Baldur’s Gate 3

Huh kun oli hauska taistelu se Lift the shadow curse-portaalin puolustaminen! Tätä soisi saada lisää ja ehkäpä tämän suhteen bg3 häviää divinitylle - taktisten taisteluiden muodossa, jossa on hyvä "shakkifiilis".

Toi oli kyl ehkä yks eeppisimmistä taisteluista.
 
Toi oli kyl ehkä yks eeppisimmistä taisteluista.
Ainakin tähän mennessä:) Nyt ACT II:n on kuitenkin tuonut toinen toistaan parempia taisteluita eteen ja kylläpä maistuu hyvältä! Nyt taciticianilla tullut jo useampaan otteeseen kunnon selkäsauna.

Vaikeustaso tässä tuntuu vaikenevan, mitä pidemmälle pääsee(tai ainakin päässyt tähän asti, Moonrise Towers toinen vaihe) kun taas Divinity 2:n antoi selkäsaunoja enemmän pelin alkupuolella.
 
Nyt act 2:n läpi ja olipahan upea lopputaistelu, jossa joutui taas miettimään kaikki läpi, kriittiset taiat ja taidot mukaanlukien.
Eka vaihe meni helposti kun mindflayerin teloitin heti. Toinen vaihe aiheutti harmaita hiuksia ja lopulta sain Myrkulin selätettyä Silence/blindness/disarm weapons ja darkness cloud(mikälie oikea nimi) kombinaatiolla

Nyt on alkanut tuo inventaarion tökkiminen ottamaan päähään kunnolla. Onko muilla tuo invis alkanut tökkimään paljon enemmän päivitysten jälkeen?
 
Sain tuolla PS+ premium jämällä tähän 2 tunnin ilmaiskokeilun. Tiesin jo etukäteen että ei ole minun peli, jäi jo aikoinaan kaikki final fantasyt pelaamatta, koska itsellä pitää olla peleissä se toiminta koko ajan läsnä, sen paussin myötä mitä nämä pelit käyttää lässähtää myös oma fiilis.

Tuli testattua tarpeeksi ja myös huomattua se että ei ole minun peli, ehkä se johtuu siitä että on kasvanut toimintaseikkailujen parissa, niin se toiminnan pysäyttäminen on se turnoff, menee fiilis heti.
 
Dodiin. Tässä nyt tällä viikkoa palannut pelin pariin melkeen 2kk kestäneen tauon jälkeen :D Peli on edelleen tosi jees, mutta vaatii tavallaan (ainakin itseltä) keskimääräistä enemmän keskittymistä ja paneutumista että on edes vähän kartalla kuka oli pahis ja kellä oli salaisia motiiveja yms. Niin ei ole sitten ollut jotenki sellainen fiilis että jaksaa paneutua, jopa alkanut tavallaan "ahdistaa" etukäteen se kaman paljous. Noh, nyt kuitenkin tehtiin paluu ja Act2 läpäisty juuri. Sanotaanko että ne Baldurin Portit alkaa jo häämöttää kaukaisuudessa. kyllä se tässä. Hyvä esimerkki oli taas pelin "vaativuudesta" Act 2:n loppu jossa on tulee sellainen varoituskin että maailma tulee muuttumaan, tee kaikki tehtävät ensin, et ehkä voi tehdä niitä enään myöhemmin. Noh siinä oli kuitenkin tehtäviä jotka sijoittuivat paikkaan minne tässä tehtävässä oltiin menossa. En ollut käynyt siellä aikaisemmin, kun oletin että sinne mennään vasta loppu mähinässä ja ei ole muuten asiaa. No sitten huomasin taistelun jälkeen että osa tehtävistä meni vituiksi, kun en ollut tehnyt niitä ennen tätä isoa lopputehtävää. Load game ja huomaan että siellä "uudessa" paikassahan voi pyöriä ihan muina miehinä o_O Lopputuloksenasen load gamen jälkeen ainakin 5h sai kulutettua taas lisää kun tutki tätä uutta paikkaa ja teki sieltä ne tehtävät ja etsi kaikki salaisuudet. Sitten kun aloitti sen finaalitehtävän uudestaan, niin se eka tappelun kulku muuttui ihan täysin kun en saanutkaan mega crittiä ekalla lyönnillä ja aikaisemmin 20s tappelu muuttui 20min tappeluksi :D

Act3 alussa mietin että voisi vaihtaa kokoonpanoa, ja sitten otin mukaan hahmon millä en ollut ennen pelannut. Levuta eka 1 -> 10, lue uusia kykyjä ja mieti miten ne toimii suhteessa toisiinsa ja ryhmän muuhun kokoonpanoon. Tule johokin lopputulokseen. Ala etsiä tavaroita. Jaa. Milläköhän hemmolla oli se joku sormus, vai olikohan sellaista edes olemassakaan. Ota tyyppi pois partystä. Juokse vuorotellen jokaisen kamun luokse leirissä ottamaan se mukaan, että voit katsoa mitä kamaa sillä on. Lue miljoonan eri hatun, sormuksen, viitan, amuletin ja kenkien kuvaukset. Totea että sulla ei edes ole sellaista sormusta, ehkä koskaan ollutkaan. Lähde pois leiristä. Tulee kasa journal updateja että monen kaverin questit on etenemässä, ja nyt kantsis pitää niitä mukana varmaan että saa nähdä jotain uniikkia dialogia yms. Tajua että sillä hemmolla minkä otit juuri mukaan ei ole mitään questia nyt just siinä tapahtumassa. Mietit että oot juossut leirissä 1,5h penkoen reppuja ja lopputuloksena et varmaan edes pidä sitä uutta tyyppiä mukaan. Voi vittu tätä peliä :D Kyllä mä tähän sen 300h saan uppoomaan tätä menoa...

Jotenki toi kaman hallinta pitäisi saada järkevämäksi kyllä. En tiedä olisiko se nyt äkkiseltään keksittynä hyvä fiksi että jos hakukenttään kirjottaa vaikka "ring", niin siitä pystyy selaamaan leirissä olevienkin hahmojen reput + arkut sormusten varalta. Ja sitten sen saisi sieltä leiristä teleportattua kätevästi omaan reppuun, mikäli se sattuu löytymään 30h leirissä köllineen sotalordin taskusta.
 
Viimeksi muokattu:
Dodiin. Tässä nyt tällä viikkoa palannut pelin pariin melkeen 2kk kestäneen tauon jälkeen :D ...
Uusimman päivityksen jälkeen pystyy kelaamaan kaikkien invikset läpi leirissä.
Act3 on pari ärsyttävää "mitä tehdä ensin"-tilannetta ja ilmeisesti jopa game breaking
ei pidä matkustaa lower cityyn riippusillan jälkeen ennen Gortashia.

Itellä ei enää näissä peleissä hermo kestä ja googlailen apua ahkeraan.
 
Ylös Bottom