Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Battlefield V

Jahas.

Viimesimmästä foorumi viestistä aikaa reilut kolme vuotta ja ihan hävetti katsoa, millaisen jonne-viestin sitä on kolme vuotta sitten uuden vuoden aattona rustannut tänne sivustolle, hohhoijaaa. No, kai kaikki ansaitsee uuden alun.

Nyt on Bäfä vitosta hakattu miltei 150 tuntia ja tuli sellainen fiilis, että haluan pelistä jakaa ajatuksia ja muistin, että tämä foorumi on olemassa, minne voi ihmiset mielipiteitä laitella.

Ne isoimmat positiiviset puolet pelistä:
- Gunplay on loistavalla mallilla. Asetta tuntee oikeasti hallitsevansa ja sillä on oikeasti merkitystä, miten sillä ampuu.
- Peli on visuaalisesti ja äänimaailmallisesti vaikuttava, kuten bäfältä sopii odottaakin.
- Aseiden määrä, skill-tree, muokattavuus, skinit. Oon aina tykännyt, että peleissä on paljon pientä sälää/tavoiteltavaa ja tässä sitä on ollut yllin kyllin heti alusta saakka. (aseiden määrää vertaan toki edelliseen osaan, hölmöä olisi verrata modernin ajan bäfä neloseen.)
-Spottauksen poistaminen. Aivan loistava uudistus. Nyt on helpompaa liikkua maastossa, kun porukka ei rämpytä spottaus-nappulaa. Hyvä, että se on vain sniperien harteilla enää.
Joukkuepelin korostuneisuus. Jotenkin on sellainen fiilis, että tässä porukka pelaa, ainakin squadina, enemmän yhteen. Se on kova.
Pelimuodot, paitsi Grand Operations. Breakthrough, Frontlines ja Conquest itselle maistunut parhaiten ja niissä ei valittamista, pelit kulkee ja porukkaa kaatuu, nam.

Negatiiviset puolet:
- Assigmentien toteutus on tehty hölmösti. Ne pitäisi olla kaikki auki ja uuden haasteen aueta heti edellisen läpimentyä. Iso vaiva lähteä pelistä pois, jotta saa uudet haasteet tulille, etenkin jos kyseisellä servulla on huippumähinät meneillään.
- Enemmän ja monipuolisempia ribboneita(nuo medalit kai nyt niiden sijalla?). Niitä oli pirun kiva saada Bäfä nelosessa, jotenkin ne toi lisämotivaatiota pelailuun.
- Uusien karttojen julkaisusykli. Tämä on vielä kyseenalaista laittaa tänne negaosioon, mutta käsittääkseni tässä pelissä oli vähiten aloitusmappeja moneen edelliseen osaan verrattuna, eikä roadmapin mukaan kovin monta ole vielä luvassa? En todellakaan ole kyllästynyt edellisiin karttoihin, mutta uudet tuo aina mukanaan uudet kujeet!
- Grand Operations. Täällä varmaan tästä on jo puhuttukin, mutta onhan tuo vähän hassusti suunniteltu pelimuoto. Vaikka voit ylikävellä pari ekaa päivää, niin vikassa saatat kärsiä niukan tappion ja hävitä koko operaation. Ei näin.
- Hamada. Jotenkin tuo kartta nyt vaan ei sovi meikäläiselle, oli sitten mikä tahansa pelimuoto kyseessä. Joutaisi DICE tätäkin muokata, kuten teki Panzerstormille.

Lyhykäisyydessään Battlefield V on loistava peli ja olen nauttinut siitä täysin siemauksin koko sen ajan, kun olen sitä pelannut. Jos Tides of War onnistuu ja DICE jatkaa bugien korjauksia/olemassa olevan sisällön parantelua, niin meillä on pojat edessämme aivan loistavia hetkiä tämän pelin parissa, näin uskallan väittää!

Toivottavasti viesti ei ollut liian pitkä näin monen vuoden tauon jälkeen, nyt siirryn kuitenkin Breakthroughn peluuseen!
 
Eilen kävi pari kertaa pelin aikana semmonen outo juttu, rupes lagaamaan aivan älyttömästi parin rundin aikana, ihan kuin olis tullu joku mega slow motion päälle:oops:
 
Viimeksi muokattu:
Sama huomio täällä, ei sentään jäätynyt niinkuin BF4:ssa aikoinaan. Mutta aika haittaavaa tuo on.
 
Operations oli ainut BF1 pelimuoto mitä jaksoin ja halusin pelata.
Tässä en ole Breaktroughista tykännyt, mutta jos ei frontlines ole toiminut on tuo ollut se mitä välillä olen pelannut.

Not nyt Tides of War..ensinnäkin tän viikon palkinto on ohan turha ja eikä turhempi työmäärään nähden. Mutta pelataan nyt..

Pelimuotona toi on ihan älytön. Kokoajan vihuja voi tulla 5-10 miehen voimin 360-asteen suunnasta..eli ihan mistä vain. Niin isot alueet kiertää selkään..
Ei ois tullu kuuloonkaan Gallipolissa.
Pitäs saada enemmän suojia ja kestäviä suojia. Kartat silleen et ois oikeasti rintamasotaa jne.

Toki sit lisäksi pitäs saada pelaajat hyökkäämään, tai puolustaessa olemaan lippualueella, mut ei.
Nimittäin tän viikon Tides of War tulee viemään varmaan 20h tällä menolla...

Edit, eli squad konkan ei ollu tarkoituskaan olla pysyvä pelimuoto?
72F00550-5DD5-4521-9A9E-EE7A521DA942.png
 
Viimeksi muokattu:
Pelasin Breakthroughta jotain lukuisia tunteja putkeen ja vain ensimmäinen tides of war -kohta rekisteröityi. Seuraaviin ei yhtään edistystä. Eli täytyy ilmeisesti muistaa poistua pelistä säännöllisesti ja mennä peliin tuon tides of war -valikon kautta.

Edellisen viikon viimeisen päivän katsoin olevan 31. tammikuuta, mutta oli vaihtunut jo uusi viikko tänään keskipäivällä jo ainakin. Eilen en ehtinyt pelata, joten jäi ase saamatta, koska muutama asetoimituksen tilaus ryhmänjohtajana puuttui. Sekin sen takia, että homma bugasi. Useimmiten alaosa TV-ruudusta meni mustaksi ja täydennysten tilaus ei vain toiminut. Mistä tuon aseen voi ostaa? Ei ilmeisesti mistään tällä hetkellä.

Osaako joku sanoa, minkälainen suorituskykyalenema tulee, jos tavallisella Xbox Onella laittaa päälle mahdollisuuden tallentaa ("siepata") pelikuvaa? Olen pitänyt pois päältä, kun johonkin peliin liittyen tätä joskus suositeltiin. Pelin aikana ei voi sitten ottaa mitään talteen, kun ominaisuus pitäisi käydä laittamassa ensin päälle. Suorityskyvystä puheen ollen, peli pyörii selvästi sulavammin 64 pelaajan yhteenotoissa kuin edellinen osa. Näin ainakin tuntuu. Tsaritsyn/Stalingrad/Volgograd operaatioissa oli pahimmillaan pelikeltovonta ja keskimäärinkin hirveää. BF1:ssä tickrate 60 -palvelimet toimivat hyvin. Konsolilla ei BF5:ssä ole vielä tickrate 60 -palvelimia?
 
Hienoa että poistavat sen ainoan pelimuodon, joka pyörii sulavasti (Squad Conquest). Eilen veivattiin breakthroughta ja Narvik oli täysin pelikelvoton. Framerate matasi ja vaelteli, jatkuvia instakillejä ja "nurkan takaa" tappoja - eli kun vihu tulee nurkan takaa, olet jo kuollut.

Tämä siis PS4-konsolilla (ei Pro)? Xbox Onella omasta mielestäni toimii yllättävän hyvin (ei hyvin, mutta ei ole missään nimessä pelikelvoton). Oletko ottanut kuvan prosessoinnit pois päältä? Onko taustalla jotain käynnissä? Mikä on FOV-asetuksesi? Peli on nykykonsolien surkean suorittimen armoilla, ja Xbox Onessa on vähän korkeampi kellotaajuus. Jos valitsee asetuksista resoluutioksi 720p, ruudunpäivitys paranee?
 
Toi Valentine AA on kyl ihan peto.
Ei oo tarkotettu jalkaväkeen, mut se toimii siihen todella hyvin. Tulinopeutensa ansiosta tankit perääntyy aika hätäiseen myös.
Lisäksi se on pieni, joten helppo suojautua. Kaiken lisäksi kulkee nopeasti.
Ja ihan kuin se ei riittis ni lisäksi saa kehitettyä ”haulikon”. Ampuu varmaan 10m leveän kaistaleen hauleja jotka tekee 50 damagea.

Näiden yhdistelmällä äijää kaatuu ku sieniä sateella ja kaiken lisäksi tuo AA tykki on varustettu naurettavalla kantomatkalla.

Tiedän, mikään ei ole ärsyttävämpää kuin tankki siellä mapin reunoilla, mut onhan se kivaa silti. :D
Esim breaktrough ja Aerodrome. Siinä keskellä olevan hallin jälkeen se on parhaimmillaan. Hallin taakse sinne lippujen puolelle tankki, näkee molemmille lipuille ja pääsee laatikon taakse suojaan.
Toinen on Narvikin toinen sektori. Sinne mäen päälle ja näkee kummallekin lipulle todella hyvin ja tankkausasema vieressä.

Siinä saa yksi tankki kummassakin pidettyä liput siten, ettei sinne kauhean hyvin hyökätä. Pitäisi varmaan vähän nerffata.
Rentoa vaihtelua normi pelailuun, mutta eipä tuota loputtomiin jaksa, aika tylsää vetää noita 40-0 roundeja.
 
Uusimman batchin mukana on tullut kyllä ärsyttäviä bugeja. Näkymättömiä vihollisia ja välillä peli jumahtaa ihan täysin.
 
Prkl... pitää sitten kirjoittaa tapahtunut tänne, kun en jostain syystä saanut videoleikettä talteen huvittavasta tapahtumasta. Ilmeisesti pidin share-nappia liian lyhyen ajan pohjassa, koska tallennus käynnistyi, eikä kone napannut klippiä talteen.

Kurkkasin palavan auton takaa ja näin vihollisen etenevän sivusuunnassa itseeni päin. Joku muu ehti ampua ennen minua ja vihollinen juoksi, kaatui, lagasi taaksepäin, juoksi taas pari metriä ja kaatui vielä uudestaan. Repesin tilanteesta niin pahasti, että sähläsin klipin tallennuksen kanssa. Pieniä lagipiikkejä oli ollut koko mapin ajan ja tuo oli pahimmasta päästä. Pelialueena oli tämä peltokartta, jossa on pitkät matkat joka paikkaan.

Se on sanottava, että kyllä medic toimii omaan tyyliin parhaiten. Juoksen aina omien perässä ja nakkelen heti bandagea vihollisen yllättäessä tai heitän savua jos pitää nostaa. Luinpas tuosta yltä Nevarin viestin, kun sattui juuri tulemaan. Bugeista puheen ollen - tuon pienen nykimisen lisäksi jossain kohtaa en saanut minimappia zoomattua ollenkaan. Kuoleman jälkeen se toimi taas. Näkymättömät viholliset kuulostavat pahalta.

Toisesta aallosta on muutenkin helpompi iskeä, kun kommunikointi pelaa loistavasti Jupiteuksen, Xyun, Ruusunmarjan ja Antismin kanssa, joiden mukana yleensä pelaan. Tarkat aseet miellyttävät enemmän kuin lähitaisteluissa käytettävät tulivoimaisemmat pyssyt, joten tyyli sen mukaan. Täytyypä katsoa tuo video yläpuolelta.

Edit. hienoja diakuvia! Karmeaa katsottavaa ja pommi siis saattaa tehdä näkymättömäksi? Ovatpa onnistuneet rikkomaan juttuja päivityksellä.
 
Viimeksi muokattu:
ihan mukavaa ajan vietettä.ei kyllä millään kerkee ampua tai jos kerkee niin ohi menee.turhat kuolemat kun sais pois niin olisin tyytyväinen.
onhan se outoa padilla pelata kun on tottunut hiireen ja näppikseen.eihän noita vihuja kerkee ees näkee kun kuolo korjaa.
täytyy jatkaa harjottelua
 
Vaikeaa on. Muutaman päivän harjoitellut... mutta asiasta viidenteen...Miten nuo suojat tehdään. Olen sopivassa kohdassa, lippujen luona painanut ristiohjainta alas ja saanut vasaran näkyville ja ja suojat häämöttää läpikuultavina.Kuinka saan lopullisesti suojat rakennettua, en saa vasaraa tekemään suojia tms. Miten suojan teko siis onnistuu ??
 
Vaikeaa on. Muutaman päivän harjoitellut... mutta asiasta viidenteen...Miten nuo suojat tehdään. Olen sopivassa kohdassa, lippujen luona painanut ristiohjainta alas ja saanut vasaran näkyville ja ja suojat häämöttää läpikuultavina.Kuinka saan lopullisesti suojat rakennettua, en saa vasaraa tekemään suojia tms. Miten suojan teko siis onnistuu ??
Samasta näppäimestä mistä tapahtuu ampuminen eli r2 tai r1
 
Kaikki puhuu hiiren&näppäimistön käytöstä, mutta se ei ole mitään verrattuna tähän pelaajaan ps4:lla. Vihdoin joku jaksoi tehdä videon tästä
 
Juu, kyllä hankintaan menee kunnon douchebag-setti.
1) PS4 Pro
2) 1 ms pelinäyttö
3) XIM Apex
4) Kunnon perinteinen lag-switch -piuha
5) haxauspaketti pleikalle!
Näytöstä puheenollen. Kannattaa mennä practice rangelle ja säätää näyttö oikeasti kohdilleen niin että näkee jokaiseen pimeään nurkkaan tai sitten katsoo youtubesta pelivideota vaikka devastationista. Tällä oli tosi suuri vaikutus omaan pelaamiseen. Aika vähän tulee enää kuoltua pimeimmässä nurkassa olevaan viholliseen. Näytön säädöt on kyllä erikoiset verrattuna muihin peleihin. Pelin asetuksista säädettävä kirkkaus on niinkin alhainen kuin 30%
 
Meh. Jos joku jaksaa hankkia ja käyttää kolme pleikkaria statsiensa boostaamiseen, niin voi vain onnitella nolife-palkinnolla. Mielestäni hiiri ja näppäimistö -pelaajat on isompi ongelma ja riski kuin peelot statsiboostaajat.


Nojoo, jos ei tee rahaa pelaamalla, niin enemmän säälin, kuin vihaan tuollaista huijaria. Tosin ketuttaa silti, jos sattuu omiin eriin tuollainnen eksymään ja vielä tajuun sen :D
 
  • Like
Reactions: XYU
Ylös Bottom