Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Vuoden videopelipettymykset 2018

  • Viestiketjun aloittaja Poistettu jäsen 5945
  • Aloituspäivämäärä
P

Poistettu jäsen 5945

Guest
Elikkä tähän ketjuun pääsevät pelit jotka koitte kaikesta hypestä ja oman mielipiteen kohteesta pettymykseksi:

1. Sea of thieves
Kovan hypen ja hehkutuksen jälkeen pelkkää tyhjää maailmaa ilman mitään sisältöä, pelattavuus syvältä eikä värikkyys pelasta mitään.

2. Black ops 4

Battleroyale hypen aikaansaannos ahtaalla ja munattomalla moninpelillä, pitää todella tykätä pelisarjasta jos tätä arvostaa

3. State of decay 2

Tykkään zombeista joten tätäkin odotin, vanhan sukupolven grafiikka ja teknistä toteutusta pelaaminen mukaanlukien tylsällä tarinalla.
Hätäisesti tehty räpellys kuten Sea of thives.


Nämä pelit koin itse karmaisevaksi pettymykseksi ja varsinkin uuden call of dutun joka oli eka ja viimeinen Black ops konsoleissani.

Watchmojo on myös kasannut pettymyksi ja 2 samaa peliä pääsi heidänkin listalle:

 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Mielellään sitä lukis perustelujakin, eihän näillä listoilla muuten mitään arvoa ole?
 
Red Dead Redemption 2

Ei ehkä niinkään pelin vika, se ei vain koskaan ehtinyt tempaisemaan mukaansa. Vika pelaajassa, jolle tällaiset avoimen maailman pelit päätyvät nopeasti päämäärättömäksi haahuiluksi ja suorittamiseksi. Tarina olisi voinut pitää tiukemmin pihdeissään, kuten se teki GTA V:ssa.
 
Viimeksi muokattu:
Red Dead Redemption 2

Ei ehkä niinkään pelin vika, se ei vain koskaan ehtinyt tempaisemaan mukaansa. Vika pelaajassa, jolle tällaiset avoimen maailman pelit päätyvät nopeasti päämäärättömäksi haahuiluksi ja suorittamiseksi. Tarina olisi voinut pitää tiukemmin pihdeissään, kuten se teki GTA IV:ssa.
Voisi hyvinkin olla allekirjoittaneen tekstiä kyseisestä pelistä. En ole sen avausviikonlopun jälkeen pelannut.

Sama juttu kävi CREW 2 pelin kohdalla paha pettymys kun CREW oli muutama vuosi sitten yksi suosikeistani.
 
GoW
RDR2

Suuren hypen saattelemana molemmat pelit sisälsivät fantastisia hahmoja ja tarinaa, musiikkia ja maailmoja. Mutta ne kompastuivat molemmat samassa asiassa eli se pelattavuus puoli oli vähän heikko/tylsä ja pelit pelasi läpi oikeastaan vaan jotta näki tarinan loppuun.

Dad of War alkoi puolessa välissä käydä todella puuduttavaksi koska joka paikassa vaan samaa tylsää taistelua ja osasi jo ennalta nähdä milloin alkaa rähinät, silti mielessä on ollut antaa pelille toinen mahdollisuus joskus koska hype kun on laantunut moni peli on parantunut sen jälkeen omissa silmissä.

RDR 2 nyt vaan kompastui kankeaan ohjaukseen ja käsittämättömän tylsiin ja pitkiin ratsastus osuuksiin tehtäväpaikalle, myöskin liika realismi söi valtavasti intoa ja olisi pitänyt antaa mahdollisuus valita saako koko maailman poliisijoukot peräänsä kun vähän tuuppaisee kaveria. Tai jos kävit tekemässä jonkun tehtävän metsässä keskellä ei mitään ja sen suoritettuasi jäit loottaamaan vihuja, joka ikinen kerta joku silminnäkijä kutsui paikalle apujoukkoja ja sekös vitutti. Aseet vaihtuivat aina tehtävän alkaessa ihan joksikin muuksi kun olit juuri hetkeä sitten valinnut ja sait sitten tapella jollain rutkuilla koska kuvittelit että mukanasi oli valitsemasi aseet.
 
Itselle pettymyksiä oli oikeastaan vain kaksi..

1. God of war
-Syytä en tiedä, jokin vaan tökki tässä pahasti.
2. State of decay 2
- Halusin tykätä, mutta kun ei vaan lähtenyt.
 
"Hauska" idea ketjulle. :)

Pettymykset
1. Politiikan ynnä muun ylimääräisen agendan tuputtaminen videopeleihin liittyen, ja siitä sitten mielensä pahoittaminen
Okei tämä ei ole peli, mutta tuntuu, että nämä jutut nyt vain nousevat enemmän ja enemmän pinnalle. Viimeisimpänä esimerkkinä Battlefield V - nainen mukana taistelussa ja jopa pelin kannessa -fiasko. Tuntuu, ettei EA voinut tässä voittaa. Jos naista ei olisi ollut mukana, niin silloin vinguttaisiin tasa-arvosta. Nyt kun on mukana, niin tilanne onkin se, ettei peli ole realistinen kun naisia taistelee miesten joukossa. Huoh. Kaikki tällainen on ihan turhaa. Videopelit ovat fiktiivistä viihdetta ja tekijöidensä näköisiä tuotoksia. Ei niillä tarvitse aina olla poliittista kantaa.

2. Black Ops 4
Tämä voisi hyvin myös olla listan ykkönen. Ei yksinpeliä! :mad: Mukaan Battle Royale -hömpötykseen vaan siksi että muutkin tekee niin. Ei vaan pysty arvostamaan tällaista. On niin perinteikkäästä sarjasta kysymys, että jotain asioita täytyisi pitää mukana, kuten yksinpeli. Kyseessä on vieläpä Black Ops 4, eli voisi olettaa että tämä on jatkoa aikaisemmille Black Ops -peleille. Ehkä ei sitten ollut mitään tarinaa kerrottavaksi.

3. Fallout 76
En ole peliä pelannut, enkä varmasti pelaa vielä pitkään aikaan. Isona Fallout -fanina koen kuitenkin pettyneeni. Olen pettynyt siihen, että peli on onlinekokemus ilman Fallouteille niin ominaista tarinankerrontaa ja NPC-hahmoja. Olen pettynyt pelin julkaisuun keskeneräisenä ja siihen kuinka Bethesda PR:n tämän jälkeen hoiti. Koko pelin julkaisu ja siitä lähtenyt syöksykierre oli malliesimerkki, että ei näin.

4. RDR 2
Ei ole pelinä huono, mutta potee samaa vikaa kuin ensimmäinen Red Dead Redemption. On niin laaja maailma, että välimatkat kasvavat turhan pitkiksi. Elokuvatila ratsastaessa pelastaa jonkin verran, mutta jo kyseisen tilan olemassa olo kertoo siitä, että pelintekijätkin ovat tajunneet puuduttavan pitkät välimatkat. Noin 10 tuntia olen nyt pelannut ja ei vaan jaksa aloittaa seuraavaa pelisessiota. Peli tuntuu juuri välimatkojensa takia liian raskaalta.

5. Telltale Gamesin konkurssi
Tykkäsin tekijöiden peleistä. Iso pettymys, että niitä ei ainakaan sellaisina enää nähdä.

6. Diablo Immortal
Ai, tämä olikin mobiilipeli...

7. Kingdom Come: Deliverance
Menee vähän samaan kastiin Fallout 76:n kanssa. Peli oli julkaisussaan liian buginen. Halusin pelata tätä ja pelasinkin. Sitten eteneminen tyssäsi johonkin bugiin ja viimeisin tallennus jossain kaukana takanapäin. Vaikka tähän petyin, niin annetaan tekijöille kuitenkin tunnustus hyvästä ideasta ja pelinsä päivittämisestä julkaisun jälkeen. Ilmeisesti nykyään on hyvinkin pelattavassa kunnossa. En ole vaan jaksanut alun bugisuuden jälkeen lähteä uudelle kierrokselle.
 
Red dead redemtion 2, peli toistaa itseään kaikissa tehtävissä. Ei haastetta juurikaan. Käsittämättömän hidas kulkuinen ja tarina tylsä. Kontrollit rassas eninten, ukko kulkee, kuin lumihangessa ja automaattiratsastuksella lentelee päin siltoja, puita ym. 5/10.
 
En juurikaan ole tämän vuoden pelejä pelaillut mutta muutamaa on tullut kokeiltua ja se riitti.

1. Sea of thieves.
Todellakin toivoin suuria tältä, hauska idea ja ihanan näkönen maailma.. Mutta kun ei ole sisältöä niin ei kiinnosta pelata

2. Battlefield V.
Puolet pelistä puuttui julkaisussa ja muutenki tämä "politiikka sitä tasa-arvo tätä" mentaliteetti ja EAn vit*uilu faneille vei kaiken mielenkiinnon.
 
- Far Cry 5, ehkä kamalinta kuraa ikinä. Ei sekunnin rauhaa kun joka puska täynnä vihua ja alueen tyhjentämisen jälkeen se onkin oikeasti sit kuollut. Joku välimuoto ois kiva.
Lisäksi jatkuvat huumetripit oli kuraa, tehtävät puudutti noin 2tunnissa.
Noh, ostin sen Co-Opin vuoksi ja ehkäpä kaikkein surkein toteutus ikinä.

- Crew 2, odotukset oli todella kovat, menin ja ostin ennakkoon kalleimman version diginä. Olen pelannut ehkä 2h väkisin, jotenkin tästä puuttuu kaikki minkä vuoksi pelaisin tätä, enkä oikein osaa sanoa mikä se on.

- Airport Simulator 2019, oli niin pelikelvoton et taistelin digiversiosta Sonyltä rahat takaisin 6-7h pelaamisen (yrittämisen) jälkeen.

- NHL19, ekaa kertaa jäi änäri ostamatta. Aina on uusi tuntunut paremmalta, vaikka kyseenalaisia päivityksiä onkin. Nyt ei tuntunut ollenkaan hyvältä.

- Farming Simulator 19, 2v kehityksellä puskettu sama peli uusiksi markkinoille. Toki viimeisin päivitys toi maanmuokkauksen joka on tosi jees ja nyt aloin sitä taas pelaamaan, mutta odotin vihdoin oikeaa kehitystä.



Offtopic: Hauska miten osalla isoin pettymys oli oma suosikki. Esim. Kingdom Come. Ehkä kaikkien aikojen paras peli. Toki bugeja alkuun oli, mutta onneksi itse kiersin sattumalta kaikki pelaamiseen isommin vaikuttavat.
Toinen oli BF V, erittäin kova peli ja juurikin tuo, että sisältö tuodaan seuraavan 2v aikana on se ainut oikea tapa. Muutoin peli olisi pelaamatta tammikuussa, kun kaikki on koettu. Nyt pelattavaa riittää pitkään. Sais kaikki pelit toteuttaa tätä.
 
BF V, erittäin kova peli ja juurikin tuo, että sisältö tuodaan seuraavan 2v aikana on se ainut oikea tapa. Muutoin peli olisi pelaamatta tammikuussa, kun kaikki on koettu. Nyt pelattavaa riittää pitkään. Sais kaikki pelit toteuttaa tätä.
Sisältö mikä on jo valmiiksi pelin valikoissa ja suunniteltu sitä itse peruspeliä varten kuuluu olla pelissä julkaisussa.

Lisäsisältö sen jälkeen on asia erikseen. Se on jo ihan uuden asteen laiskuutta, että pilkotaan emopeli osiin ja julkaistaan sitä ns lisäsisältönä.
 
"Hauska" idea ketjulle. :)

Pettymykset
1. Politiikan ynnä muun ylimääräisen agendan tuputtaminen videopeleihin liittyen, ja siitä sitten mielensä pahoittaminen
Okei tämä ei ole peli, mutta tuntuu, että nämä jutut nyt vain nousevat enemmän ja enemmän pinnalle. Viimeisimpänä esimerkkinä Battlefield V - nainen mukana taistelussa ja jopa pelin kannessa -fiasko. Tuntuu, ettei EA voinut tässä voittaa. Jos naista ei olisi ollut mukana, niin silloin vinguttaisiin tasa-arvosta. Nyt kun on mukana, niin tilanne onkin se, ettei peli ole realistinen kun naisia taistelee miesten joukossa. Huoh. Kaikki tällainen on ihan turhaa. Videopelit ovat fiktiivistä viihdetta ja tekijöidensä näköisiä tuotoksia. Ei niillä tarvitse aina olla poliittista kantaa.

2. Black Ops 4
Tämä voisi hyvin myös olla listan ykkönen. Ei yksinpeliä! :mad: Mukaan Battle Royale -hömpötykseen vaan siksi että muutkin tekee niin. Ei vaan pysty arvostamaan tällaista. On niin perinteikkäästä sarjasta kysymys, että jotain asioita täytyisi pitää mukana, kuten yksinpeli. Kyseessä on vieläpä Black Ops 4, eli voisi olettaa että tämä on jatkoa aikaisemmille Black Ops -peleille. Ehkä ei sitten ollut mitään tarinaa kerrottavaksi.

3. Fallout 76
En ole peliä pelannut, enkä varmasti pelaa vielä pitkään aikaan. Isona Fallout -fanina koen kuitenkin pettyneeni. Olen pettynyt siihen, että peli on onlinekokemus ilman Fallouteille niin ominaista tarinankerrontaa ja NPC-hahmoja. Olen pettynyt pelin julkaisuun keskeneräisenä ja siihen kuinka Bethesda PR:n tämän jälkeen hoiti. Koko pelin julkaisu ja siitä lähtenyt syöksykierre oli malliesimerkki, että ei näin.

4. RDR 2
Ei ole pelinä huono, mutta potee samaa vikaa kuin ensimmäinen Red Dead Redemption. On niin laaja maailma, että välimatkat kasvavat turhan pitkiksi. Elokuvatila ratsastaessa pelastaa jonkin verran, mutta jo kyseisen tilan olemassa olo kertoo siitä, että pelintekijätkin ovat tajunneet puuduttavan pitkät välimatkat. Noin 10 tuntia olen nyt pelannut ja ei vaan jaksa aloittaa seuraavaa pelisessiota. Peli tuntuu juuri välimatkojensa takia liian raskaalta.

5. Telltale Gamesin konkurssi
Tykkäsin tekijöiden peleistä. Iso pettymys, että niitä ei ainakaan sellaisina enää nähdä.

6. Diablo Immortal
Ai, tämä olikin mobiilipeli...

7. Kingdom Come: Deliverance
Menee vähän samaan kastiin Fallout 76:n kanssa. Peli oli julkaisussaan liian buginen. Halusin pelata tätä ja pelasinkin. Sitten eteneminen tyssäsi johonkin bugiin ja viimeisin tallennus jossain kaukana takanapäin. Vaikka tähän petyin, niin annetaan tekijöille kuitenkin tunnustus hyvästä ideasta ja pelinsä päivittämisestä julkaisun jälkeen. Ilmeisesti nykyään on hyvinkin pelattavassa kunnossa. En ole vaan jaksanut alun bugisuuden jälkeen lähteä uudelle kierrokselle.

Tosiaan myös kaikki firmojen teot sekä konkurssit ovat tervetulleita tänne. Vaikka esim Fallout 76:sta ei ole testannut ja sitä on odottanut kuin kuuta nousevaa mutta mutta.. Itse olen tämän suhteen pettynyt julkaisijaan.
 
Pettymykset
1. Politiikan ynnä muun ylimääräisen agendan tuputtaminen videopeleihin liittyen, ja siitä sitten mielensä pahoittaminen

5. Telltale Gamesin konkurssi
Tykkäsin tekijöiden peleistä. Iso pettymys, että niitä ei ainakaan sellaisina enää nähdä.

6. Diablo Immortal
Ai, tämä olikin mobiilipeli...

Tilitinkin näistä asioista jo tuolla yhdessä väärässä ketjussa. Mutta olen siis niin samaa mieltä. Kaikki varsinaisen pelaamisen ympärille kehittynyt ylimääräinen häröily, triggeröityminen ja tilannetajuttomuus veivät vuonna 2018 ihan liikaa palstatilaa pääasialta. Eli pelaamiselta - tältä meidän kaikkien rakkaalta harrastukselta.

Varsinaisista peleistä henkilökohtaisia pettymyksiä oli kaksi:

Crew 2
Jatko-osasta oli onnistuttu saamaan kaikin puolin heikompi esitys kuin ykkös-crewsta. Tylsempi, rumempi ja huonompi ajotuntuma.

Monster Hunter World
Liikaa grindausta ja epäloogisuuksia. Ainoa peli, joka tänä vuonna jäi kesken. Eli luovutin lopullisesti ja kiikutin pelin vaihtoon. Osittain myös oma vikani, koska japanilaiset pelit eivät vain yksinkertaisesti kolahda.
 
Itsehän en ostele huonoja pelejä, joten seuraava lista on tehty eri medioiden eli foorumeiden, arvosteluiden, pelivideoiden ja striimien pohjalta. En lähde sen suuremmin numeroimaan tai laittamaan pelejä järjestykseen, vaan ovat seuraavalla listalla aikalailla satunnaisessa järjestyksessä.

Sea Of Thieves. Tai siis enemmänkin Sea Of Emptiness. Neljä vuotta kehitysaikaa, suuret lupaukset ja visiot, lopputulos mitäänsanomaton ja sisältöä vähemmän kuin monessa 20-30 euron pelissä. Jonkun verran tuli katseltua striimejä ja videoita, joiden perusteella todella tylsä ja itseään toistava tapaus.
Fallout 76. Teknisesti aivan hirveä tapaus. Päällimmäisenä videoista tuli mieleen joku Fallout 4:n betaversio.
Call Of Duty: Black Ops 4. Ei yksinpeliä. Battle Royale-muoto, koska muutkin pelit ja julkaisijat tuottavat sitä. Aikalailla menty juuri sieltä, missä aita on matalin.
Assassin's Creed: Odyssey. Kaikki näyttää niin samalta kuin edellisessäkin osassa. AC: Origins 1.5 versio.
 
Itsehän en ostele huonoja pelejä, joten seuraava lista on tehty eri medioiden eli foorumeiden, arvosteluiden, pelivideoiden ja striimien pohjalta. En lähde sen suuremmin numeroimaan tai laittamaan pelejä järjestykseen, vaan ovat seuraavalla listalla aikalailla satunnaisessa järjestyksessä.

No eipä tässä ketjussa olekkaan kyse huonoista peleistä, vaan lähinnä niistä jotka eivät ole vastanneet odotuksia. ;)
 
Call Of Duty: Black Ops 4. Ei yksinpeliä. Battle Royale-muoto, koska muutkin pelit ja julkaisijat tuottavat sitä. Aikalailla menty juuri sieltä, missä aita on matalin.
Mä haluisin oikeasti tietää sen prosentin (promillen), joka oikeasti ostaa codin yksinpelin takia. Ja muutenkin logiikkasi on aukoton. Onko se sulta pois jos ovat lisänneet BR-pelimuodon? Oletan ettet myöskään pelaa zombeja, minkä takia et valita siitä, kun ovat tehneet ylimääräistä sisältöä peliin?
 
Mä haluisin oikeasti tietää sen prosentin (promillen), joka oikeasti ostaa codin yksinpelin takia. Ja muutenkin logiikkasi on aukoton. Onko se sulta pois jos ovat lisänneet BR-pelimuodon? Oletan ettet myöskään pelaa zombeja, minkä takia et valita siitä, kun ovat tehneet ylimääräistä sisältöä peliin?
En osta Codia pelkän yksinpelin takia, mutta sillä on iso merkitys ostopäätökseen.

Codeissa on aina ollut erittäin viihdyttävä yksinpeli, vaikka moninpelin laatu on vaihdellut vuosien saatossa reilustikin. Tykkäsin esimerkiksi Advanced Warfaren ja Infinity Warfaren yksinpeleistä, vaikka moninpelit niissä olivat vähän mitä sattuu. Jos ajatellaan Codeja vuosia taaksepäin, niin ne ovat aina sisältäneet yksinpelin ja moninpelin. Aluksi ei ollut yhteistyömuotoa (Zombies) ollenkaan, mutta sekin on ollut mukana vuosia, eikä sen lisääminen poistanut pelistä mitään. Nyt tuli Battle Royale ja yksinpeli otettiin pois. Battle Royalen lisääminen on ainakin minulta pois, jos ja kun se tarkoittaa ettei peli siksi sisällä ollenkaan yksinpeliä.
 
En osta Codia pelkän yksinpelin takia, mutta sillä on iso merkitys ostopäätökseen.

Tämä tässä näin. Yksinpeli on kuulunut sarjaan ensimmäisestä osasta asti ja nyt se jätettiin pois, joten kyllä asiasta silloin saa valittaa. Räiskintäpeleissä se parin illan yksinpeli kuitenkin on usein koettu sellaiseksi hyväksi "perehdytykseksi" pelin kontrolleihin ja mahdollisiin uusiin ominaisuuksiin. Koen, että yksinpeli kuuluu täysihintaisina myytäviin räiskintöihin.

CoD kopioi muilta Battle Royalen ja operaattorit jättäen lisäksi tavaramerkkinä olleen Hollywood-tyylisen yksinpelin kokonaan pois. Tältä pohjalta voi hyvin sanoa, että tämän vuoden version kanssa mentiin minimipanostuksella sieltä, missä aita oli matalin. Siksi kyseessä on itselleni pettymys.
 
Ylös Bottom