Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Luottokorttimaksut netissä - PSD2 astuu voimaan 1.1.2021

JTahti

Well-Known Member
Pian pelkkä luottokortti ei enää käy verkkokaupassa – Osa kauppiaista ei ole läheskään valmiita uudistukseen, miljardien ostot vaarassa -yle
Tällä hetkellä verkkokaupassa voi vielä maksaa antamalla pelkän maksukortin numeron, voimassaoloajan sekä turvakoodin. Syksystä lähtien tämä ei enää riitä. Luottokortin tietojen lisäksi asiakkaan tulee esimerkiksi tunnistautua pankkitunnuksilla tai syöttää tekstiviestillä saatu kertakäyttöinen salasana.
Nintendo on jo aloittanut varautumisen. Syyskuusta alkaen Wii U ja 3DS pelejä ei voi maksaa luottokortilla eShopissa.
As of September 2019, credit cards cannot be used to add funds on systems in the Nintendo 3DS family or Wii U consoles.
 
Missään muualla tämä ei oikein ole ongelma tällä hetkellä, kuin juuri konsolit. Ja ehkäpä kännyköiden tietyt sovellukset.

Mites nää appstoret jne?
 
Tämän päiväisessä Hesarissa oli juttua että tuo luottokorttimaksu uudistus on lykätty Suomessa epämääräiseksi ajaksi. Myös muissa EU maissa lykätään uudistusta.
 
Sain sähkistä Sonyltä.

Seuraavien kuukausien aikana voimaan tulevat uudet maksupalvelulait saattavat vaikuttaa digitaalisen sisällön ostamiseen PlayStation®4- ja PlayStation®5-konsoleille.

Mikä muuttuu?
Muutos johtuu EU:n uudesta maksupalveludirektiivistä (PSD2), jonka tarkoitus on parantaa verkkomaksujen turvallisuutta varmistamalla, että verkkomaksun tekijä on maksuvälineen todellinen omistaja.

Pankit, luottokorttiyhtiöt ja maksulaitokset päivittelevät parhaillaan turvatoimiaan vastaamaan PSD2:n edellyttämiä standardeja. Uudesta turvallisuusstandardista käytetään nimeä 3DS. 3DS tekee maksajalle ylimääräisen turvallisuustarkistuksen esimerkiksi kysymällä kertakäyttöisen, matkapuhelimeen lähetettävän salasanan tai vaatimalla vastauksen turvallisuuskysymykseen.

Sillä aikaa, kun järjestelmiä päivitetään, 3DS-todennuksen epäonnistuminen voi valitettavasti johtaa pelikonsoleilla, kuten PS4™ ja PS5™ tehtävien maksujen hylkäämiseen. Tilanne vaikuttaa luultavasti credit- ja debit-kortteihin enemmän kuin PayPaliin ja muihin käyttämiimme maksutapoihin. Tilanne ei vaikuta kuponkikoodien lunastamiseen.

Miten ostan digitaalista PS4™- tai PS5™-sisältöä jatkossa?
Maksamisen pitäisi onnistua konsolilla edelleen PayPalilla tai jollain muulla vaihtoehtoisella maksutavalla. Voit ostaa myös lompakkokuponkeja, lunastaa ne konsolillasi ja maksaa ostoksesi lompakossa olevalla rahalla.

3DS:n käyttöönoton ei myöskään odoteta vaikuttavan Playstation™Storen tietokoneilla ja mobiililaitteilla käytettävään versioon, joten voit kokeilla PS Store -ostostesi maksamista credit- tai debit-kortillasi osoitteessa store.playstation.com.

Kun olet kirjautunut PS Storeen ja ostanut haluamasi sisällön, voit ladata sen konsolillasi.
 
Miten ostan digitaalista PS4™- tai PS5™-sisältöä jatkossa?
Maksamisen pitäisi onnistua konsolilla edelleen PayPalilla tai jollain muulla vaihtoehtoisella maksutavalla. Voit ostaa myös lompakkokuponkeja, lunastaa ne konsolillasi ja maksaa ostoksesi lompakossa olevalla rahalla.
PayPal on todella hyvä ja turvallinen tapa tehdä ostoksia, mutta tiedän jo omastakin kaveripiiristä niitä jotka aikaisemmin hylkäsivät Paypalin kun vaati kuvallista tunnistamista.
 
No tämä direktiivi on totisesti tullut voimaan! Yritin lisätä 10 euroa Nintendo lompakkoon konsolilla niin kone sanoi että luottokorttia ei voi käyttää. Mene tuonne -> ec.nintendo.com/my
Menin tuonne sivulle tietokoneella ja kone antoi siellä lisätä 10 euroa, kun tunnistauduin verkkopankin vahvalla tunnistautumisella.
 
Tuollainen säätäminen kyllä vähentää osto haluja varsin tehokkaasti.
Xboxin puolella sentään toimi aamulla ostaminen kuten ennenkin eli senkus vaan painoi buy nappia ja rahat lähti tililtä.
Pleikkari on mulla ollut jo kuukausia sellainen, että eka osto koneen käynnistyksen jälkeen menee läpi heittämällä, mutta seuraavan kohdalla tulee jo danskelta vahvistus koodi tekstarilla.
 
Olenko nyt ymmärtänyt oikein, että jos käytän maksuihin joko paypalia tai kuponkivaluuttaa niin homma toimii kuten ennenkin?
 
Olenko nyt ymmärtänyt oikein, että jos käytän maksuihin joko paypalia tai kuponkivaluuttaa niin homma toimii kuten ennenkin?
PayPalilla saattaa iskeä satunnaistarkastus, mutta PSN/Xbox Live/eShop-maksukorteilla voi operoida huoletta, koska eivät ne liity luottokorttiin taikka pankkitunnuksiin mitenkään.
 
No nyt tuli tuo nintendon muutos itsekin koettua ja on tuo aivan perseestä.
Kävin kirjautumassa tietokoneella nintendon sivulle ja lisäsin 20e jotta sain ostettua project divan uudemman lisäri paketin.
Normaalisti tuo olisi hoitunut vaan kortin tiedot näpyttelemällä ja juuri se tarvittu summa olisi lähtenyt tililtä, mutta en jaksa sen enempää valittaa kun tuota tarjousta olen odotellut jo pitkään.

Noh lompsaan jäi 5.5e joten kävin katsomassa saisko sillä jotain ja huomasin, että juuri julkaistu nekopara 4 on 7.7e joten jos haluan ostaa tuon niin mun olisi pakko taas mennä sinne nintendon nettisivulle ja lisätä 10e vaikka tarvitsen vain alle 3e.
Sanokaa joku, että paypal tilin linkittämällä saa edelleen maksettua vain sen tarvittavan summan (ilman tietokoneen tai kännykän käyttöä) tai mulla loppuu just pian eshop ostokset tuohon typeryyteen.
 
Sanokaa joku, että paypal tilin linkittämällä saa edelleen maksettua vain sen tarvittavan summan (ilman tietokoneen tai kännykän käyttöä) tai mulla loppuu just pian eshop ostokset tuohon typeryyteen.
Eilen kanssa yritin ostaa kortilla, no eipä onnistunut. Otin PayPalin käyttöön eShopissa ja toimi juurikin niin että vain peliin tarvittava summa riitti.
 
Itsekin ihmettelin heti uuden vuoden jälkeen, että miksi maksut ei mene läpi. Sitten pienen googlettelun jälkeen tajusin, että tästähän siinä on kyse. Mikähän ihme siinä on, että tästä aiheesta ei ole Nintendolla mitään tiedotetta tai ohjeistusta missään. Kummallista myös, että ei löydy mitään suurempaa kohinaa yleensäkään netissä.

Vai onko sitten niin, että Nintendon pelaajat ei ole niin kiinnostuneita näpräämään jokaista ostoa kortilla ja ostelevat tasasummalla krediittejä valmiiksi? Itse nimen omaan haluaisin ostaa vain pelin kerrallaan ja sillä summalla.

Sellaisen epäkäytännöllisen keinon löysin, että ostaa selaimella eShopissa pelin. Siellä on pankkitunnistautuminen olemassa ja peli alkaa maksun jälkeen latautumaan. Melkoisen epämukavaa toki, kun on tottunut ostamaan suoraan konsolilla.
 

Luin saman jutun ja harmittelin, ettei uutisessa ollut kommentointi auki ollenkaan. Olisin meinaan sinne maininnut, että olisi saanut tämä "Zounaas" maksaa tuon laskun, kun menee tuollaisia videoita tekemään ja tuolla tavalla yllyttämään ymmärtämättömiä. Edesvastuutonta ja todella tolkutonta "huumoria".
 
Luin saman jutun ja harmittelin, ettei uutisessa ollut kommentointi auki ollenkaan. Olisin meinaan sinne maininnut, että olisi saanut tämä "Zounaas" maksaa tuon laskun, kun menee tuollaisia videoita tekemään ja tuolla tavalla yllyttämään ymmärtämättömiä. Edesvastuutonta ja todella tolkutonta "huumoria".
Oli julkaissut Youtubeen videon tuosta ja kovasti tuntui olevan sitä mieltä, ettei ollut hänen vikansa. Pyyteli kyllä anteeksi, mutta ainakin mulla jäi semmoinen vaikutelma, että sen mielestä oli vanhempien vika, että tuommoista tapahtuu.

Kyllä se nyt ainakin osittain on, kun tietää varmasti, että lapset katsovat hänen videoitaan ja tottakai ne ottaa mallia, jos jotakin tuommoista näyttää siellä.
 
Ennen vanhaan ne oli puhelinlaskut ja soittoäänet sekä kännykkälogot, kun lapset ostelivat salaa vanhempien laskuun. Vanhemmat eivät aina silloin olleet kartalla ja eivät ole tänä päivänkään näiden mobiilipelien ja mm. Fortniten suhteen. Se on vain yksi oire siitä miten turvallisuusasiat aika heikosti jaksavat edelleen ihmisiä kiinnostaa, vaikka parannusta onkin tapahtunut pakon sanelemana.

Ei ehkä se fiksun video tubettajalta, mutta toisaalta kyllä sitä kaikenlaista tulee aina vastaan ja ei se pää syy siellä ole. Toki hyvänä puolena yleensä vanhemmat sekä lapset oppivat yhdestä kerrasta, ja kiitettävän usein myös maksua ei tarvitse suorittaa.
 
Minulla on ollut aina piikki auki lapselle luottokortin suhteen, mutta olen tehnyt selväksi, että pelaaminen loppuu siihen, jos yhtään asiatonta ostoa tulee tehdyksi. Ei ole tullut. Aika tyhmäähän se on ottaa riskejä, mutta olennaista on se, ovatko ne tietoisia ja hallittuja vai tietämättömyydestä johtuvia. Minua ei haittaa, jos tulisi joku luvaton ostos, mutta jos sellainen kaataa perheen talouden, kannattaa opettaa lapsille talousasioita ajoissa. On aika helppoa opettaa lapsille jo ihan pienestä alkaen, ettei vanhempien rahoja voi käyttää ilman lupaa missään tilanteessa eikä netistä osteta mitään kysymättä ensin. Jotkut tietysti oppivat vain kantapään kautta. Pointti on kuitenkin, että mielummin kertoo ajoissa luottokorteista ja nettimaksamisesta sun muusta kuin olettaa, että lapsi ei mene pränkkäämään sinne äidin tai iskän luottokortille jossain vaiheessa ja sitten laittaa pleikkari banniin viikoksi.

Nykyään nuo taidot ovat sellaisia, joita pitäisi opettaa jo ihan pienillekin lapsille, myös alle kouluikäisille, ja pitää tiukka saarna aina kun uusi konsoli, puhelin, tabletti tai vastaava annetaan lapsen käyttöön. Toisaalta pitää myös ymmärtää, ettei lapsilla ole ihan samanlaista käsitystä raha-asioista kuin aikuisilla ja siksi kannattaa olla tarkkana sen suhteen, ettei mahdollista väärinkäyttöä, jos ei ole valmis kestämään sitä tappiota, joka voi tulla, kun lapsi pääsee käsiksi rahoihin. Aika helposti voi säätää nykyään kaiken niin, ettei väärinkäyttö onnistu vahingossa tai edes tahallaan ilman erityistä teknistä osaamista. On ihan turha syytellä ketään ulkopuolista, jos lapsi mokaa raha-asioissa.

Aina on ollut keinoja väärinkäyttöön ja ennen niitä oli ihan älyttömästi enemmän. Jo pelkällä nimellä ja henkilötunnuksella sai ostettua vaikka mitä ihan viime aikoihin asti ja siksi eräät henkilöt kaivoivat roskiksista ammatikseen papereita, joissa on henkilötietoja. Nyt nuo mahdollisuudet on toivottavasti saatu pääosin tukittua ja siksi näitä ärsyttäviä maksamista hankaloittavia systeemejä tulee koko ajan lisää, ettei väärinkäytöksiä enää tulisi.
 
Näissä youtube videoissa ei ole oikeastaan valvontaa niin ei kannattais antaa lasten katsoa niitä, ainakaan ilman omavalvontaa että mitä sieltä tulee, kyllä vaikkapa Ylen lastenohjelmat pitäis riittää.
 
Mitä ihmeen kapulakieltä tuo alin osio tuossa sonyn tekstissä on? Puhelinliittymät, äänikirjat....jne. Onko tässä ollut google translator:illa jotain osaa tai arpaa?
 
Ylös Bottom