Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Chivalry 2 - PvP Attack & Defend keskiajan tyyliin

Gimble

Well-Known Member
Julkaisupäivä: 08.06.2021
Kehittäjä: Torn Banner Studios
Julkaisija: Tripwire Interactive
Moottori: Unreal Engine 4
Lajityyppi: PvP FPS, Attack & Defence pelimuoto, Team Deathmatch, Duel
Alusta: PC, Xbox One, PS4
Kotisivu: https://chivalry2.com/
Muuta: Crossplay kaikkien alustojen välillä


Ensimmäinen Chivalry oli ainakin PC-version osalta yllättävän kova hitti ottaen huomioon, että eihän oikein kukaan edes tiedä mikä se on. Möi ensimmäisen 9 kuukauden aikana kuitenkin yli miljoona kappaletta. Tuli konsoleille alkaen 2014 (Xbox 360, PS3, Xbox One ja PS4) mutta ei koskaan tainnut olla mikään älytön hitti. Pelasin sitä innolla sekä 360 versiota ja myöhemmin paranneltua Xbox One versiota, mutta frendilistalla oli ikävä kyllä varsin hiljasta. Ongelma myös hieman oli kun kaikki alustat pelasi omissa siiloissaan: Pelaajapopulaatio oli täten aika ohkonen, ainakin boksilla näin.

Steamin käyttäjäarviot ränkkää ykkösen arviolla "Very Positive" Verrokkina Ubisoftin For Honor tällä mittarilla on viimeaikaisten arvoiden perusteella vain "Mostly Positive" ja pitkällä tähtäimellä "Mixed" Itsekään en For Honorille koskaan syttynyt sillä palolla kuin Chivalrylle. Voi tosin olla, että en yrittänyt riittävästi. Oli miten oli, Chivalry sen sijaan toimi välittömästi omaan makuun ja voin olla aivan varma, että tämä kakkonen tulee kolisemaan yhtä lujaa jos vain teknisesti toimii moitteetta. Traileri antaa olettaa, että peli optimoidaan seuraavan sukupolven koneille joten varmastikin on myös makean näköinen katsella ja hyvä pelata. Frame Ratea tässä tietty vähän jännitetään, olisihan se 60 fps oikein hyvä jotta vastustajan päiden irroittaminen tarkkuudella olisi helpompaa.

Noh tällä kertaa trailerin perusteella crossplay on päällä kaikkien alustojen välillä out of the box! Näillä eväillä ehkäpä voi lähteä lentoon kunnolla pitkälläkin tähtäimellä. Pelin ideahan on ihan mainio ja voisin pelata ykköstäkin vaikka tänään ihan innolla_ jos vain olisi pelaajia. Viimeksi kun tarkistin oli hiljaista, täytyy ehkä lähiaikoina tarkastaa uudelleen. Joskus käy niin, että jatko-osan julkistus piristää vanhan pelin servereitä kun pelaajille tulee vanha hyvä peli taas kunnolla mieleen kun on jäänyt unholaan.

Mitäs tunteita verkkomähinät keskiaikateemalla herättää? Itse ihan fiiliksissä ja odotellaan loppuvuotta jo innolla, osittain senkin takia päässyt vähän tunnelmiin kun tullut viime aikoina katseltua Netflixistä aika paljon tämän teeman sarjoja ja dokumentteja. Tähän väliin katseluvinkki: The Last Kindom oli yllättävän hyvä. Tykkäsin!

 
Viimeksi muokattu:
Se tuli sähköpostiin viestiä, että alkaen tänään testaillaan Crossplaytä Xboxilla PC kanssa. Asenna Insider Hub (Legacy) ja käy poimimassa talteen jos kiinnostaa. Testi kestää kai kolmisen päivää tms.

Alpha testissä on NDA voimassa, että kokemuksista pidetään turvat kiinni ja kuvia/videoita pelistä ei saa laittaa jakoon.

1614067640619.png
 
Kuulostaa ihan potentiaaliselle tapaukselle, voisi kokeilla jos tulee pleikalle beta jossain vaiheessa.
 
Yllättäen Xbox versio alphasta rikki. Korjausta odotellaan tänään/huomenna akselille. Testijakson pidentämistä harkinnassa.
 
Kappas uusi traikkukin julkaistu taannoin. Vaikuttaa siltä, että samaa tuttua luvassa paranneltuna ja uusilla mausteilla! Helpoin ostopäätös ikinä kun tietää aika tarkkaan mitä saa. Kiitos crossplayn, tällä kertaa homma ei tule kaatumaan populaatioon kuten ykkösen konsoliversion kanssa kävi.

 
Nyt päivittyy Xbox Client, toisaalta nyt on myös Xbox Livessä ongelmia että voi mennä huomiselle ensipuraisu.
 
Xbox Live kippasi eilen about samaan aikaan kun client päivitys tuli. Ei päässyt kirjautumaan peliin. Nyt pääsee ja halukkaat voivat ottaa tänään ensisavut! Harmi kun kokemuksista ei sovi vielä tässä vaiheessa jutella. Noin kuukauden päästä on Open Beta, silloin ehkäpä voi sitten jo avautua kokemuksista.
 
Oli Betan Xbox storeen laskeutumisen kanssa vähän ongelmia, mutta nyt pystyy lataamaan Betan kaikille alustoille. Xboxilla koko oli joku vähän yli kymppi Gigaa. For the glory!
 
Pistäkäähän mietteitä. For Honoria tuli hakattua aikoinaan vuos putkeen. Tämä vaikuttaa todella hauskalta ja ei tarvitse tietää eri hahmojen liikkeitä ollakseen hyvä.

Paljonko tässä on pelaajia matsissa ja onko minkälaisia hahmon muokkauksia?
 
Xbox versio ei toimi vieläkään, huomenna uusi yritys.

Odotellessa voi katsoa vaiks tuolta. Matsit on max 32 vs 32, eli ihan kunnon mähinän tuntua kyllä tulee!

 
Aivan todella hyvällä tolalla peli jo! o_O Erittäin iso suositus täältä, myös niille jotka kuvittelee etteivät pidä tämän tyyppisestä ritaripelistä. Itsekin jotenkin vierastin näitä alunperin kunnes kokeilin omin pikku kätösin, heti rakastuin Chivalryyn. Esim. videoita näistä saa aika huonon kuvan näyttää häsläämiseltä...pitää päästä itse puikkoihin ennen kuin juttu avautuu.

Siitä huolimatta, laitetaan nyt tähän vähän gameplaytä.

 
Viimeksi muokattu:
Miten olen voinut missata tämän aivan kokonaan tähän mennessä? Tämähän näyttää todella upealta! Hieman kyllä alkoi ostohousut vipattamaan :)
 
Harvoin olen näin spontaani pelien ostelujen suhteen, mutta yksi traileri ja pari gameplayklippiä teki päätöksen.
Ja syynä digiostolle se, että hinta sama kuin fyysisellä. Tämä peli vaikuttaa juuri siltä, että hyvä olla koviksella valmiina kun tulee hinku ottaa pari pikaista :D
 

Liitetiedostot

  • 20210512_225443.jpg
    20210512_225443.jpg
    973,9 KB · Lukukerrat: 6
Aikas ihanaa, että päästään ottamaan vielä kerran savut ennen varsinaista julkaisua.

 
Pelkkä online-multiplayer taisi tämä peli olla? Jos näin on, niin saattaa jäädä hankkimatta, vaikka tavallaan kiinnostaakin. En yleensä halua olla sidottu vain yhteen pelimuotoon, ainakaan tämän tyyppisissä peleissä.
 
Aikas ihanaa, että päästään ottamaan vielä kerran savut ennen varsinaista julkaisua.


Tämä nyt siis käynnissä ennakkotilaajille jos maistuu harjoitella salaa etukäteen!
 
Eiku hetkinen, tämä taitaa sittenkin olla ihan Open Beta saa muutkin kuin ennakkotilaajat laittaa latinkiin ja ottaa savut!

Linkit mistä herkkua saa eri alustoille täällä:

 
Ylös Bottom