Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Call of Duty: Black Ops [X360] - keskustelu pelistä

Vastaus: Call of Duty: Black Ops [XO] - keskustelu pelistä

Yksinpeliä aloittelin parilla tunnilla ennen duunia tänään.

Aika uskomaton pettymys kyllä, tosin olisi pitänyt oppia jo aiemmista CODeista kun en niistäkään pitänyt hirveästi.

Black Opseista tuli vain sellainen mielikuva että ehkä kulissien takana toimivat sotilaat eivät juoksisi taistelusta toiseen vaan olisi enemmän taktiikkaa mukana. Vaan eipä ole.

Putkessa juostaan ja vihuja kuolee tuhansittain lonkalta ampuen.

Miksei mikään pelifirma voisi tehdä Ghost Reconin ja Flashpointin tyylistä peliä mikä toimisi?

Kaipaan vihujen välttelyä, maaston hyväksikäyttöä, aitoa jännitystä tilanteissa joissa on liian rohkeasti edennyt ja alkaa lyijyä satamaan. Savuja joista on hyötyä, mahdollisuutta pelata tehtävä loppuun ilman että kaikkia tarvitsisi tappaa. Ja luonnollisesti neljän pelaajan co-op kampanjaa...

Oh well.
 
Vastaus: Call of Duty: Black Ops [XO] - keskustelu pelistä

Moninpelistä:
Liian ahtaat(ja aluksi vaikuttaa sekavammiltaki) kentät -> juoksemista ja ku kohdataan käytävässä niin lähitaistelu. Sais olla vähä laajempia ja muuta estettä, eikä noita kapeita käytäviä.

Vähän kankeampi kuin mw2?

Loppuuko motivaatio aiemmin kun kaikki saa heti ostettua? noh, aseet vielä aukeilee onneksi pikkuhiljaa.

Ehkä hieman on huompi kuin aikaisemmat.
 
Vastaus: Call of Duty: Black Ops [XO] - keskustelu pelistä

Muutama hassu tapaus kävi eilen, kun pelasin. Toisella kerralla kranaatti räjäytti auton, jonka päällä seisoin, eikä ohjain edes värähtänyt. Mielestäni olisi kohtuullista, että ukko siitä kuolisi.

Jos se oli tiimikaverin heittämä kranaatti? Sitten ei pitäisi kuolla jos ei ole friendly fireä päällä.
 
Vastaus: Call of Duty: Black Ops [XO] - keskustelu pelistä

Joo pieni pettymys tää on.
Lagi on pahin peli-ilon tappaja. Kolmellakin tolpalla ollaan heikoilla. Ja kyllä, pelihaku on local only...
Äijät kestää ihan liikaa hittiä.

Yksinpeli on todella typerää putkijuoksua. No, kai se niin on, että näissä yksinpeli on vaan se välttämätön sivuseikka.

Jos MW2:sta ja tästä tekee valinnan, niin tällä hetkellä vaaka kallistuu MW2 puoleen.
 
Vastaus: Call of Duty: Black Ops [XO] - keskustelu pelistä

Yksinpelissä oli kuin olikin ne loppumattomat vihut, mutta tästä huolimatta Veteran tasolla pelatessa ei kuitenkaan joutunut tunti tolkulla tahkoamaan jotain kohtaa niin kuin World At Warissa. Tässä ei tainnut olla kuin yksi kohta jossa meni itselläni hieman enemmän aikaa.

Moninpeliä takana tasan kahden TDM:n verran ja ei kyllä ainakaan vielä nappaa itseäni. Itselläni on Localessa United Kingdom eli tässä pelissä sitten vissiin peliseura on UK:sta enimmäkseen? No ei se haittaa sillä eilen ei ainakaan noissa pelaamissani TDM:ssä laginut tippaakaan. Moninpelin kannalta olen edelleen sitä mieltä, että Infinity Ward on tehnyt aina sen paremman Codin ja tämä Black Ops ei ainakaan pienen pelaamisen jälkeen tuo muutosta tuohon kaavaan.

:cool:
 
Vastaus: Call of Duty: Black Ops [XO] - keskustelu pelistä

Kaipaan vihujen välttelyä, maaston hyväksikäyttöä, aitoa jännitystä tilanteissa joissa on liian rohkeasti edennyt ja alkaa lyijyä satamaan. Savuja joista on hyötyä, mahdollisuutta pelata tehtävä loppuun ilman että kaikkia tarvitsisi tappaa. Ja luonnollisesti neljän pelaajan co-op kampanjaa...

No kyllähän sen jo nimestä voi sanoa, ettei Black Ops tule tätä tarjoamaan.

Kovasti kuulunut porua pelistä, mutta meikä alkaa diggaileen. Alku nettipelissä oli varsin vaikea sen M16 kanssa, mutta nyt noin kolmen pelitunnin jälkeen alkaa peli sujua vähän paremmin ja huomattavasti hauskempaahan se on. Ärsyttäviä aseita ei ole tullut vielä vastaan, ala-asteelaisten pro-pelaajien juttuja ei ole tarvinnut vielä kuunnella.

Kustomoinnista diggaan paljon, vaikka se onkin lähinnä kosmeettista.

Ainoa konkreettinen ongelma tähän mennessä on ollut hitboxit, tai lagi joka niihin on vaikuttanut. Yleensä myönnän kuolleeni taidottomuuden tai tuurittomuuden takia, mutta jokuset kerrat se tähtäin on ihan aikuisten oikeasti ollut siinä vihun rintamuksilla, muttei osumaa tullut. Vähän pätsiä lagiin, niin tästä saadaan hiton kova peli.
 
Vastaus: Call of Duty: Black Ops [XO] - keskustelu pelistä

Itsekin huomasin et äänet pelissä oli kyl ihan paskoja, vaikka laitoin asetuksista loudin ja surroundin päälle. Kyllähän tota tulee kuiteski livessä hakattua, ku eipä tässä nyt muutakaan moninpeliä ole miä pelata. Yksinpeliä en ole viel ehtiny kokeilla, menee luultavasti viikonlopulle et jaksaa siihen paneutua. Taidan alottaa suoraan veteranilla, ku ei ainakaan kaverin mukaan ollu hirveen vaikee sillä pelatessa.

Tämä taitaa pitää paikkansa tässäkin pelissä :)
fpsjpg2.jpg
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Call of Duty: Black Ops [XO] - keskustelu pelistä

Onkos muilla statseissa häikkää? Peliä on tullu pelattua max 20 FFA matsia ja tapot näyttää noin 850 ja kuolot noin 1000. Suhde on varmaan suunnilleen oikein (pitäähän se alle ykkösen k/d-ratio jollain olla), mutta tommoset määrät tarkoittais 42,5 tappoa / matsi.
 
Vastaus: Call of Duty: Black Ops [XO] - keskustelu pelistä

Alkuvaikutelmat oli hieman sekavat. Mikään ase ei oikein sopinut käteen, kartat oli vielä uusia yms, mutta mitä enemmän pelasi sitä paremmin alkoi maistua. Tällä hetkellä ainakin tätä pelaa huomattavasti mielummin kuin mw2:ta, tuubejakin tuli eilen nähtyä ehkä 3 kappaletta yli 8 tunnin pelisessiossa. Hyviä juttuja pelissä on mielettömästi joten en niitä nyt listaa, mutta tässä tällä hetkellä eniten päähän ottavat jutut:

1. Match making
Lobbyssä tulee istuttua reilusti yli 2/3 ajasta. Peliin ~4-6 hengen partyllä pääsee ehkä 1/10 yrityksistä jos sitäkään.

2. Unlockkaus
Hieman päälle pissitty olo tuli kun huomasi, että toisin kuin oli luvattu, kaikki aseet pitää sitten kuitenkin unlockata taas. Monta kertaa mainostettiin että kaikki aseet unlokkautuisivat samaan aikaan, ja niistä voi ostaa minkä itse haluaa. Vaan ei, jotkut aseet avautuvat niinkin myöhään kuin lvl40. Mikä helvetin järki koko cod rahoissa on jos systeemi on kuitenkin tämä. Nyt taas kerran joka prestige joudutaan aina grindaamaan m16:sta ja mp5k:lla ja ak:ta yms joutuu taas odottelemaan 40 level.
EPIC FAIL!

3. HC mode, pelimuotojen puute
Stopping powerin ja juggernautin puute tekee pelin core muodosta huomattavasti hauskempaa, kun nyt voi rauhassa kokeilla mitä vain perkkejä ja kaikki ovat silti periaatteessa samalla viivalla. Mutta koska olen melko epätarkka ampuja, ja muutenkin enemmän rauhallisemman taktisemman pelaamisen kannalla, HC pelimuoto on ollut aina se ykkös juttu.

Ensinnäkin huomaa kyllä, että treyarchia ei juurikaan hc pelaajat kiinnosta (eipä kyllä kiinnostanut IW:täkään, mutta hieman enemmän). Pelimuodot ovat S&D, Deathmatch ja F4A! Missä HQ? Miksei vieläkään HC pelaajille voida antaa Dominationia, Demolitionia yms mitkä jo MW2:n moshpitissä todistettiin toimivan loistavasti.

Toiseksi, healthit! Molempien modern warfare pelien hc healthit olivat jotain 20 luokkaa, mutta tässä health on mitä ilmeisemmin 1. Ammu kaikista heikoimmalla pistoolilla, silencerilla varustettuna, jätkää varpaankynteen niin jätkä kuolee samantien. Ehkä tällä on yritetty ehkäistä vanhoista codeista tuttujen overpowered aseiden (UMP45) syntymistä, mutta nyt vaan korostuu entistä enemmän kuka on hosti ja kellä on parempi yhteys. Lisäksi refleksit ja se kuka näkee ensin ratkaisee aina kaksinkamppailut, ihan turha dropata tai yrittää etsiä suojaa jos joku ampuu päin, peli on jo ohi. Joku normin ja HC:n välimuoto olisi varmasti optimaalisin.
 
Vastaus: Call of Duty: Black Ops [XO] - keskustelu pelistä

Tallentuukos muuten tapot, challenget jne. omalle tilille, kun pelaa Multiplayeria split screenillä kaverin kanssa omalla Gamertagilla?
 
Vastaus: Call of Duty: Black Ops [XO] - keskustelu pelistä

Pelailin ton kampanjan hardenedilla läpi ja muutaman bugit tuli koettua. Eka ja ärsyttävin on se, että omat tiimiläiset voi juosta eteenpäin ja heidän ja mun väliin tulee vihollisia. Eli siis vihut eivät välitä tiimiläisistäni eikä tiimiläiset näistä väliin juoksevista vihuista. Monta kertaa luulin, että kenttä olisi siltä osin tyhjä kun omat etenee, mutta yhtäkkiä jostain oviaukosta spawnaa vihu mun eteen ja käy suoraan päälle.

Toinen oli loppupuolella kun yhdessä kentässä vihut olivat jämähtäneet spawnausentoonsa eivätkä siis reagoineet mitenkään. Huoneet olivat vaan täynnä ns. jeesus-asennossa olevia vihuja, mutta niiden väliin tuli jostain ihan normaalisti toimivia vihuja.

Lisäksi pelissä oli muutamia grafiikkabugeja ja kranut olivat todella tehottomia. Koko kampanjan aikana taisin saada alle 5 kranutappoa. Lisäksi tuntui ettei viholliset koskaan hämääntyneet flashbangeista...

Muuten kyllä tykkäsin stoorista ja kenttien ulkoasusta enemmän kuin MW2:ssa. Tais olla vielä pelitunneissa mitattuna hieman pidempi kuin MW2.

Spec ops -moodia olisin kaivannut kyllä tähänkin CoD:iin, sillä minusta toi zombimoodi on melko ykstoikkoinen. En myöskään ole vielä parilla kokeilulla sisäistäny mitä siinä tarkoitetaan, kun käsketään laittamaan virrat päälle?! Osaiskohan joku auttaa tässä? :)
 
Vastaus: Call of Duty: Black Ops [XO] - keskustelu pelistä

Nyt on nettipeliä tahkottu niinkin paljon, että voin painaa prestige nappulaa. Yhteysongelmia ollut todella paljon ja välillä ammukset vain häviävät ilmaan. Eipäs tuo haittaa, että MP5 ja M16 aseilla pitää vetää taas ennen kuin saa AKn. Ovat sentään kovia mutkia molemmat ja vähänkin ampua osaava pelaaja saa niiillä tuhoa kyllä aikaan. Tykkään todella siitä, että nyt pitää oikeasti hiukan tähdätä entistä tarkemmin.

Mapit ovat olleet pääosin loistavia, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Rahaa kyllä tulee hiukan liikaa ja esimerkiksi itsellä on melkeinpä kaikki mutkat AR ja SMG sloteista ja rahaa silti yli 50k :( Mitäs tuolla sitten enää tekee..ostaa titlejä ja emblemeitä..kiinnostavaa..
 
Vastaus: Call of Duty: Black Ops [XO] - keskustelu pelistä

En myöskään ole vielä parilla kokeilulla sisäistäny mitä siinä tarkoitetaan, kun käsketään laittamaan virrat päälle?! Osaiskohan joku auttaa tässä?

Sieltä kentästä löytyy kytkin, jolla virrat saa päälle. Tämän jälkeen voi sitten käytellä niitä laitteita jotka vaativat sähköä.
 
Vastaus: Call of Duty: Black Ops [XO] - keskustelu pelistä

Tänään tuli peli hommattua ja muutaman tunnin pelailun jälkeen on vielä vähän skeptinen fiilis. Ymmärrettävästi tätä tulee verrattua edelliseen/edellisiin Duty-peleihin ja se mikä ensimmäisenä osu silmään oli aseiden tehottomuus. Siis kuinka monta kiloa lyijyä niihin ukkoihin pitää pumpata?!:mad: Menee todella pahasti hermo, kun melkein aina ehtii ampua ensin, mutta vaikka kuinka kaveria ampuu niin ei tipu millään. Toinen mikä kiinnitti huomion, mutta ei nyt sinäänsä pelillisesti häiritse, oli grafiikan sotkuisuus. Siis eletään vuotta 2010 ja grafiikka on huonompaa, kun ekoissa COD:eissa. Noh, lisää kommenteja kun on ehtinyt pelata lisää...
 
Vastaus: Call of Duty: Black Ops [XO] - keskustelu pelistä

Noniin! Tulihan sitä tännekkin vihdoin ja viimein rekisteröidyttyä. Pitihän sitä BO hakea jo tiistaina, mutta eipä ole vielä kerennyt aivan älyttömästi pelaamaan (sp 4-5 kenttää ja mp levelillä 17). Pienen alkukankeuden jälkeen alkoi peli vaikuttamaan jo ihan hyvältä, mutta muutamia patchattäviä asioita kyllä löytyi:

-Killstreakit vähän liian tehokkaita, etenkin helikopterit. Yhdessä pelissä eräällä pelaajalla oli statsit 31-0 ja niistä 20 tappoa oli chopper gunnerilla.
-Kleikat kans vähän liian tehokkaita, aktivoituessa kuuluu vain pieni ääni ja jo alle puolen sekunnin pamahtaa varmasti kuolettavasti.
-Äänet, etenkin askeleet kuuluvat onnettoman huonosti verrattuna aiempiin. Takaa saattaa juosta vihu puukon kanssa (ilman ninjaa) ilman että itse kuulee yhtään mitään.
-Respawn-järjestelmä on tuttua Codia, vaikka siihen kyllä odotti uudistuksia. Muutaman kerran spawnannut suoraan vihollisen eteen tai helikopterin tuleen.
-Leaderboardsit melko sekavat, itse ainakin kaipaisin ihan perinteistä kaverilistaa, jossa näkyy kaikkien tapot, kuolemat, k/d, win ratio jne.
-Yleinen lagi pilaa välillä tunnelmaa.

Muuten kyllä ihan kelpo peli ja mapit varsinkin ansaitsevat suuren plussan :rolleyes:. Kunhan noi PC-puolen ongelmat ratkotaan nii voisipa vaikka pelin sillekkin ostaa :cool:
 
Vastaus: Call of Duty: Black Ops [XO] - keskustelu pelistä

Tjoo itse olen tahkonut peliä ihan suht paljon vaikka olisihan sitä enemmänkin voinut.. Level 30 tässä nyt ollaan =P

Pelille plussaa/miinusta:

+ Mapit ovat loistavia
+ Aseiden customointi (emblemi, clan, camot ym)..
+ ..ja aseet ylipäätänsä
+ Yksinpeli on ihan mukava..

- ..tosin buginen
- bugit LIVE:ssä
- CoD pointsit... turhaa. Challengeilla ne red dotit sun muut unlockataa! :)
- Zombiet on samaa tuttua soopaa
- Grafiikka bugaa

Njoo peli on ihan hyvä, monia tunteja mätettävä livessä.
Antaisin itse arvosanaksi pelistä 8:in, mutta jos kyseiset bugit korjataan niin kyllä tämä 9:n ansaitsisi :p Tosiaan CoD pointsit ovat mielestäni täyttä soopaa, niitä tulee aivan liikaa ja muutenkin sain muistaakseni alle 10lvl noihin revolvereihin akimbot. EI! NÄIN! Tulee välillä MW2 ikävä.
 
Vastaus: Call of Duty: Black Ops [XO] - keskustelu pelistä

Peli läpi veteranilla ja omasta mielestä paras yksinpeli, mitä näissä on ollut. Välillä kyllä meinas mennä hermot, kun tekoälystä ei ollut mitään apua, mutta muuten hemmetin hyvä.
 
Vastaus: Call of Duty: Black Ops [XO] - keskustelu pelistä

Pakko taas pistää kommenttia, kun ehtisin toisen kerran peliä pelailemaan ja vartin verkkopelaamisen jälkeen sammui boksi. Jotenkin tää on vain niin kuraa.

- Yhteys liveen katkesi eilen illalla joka kerta kun käynnistin pelin. Heti kun siirryin takaisin dashboardille (vaimikäsenytoli), niin live palasi toimintaan. Kyllästyin tähän jä päätin kokeilla yksinpeliä, joka oli vielä nettipeliä kurjempaa. Yksinpelin jälkeen kokeilin vielä siirtyä liveen, joka yllätys yllätys, toimi. Tiedä sitten korjaantuiko jotain vartissa. yhteys oli kuitenkin jälleen todella huono.

- Nettipelissä huonot äänet pilaavat koko pelikokemuksen, jos huono yhteys ja kaikki muut huonot asiat eivät sitä jo tehneet. Kranaatit ja aseiden äänet ovat vain niin naurettavia. Vihollisen ääniä ei tosiaan muiden äänien joukosta erota lainkaan ja vihu voi rauhassa tulla viereen ilman, että sitä huomaa. Ja kyllä, pelaan kuulokkeet päässä ja äänet riittävän kovalla. Koko äänimaailma on täysin paska. Ainoa ääni joka muista pelaajista kuuluu selkeästi on se ähkiminen kiipeämisestä.

- Respawn kusee jossain kentissä todella pahasti. Monesti vihu spawnaa samalle paikalle, josta itse heräsin pari senkuntia takaperin ja päästyäni pienen matkaa juostua vihu ampuu selkään. Jäin jossain kentässä, jonka nimeä en muista, katsomaan respwan-paikan viereen ja näky oli naurettava. Ensin herää oma äijä, heti perään vihu, joka ampuu meidän ukon. Ammun vihun ja siihen spawnaa oma äijä. Se pääsee juoksemaan pienen matkan ja samassa siihen ilmestyy vihu, joka tappaa taas meidän äijän. Ja tämä jatkui niin kauan, että minut joku tajusi niitata. Ihan oikeasti se oli liian *****. Eikä se ollut ainoa kenttä, jossa itseni taakse spawnaa saman tien vihu. Muutenkin paikat ovat huonoissa paikoissa.

- Kenttien ahtaus on surkeaa. Fiilis on ennemmin jotain rainbow sixiä. Sotapelissä pitäisi olla jotain muutakin, kuin lähikontakteja. Eipähän ole snipereita kyttäämässä.

Täytyy vain toivoa, että mw2:ssa riittää pelaajia jatkossakin.
 
Vastaus: Call of Duty: Black Ops [XO] - keskustelu pelistä

***** menee hermot siihen kun porukka poraa minkä ehtii. Nytkö sitten Modern Warfare 2 on loistava peli, vaikka hetki sitten porukka manasi sitä minkä ehti ja hekumoi nelosen perään?

Se on kyllä joku helvetin buumi että aina kun tulee uutta ja jotain, mitä on odotettu, syntyy uskomaton valittamisen paskamyrsky. Jättäkää ne ennakko-odotuksen oven taakse niin ette tule pettymään.

Asiaan. Yllätyin positiivisesti Black Opsin kampanjasta, joka oli ensimmäistä kertaa oikeasti kiinnostava. Vaikka meno oli yliampuvaa, piti se ainakin meikäläisen visusti otteessaan. Pointsit ehdottomasti kampanjalle!

Moninpeliä en ole paljoa pelaillut, mutta hyvältä vaikuttaa. En mene vielä poraamaan/hehkuttamaan kun kerran niin vähän olen sitä pelaillut.
 
Vastaus: Call of Duty: Black Ops [XO] - keskustelu pelistä

***** menee hermot siihen kun porukka poraa minkä ehtii. Nytkö sitten Modern Warfare 2 on loistava peli, vaikka hetki sitten porukka manasi sitä minkä ehti ja hekumoi nelosen perään?

Se on kyllä joku helvetin buumi että aina kun tulee uutta ja jotain, mitä on odotettu, syntyy uskomaton valittamisen paskamyrsky. Jättäkää ne ennakko-odotuksen oven taakse niin ette tule pettymään.

Aamen.

Tosin jokin tuossa nettipelissä nyt kusee, kun ei edes 3 partylla pääse pelaamaan. Ainakin eilen takkusi ihan hulluna, mutta johtuu varmasti myös osaksi pelaajien järjettömästä määrästä. Tällä hetkellä mennään levelillä 32 ja meikälle maistuu oikein mukavasti.

Ja tuohon yksinpeliin palaa kii aika pahasti veteraanilla, kiitos loputtomasti spawnaavien vihollisten.
 
Ylös Bottom