Assassin's Creed 3: Liberation

rioichi

New Member
Assassin's Creed 3: Liberation

Kehittäjä: Ubisoft Sofia
Julkaisija: Ubisoft
Lajityyppi: Kolmannen persoonan toiminta-seikkailu
Julkaisupäivä: 30. lokakuuta 2012
Alusta: Playstation Vita
Demo: Ei tietoa

Ubisoftin kotisivut: Ubisoft

Viime yönä Sonyn E3-pressitilaisuudessa julkistettiin oma Assassin's Creed Vitalle. Peli kantaa nimeä Assassin's Creed 3: Liberation ja se julkaistaan samaan aikaan kuin PS3:n ja Xbox360:n Assassin's Creed 3. PS3- ja Vita-versioiden välillä on yhteensopivuutta; pelaamalla toista peliä saa avattua jotain toiseen peliin.

Pelin päähenkilönä toimii sarjassa ensimmäistää kertaa nais-assassiini, Aveline. Hän ei ole sukua Desmondille. Pelin tapahtumapaikaksi on varmistettu New Orleans mutta muitakin paikkoja mahdollisesti nähdään. Pelin aikajakso on vuodet 1765-1780 eli lähtökohtana toimii ranskalais-intiaani-sotien jälkimainingit. New Orleans on sarjan perinteiden mukaisesti avoin maailma, jota voi tutkia. Myös kaupungin ulkolaitojen suoalueet ovat tutkittavissa. Kuten AC3:ssakin myös tässä pelaajat kohtaavat villi-eläiminä esim. alligaattoreita.

Myös jonkinlainen moninpeli on myös tulossa.

Julkistustraileri:

[video=youtube;7A06me5gbWc]http://www.youtube.com/watch?v=7A06me5gbWc[/video]

Julkaisussa myyntiin tulee myös Vita-bundle, joka sisältää trailerissa nähtävän valkoisen Vitan, 4gb muistikortin ja AC3:Liberation pelin.

------------

Itse tämä oli todella mukava yllätys. Vita on oikeasti todella upea laite mutta konsoli tarvitsisi enemmän tälläisiä suuria nimikkeitä. Trailerin meininki on todella upean näköistä ja nais-assassiini tuo virkistystä pelisarjaa.
 

rioichi

New Member
Vastaus: Assassin's Creed 3: Liberation [Vita Hype]

Ou jeah! AC3: Liberationissa on käyttössä uusimista Splinter Celleistä tuttu Mark & Execute -toiminto. Eli homma toimii käytännössä siten, että kun saa tehtyä Stealth-tappoja niin saa "execute-pisteitä". Sitten voi siirtyä tilaan, jossa kosketusnäyttöä käyttämällä valitset viholliset, jotka haluat tappaa ja tämän tehtyä Aveline syöksyy vihollisia päin tappaen nämä automaattisesti. Mielenkiintoinen uudistus, jota odotan innolla.

IGN
 

Jaska97

Member
Vastaus: Assassin's Creed 3: Liberation [Vita Hype]

Itse odotan todella innolla tätä peliä! Peli näyttääkin melko hyvältä, mutta eiköhän grafiikat vielä tuostakin parane ajan mittaa;) Ainoa mikä pelottaa on, että pelin tarina jää latteaksi tai siis semmoiseksi tyhjäksi. Toivon myös että tuo New Orleans olisi iso kaupunki jossa riittäisi tehtävää toisinkuin PSP:n Assassin's Creedissä. Toivoisin myös että se ympärillä oleva metikkö tai mikä lienkään, olisi semmoinen interaktiivinen eli esim, jos juokset siellä niin linnut lähtevät karkuun ja semmoista turhaa, mutta siltikin niin mukavaa:D Toivoisin siis semmoista maailmaa jossa voisi tehdä kaikkea turhaa ja missä huomaisi että, "tämä paikkahan elää"; isompien Assassin's Creedien tyyliin. Assassin's Creed III:n tyyliin olisi kiva jos siinä pystyisi metsästämään. Toivon vain niin kovasti että tämä peli ei tuntuisi niin pahasti "pieneltä Assassin's Creed:ta", PSP version tyyliin. Nyt Ubisoft voi näyttää mihin kaikkeen PS Vita pystyy. Sanonpahan vaan että jos tämä peli onnistuu, niin PS Vitan myynti lähtee hurjaan nousuun. Innolla odottelen! :)
 

rioichi

New Member
Vastaus: Assassin's Creed 3: Liberation [Vita Hype]

Uutta traileria... tai no ei uutta traileria vaan pidennetty versio ensimmäisestä trailerista höystettynä pelimedian kehuilla.

[video=youtube;eda9j_Syww0]http://www.youtube.com/watch?v=eda9j_Syww0&feature=g-u-u[/video]

Vähän on kummaksuttanut ettei Liberationista ole julkaistu mitään tietoa mitä ei löytyisi tämän ketjun aloitusviestistä. Kai, ne haluaa Ubilla pitää salassa asioita mutta saisi nyt jotain tulla. Eihän tässä nouse edes hypeä, kun ei tietoja annetta, mikä kyllä toisaalta voi olla hyvä asia.
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Vastaus: Assassin's Creed 3: Liberation [Vita Hype]

Pelin Gamescom-traileri:

[video=youtube;A6W2A3LL14o]http://www.youtube.com/watch?v=A6W2A3LL14o[/video]
 

Baron

Well-Known Member
Vastaus: Assassin's Creed 3: Liberation [Vita Hype]

Juu, ilman muuta menee hankintaan.

Bonusta jos saisi toivoa, niin cross-play PS3-version kanssa (esim Vitalla suoritettu tehtävä antaisi vaihtoehtoisen mahdollisuuden suorittaa tehtävä PS3:lla) antaisi kummasti potkua tälle pelille.

Taitaa vain jäädä toiveeksi ja nihilistiseksi hapatukseksi.
 

rioichi

New Member
Vastaus: Assassin's Creed 3: Liberation [Vita Hype]

Juu, ilman muuta menee hankintaan.

Bonusta jos saisi toivoa, niin cross-play PS3-version kanssa (esim Vitalla suoritettu tehtävä antaisi vaihtoehtoisen mahdollisuuden suorittaa tehtävä PS3:lla) antaisi kummasti potkua tälle pelille.

Taitaa vain jäädä toiveeksi ja nihilistiseksi hapatukseksi.
Taitaa todellakin jäädä toiveeksi, koska pelit sijoittuvat hieman eri aikakausiin ja miltein toiselle puolelle amerikan mannerta. Hienoltahan tuo teoriassa kuullostaa mutta nyt saadaan kuitenkin tyytyä siihen, että pelaamalla toista saa jotain extraa (esim. uuden aseen) toiseen peliin.
 

Baron

Well-Known Member
Vastaus: Assassin's Creed 3: Liberation [Vita Hype]

IGN antoi tuomionsa:

7.2/10

+ Kannettava Assassination
+ Paljon tehtävää

- Ruudunpäivitys ongelmia
- Tarinallisia ongelmia
- Päälleliimattuja Vitan toimintoja

Ja niin antoi myös Cheat Code Central
4.8/5
* Parhaimman näköinen Vita-peli
* Kontrollit toimii !
* Äänimaailma erinomainen
* Paljon pelattavaa ja moninpelikin toimii

MUST BUY
Itse aion ottaa siitä selvän tulevaisuudessa. Tämä taitaa jäädä valitettavasti pukin toivelistalle kun tuossa on noita muitakin maailmanloppuun asti pelattavaksi.
 

J. Pikkarainen

KonsoliFIN Alumni
Vastaus: Assassin's Creed 3: Liberation [Vita]

Tätä tullut pelailtua tässä pari päivää, ja päällimmäisiä mietteitä olisi tässä:

Minikoon Assuhan tämä on aika läpikotaisin. Varsin pelattavaa, mutta alkaatten käydä jo melko monotoniseksi, sillä pelkkä maisemanvaihdos ei jaksa enää kannatella. Jotain radikaalia pitäisi saada aikaiseksi, ja vaikka Assu 3:n on vielä pelaamatta, en usko senkään sitä liioin tarjoavan. Liberationin ongelmana on myös vaisut henkilöhahmot ja tarinan alkaminen jossain määrin "keskeltä". Varsinkin päähenkilön toimiminen assassiinina on jäänyt hivenen epäselväksi, ja muutoinkin orjuuden ympärillä pyörivä juoni on ollut paikoin meh.

Liberationin kikka on sen kolmessa eri "pelityylissä", jolla päähenkilönsä saa puettua. Seq 3:n mentäessä vaihtoehtoiset etenemiset on tainnut olla kahdessa tehtävässä, muutoin peli on aika tarkalleen määrännyt, millä hahmotyypillä edetään. Ehkä olisin odottanut vielä vapaampaa vaihtelua tämän suhteen, saati edes mahdollisuutta käyttää hivenen aivoja. Jotenkin tuntuu tuo soluttautuminen käyvän käden käänteessä, kun tarpeelliset välineet (laatikot orjalle, vieteltävät sotilaat ladylle) tuntuu löytyvän aina kulman takaa. Lisäksi jo toka Assusta lähtien minua ärsyttänyt pelaajan ylivoimaisuus taistelussa on tässäkin läsnä, eikä esimerkiksi assun ja orjan välisessä taistelukyvyssä ole minkäänlaista eroa, vaikka pitäisi. Molemmat ovat ääritappavia tilanteessa kuin tilanteessa, mutta assulla on pari asetta enemmän käytettävänä.

Paikkana New Orleans on viihtyisä hökkelikylä, joka poikkeaa mukavasti sarjan aiemmista osista visuaalisesti. Ehkäpä suurempi muutos on tosiaan Assu 3:n lanseerama metsäparkour, jota harrastetaan kaupungin ulkopuolella olevalla suoalueella varsin kiitettävästi. Tuntuu myös monet puut yltävän huomattavasti korkeammalle kuin yksikään aiemman Assun näköalapaikoista, mutta ehkä se on vain optista harhaa. Valtavat rämealueet pakottavat melkeinpä puunlatvastoon, sillä vedessä uiminen on tuskallisen hidasta. Ruudunpäivityksen osalta Liberationilla ois monin paikoin petrattavaa, mutta ainakaan toistaiseksi en ole kokenut siitä liiaksi haittaa.

Moninpeli ei ole vielä parinkaan tunnin pelaamisen jälkeen auennut lainkaan. En oikein ymmärrä miksi hahmoja kannattaisi kehittää, kun statsit näyttävät nollaantuvan kuuden tunnin välein alkutekijöihin. Tämä on jokseenkin ristiriidassa sen kanssa, että esim. defense- ja pillage-kykyjä ei saa opittua kuin kahdeksassa tunnissa. Ja ilman näitä pojoja ei saa esmes. kaikkia lisäkivoja, mitä maailmasta löytyy. En myöskään ole voinut hyökätä kuin yhdelle nodelle / "vuoro", ja vaikka veinkin kyseistä aluetta noin tuhannen pisteen enemmistöllä niin statsit nollaavan vuoron saapuessa, se päätyi siitä huolimatta vihollisille. Ei jummarra. Tähän olisi kiva saada joku kattava Multiplayer for Dummies -opas kylkeen.

Nurinavetoinen analyysini johtuu monin osin siitä, että sen ekan Oikean Assun (2. osa) jälkeen pelisarja on mielestäni jämähtänyt paikoilleen, eikä itselleni riitä vuosittainen maisemapäivitys. Liberation ei tunnu olevan mitään muuta kuin se vuosipäivitys, joskin tällä kertaa Vitalle käännettynä. Kyllähän tätä pelaa, mutta...
 

TT-2k

Päämoderaattori
Ylläpitäjä
Vastaus: Assassin's Creed 3: Liberation [Vita]

Liberationissa on vakava bugi, joka estää etenemisen kokonaan. Korjauspäivitystä odotellessa kannattaa siis tallentaa usein ja mieluusti vielä ottaa välillä tallennuksista varmuuskopioita esim. PS3:lle.

It seems a number of players are encountered game-ending bugs during their playthroughs of stealthy adventure game Assassin's Creed III: Liberation, on PS Vita.

One bug - which has cost some players their save files - sees heroine Avelie de Grandpre being trapped in the Animus loading screen (see video below).

According to numerous reports, players encounter the bug when the game attempts to reload after Avelie dies, or when they try to load progress from the main menu.

For some, this glitch has occurred after several hours of play, resulting in a substantial amount of lost progress.

According to Ubisoft's UK forum manager, the error has been reported to the Ubisoft team. He also suggests that anyone experiencing similar issues contact the support team over on this page to help them get to the root of the problem.
Lähde: Pocket Gamer
 

Cobretti

New Member
Vastaus: Assassin's Creed 3: Liberation [Vita]

Itse pidän siitä, että käsikonsolille julkaistaan joku oma spin-off (siis oma peli jossa oma tarina/lokaatiot jne) suositusta sarjasta. Mutta äkkiä tuntuu ettei suuri yleisö välttämättä näin (enää) ajattele. Vitan jälkeen en itse asiassa enää oikein tiedä mitä käsikonsolipelaajat haluavat. Ilmeisesti jotain uutta ja erilaista. Tai sitten Nintendon kamaa. Oh well...
 

Janus

Active Member
Vastaus: Assassin's Creed 3: Liberation [Vita]

Peli itsessään on hyvä ja saman tapainen kuin AC3n nettipeli (eli siis peli joka tietää olevansa peli jota pelaaja pelaa). Tässä itsessään on spinni siihen, miten se tuodaan nykypäivään.

Itsessään peli on todella buginen. Mitä taas tuohon Avelinen taustatarinaan tulee, niin kyllä se pelistä löytyy. Sen vain itse joutuu etsimään sieltä ja nykypäivänä on hirveätä se, että sen joutuu... Wait for it.... LUKEMAAN!!!! OMG!! Tai jotain. Peli päivittää ADBtä koko ajan sen mukaan, miten pitkällä tarinassa olet ja sitä kautta pelaaja saa tietää enemmän.

Itselleni ei oikeasti enää putoa nämä "nuori tyyppi assassiiniksi" stoorit.. Eli siis nobody -> koulutus -> assassiini mestari. Näitähän on ollut: Altaïr, Ezio (2 kertaa), Connor. Revelations oli mukava, koska Ezion ei tarvinnut taas vaihteeksi oppia vanhoja taitojaan.
 

Jonius

New Member
Vastaus: Assassin's Creed 3: Liberation [Vita]

Tuli tämäkin läpäistyä työmatkojen aikana. Vita peliksi ihan hyvä, teknisesti on kyllä lähdetty tavoittelemaan vähän liian suurta tai sitten olisi kaivannut lisää kehitysaikaa. Peli ei oikein tunnu sulavalta ja muutamia kertoja framerate tippui aika alhaiseksi. Kaupunki oli oikein eläväinen, paljon ihmisiä jotka tekivät askareitaan. Sivutekemisiin en ole vielä pahemmin perehtynyt. Laivapeliä vähän koitin, mutta ei oikein auennut vielä. Keräiltävää ja muuta hommaa siis on, joten eiköhän pelin pariin tule vielä palattua.

Toivottavasti tulisi pikaisesti korjaus tuohon tallennusbugiin, ettei tarvis varmuuskopioita otella ja uskaltaa hyvillä mielin pelata. :)
 

TT-2k

Päämoderaattori
Ylläpitäjä
Vastaus: Assassin's Creed 3: Liberation [Vita]

Toivottavasti tulisi pikaisesti korjaus tuohon tallennusbugiin, ettei tarvis varmuuskopioita otella ja uskaltaa hyvillä mielin pelata. :)
Bugiso... Ubisoftin mukaan korjauspäivitys on viittä vaille valmis, jonka jälkeen se lähtee Sonyn omiin testeihin. Eli varmaan joulukuun aikana tulee.

"Our team is in the process of finalizing the first patch for Assassin's Creed 3 Liberation," the Ubisoft statement to us reads. "This will address the save game corruption issue that you asked about [previously]. We'll have a better idea on the timing of the patch soon."
Lähde: Joystiq
 

Baron

Well-Known Member
Vastaus: Assassin's Creed 3: Liberation

Tuli tauon jälkeen himo pelata Assassin's Creediä mobiilisti, mutta kivijalkakaupoissahan peli on todella kiven alla. Onneksi uusi 32 Gb:n muistikortti huusi täytettä itseensä ja näin ollen tuli lunastettua peli storesta suht edulliseen 29,90€ hintaan. Puolessa tunnissa peli PS3:lle ja sieltä usb:lla kortille. Kätevää.

Ja peli itsessään tuli jo valmiiksi päivitettynä. Erikseen ei tarvinnut ladata mitään päivityspaketteja, mikä olikin erittäin kätevää sillä olimme heti jo liikkeellä muun perheen kanssa mökille, niin olisi joutunut tuota single player tallennusongelmaa muuten jännittämään.

Toimii hyvänä lämmittelynä PS4-aikakautta odotelleessa. Muuten ei oikein aika ja vaiva riitä PS3 Assasiineihin tutustumiseen.
 

pelle

Well-Known Member
Vastaus: Assassin's Creed 3: Liberation

Vinkkaan jo valmiiks, että siinä kohdassa kun peli käskee osoittamaan kameran kohti kirkasta valoa ja kääntämään vitaa niin tuossa kohdassa ainoa asia jolla on merkitystä on se vitan kääntäminen. Tuon kun luin niin alkoi helpottaa kummasti sillä vaikka kameran tunki kiinni lamppuun tai ikkunasta pihalle niin ei muka valo riitä.
 
Ylös Bottom