Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Biljardi

Chavez

New Member
Oletko pelannut biljardia koskaan? Tässä ketjussa keskutelemme biljardista ja sen kaikista muodoista. Sana on vapaa. :cool:
 
Vastaus: Biljardi

kasipalloo tuli pelattua aikoinaan ja ihan kohtuu hyväkin olin. nykyisin mennyt pelisilmä pilalle kun ei ole mahdollisuutta juuri pelailla. aloittelijan voitan melkein millon vain mutta siitä paremmille jään jalkoihin aika usein
 
Vastaus: Biljardi

Kasi -ja ysipalloa, ja straight poolia pelannu. Kasipalloa eniten, ja sen jälkeen noi kaks.
(Straight pool = Yritetään hommata tietty määrä pisteitä, ja jokanen pallo - ei valk. - on 1p).

Tasoksi voidaan sanoa ehkä.. aloittelija ja siitä ihan hitusen korkeempi. = Häviän useemmin. :cool:
Pääsen pelaamaan useimmin serkun mökillä. Joten ei sitä tule niin paljon pelattua, että lähelle säännöllistäkään olisi.

TV:stä kattonu lähiaikoina snookeria, joka herätti pikkusia kokeilun halun rippeitä. Joten ihan hauska olisi sitäkin pelata joskus.
 
Vastaus: Biljardi

Snookeria en ole kuin pari kertaa pelannut, mutta on vallan mainio ajanviete. Kiireessä ei kannata pelata, sillä vaatii aikaa - ainakin jos on aloittelija. Täysikäisille suosittelen parin (muutaman) oluttuopin kanssa kokeiltavaksi.

Kasipallo on liiankin tuttua.
 
Vastaus: Biljardi

Kasipalloa jonkin verran tullut pelattua. Kaverin kanssa hiukan tuli jopa sitä treenattua, mutta tulokset näkyi vain pankkikuiteissa ja krapuloissa. Mukavaa ajanvietettä ehdottomasti.

Snookkeria vahtaan töllöstä silloin tällöin. :)
 
Vastaus: Biljardi

Biljardia on jonkun verran tullut pelattua. kun meille kotiin tuli Biljardi pöytä niin sitä pelasi,
nyt se on jäänyt vähemmälle, ja kasi palloa aina pelattiin.
 
Vastaus: Biljardi

Joskus vuosikymmen sitten Jovilla:)D) tuli pelattua usein kasipalloa kavereiden kanssa, sittemmin jäänyt tasolle WiiPlayn Ysipallo.
 
Nostetaas edellisen sukupolven aikaan tehty ketju ylöspäin. :D

Itsehän olen pelannut biljardilajeja noin 7 vuotiaasta asti. Silloin sain 6ft snookerpöydän, eli todella pienen kun täysikokoinen on 12ft. Eipä ois isompi mahtunutkaan. Sillä pelailin snookeria ja 8-palloa.

Sit joskus 18-19 vuotiaana aloin käymään kaverin kanssa todella aktiivisesti pelailemassa. Parhaimmillaan 5-6 kertaa viikossa jopa 8-12h kerrallaan 95% 8-9 palloa ja silloin tällöin snookeria.

2010-2011 etsittiin omaa taloa ja ajatuksena oli löytää sellainen missä olisi niin iso piharakennus, että sinne voi ostaa snookerpöydän. Nopeasti todettiin että hinta pomppaa ihan liikaa, joten ajatus jäi siihen.

2013 sattuneen tapaturman jälkeen en ole käynyt pelaamassa, koska en pysty pitkiä aikoja seisomaan kipujen vuoksi.

No tuossa loppuvuodesta oli mahdollisuus koittaa miltä pelaaminen tuntui. Noh, pahalta, mutta jos olisi ollut mahdollisuus pelata vain ihan hetken kerrallaan, se olisi ollut ihan kivaa.

Tuttu heitti sitten vitsillä et osta oma pöytä. Totesin heti ettei tänne mahdu normaalikokoinen (9ft) pool pöytä. Käski ostaa pienemmän. Lapsena oli se 6ft snooker pöytä todella pienillä palloilla, joten mielestäni täysin poissuljettu ajatus, koska en voisi pelata omalla kepillä edes.
Ajatus alkoi polttelemaan ja löysin suomalaisen tyypin videoita joka pelaa 7ft pool pöydällä kotona. Kävi ilmi että poolissa 7ft pelataan saman kokoisilla palloilla, sillä on omat mm kisat ja esimerkiksi Jenkeissä bilissalit on juurI niillä täytetty, koska pöytiä mahtuu enempi.

Kiinnostus kasvoi. Hintahan on ihan älytön jos en pystyisi pelaamaan paljoa kipujen kanssa. Laskin kuitenkin, että yhteensä kuussa 3h ja 2v jälkeen olen jo omillani.
Mitta käteen ja mittaamaan. Olohuoneesta ruokapöytä pois ja sen tilalle pöytä. Mahtuisiko? 7ft pöytä kyllä mahtuisi. Yksi kohta jää ahtaaksi, mutta totesin et elän sen kanssa, se on niin pieni sektori et haittaa. Sit meni vielä lähes kuukausi et sain vaimon suostumaan ajatukseen. Toki valttina on se, että kipujen vuoksi olen ollut 6v putkeen kotona, en käytännössä voi kuin maata ja lyhyitä aikoja olla ylhäällä. En siis liiku ollenkaan. Mielekästä tekemistä ja voisin ehkä jopa liikkua ennemmän kuin kivut antaisi myöden. Joten menisi vähän kuin kuntouttavana toimintana, tai ainakin ylläpitävänä. Vaimo suostui (jos saa kanoja ottaa sit kesällä pihalle… :D )

Pöytiä oli tarjolla vaikka miten paljon. Ensin ajatus oli ostaa ruokapöydäksi tehty pool pöytä, mutta mielestäni siinä oli liikaa kompromisseja. Nopeasti katseet kääntyi normaaleihin pöytiin ja ottaisin niihin pöytälevyn ruokailuja varten.
Halvat pöydät oli suoraan sanottuna huonoja. Surkea verka, huonot pussin leikkuut jne. Koska on näin pitkä tausta lajin parissa, tiesin etten sietäisi tuollaista edes vähäisellä pelimäärällä. Toisaalta halvat pöydät oli kyllä kivipöytiä, mutta rungossa oli lastulevyä jne heikkoa materiaalia. Paremmat pöydät taas maksoi niin paljon ettei minulla olisi varaa sellaisiin.

Päädyin lopulta kotimaiseen tuotteeseen. Suomessa valmistettu käsityönä, oikeata puuta käyttäen. Kiinnitykset todella isoilla pulteilla. Pussit suunniteltu pitämään pienelläkin pöydällä pelaamisen mielekkään haastavana. Pöydäksi valikoitui siis Suomen Biljardimyynnin Presidentti.

Tiesin myös etten huonolla veralla halua pelata, joten tähän otin Simonis 860 HR veran tournament blue värillä. Eli maailman parhaimpia verkoja, mutta tämä malli on erityisen kestävä, joten loistava kotikäyttöön. Paloiksi valikoitui Aramith Tournament TV pallot, eli turnauksissa käytettävät laadukkaimmat pallot markkinoilla. Eli käytännössä kaikki on nyt aivan timanttista. Pelivälinepaketti noin muutoin oli Aramithin paras black setti. Tilasin kyllä halvemman, mutta ne oli loppu, joten sain samaan rahaan paremman. Lisäksi sain harjoituspallon, joka kyllä pitäisi jokaisen pelaajan salkusta löytyä.

itsellä oli jo ennestään kaksi pool keppiä, yksi snookerkeppi ja tammikuussa ostin ensimmäisen aloitus/hyppykepin. Lisäksi löysin lapsuuden pöydän vanhan restin. Pöydän mukana tulleessa setissä oli neljä keppiä ja resti. Joten tarvitsin keppitelineen johon menisi vähintään 11 keppiä. Mukana tulisi vain kuudelle kepille teline. Nakitin isän sellaisen sitten rakentamaan. :)
Pöytälevy olisi ollut monta sataa, kun isän naapurissa vanerifirmassa koivuvaneri maksoi 50e. Vähän sitä työstetään vielä ennen kuin otetaan käyttöön. Päälle vahakangas jottei pöydälle kaatuneet juomat pilaa pöytää.

Pöytä asennettiin torstaina ja paikat ei kyllä kestä kauaa pelata, tänäänkin oli välipäivä kokonaan kun ei pysty edes seisomaan kipujen kanssa. Mutta en ole näin iloinen ja onnellinen ollut vielä kertaakaan lasten syntymän jälkeen, saati tapaturman jälkeen. Verka on jotain aivan uskomatonta, miten voi noin nopea edes olla. 7ft riittää myös täysin pelaamiseen, ainakin näillä pusseilla.
En voi edes sanoinkuvaolla miten epätodellinen fiilis on, kun aamulla herää ja näkee että mulla on oikeasti kotona pöytä mistä olen haaveillut viimeiset 20v..

70499F13-E9D2-4280-8F88-4AC6CE4B27B3.jpeg8F9E1348-E42C-497D-8230-0CEE96A86B69.jpegBEC12D61-8BA6-4981-B26C-90B3BB0E7FF0.jpeg9BA4CA23-2D9C-4744-B1F7-6F74AC83A1D6.jpeg
 
Todella komean setin olet hankkinut. Toivottavasti olet pystynyt pelaamaan kivuista huolimatta. Hyvää kesää kaikille! :)
 
Viimeksi muokattu:
Todella komean setin olet hankkinut. Toivottavasti olet pystynyt pelaamaan kivuista huolimatta. Hyvää kesää kaikille :)
Tossa just laskeskelin, että omat, kavereiden, lasten, lasten kavereiden ja vaimon pelailut niin bilissali hinnoilla pöytä on käytännössä jo maksanut itsensä takaisin…3,5kuukaudessa. Eli kovassa käytössä on ollut.

Sit totesin et valaisimet maksaa aivan älyttömän paljon, joten itse tehtynä pääsi halvemmalla. Löytyi lapsuuden pöydän pallotkin koristeeksi.
Spoilereissa enempi kuvia lampun vaiheista:
CBE9405C-4301-404B-A519-432ECA1B3363.jpeg
6016FC20-4F5D-49E8-B063-466C08D40EAA.jpeg
9C290B5B-CF7C-4CEC-A7A6-7A0199A11E2B.jpegFCA73C92-3EB1-470D-9670-9C9DD67E0F93.jpeg37CDC723-9A4C-4983-91BC-2412246B6530.jpeg9CBB7AE3-9B5C-4160-B4A6-F97B7B3D786F.jpeg
4DDE93AA-4116-4D3F-98EB-5675E96871C4.jpeg

55AC4589-352B-44E6-99FC-AD34AAA4F583.jpeg
 
Nyt on pelikepille oma teline ja pool pallojen kokoiset snookerpallot myös hankittuna:
C282D08F-F0E4-4651-A1BA-02C562136E83.jpegD0994E84-4AE8-4244-B670-AE8B1AFC03EC.jpeg7A9ED476-BE2A-4A03-A476-161648D16D96.jpeg76837AF7-4F95-416D-95CD-AA1CF0EAE42C.jpeg


Tuli tossa myös huollatettua vanhat pelikepit ni saa kaverit pelata vähän paremmilla jatkossa. Suomalaiset Taomin Pro tipit nyt niissä kiinni. Nopeasti koittelin ja hyvältä tuntuu, vaikkakin hiilikuitukeppiin nyt ku on tottunu ni en ihan hevillä pois vaihda.

Tuossa kun kepit oli huollossa, niin kaveri pelaili pöydän mukana tulleilla ja lopulta menetti hermonsa ja pyysi mun keppiä käyttöön. Pelattiin sit loppuaika keppiä jakaen ja kun lähti kotiin, niin tokaisi et nyt ymmärtää miksi maksoin kepistä noin paljon…eroa on niin valtavasti.

Sit tuossa Taom meni ja julkaisi uudet V10 liidut. Nyt pitäisi vielä paremmin sopia eri tipeille ja pelimuotoihin kuin vanhat versiot. Itellä oli Taomin Pyrot jo aikaisemmin ja ne on todella paljon paremmat olleet kuin ns. perinteiset liidut. Esimerkiksi pöytä ja pallot pysyy käsittämättömän paljon puhtaampana Taomilla.
Noh piti nuo V10:t silti tilata testiin ja en kuvitellut et tälläinen kotiharrastaja huomaa mitään eroa. Mutta on tuossa radikaali ero.

Ensinnäkin nyt kun pallot alkaa olemaan kuluneita ja kolhuilla, niin jopa Taomin Pyrosta alkanut jäämään niihin välillä jälkiä. Tämä V10 ei jätä mitään jälkeä. Eli jälleen pöytä/pallot pysyy paljon puhtaampana, mikä on suoraan pöydän kestoikää pidentävä elementti.

Isompi hämmästys tuli aloituskepin kanssa. Siinä on kivikova tippi ja mikään liitu ei ole siihen ottanut kiinni. Taom jopa ”tavallista liitua ” huonommin. Ei saa tasaista pintaa millään. Sit yks lyönti ja tippi on aivan musta. Mutta nyt tää V10…ihan ku mihin tahansa keppiin laittais, ei mitään ongelmaa. Lisäksi testasin etten lisää liitua. 3-4 lyöntiä meni helposti ilman et huomasin juuri eroa et onko liitua laitettu lisää vai ei.
Sit siirryin pelikeppiin. Pyro toimii pelatessa todella todella upeasti, joskin hyvin harvoin sen kanssa tulee niinsanottu miscue ja lyönti epäonnistuu. Mutta pyron kanssakin liitua on saanut laittaa joka lyönnin jälkeen lisää (no joo muutenkin kuuluu/kannattaa) ja jos teki esim kovan pakkilyönnin, oli kepin kärjessä selkeä yksi iso musta jälki mistä kaikki liitu lähti pois. Mutta ei enää V10:llä. Liitu tarttuu upeasti kepin päähän, testasin tässäkin niin 7-8 lyönnin jälkeen huomasin et nyt väri alkaa vaihtumaan. Eli se pysyy tosi upeasti kepin päässä. Kovallakaan lyönnillä ei tule enää sitä mustaa jälkeä. Ja kertaakaan en ole nyt saanut V10:llä miscueta aikaan samanlaisilla lyönneillä.

Eli vaikka vanha Pyro oli selvästi paras liitu mitä tiesin, enkä ennen Pyroa ollut kuvitellutkaan että liidulla on amatöörille mitään vaikutusta, niin kyllä V10 löi silti ällikällä. Itsehän siirryin Taomiin alunperin vain siksi ettei tarvitse kokoaikaa olla putsaamassa pöytää, enkä halunnut että käsi on pelaamisen jälkeen sininen, kuten bilissaleilla. Ja ei se sitä todellakaan Taomilla ole. Pöytä pysyy upeassa kunnossa.
Jos se bilissaleilta tuttu Masterin liitu maksaa 0,2e ja Taom 15e, niin kyllä voi sanoa et ero on niin iso, että hinta on oikeutettu. Toki itelläkin kaks pyroa ollu käytössä 6kk ja siitä on kulunut 1/5, eli tollaset kestää aktiivikäytössäkin 2-3v ni onko tolla hinnalla niin väliä? Jos joku lajia harrastaa ni ei voi sanoa muuta kuin et suosi suomalaista…suosit samalla parasta mitä markkinoilla on.
Itse halusin tukea niin paljon, että ostelin parit t-paidatkin. Nämä on niin hienoja tarinoita kun joku nousee autotallista alansa parhaaksi maailmassa ja jota käyttää kaikki kovimmat nimet maailmassa.
Esim snookerin puolelta Selby, Bingham, Higgins…Pool puolella Suomen immonen jne.

“V10 I feel is the best chalk I have used since turning professional! It gives very good grip on the cue ball and the cleanest chalk ever”
-Mark Selby World Nr. 1 –

“I’ve used every chalk Taom have brought out and every time they’ve got better and better. The company listen to the feedback from the players and improve it time and time again.

The V10 (which I used at 2021 World Championships) is the best yet and been using it every since I first tried it. “
-Stuart Bingham, Snooker World Champion-


“Best chalk ever made, I totally love it”
-John Higgins, 4 x Snooker World Champion-

“V10 is the next step in Taom evolutionary story. Get even more grip without sacrificing control and clean contact “
-Mika Immonen, 3 x Pool World Champion-

C71B89B4-DE7A-486A-BB2D-B9BC8FB898AD.jpeg48E463A3-7A4D-42C0-8E03-9C2483F07160.jpegB6BF1C23-5EAC-42DB-947B-C107FBCE9947.jpeg
Alimmassassa kuvassa vasemmalla vanha Pyro. Ei 6kk:ssa paljoa ole kulunut.
 
@Omenanraato Upea setti!!

Osaatko sanoa tekeekö noilla halvemmilla pöydillä harrastuskäyttöön mitään? En ole pelannut bilistä varmaan 10 vuoteen (enkä koskaan "tosissani", ainoastaan paikallisten ravintoloiden pubiliigoja joskus 20v sitten), mutta nyt uudessa asunnossa olisi paljon "ylimääräistä" tilaa mihin mahtuisi 6-7ft pöytä. Enkä rehellisesti sanottuna keksi millä tätä kämppää täyttää :D Tuon kokoinen bilispöytä olisi kiva ja spesiaali lisä kotiin. Tuo presidentti ja muut kivipöydät on liian kalliita itselle.

Katselin siis tämän hintaluokkaa: https://www.hobbybox.fi/biljardipoyta-blackwood-basic-6
 
@Omenanraato Upea setti!!

Osaatko sanoa tekeekö noilla halvemmilla pöydillä harrastuskäyttöön mitään? En ole pelannut bilistä varmaan 10 vuoteen (enkä koskaan "tosissani", ainoastaan paikallisten ravintoloiden pubiliigoja joskus 20v sitten), mutta nyt uudessa asunnossa olisi paljon "ylimääräistä" tilaa mihin mahtuisi 6-7ft pöytä. Enkä rehellisesti sanottuna keksi millä tätä kämppää täyttää :D Tuon kokoinen bilispöytä olisi kiva ja spesiaali lisä kotiin. Tuo presidentti ja muut kivipöydät on liian kalliita itselle.

Katselin siis tämän hintaluokkaa: https://www.hobbybox.fi/biljardipoyta-blackwood-basic-6
Alkaen noin 400e myydään 7ft kivipöytiiä käytettynä esim torissa ja Facebook ryhmissä. Esimerkiksi Aconin kivipöytä on luokkaa ”ok”. Itse ostaisin ennemmin käytetyn kivipöydän, kuin uuden lastulevypöydän.
 
Mökille ostin keväällä 8 jalkasen ns "säänkestävän" pelipöydän käytettynä jossa oli levy ihan kiero joten tein uuden levyn 30mm koivuvanerista....hyvin toi kesän nyt toimi mutta lievästi kerkes elää toi vaneri niin joutu vähän säätelemään tota kesän mittaan.
Jämäkkä pöytä toi kuiteskin on ja ei notku....painoo taitaa olla vähän toistasataa kiloa.
Ens kesäks olis tarkotus uusia tohon vallit ja verka. Ihan jees pelattava ja toi ulkoverka on niin kova että pallot kulkee herkemmin kun simonis kisaveralla.
Hauska pöytä pelata kuiteskin ja kotona oleva 6 jalkanen simonis veralla on täysin erilainen pelattava.
Mökille vein halvat snooker ja pool pallot + muutaman halpiskepin kun en viitsi kalliimpia pistää sään armoille.
 

Liitetiedostot

  • bpöytä3.jpg
    bpöytä3.jpg
    473,5 KB · Lukukerrat: 13
  • bpöytä01.jpg
    bpöytä01.jpg
    2,9 MB · Lukukerrat: 13
  • 20210617_123738.jpg
    20210617_123738.jpg
    4,1 MB · Lukukerrat: 13
Kotona tosiaan tommonen 6 jalkanen kivipöytä kun isompaa ei mahdu pelaamaan....piti ensin kokeilla 7 jalkasta mutta ei huvittanu aina vaihtaa lyhyttä keppiä joka toiseen lyöntiin.
Toi pöytä on välillä ärsyttävän vaikee pelata kun pienet pussit (98mm kulmat) ja keskipussit on brittipool tyyliset jotka sylkee pallon takas kentälle jos osuu reunaan
Lähinnä tulee käytettyä noita venturan halpispalloja ja paria halpaa keppiä kun en raski hirveesti kuluttaa noita parempia kamoja niin ovat lähinnä koristeena....baariin otan toisinaan jonkun paremman kepin mukaan.
Torista oon oikeestaan kaiken ton ostanu käytettynä....ainoo joka on yli satasen maksanu on itse pöytä. Joskus harmittaa kun näkee laadukkaita 8-9 jalkasia kivipöytiä torissa joko lahjotettavana tai ihan parilla kolmella satkulla eikä oo tommoselle tilaa.

Liituna mulla on tosiaan yli 2v sitten ostettu Taom 2.0 ja ei ole kulunutkaan vielä kun nimeks...en joka lyönnillä hinkkaa päätä vaan yleensä kerran per peli tai jos vaatii kovaa kierrettä niin sitten ehkä varman päälle.
 

Liitetiedostot

  • bilis1.jpg
    bilis1.jpg
    2,6 MB · Lukukerrat: 16
  • bilis2.jpg
    bilis2.jpg
    1,4 MB · Lukukerrat: 16
  • bilis3.jpg
    bilis3.jpg
    1,5 MB · Lukukerrat: 15
  • bilis4.jpg
    bilis4.jpg
    2,6 MB · Lukukerrat: 16
Viimeksi muokattu:
Otin sitten ton kotipöydän projektiks ja avasin valliverat...joskus joku vaihtanu vallikumit mutta oli leikattu ihan miten sattuu ja piti noita kumeja ensin vähän korjailla esim lisäämällä kumia, vaihtaa uudet päätylaput ja sitten laittaa vanha verka siistimmin kiinni.
Tossa on onneks helppo irrottaa vallit eikä tarvii purkaa vallipuita irti vaan pelkät rimat kumeineen lähtee erikseen.
Aavistuksen kapeni pussinsuut nyt ja 86mm suuaukot on kulmissa....pikasella testillä ei edes loivassa kulmassa kärsi juuri valliin hipasta pallo että jää menemättä pussiin.
 

Liitetiedostot

  • vallitkuntoon.jpg
    vallitkuntoon.jpg
    1,6 MB · Lukukerrat: 20
Se on jo aika hurjan tiukat pussit. Kun us openissa käyttivät 115mm ja kotipöydillä yleensä siellä 120-130mm välissä.
omassa pöydässäni on jo super tiukat 107mm ja sekin jo muuttaa peliä aika kauas normi poolista.

Nuo sun alkaa kohta olemaan jo kaisapussin kokoiset. :D
 
Innostuin pitkästä aikaa ihan treenaamaan. Yleensä tulee vain pelattua.

Ideana siis se, että kakkoselta (sininen) päälleveto kolmoselle (punainen). Ylempänä pöydällä kuvan ulkopuolella ”vastustajan palloja”.
05D28FC2-3CAC-4DF0-B9D6-6009B74B58DB.jpeg

Aikaisemmin olen tälläiset pelannut joko pakittaen/pakittaen sivukierteellä (Valkoinen viiva), tai sitten yläsivukierteellä (punainen viiva).
1CC27B8C-CDF3-48CD-800A-CBC67AB9DCEE.jpeg
Näissä molemmissa tavoissa on pari todella isoa ongelmaa.
Ensinnäkin valkoinen nousee kauas kolmosesta, mutta samalla keskelle vastustajan palloja, pahimmillaan piiloon, tai sellaiseen kulmaan että tuo musta kasi estää koko kolmosen pussituksen.

Vielä isompi ongelma muodostuukin sitten siitä, että molemmat lyönnit tarvitsevat paljon voimaa. Mitä kovempaa lyö, sen vaikeampi on ensinnäkin hallita sitä minne valkoinen päätyy, mutta pussitus vaikeutuu todella paljon. Etenkin kun ollaan lähellä sivuvallia ja tän pöydän pussit on niin tiukat. Siihen lisää sivukierteen jonka vuoksi kohdepallo lähtee vinoon ja sen huomioiminen kovaa lyödessä on todella vaikeaa. Väitän että melkein 80% pussituksista epäonnistuu noilla lyönneillä. Ja lopusta 20%:sta 15%:ssa valkoinen jää huonosti ja 5% lyönneistä onnistuu siten, että siitä oikeasti jatketaan edes auttavasti.


No tänään sitten sain ahaa-elämyksen. Ei lyödä kovaa. Ei lyödä ylä, eikä alakierrettä.
Lyödään todella hiljainen ja rauhallinen lyönti, kunnon saatolla ja maksimaalisella oikean puolen sivukierteellä.
Tällöin lyönnin voimakkuudesta ja maksimaalisesta sivukierteestä johtuen kohdepallo lähtee suorastaan imemään itseään pussiin. Pussitus on käytännössä 100% varma. Ja kun pussitus onnistuu, on päälleveto automaattisesti kolmosella. Ja päälleveto on nimenomaan lähellä kolmosta ja kaukana keskialueen vastustajan palloista.

Tässä videolla toteutettuna tämä tyyli:
 
Ylös Bottom