Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Destiny FAQ

Status
Uusia vastauksia ei voi lisätä.

Huttu

Well-Known Member
destiny_faq.jpg



Destinyn usein kysytyt kysymykset


Mikä on Destiny?
Destiny on Bungien (Halo-pelisarja) uusin Sci-Fi eepos. Luot oman hahmosi ja lähdet seikkailemaan omaan aurinkokuntaamme, kohtaat monia vaaroja ja ratkot menneisyyden tapahtumia sekä yrität selviytyä lähestyvästä vaarasta. Peli julkaistaan Xbox360:lle, Xbox One:lle, PS3:lle sekä PS4:lle 9.9.2014, PC-versio saattaa olla tekeillä mutta tästä ei ole sen enempää tietoa. Peli on saatavilla myös digitaalisena joko Playstation Storesta tai Xbox Livesta.

Peli vaatii jatkuvan internet-yhteyden. PS Plus ja Live Gold vaaditaan jotta pelistä saa kaiken irti, ilman Plus- tai Goldi-palvelua voi myös pelata mutta tällöin ei pääse osallistumaan moninpeliin, eikä Strike- tai Raid-tehtäviin.


Onko Destinyssä klaanitoimintaa?
Löytyy, kaksin kappalein. KonsoliFin Destiny-klaanitoiminta on ollut niin suosittua, että klaaneja piti tehdä kaksin kappalein. Alla löydät linkit kyseisiin klaaneihin. Ensimmäinen klaani on Playstation alustan suhteen täynnä, mutta Xbox-alustalle vielä mahtuu, KonsoliFin2 -nimellä kulkevassa klaanissa on tilaa molemmilla alustoilla. Molemmilla klaaneilla on sama tagi, ja ovat täysin samanarvoiset ja jakavat samat KonsoliFin -ideologiat: Kaikille löytyy tilaa, ketään ei syrjitä eikä elitismia harrasteta. Pidetään peli hauskana kaikille! Tervetuloa mukaan.

Klaaniin liityt niin että ensin pyydät pääsyä ryhmään, jonka jälkeen voit valita kumman alustan haluat asettaa klaaniksesi, tämä tuo peliin nimesi yhteyten klaanitagin ja olet mukana liioittelematta kaikkien aikojen kovimmassa porukassa.
KonsoliFin, KFIN
KonsoliFin2, KFIN

Ja täältä löytyy yhteisön keskustelualue klaaneille sekä kattavampaa tietoa klaaneista ja näiden ylläpidosta: KonsoliFin


Pitääkö paikkansa että PlayStation pelaajat saavat peliin yksinoikeussisältöä?
Playstation -pelaajat saavat ajallisen yksinoikeussisällön, sama sisältö saapuu Xbox -pelaajille myöhemmin.


Näin vilauksen jättimäisestä pallosta, mikä se on?
Tarkoitat varmasti Travelleria, pelin tarinan mukaan, ihmiset löysivät tämän jättimäisen pallon Marsista. Tämän löydön myötä alkoi ihmisten kultakausi, Traveller mahdollisti aurinkokunnan planeettojen muokkauksen elinkelpoisiksi, mm. Venuksesta tuli viidakkoplaneetta. Jos joku vaikuttaa uskomattomalta, siihen löytyy aina vastaus: Traveller did it

Kulta-aika ei kestänyt ikuisesti, Travellerilla on vihollinen, ytimekkäästi nimettynä Darkness. Tämä outo voima oli jahdannut Travelleria halki avaruuden tuhansien vuosien ajan, ja nyt se löysi kohteensa, ja ihmiset siinä samassa. Syttyi ennennäkemätön sota, ihmiset tuhottiin miltein sukupuuttoon, ja ilman Travelleria niin olisi käynytkin. Jostain syystä pimeys vetäytyi, ja nyt Traveller leijuu Maan viimeisen kaupungin yllä suojellen sitä ulkopuolisilta vaaroilta.


Millaisen hahmon voin tehdä, ja voinko tehdä useampia yhtäaikaisesti?
Valittavanasi kolme eri hahmoluokkaa, Titan, Hunter ja Warlock, voit tehdä kolme hahmoa rinnakkain mutta luonnollisesti pelaat yhtä kerrallaan.

Titan on sotatantereiden kävelevä tankki, ylivoimainen kestävyys yhdistettynä ärhäkkään superiin tekee Titanista todella kovan luun, Titan angry.. Titan SMASH! Titanin toinen erikoishyökkäys on suojakilpi, jolla voi suojata itseään sekä tiimikavereita tulitukselta.

Hunter, nopeus on tämän hahmon valttikortti, pääset nopeasti suojaan tulitukselta ja pystyt vastaamaan tuleen Travellerin boostaamalla revolverilla. Hunterin toinen erikoishyökkäys on sähköllä terästetty miekka.

Warlock, Traveller mahdollisti taikuuden, ja Warlockit käyttävät tätä uutta voimaa voittaakseen viholliset. Kestävyydeltään heikoin hahmoluokka mutta saa aikaan todella pahaa jälkeä Novapommillaan. Warlockin toinen erikoisuus on ryhmän ominaisuuksien parantaminen sekä kuolleista herääminen.


Puhuit ryhmästä? Tässä siis on moninpeli?
Kyllä, Destinyssä on moninpeli. Koko peli on pelattavissa yhteistyössä kahden muun pelaajan kanssa, tietysti yksinkin voi pelailla. Normaalisti siis Fireteam koostuu kolmesta pelaajasta, kilpailullisessa moninpelissä (Crucible) ryhmäkoko on kuusi pelaajaa. Pelistä löytyy myös mmo-peleistä tuttuja Raideja, joissa ryhmäkoko on myös kuusi pelaajaa. Erillisiä chatteja ei tarvita, vaan heti kun liityt kaverisi peliin, olette yhteydessä toisiinne. Destiny ei tue jaetun ruudun moninpeliä.

Voit liittyä kaverisi peliin milloin vain hahmomenun kautta, huomioi kuitenkin että jos yrität liittyä kaverisi peliin kun hän on kaupungissa, et välttämättä pääse. Tämä johtuu siitä että kyseinen kaupunki voi olla täynnä eikä sinne yksinkertaisesti mahdu. Paras keino on ehkä odottaa että kaverisi on kiertoradalla tai seikkailee jossain päin aurinkokuntaa.


Minne kaikkialle pääsemme tutkimaan?
Julkaisussa pelissä on seuraavat kohteet: Maa, Kuu, Venus, Mars ja paikka nimeltä Reef. Kohteita voi tulla lisää lisäosissa.


Onko pelissä ajoneuvoja?
Kyllä, jokaisella on käytössään oma henkilökohtainen Starwars-henkinen Kiituri (Sparrow). Moninpelissä joissakin kentissä on vähän järeämpää kalustoa ajoneuvoina, panssaroitu Kiituri aseilla varustettuna sekä raskaampi Tankki, muita mahdollisia ajoneuvoja ei vielä ole paljastettu.


Tukeeko Destiny mobiilisovelluksia?
Tukee, iOS- ja Android-alustat ovat tuettuina, ja löydät sovellukset alustojen kauppapaikoilta hakusanalla Destiny. Windows 8 -puhelimille ei vielä sovellusta ole.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Destiny FAQ

Destiny ja pelin valuutat

Glimmer
"A programmable matter used as a source of power before the Collapse"
Pelin virallinen ja pääsääntöinen valuutta. Tällä voi ostaa miltein kaikkea; aseita, engrammeja, varusteita ja erilaisia kentällä käytettäviä varustepakkauksia yms. Glimmer jaetaan kaikkien hahmojesi kesken, ei siis hahmokohtaista Glimmersaalista.

Mote of Light (lyh. MoL)
"A brilliant spark of the Traveler's Light"
Tämä kyseinen valuutta tulee pelaajan käyttöön pelin loppusisällössä. Kun pelaajan hahmo saavuttaa tason 20, levelöinti loppuu kokemuspisteen kautta tuohon tasoon, mutta pelaaja voi silti vielä kerätä kokemuspisteitä. Tason 20 jälkeen, aina kun kokemuspistepalkki tulee täyteen, hahmo generoi yhden MoL:n. Tällä Mote of Lightilla voi ostaa tornista erinäisiä erikoisempia ja harvinaisempia varusteita, mm. Speaker myy hahmokohtaisia varusteita kuten Titanin lannevaatteita, Huntterin kaapuja ja Warlockien bondeja. Mote of Light ei liity millään tavalla hahmotason kehittämiseen tason 20 jälkeen, MoL on vain valuutta ja hahmoa kehitetään eri mekaniikoin.

Strange Coin
"This unusual coin is warm to the touch and vibrates gently in your hand"
Tämä outo kolikko oli jo mukana beta-versiossa, mutta sille ei ollut mitään käyttöä. Kokopelissä tällä kyseisellä rahalla voi ostaa mm. eksoottisia varusteita hahmolta nimeltä "Agent of the Nine", tämä kyseinen 'agentti' tulee vierailemaan tornilla aina silloin tällöin. Tämän kolikon voi saada haltuunsa mm. saamalla kultaisen mitalin kerran päivässä suoriutumalla hyvin Public Eventissä, tai joskus Cryptarchilta palkinnoksi.

Osiris Coin
"An invitation to prove yourself on Mercury as one of the Crucible's elite"
Taas yksi outo valuutta. Tämän voi ostaa Crucible kauppiaalta yhden Mote of Lightin hintaan. Tällä Osiris-kolikolla saa ostaa itselleen pääsyn kaikkein elitistisimpään Crucible-peliin koko pelissä, Trials of Osiris, jossa säännöt taitanee olla samankaltaiset kuin Iron Bannerissa, varusteilla on väliä. Huom, tänne pääsee siis vain tason 20 jälkeen, kun pelaaja alkaa keräämään Moteja. Osiriksen taistelut käydään Merkuriuksen paahtavilla tasangoilla. Jokainen perättäinen voitto nostaa mahdollisuuksia huimiin palkintoihin, mutta kolmesta häviöstä lentää ulos ja uusi sisäänpääsy maksaa uuden kolikon.

Vanguard sekä Crucible marksit
Vanguard -rahaa saa kerättyä tekemällä pikkutehtäviä, Bounteja, tod.näk päätehtäviä tekemällä sekä Strikeja suorittamalla. Näillä voi ostaa oman hahmoluokkansa 'mestarilta' kovanluokan tavaraa. Myös muutamilta muilta Vanguard-luokan kauppiailta voi ostaa esim. legendaarisia kiitureita.

Crucible -raha on puolestaan vastaava kuin ylläoleva Vanguard -raha, mutta tätä saa pelaamalla Destinyn kilpailullista moninpeliä. Kyseisellä rahalla voi ostaa moninpelin teemaisia varusteita niin virallisilta Crucible-kauppiailta tai pelin eri ryhmittymiltä mikäli näille on tullut kerättyä mainetta tarpeeksi.

Sekä Crucible että Vanguard rahassa on näillä näkymin 100 yksikön viikottainen katto, molemmissa oma katto.

Lähde: www.destinydb.com sekä Destiny Alpha & Beta
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Destiny FAQ

Varaudu yllättäviin tilanteisiin, muista vahinkoelementit!


Välillä vastaan saattaa tulla tavallista kovempia vihollisia, ja näillä on yleisesti erilaisia suojakilpiä käytössään. Tavalliset aseet eivät aina ole paras vaihtoehto, ja onkin ihan hyvä idea kantaa mukanaan muutamaa eri elementin omaavaa asetta. Aseiden elementit toimivat siten että ne ovat tarkoitettuja vihollisen suojakilpien murtamiseen, heti kun suojakilpi laskee, elementtivahinko ei enää päde mutta suojakilven murtumisen hetkellä ylimääräinen vahinko silti kohdistuu viholliseen. Alla on listattu elementit ja esimerkerkit viholisista


Kinetic Damage
Aseiden perusvahinkotyyppi, jokainen ase tuottaa tätä, ja on yleispätevä tilanteeseen kuin tilanteeseen.


Arc Damage
Sähkövahinkoa tuottava moodi, tämän tunnistaa aseen nimeen ilmestyvästä sinisestä "sähikäisestä", Tämä vahinkotyyppi tehoaa erittäin hyvin vihollisiin joilla on Arc-pohjainen suojakilpi (sininen), tämä vahinkotyyppi syö suojat erittäin nopeasti. Tälläisiä vihollisia ovat mm. suojakilven omaavat Fallenit. Suojakilven erottaa vihollisen ympärillä olevasta hehkusta.


Void Damage
Void-vahingon symboli on violetti spiraali aseen nimessä, Void-suojia käyttävät esimerkiksi Vexien Minotaurit, jotkut Vexit kuten korkean tason Harpyt voivat käyttää Arc-suojakilpiä.


Solar Damage
Liekin kuva aseessa tarkoittaa tulivahinkoa. Tämä elementti on tehokas punaisia suojakilpiä vastaan, mm. Hive-velhoilla on usein punainen suoja (punainen hehku velhon ympärillä).

Nuo ylläolevat esimerkit ovat vain muutamia vihollistyppejä jotka käyttävät suojakilpiä, vastaan voi myös tulla esim. Fallen Shank (pieni lentävä robotti) jolla on Solar-suojat. Joissakin korkean tason tehtävissä peli voi arpoa vihollisille erilaisia suojia, joten on hyvä varustautua siten että repusta löytyy muutamia aseita joilla on erilaisia elementtivahinkoja.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Status
Uusia vastauksia ei voi lisätä.
Ylös Bottom