Atomic Heart

wopsu

Well-Known Member
Nyt kyllä parani peli roimasti kun vähän eteni, aukes skilliä ja aseita. Joku tossa maailmassa sai nyt meikäläisen koukkuun kiinni, pakko jatkaa ja nähä mitä seuraavaks. Pieniä Dishonored viboja tulee vähän väliä.
 

JC Denton

Well-Known Member
Kolmen tunnin testailun jälkeen on pakko todeta, että omalla kohdallani Atomic Heart lirahtaa täysin evvk-laariin. Grafiikat ovat hienot, mutta siinäpä se. Jokin tuossa tyylissä ja maailmassa tökkii pahasti. Taistelu ja dialogikin ovat olleet tähän mennessä täysin yhdentekevää hattarahöttöä, joten poistoon meni. Kiitos Game Passin ei tähänkään tullut tuhlattua ylimääräisiä roposia.
 

Nikender

Uutis- ja arvostelu–ukkeli
Ylläpitäjä
Meidänkin arviossa on jokseenkin ristiriitaiset tunnelmat:

 

Mossy

Well-Known Member
Onko siitä tietoa koska se fov slideri päivitys tulee? Mielelläni odottelisin sitä ennen kuin laitan peliä testaukseen.
 

wopsu

Well-Known Member
Kyllä on saanut allekirjoittaneen kovaan koukkuun tämä peli, alun 2-3h jälkeen olin lähellä heittää deletee mutta sitten peli aukeskin ihan eri tavalla ja nyt ei malta olla pelaamatta. Sääli että nämä venäjä kytkökset haittaa tämän pelin tarinaa. 9/10 tuntuu tällä hetkellä. Saattaa kuitenkin tipahtaa, riippuu miten peli pitää otteessaan loppuun asti. Nyt n: 10-15h takana.
 

Powerslider

Well-Known Member
Jännä että tästä pelistä on valitettu dialogista, itselle tuo toimii todella hyvin, ja se ei ole mitään turhan päiväistä heittoa. Tässähän kaveri vittuilee omalle hanskalle, oletus varmasti on että vituttaa koko hanska, sen takia sille vittuillaan koko ajan, tuo vähentää stressiä.
 

HideoMiyamoto

Well-Known Member
Jännä että tästä pelistä on valitettu dialogista, itselle tuo toimii todella hyvin, ja se ei ole mitään turhan päiväistä heittoa. Tässähän kaveri vittuilee omalle hanskalle, oletus varmasti on että vituttaa koko hanska, sen takia sille vittuillaan koko ajan, tuo vähentää stressiä.

Joo en kyllä itsekkään nähnyt tuossa dialogissa mitään ongelmaa. Oli lähinnä vaan hauskaa.
 

wopsu

Well-Known Member
Tämäkin meni tovi sitten läpi, harmittavan lyhyt oli, olisi ollut intoa vielä jatkaa muutama alue. Itselle 8/10 kokonaisuus.
 

Powerslider

Well-Known Member
Jos oikeasti haluaa etsiä asioita niin varmasti löytää. Olen kutenkin täysin varma että tämä peli ole poliittinen tuotos
 

FleeingNevada

Toimitus
Jos oikeasti haluaa etsiä asioita niin varmasti löytää. Olen kutenkin täysin varma että tämä peli ole poliittinen tuotos

Neuvostoliittolaista vaihtoehtoutopiaa kuvaava peli, joka käsittelee militarismia, fasismia ja yhteiskunnan hataraa illuusiota, ei ole poliittinen tuotos? Voihan sen noinkin nähdä. Mutta pohjimmiltaan kaikki taide on poliittista. Tämä nyt sattuu olemaan vain hitusen raskaammalla kädellä sitä, koska tekijät ovat tietoisesti valinneet aikakauden, tyylilajin ja tematiikan, jotka ovat intiimisti kytköksissä politiikkaan.
 

arit73

Well-Known Member
Jotkut ihmiset ovat unohtamassa sen että videopelejä pelataan mukavuuden takia, että olisi hauskaa. Videopelejä yritetään aktiivisesti vetää mukaan johonkin yksittäisten kusipäiden omiin agendoihinsa.

Jättäkää videopelit rauhaan, oikeasti vittu!
Samaa mieltä jättäkää konsoli pelit rauhaan niitä ei pitäidi sekoitaa muuhun asiaa
 

Ippenator

Well-Known Member
Jotkut ihmiset ovat unohtamassa sen että videopelejä pelataan mukavuuden takia, että olisi hauskaa. Videopelejä yritetään aktiivisesti vetää mukaan johonkin yksittäisten kusipäiden omiin agendoihinsa.

Jättäkää videopelit rauhaan, oikeasti vittu!
Konsolipelit tai vaikkapa urheilu eivät ole jotain ihmeellisiä muun elämän ulkopuolella olevia saarekkeita tai ulottuvuuksia. Jos Venäjä tai sen hallintoa millään tavalla tukevat tahot (lue verorahoilla rahoittavat vaikkapa armeijan toimintaa), hyökkäävät toisiin maihin ja murhaavat ihmisiä lapsista vaareihin ja mummoihin, niin ei se vaan millään ole venäläisten tekemä peli mitenkään irrallaan asiasta, vaikka kuinka jotkut näin haluaisivat päänsä pensaaseen laittaa. Se ei vain ole mahdollista. Herätys tähän päivään ja tähän maailmaan!
 
Viimeksi muokattu:

Mossy

Well-Known Member
Nyt on noin 10 tuntia tätä takana ja ihan kelpo peli kyseessä. Mikään hiottu AAA-tuotos tämä ei ole ja paikoin se kyllä paistaa kirkkaasti läpi. Jotkut osa-alueet ovat aivan timanttisia, osassa taas idea on hyvä mutta toteutus ei ja jotkut osa-alueet eivät toimi edes idean tasolla, joten ihmettelen suuresti miten ne ovat lopulliseen julkaisuun päätyneet.

Pelin ehdottomasti parasta antia on sen visuaalisuus. Peli on todella kaunis ja se mallintaa todella hyvin "scifi-Neuvostoliittoa". Tarina ei vielä suuremmin ole vakuuttanut ja ainakin alussa on kyllä ollut havaittavissa hieman heikkoa rytmitystä tarinankerronnan suhteen. Pelattavuuden osalta peli on ihan ok, en vielä ota siihenkään sen tarkemmin kantaa, kun peli on vielä pahasti kesken.

Kaiken kaikkiaan sanoisin kuitenkin, että pelin hyvät puolet ehdottomasti kantavat koko tuotosta ja ne huonotkin osa-alueet kestää tämän ansiosta. Kirjoittelen vähän tarkemmin fiiliksiä sitten, kun peli on läpi.
 

Mossy

Well-Known Member
Noniin, nyt tämäkin meni läpi. Pelissä oli paljon todella hyviä aihioita, mutta myös paljon huonoa, todella huonoa. Ehdottomasti parasta antia oli sen visuaalinen ulkoasu ja world building, sekä taistelusysteemi.

Kuten trailereista saattoi päätellä, kyseessä on hyvin vahvasti Bioshockista inspiraatiota ammentanut peli. Peli ei piilottele tätä lainkaan, vaan päinvastoin se jopa hieman ärsytykseen asti läpsii pelaajaa poskille erilaisilla viittauksilla. Aluksi se oli hauskaa, mutta siinä viidennen selkeän viittauksen kohdalla se alkoi jo mennä yli. Taistelusysteemi parani huomattavasti edellisestä postauksestani. Pelin vaikeusaste ja hauskuus sitä mukaa oikeastaan nousi pystysuorasti ylöspäin, kun pääset kohtaan X pelissä. Alussa hieman turhautti se, kun taistelut kestivät vain sekunteja ja vihollisia oli vain muutama vastassa. Ihmettelin, että mikä järki peliin on ollut palkata Mick Gordonin kaltainen virtuoosi, kun biiseistä kuuli vain pari alkusäveltä taistelun ollessa jo ohi. No, tämä muuttuikin sitten pelin kuluessa ja täytyy sanoa, että taistelut olivat kyllä ehdottomasti yksi pelin parhaista puolista. Robottien mättäminen erilaisilla aseilla ja kyvyillä DOOM:ista tutun musiikin pauhatessa taustalla oli hyvin nautinnollista. Aseet ja kyvytkin monipuolistuivat paljon pelin edetessä ja niitä pystyi päivittelemään varsin laajasti. Täytyy tosin mainita, että välillä mainiot musiikit onnistuttiin pilaamaan gameplayn puolesta varsin ikävästi. Aina biisit eivät lähteneet nimittäin soimaan oikeaan aikaan. Joskus alkoi selkeästi isompi taistelukohtaus, mutta biisi pyörähti soimaan vasta, kun puolet vihuista olivat jo maassa tai sitten joku todella kova hevirummutus pärähtää käyntiin, kun taistelet kahta rivirobottia vastaan ja se tuntui todella koomiselta.

Näiden hyvien hetkien ulkopuolella peli oli kuitenkin varsin monelta osa-alueelta raakile, joka jätti paljon toivomisen varaa. Pelin ehdottomasti huonoin osa-alue on se miten avoin maailma on toteutettu. Mieti, että pelaat Far Cryta, Horizonia tai mitä tahansa avoimen maailman peliä, jossa tapettuasi vihulaiset kylästä ne kaikki spawnaavat uudelleen noin 15 sekunnin kuluttua. No, sitä tämän pelin avoin maailma oli. Varsin nopeasti kävi selväksi, että ei ole mitään järkeä yrittää putsata jotakin aluetta vihollisista, jotta voisit rauhassa tutkia aluetta, sillä loputtomasti spawnaavat korjausrobotit parsivat muut metallipurkit hetken kuluttua kasaan. Kauniista ja rikkaasta avoimesta maailmasta muodostui varsin nopeasti vain este, joka tuli aina ylittää siirtyäksesi paikasta A paikkaan B.

Toinen erityisen huono osa-alue oli pelin tarinankerronta ja dialogi. Välillä dialogi oli aivan käsittämättömän kankeaa ja kornia. Päähahmo ei ole ollenkaan pidettävä henkilö ja jatkuva väkinäinen kiroilu saa hänet tuntumaan lähinnä joltain ylä-aste ikäiseltä häiriköltä. Tarinankerronta oli muutenkin todella sekavaa ja huonosti toteutettua. Tarina piti kyllä sisällään hyviä elementtejä ja mielenkiintoisia juonenkäänteitä, mutta niidenkin toteutus oli tehty niin huonosti, että ne eivät oikein osuneet maaliin. Lopussa käteen jäi paljon kysymyksiä ja päällimmäinen tunne oli: "tässäkö se oli?".

Kaiken kaikkiaan tässä pelissä on/oli kyllä paljon potentiaalia ja jos olet Bioshock -pelisarjan fani, etkä hätkähdä pienistä tai keskisuurista säröistä, niin suosittelen ainakin tutustumaan peliin. Tässä teoksessa ja maailmassa on kyllä paljon aineksia todella hienoon tuotokseen ja studio on ilmeisesti palaamassakin Atomic Heartin pariin jatko-osan merkeissä, joten jos siitä saadaan hiottua eheämpi kokonaisuus, niin innolla kyllä odotan mitä sieltä tulee.
 
Ylös Bottom