Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Vuoropohjaiset pelit

Bandicoot

Well-Known Member
Latasin iPadille kehutun Walking Dead No Man's Land pelin ja yllätyksekseni se olikin vuoropohjainen taistelupeli. Yleensä en niitä pelaa, mutta nyt yllätyin positiivisesti. Saman innostuksen koin Child of Lightissa taannoin.

Koska olen melko kokematon tämän genren peleissä, niin laittakaas suosituksia hyviin vuoropohjaisiin taistelupeleihin. Alustana itselläni on käytössä iPad, PS4, PS3 ja X360.
 
Vastaus: Vuoropohjaiset pelit

Xcom ainakin on erittäin hyvä vuoropohjainen peli. Harmi ettet PC:llä pelaile, sillä Civilization V:tä pidän vuoropohjaisten kuninkaana. Rakastuin siihen täysin kun viime vuonna tutustuin sarjaan.
 
Vastaus: Vuoropohjaiset pelit

Boxille ja PS3:lle on civilizationin kevytversio. Toimii sellaisenaankin oikein hyvin. Kannattaa kompata pelikauppojen käytettyjä. Ei varmasti maksa kymppiä enempää.
 
Vastaus: Vuoropohjaiset pelit

Lokakuun lopussa, eli kohta puoliin ilmestyy vuoropohjainen ropeilu uusille konsoleille, nimittäin Divinity: Original Sin Enchanted Edition. En tiedä oliko ihan sitä genreä mitä hait. Itse ainakin tuun pelin ostamaan julkkarina suoraan. :)
 
Vastaus: Vuoropohjaiset pelit

Näyttipäs hyvältä toi Divinity, vuoropohjaista ropea on kaipailtukin.
 
Vastaus: Vuoropohjaiset pelit

Maanantaina julkaistiin PS4:lle ja XBOX Onelle Wasteland 2 Directors Cut. Muutaman tunnin kokeilun perusteella hyvä joskin vaikea peli.
 
Vastaus: Vuoropohjaiset pelit

Päivitys tähänkin ketjuun...

Nappasin Storen alesta (kun halavalla sai) Costume Quest 2:sen. Aivan loistava vuoropohjainen seikkailupeli ja kummasti alkoi kiinnostaa myös ykkösosa. Pelissä kiehtoi myös sen helppous. Näinä aikoina kun tunttu että kaikkien pelin pitäisi kestää 100h ja vaikeustason tulisi olla Souls-luokkaa. Väillä on vaan mukavata relata ja pelata casuaalisti ilman jatkuvaa suorittamista ja siinä Costume Quest 2 onnistuu loistavasti. Todella sympaattinen ja kiva pikkupeli :)

Costumen innoittamana palasin joskus jostain kumman syystä kesken jääneeseen South Parkin Stick of Truthiin. Aivan huippupeli sekin ja nyt kuumeisesti odotellaan Fractured but wholesia.

Mitä muita vuoropohjaisia roolipelejä markkinoilta kannattaa katsastaa?
 
Vastaus: Vuoropohjaiset pelit

Mitä muita vuoropohjaisia roolipelejä markkinoilta kannattaa katsastaa?

Child of Light on hyvä, suhteellisen helppo ja viihdyttävä vuoropohjainen roolipeli. Pienenä twistinä hyökkäysjärjestykseen pystyy vaikuttamaan ja parhaimmillaan hyökkäämään useamman kerran putkeen.

Edit. olisi pitänyt lukea ketjua vähän pidemmälle taaksepäin. Ilmeisesti olet Bandicoot jo Child of Lightin pelanut.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Vuoropohjaiset pelit

PS3:lta tai PS Vitalta kannattaa katsastaa Trails of Cold Steel -pelit. Vähemmän tunnettuja mutta laadukkaita perinteisiä vuoropohjaisia RPG:itä maineikkaalta Falcom-pelitalolta.

Kätevästi nyt vielä tarjouksessa PS Storessa:

Trails of Cold Steel: Falcomin roolipelieepos, uusin sarja "Trails"-jatkumossa. Alennushinta 10 euroa PS3:lle ja 20 euroa PS Vitalle.

Trails of Cold Steel 2: suoraa tarinallista jatkoa edelliselle. Kolmososa on jo työn alla PlayStation 4:lle. Alennushinta 15 euroa PS3:lle ja 20 euroa PS Vitalle.

Nämä tosin ovat sitten pitkiä pelejä, joten ei kannata odottaa Child of Lightin tai Stick of Truthin kaltaista kompaktia RPG:tä.
 
Vastaus: Vuoropohjaiset pelit

Latasin iPadille kehutun Walking Dead No Man's Land pelin ja yllätyksekseni se olikin vuoropohjainen taistelupeli. Yleensä en niitä pelaa, mutta nyt yllätyin positiivisesti. Saman innostuksen koin Child of Lightissa taannoin.

Koska olen melko kokematon tämän genren peleissä, niin laittakaas suosituksia hyviin vuoropohjaisiin taistelupeleihin. Alustana itselläni on käytössä iPad, PS4, PS3 ja X360.

Uih kuinka mielenkiintoinen aihe! :) Kyllä vuoropohjaiset pelit on ihan aatelia, muistelinkin että olen aiheesta joskus sanaseppoillut, mutta heh onpas siitäkin jo aikaa! :) Mutta hei kun luen omia 12 vuotta wanhoja tekstejä niin tämä on sellainen genre jota ajan hammas ei niin pure kuin muita genrejä, shakki oli hyvä peli silloin ja hyvä peli nyt. Jotkut pelit oli vanhoina itseasiassa mielestäni edellä, mm. uusista X-Comeista en saa lainkaan niin isoja kiksejä kuin silloin alkuperäisestä. Voisin pelata alkuperäistä X-Comia vaikka tänään ja tod näk se edelleen maistuisi. Siinä oli tunnelmaa! Samoin mm. yksi omaan makuun parhaista peleistä ikinä Combat Mission: Barbarosa to Berlin oli ja on aivan helmi. Sen jälkeen tapahtui jotain valitettavaa, niistä yritettiin väkisin tehdä jotain RTS pelejä ja homma meni omaan makuun kyllä ihan perseelleen, ei nappaa enää ne "uudemmat" CM-pelit ja olen oikeastaan tippunut jo kärryiltäkin, ei tuo toimistotuoli pelaaminen jaksa nykyään enää senkään vertaa innostaa kuin joskus.

Mitä tulee "vähemmän wanhoihin peleihin" niin tilanne on varsinkin konsoleilla heikohko, onhan nämä yleensä ihan jees yksinpelinä mutta minusta parhaimmillaan ehdottomasti silloin kun saa pelata ajattelevaa aivoa vastaan. Eipä ole ruuhkaksi asti konsoleilla niitä pelejä jossa voi mitellä myös lankoja pitkin kaveria vastaan. Muissa viesteissä jo katettiinkin tuo yksinpelipuoli aika kattavasti joten laitan tähän ne vähäiset moninpelit joita löytyy, peliseura tilanne on tottakai aivan toivoton eli pitää oikeastaan olla sitten kaveri jonka kanssa sopii pelit.

Omaan makuun paras so far konsoli-TBS multiplayrillä: Dungeon Twister [PS3]. Alunperin lautapeli, ei ole ihan helpoimmasta pääst säännöt. Jos en väärin muista niin tutoria kesti jotain about 5 tuntia. Video näyttää varmaakin aika sekavalta kylmiltään, mutta kun peliin pääsee sisään niin aivan mahtavaa aivojumppaa. Pelaajia on turha tosiaan puplalta yrittää löytää, marginaaleista margenaalein peli_valitettavasti. Mutta kaverin kanssa tuossa silloin tällöin on tapana ollut matsipari ottaa, ei olla ihan hetkeen pelattu mutta oletan että online käy ja kukkuu edelleen. Yksinpeliksi Dungeon Twisteriä on turha ostaa, jos se nyt enää edes on Storessa saatavana?

Toinen hyvä vaihtoehto kaveria vastaan ja myös yksinpeli ihan hauska ja haastava: Skulls of Shogun [Xbox 360/Windows]

https://www.microsoft.com/en-us/store/p/skulls-of-the-shogun/9wzdncrfhwfk

Yksi saksalainen Dungeon Twister pelaaja viestitteli joskus Plesellä että Natural Doctrine [PS3, PS4] olisi kai hyvä? Sen on oikeastaan pakko olla hyvä jos DT-pelaaja kerta sanoo niin. Mutta näin kun siirryin takaisin pelaamaan pääasiassa Xboxilla on tuo jäänyt tarkastamatta, kyllä hieman harmittaa.

Pari muuta mainitsemisen arvoista on Creed Corp jota olen arvioinut joskus täälläkin sekä Military Madness: Nectaris. Molemmissa näissä on paljon myös yksinpelattavaa. Tottakai ajan hammas vähän purrut, mutta tässä genressä mitä väliä?

Nykykonsoleilla onkin sitten hiljasempaa varsinkin jos haluaa online versus, ne Xcomit olisi mutta jostain syystä en ole vielä jaksanut innostua edes yksinpeliä jauhaa loppuun. Ei jotenkin sytyttänyt, voi toki olla että luovutin liian helposti? Ehkä pitäisi kokeilla uudelleen, joskus hyvät pelit on kuin hyvä musiikki ja ne ei ihan heti tunnu hyvältä. XCOM1 muistaakseni tuli Games with Goldina jossain välissä eli eiköhän se tuolta pelikirjastosta löydy ja taitaa toimia Onellakin peräti.

Ohho tulipas tekstiä ehkä riittää tällä erää, hyviä TBS-peluu hetkiä sinne! :)
 
Vastaus: Vuoropohjaiset pelit

Jos vuoropohjaisen pelin ei välttämättä tarvitse olla roolipeli, niin pakko hehkuttaa Magic Duelsia - korttipeliä, jota vuoroissa pelataan. Päivittäiset tehtävät pitävät pelaajan koukussa ja jos Magic: the Gathering yhtään lämmittää sydäntä, niin tässä on sopivasti suoraviivaistettu ilmainen digiversio mainiosta korttipelistä. Uutta sisältöäkin julkaistaan samaan tahtiin kuin pahvisia kortteja.

Allekirjoittaneen "yksinpuhelua" voi käydä vilkaisemassa Magic Duels -ketjusta: https://www.konsolifin.net/bbs/showthread.php/116953-Magic-Duels

Viralliset sivut: http://magic.wizards.com/en/content/magic-duels

Saatavilla Xbox Onelle, Applen laitteille ja Steamista.
 
Vastaus: Vuoropohjaiset pelit

Toinen hyvä vaihtoehto kaveria vastaan ja myös yksinpeli ihan hauska ja haastava Skulls of Shogun [Xbox 360/Windows]

Kiitokset kaikille laajasta ja tasokkaasta kommentoinnista. Tuo Skulls of the Shogun kuulosti tutulta ja sehän on myös PS4:lle. Tarjouksessa huimat 2,95€ tällä hetkellä Storessa ja ollut näemmä ilmaisena plussapelinä joskus, koska lähti lataamaan 4free :)

Jos vuoropohjaisen pelin ei välttämättä tarvitse olla roolipeli, niin pakko hehkuttaa Magic Duelsia - korttipeliä, jota vuoroissa pelataan.

Magic saattaa olla vielä liian heavy, mutta Gwenttiä odottelen PS4:lle.
 
Vastaus: Vuoropohjaiset pelit

Magic saattaa olla vielä liian heavy, mutta Gwenttiä odottelen PS4:lle.

Noita Magic-digipelejä aikanaan testailin, mutta valitettavasti täytyy sanoa että olivat yksinkertaisesti vain tylsiä. Tämäntyyliselle pelille olisi kuitenkin tilausta, vähän mielenkiintoisemmalla toteutuksella kuitenkin, joten ehkä Gwent onnistuu paremmin?
 
Vastaus: Vuoropohjaiset pelit

Samaa mieltä Magicista ja keräilykorttipelin viehätys on erityisesti sosiaalisessa tapahtumassa saman pöydän äärellä. Onhan siinä syvällisyyttä ja toimiva systeemi, mutta ei se diginä jaksa älyttömästi innostaa. Koskee kyllä muitakin kortti- ja lautapelejä. Lautapelissä ei yksinkertaisesti tapahdu niin hirveästi ja diginä kyse on usein aika puuduttavasta kokemuksesta.

Vuoropohjaisista on mainittava Darkest Dungeon, joka on tavallaan piristävän erilainen nykyään lähinnä japsien valtaamalla leikkikentällä. Tuokin tosin kaatuu hieman siihen yleiseen hitauteen ja vaikka pelimekaniikassa on reilusti imua, niin laahavan verkkainen eteneminen nakertaa siimaa. Vaikeustaso on myös aika armoton, hahmoihin ei kannata kiintyä ja rng on vihollinen. Toivon mukaan se suoraviivaistetumpi pelimuoto tulee myös konsoleille, koska nykymuotoisena en vain jaksa raivata peliä läpi.

Hyviä vuoropohjaisia pelejä on nykyään valitettavan vähän, mutta pahimmat katovuodet tuntuvat sentään olevan jo takana. Divinity pitäisi kyllä jossain vaiheessa hankkia, samoin tietysti Xcom 2.
 
Vastaus: Vuoropohjaiset pelit

Vuoropohjaisia pelejä julkaistaan valitettavan vähän. Tosin viimeisen parin vuoden aikana sekä PC:lle että PS4:lle on julkaistu useita laatuteoksia. Yksi näistä on Darkest Dungeon, joka jäi valitettavan vähällä huomiolle viime vuoden GOTY keskustelujen osalta. Kannattaa ehdottomasti napata tämä pelikirjastoon, jos a) pitää vuoropohjaisista peleistä ja b) kaipaa haastetta. PC-pelaajien on mahdollista ladata "Pitch Black" -modi, joka muuttaa perustavanlaatuisesti peliä haastavampaan suuntaan.

[video=youtube;NCbbz6rqx7E]https://www.youtube.com/watch?v=NCbbz6rqx7E[/video]

Toinen suosittelemisen arvoinen tekele on Invisible Inc., joka on DD:n tapaan julkaisu PC:lle ja PS4:lle. Pelisuunnitelun osalta peli tarjoaa mielettömän paljon vaihtoehtoja (pelattavat hahmot, kyvyt, varusteet, organisaatiot), jonka myötä jokainen läpäisykerta tuntuu erilaiselta. Lisäksi pelistä löytyy kattavat asetukset vaikeustason hienosäädölle.

[video=youtube;9Hx2DPE3XXU]https://www.youtube.com/watch?v=9Hx2DPE3XXU[/video]

The Banner Saga sarja. Kahden ensimmäisen osan myötä pelisarjalla on potentiaalia nousta parhaimmaksi trilogiaksi, mitä olen pelannut. Vuoropohjainen taistelu on mielestäni luokkaa "ok", mutta tarina, hahmot ja audiovisuaalinen toteutus on se, mikä tekee tästä ainutkertaisen.

[video=youtube;UGCfI1kTonQ]https://www.youtube.com/watch?v=UGCfI1kTonQ[/video]

Twilight Struggle. Alunperin lautapelinä tunnettu sotapeli julkaistiin viime vuonna PC:lle ja tableteille. Google Play kauppapaikalla pelin hintalappu näyttäisi olevan 5,99€, joka on rikollisen alhainen. Lisäksi arvoisteluiden perusteella mobiilikäännös on tehty ammattitaitoisesti (MetaCritic: 93).

[video=youtube;ZCoX6Xmdug4]https://www.youtube.com/watch?v=ZCoX6Xmdug4&t=3385s[/video]

Aiemmin mainittujen 5/5 julkaisujen lisäksi alla on muita kelvollisia vuoropohjaisia pelejä.

Halcyon 6: Starbase Commander. Jos XCOMista tuttu tukikohdan rakentelu, sotilaiden ja varusteiden kehittäminen on se juttu, kannattaa tarkastaa kyseinen peli. Pelin normaalihinta (20€) on omasta mielestä suht korkea, sillä ainakin julkaisun aikaan pelistä löytyi muutamia rosoisuuksia. Toisaalta se on sanottava, että lopputekstien jälkeen kehittäjät olivat kirjoittaneet lyhyen kiitos viestin, jossa he tiedostivat pelin puutteet. Mahdollisesti nykypäivänä Halcyon 6 tarjoaa hiotumman kokonaisuuden.

Skulls of the Shogun! Kyseessä on jo useamman vuoden vanha tekele, joka julkaistiin alunperin Xbox 360:lle. Nykyisen sukupolven konsoleilta tämä löytyy jännästi ainoastaan PS4:lta. Mielestäni Skulls of the Shogun ei loista millään osa-alueella (taistelut, tarina, musiikki jne.), mutta toisaalta ei tämä huonokaan ole.

Renowned Explorers: International Society. Tämä on monella tapaa täydellinen vastakohta Darkest Dungeonille: kampanjan läpäisy kestää noin kolmisen tuntia, yleisilme on värikäs ja peli on todella helppo. Tämä onkin hyvä peli niille jotka eivät ole aiemmin tutustuneet vuoropohjaisiin peleihin - tai vaihtoehtoisesti pelaajille, jotka haluavat vähemmän stressaavaa viihdettä Darkest Dungeonin jälkeen (näin kävi itselle) :p
 
Vastaus: Vuoropohjaiset pelit

Samaa mieltä Magicista ja keräilykorttipelin viehätys on erityisesti sosiaalisessa tapahtumassa saman pöydän äärellä. Onhan siinä syvällisyyttä ja toimiva systeemi, mutta ei se diginä jaksa älyttömästi innostaa. Koskee kyllä muitakin kortti- ja lautapelejä. Lautapelissä ei yksinkertaisesti tapahdu niin hirveästi ja diginä kyse on usein aika puuduttavasta kokemuksesta.

Osittain yhdyn tähän, mutta oli se sitten Magic tai joku muu digitaalinen korttipeli (itsellä lähinnä kokemusta Eternal Card Gamesta ja Hearthstonesta), niin juju piilee siinä, että pitää pelata toista ihmispelaajaa vastaan. Tällöin pelit ovat hyvinkin viihdyttäviä, kun kaikkia siirtoja ei voi ennakoida, eikä tiedä millaista pakkaa vastustaja pelaa. Tämä on kaikkea muuta kuin tylsää. Myönnän sen, että yksinpelinä kuppaista tekoälyä vastaan pelaaminen käy äkkiä tylsäksi.

Jos ja kun digitaalisille korttipeleille antaa mahdollisuuden, niin mahdollisimman nopeasti tutoriaalien jälkeen moninpelin syövereihin. Siellä on tämänkaltaisten pelien viehätys. Oma pelaaminenkin kehittyy ihan eri tavalla, kun näkee miten toinen ihmispelaaja pelaa. Tekoäly tekee niin kovin usein samat ennalta-arvattavat jutut.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Vuoropohjaiset pelit

Mielestäni Skulls of the Shogun ei loista millään osa-alueella (taistelut, tarina, musiikki jne.), mutta toisaalta ei tämä huonokaan ole.

Samaa mieltä. Hauska idea, mutta itse toteutus ei vaan millään tavalla vedä puoleensa. Toisaalta peliä ei ole tullut pelattua pitkälle, juurikin siksi koska se on niin keskinkertainen.
 
Vastaus: Vuoropohjaiset pelit

Skulls of the Shogunissa nyppii eniten äärimmäisen hidas tempo. Ihan ok peli se on, mutta oikeasti tasoa mobiilipeli. Ei siinä ole riittävää syvyyttä konsolijulkaisuksi.
 
Vastaus: Vuoropohjaiset pelit

135 € arvosta laadukasta vuoropohja-pelattavaa siitä femmalla. Pitkään katsellut noita, mutta ei ollut malttanut laittaa kun ei oikein tietsikalla peluu nabostele. Mutta tämän tarjouksen ohi ei enää pystynyt kävelemään, katsotaan nyt sitten mikä juttu. Ilmeisesti joku "köyhän miehen Combat Mission" hyvät palautteet saanu käyttäjiltä.

https://www.bundlestars.com/en/bund...431159897&mc_cid=47c8a32fed&mc_eid=29e21a3a4d
 
Jaaha, nyt kyllä hävettää ja jopa harmittaa että tämä mennyt vuosi sitten autuaasti ohi tutkan. Ja kun katson tätä ketjua niin voi olla että en ollut ainoa? Vai onko joku pelaillu? Omalla 250+ henkilön frendilistalla oli nolla pelannut tätä...

Eilen vasta Xboxin dashillä olevan alennuksien mainoksen ansiosta huomasin koko pelin, nopee youtuben selaus ja aika nopeasti oli selvää että pitää tarkastaa. Pelasin tutorialin ja pari tehtävää: Nyt voi jo kertoa että kyllä kolisee! Paremmin kuin (uudet) X-Comit jotka ei jostain syystä oikein lähtenyt, ja niissä on moninpeli myös on ihan vitsi. Välillä tapana ottaa kaverin kanssa matsia näissä joten reilua ja hyvää moninpeliä arvostan.

Youtubessa on paljon matskua, peli on saatavilla PC, PS4 ja Xbox Onelle. Viimeksi mainitulle tämän viikon ajan hinta todella sopivasti 10 €. (Norm. 40 €) Vuoropohja strategian ystävät huomio, kannattaa tarkastaa tämä!

 
Ylös Bottom