolen vuoden takainen blogi kirjoitus NeoGaffin ylläpidon jäsenistä ja heidän harrastamasta moderoinnista: https://nickmonroe.blog/2017/04/12/neogafs-shadows-iv-in-moderation/amp/
 
Viimeksi muokattu:
Jos Tyler on oikeesti ollut näin mulkku, siinäpä on yks iso tekopyhä. Ollaan niin maailmanpelastaajaa ja feministiä, mutta silti taustalla käyttäydytään toisin.

Vaikka Gaffia seuranneena ja jopa käyttäjänä, ei kyl tunnu pahalta että sivusto menikin nuri. Viime vuosina Gaf on mennyt omasta mielestä sairaaseen suuntaan. Auta armias jos olit jotain erimieltä asioista, varsinkin poliittisissa keskusteluissa tuli bannia erittäin helposti vaikka olisit kuinka varovaisesti antanut erillaisen näkökulman.

Ehkä eniten sivustossa inhotti noitavaino tiettyjä tahoja kohti, esim Totalbiscuit, boogie2988 ja mitä näitä nyt on. Vedettiin jopa Alt-Right/Nazi korttia jos joku mainitsi jonkin noista henkilöistä. Monta mieltä saa olla noista henkilöistä, mutta jokin roti sentään jos haukutaan henkilöä natsiksi vaikka selvästi molempien TB:n ja Boogien tapauksessa kumpikaan ei ole natsia nähnykkään.

Jos jotain positiivista pitäs Neogaffista sanoa, oli sivusto hyvä peliuutisten lukemiseen ja välillä pääsin siellä jopa vaihtamaan pari sanaa pelien devien kanssa. Oddworld new'n tasty ja Titanfall devit kerran vastas omaan viestiin joka tuntui varsin höpöltä :rolleyes:
 
NeoGaf palasi takaisin toimintaan. Evilore kommentoi syytöksiä:
"Hi.

An allegation of sexual misconduct has been made against me by an ex. It's not true, the individual making the accusation isn't credible, the story doesn't reconcile logically with the facts, and there's plenty of evidence and witnesses to corroborate that. It'll be a process.

All allegations of this nature are serious, of course. I first got word of it on Wednesday when a screenshot of a Facebook post was handed to Voat. I immediately talked with my mod team about the contents of the screenshot and clarified that it was baseless and explained some of the details concerning my former associations with her, and tried to ensure any concerns from the team were addressed fully and transparently to everyone's satisfaction. On Thursday I heard that she had deleted the accusation from Facebook, and wasn't entirely sure how to proceed from there or how this would all play out in the public space at that point. Then, Friday morning, the screenshot made its way to NeoGAF and chaos ensued.

I was in the process of writing a statement that entire day to address formally address the allegation, but the community had erupted in a flash that morning. While the moderation team was trying to restore the peace, accusations and threats concerning the screenshot started shifting to them as well by association with me, and I was asked by my team to do something to fix things and get the heat off of all of them at least. I was beyond exhausted by that point, though, stretched too thin in the time since the post had first appeared and seeing unprecedented events unfold on NeoGAF. I was slow and weak. I failed to handle it quickly enough and let the team down. Before I could finish a statement and get it out there, understandably some mods hit their emotional limit, expressed concerns about the community coming after them, and decided to leave. A few people resigned, and many more quickly followed for similar reasons, citing stress and harassment. The site started breaking under load spikes leading up to the first resignations, too, and then flatlined altogether, so issuing a statement at that time on NeoGAF itself became impossible for the time being, and my attention shifted toward the moderation team's future.

Since that whole mess, lasting from Friday morning through Saturday, before we formally went offline for maintenance and repair and restructure, we've just been trying to figure out the best course of action for NeoGAF going forward. And as stories began being published by various outlets, I issued some comments to the press, since everything coming out was proving to be sensationalized, opportunist, and unprofessional.


We've all become increasingly stressed and weary this year in ways even I'm not accustomed to by now, and discussions on heated news, political issues, and social issues on the off-topic side of the site have become areas no one has wanted to moderate in the open for fear of backlash or just general exposure to the inevitable toxicity. I've gone in there myself to take the heat, since it's very much my responsibility to do so before anyone else's, but there's been little headway, mostly just more anger and resentment and a lot of bans. I don't think this necessarily reflects on our community; more so the tone of the entire internet this year with regards to heated issues.

That's all going to inform the way forward for NeoGAF as we refocus on what the main goals are supposed to be for the site. The mod team will talk about more specifics on what that will entail below.


One last thing. The NeoGAF mod team is here for this community; all of you. You have no obligations to respect me or believe anything I say about my personal life one way or another, but if you're going to be here and participate on NeoGAF, respect the mod team by following the rules and behaving. The team is diminished at the moment and the folks who stuck around care very much about this community and its future. Be considerate of them. That's non-negotiable.

Thanks."
tl;dr: fake news

Lisäksi Off-topic osio kokee muutoksia, sillä jatkossa politiikasta keskustelu ei ole enää sallittua:
The future of NeoGAF will be a return to what many of us have come here for, a place where we can gather together and enjoy our shared hobby of video games. For a short time, Off-Topic Discussion and Off-Topic Community will be closed so that we can rediscover that. We'll be starting with a clean slate when they come back. However, the focus will be on the many other hobbies we may have like TV, movies, anime, writing, music, etc. Political and social discourse will not be allowed in the new Off-Topic. Those types of discussions greatly added to the harsh and unwelcoming atmosphere of Off-Topic, which pushed many users away. For those worried: OT has not been deleted, and important threads will be archived for recovery once it's open again.

Moderation will also see changes. Over the years, moderators changed from simply people who made sure discussion stay civil into personalities. It's because of that, many were targeted for harassment and other things. This shouldn't be happening to them. We've taken action to protect these people by making moderation anonymous. There will be no more red-names that single them out nor will there be a list of who is one.
 
Se oli kyllä tuon foorumin loppu, ainakin omalta osaltani. Malkahan kirjoittaa, kuin mikäkin nuija :)

+10 vuotta varmaan ihan riittävä aika katsella tuota menoa. Suosittelen vaikka http://slaent.com/ -muillekin, jos Gaf jätti tyhjän kolon pelikeskusteluihin.
 
Alhaisena ihmisenä myönnän, että tuon "The state of NeoGAF" -ketjun lukeminen on syönyt ihan liian monta minuuttia työpäivästäni. Draamaa, voi pojat.

Helvetin hyvä homma joka tapauksessa, että seksuaalisen häirinnän hyväksyntä status quona on ottanut nyt tosi pahaa hittiä, ja ehkäpä tässä tapahtuukin ihan rakenteellista muutosta. Samoin näiden asioiden esiintyminen lähellä itseä, omaa lähipiiriä ja omia harrastuksia tekee todella hyvää reflektion kannalta. Alistaviin valtarakenteisiin osallistuminen on todella helppoa, ja niitä pönkittävät teot voivat olla niin pieniä, ettei niitä edes itse tajua.

... pitäisköhän sitä sit taas ruveta vaan lukemaan KonsoliFINiä
 
ResetEra on näköjään uusi paikka. Ja suorastaan räjähtänyt käyntiin, esimerkiksi Mario Odysseyn review thread on kohta 1700 postausta pitkä kun Gaffissa samassa ketjussa 325 postausta. Se on Gaffin menoa nyt.

Toistaiseksi sisään pääsee vain "varmistettuja käyttäjiä" kutsulla eli Gaffin vakiintuneiden yhteisöjen jäseniä, kuten esim. F1GAF, ForzaGAF jne. Myöhemmin kai avoin kaikille.
 
Joo, kyllä Gafin vakiintunut yhteisö siirtyi kerralla Discordin kautta ResetEraan. Melkoinen arkisto pelikeskusteluita jää taakse, mutta eiköhän alan uutisten ja pelikokemusten jako jatku sulavasti tuollakin.

Rekisteröityminen kieltämättä hankalaa, kun vaativat yhä järeämpää sähköpostia ilmaistilien sijaan. Vai miten kiven alla elän - onko moisia Suomessakin yleisesti saatavilla uutena, jos ei ole sattunut pitämään kiinni laajakaistaliittymän antamasta alkuperäisestä osoitteesta viimeiset ~20 vuotta?
 
Rekisteröityminen kieltämättä hankalaa, kun vaativat yhä järeämpää sähköpostia ilmaistilien sijaan. Vai miten kiven alla elän - onko moisia Suomessakin yleisesti saatavilla uutena, jos ei ole sattunut pitämään kiinni laajakaistaliittymän antamasta alkuperäisestä osoitteesta viimeiset ~20 vuotta?

Pirun vaikeaahan noita on saada muuten vain. Korkeakoulun ja työpaikan kautta tyypillisesti irtoaa, sitten mahdollisuutena on tietty ostaa oma domain jostain. :D

Plussana sanottakoon, että ResetERA:an pääsin läpi viidessä minuutissa, siinä, missä GAFin kanssa kesti aikoinaan varmaan vuoden päivät.
 
Ylös Bottom