DIRT 5

Gimble

Well-Known Member


Julkaisupäivä: 06.11.2020
Kehittäjä: Codemasters
Julkaisija: Codemasters
Moottori: Ego Engine
Lajityyppi: Kilpa-ajoa joko yksin tai moninpelinä
Alusta: PS4, PC, Xbox One
Kotisivu: https://dirtgame.com/uk/home
Muuta: 120 fps mode vahvistettu PlayStation 5:lle ja Xbox One Series X:lle

Eilen julkistettiin Xbox tilaisuudessa, mitäs tunteita herättää? Ei pöllömmältä vaikuta!

 
Viimeksi muokattu:

Doctor Pepper

Well-Known Member
Ankeita tunteita. Vaikuttaa tuon trailerin perusteella Forza horizonin ja Need for Speedin sekoitukselta. Codemasters ei ole ihan parhaimmillaan ollut mielestäni tuolla äärimmäisessä arcadessa vaikka esim. Grid olikin huonosta vastaanotosta huolimatta hyvä peli. Edellinen Dirt oli traileriin verrattuna hyvin erilainen peli ja sitäkin haukuttiin liian kevyeksi. Varmaan tulee jossain vaiheessa hankittua kuitenkin, kun hankin lähes kaikki vähänkään kiinnostavat autopelit, mutta odotukset ovat aika nollissa. Mielummin Dirt Rally 3.0.
 

Ac3way

Well-Known Member
Kyllä kunnon arcaderallikin kiinnostaa, vaikka enemmän simuja ajelen. Dirt 4 oli iso pettymys, mutta Dirt 3 taas aivan loistava paketti arcaden ystäville. Evolution Studiosin työnjälki ei vakuuttanut itseäni Drive Clubissa, Dirt 4:ssa tai OnRushissa. GRID:n kehittäjistä en ole perillä.

Pelin kehittäjän mukaan Dirt 5 muistuttaa enemmän Dirt2 ja 3:sta, mikä tietysti voi tarkoittaa askelta paremmasta Dirt-sarjan parissa. Odotukset on matalalla, mutta ehkä peli pääsee sitten yllättämään.

Ja kieltämättä traileri antoi hyvin vahvoja Forza Horizon fiiliksiä.
 

Dragonfly

KonsoliFIN Alumni
Dirt Rally seuraa omaa kehityspolkuaan ja Dirt omaansa. Tykkään molemmista sarjoista.

Forza Horizon tässä haisee ja hyvä niin, sillä se on mainio pelisarja. Tämä saa mielestäni mennä reilusti arcaden suuntaan, kun Dirt Rally hoitaa simulaatiopuolen. Tähän vaan kaikkia erilaisia kisoja ja autoluokkia, niin ei pääse tylsistymään.
 

Doctor Pepper

Well-Known Member
Horizoneissa rupeaa kyllästyttämään se, että kyse on aina yhdestä tietystä paikasta, open worldin vaatimusten mukaisesti. Dirt 5:n eri kisapaikat (Arizona, Brazil, China, Italy, New York City and Norway) tarjoavat vaihtelua, ja varsinkin Norja on sijaintina innostava, tosin olihan FH4:n viikinkisaari vähän samanlainen. Toivon, että peli menee Project Gotham Racingien suuntaan niin, että näyttävistä paikoista tiristetään irti ne hienoimmat kohdat ratoihin.
 

Gimble

Well-Known Member
En osaa selittää miksi, mutta en ole koskaan sille Horizon meiningille syttynyt. Tosin on siitä muutenkin aikaa kun olen ylipäätään millekään autopelille kunnolla syttynyt mitä nyt Wreckfestille, Forzalle ja Formulalle vähäsen viime aikoina mutta silleen "kunnolla" mikään ei ole vienyt totaalisesti mukanaan 10 vuoteen. Edellinen vakavampi suhde autopeliin taisi olla huippuhauskan BLUR kanssa jota vedettiin suomiporukalla PS3 aikoinaan. Niissä kisoissa sai nauraa vetet silmissä. :D Olikohan samoihin aikoihin sitten itseasiassa DIRT 2 jonka peluu myöskin taisi tapahtua Plesen puolella. En huomannut itselläni olevan mitään saavutuksia siitä. Tykkäsin kyllä pelistä kaikilla osa-alueilla, yksinpeli ihan viihdyttävä mutta tietenkin viivalle kavereiden kanssa mentäessä parhaimmillaan. Siinä taisi olla tiimikisakin peräti ja se oli ihan hauska juttu myös. Siitäkin pidin, että pystyi lataamaan kaverin Ghost Carin ja koittaa päihittää aikaa. Viimeisimpiä DIRTtejä en ole ehtinyt, enkä jaksanut tarkastaa. Mutta tästä femmauutisesta intoutuneena huomasin, että DIRT 4 on Gamepassissa ja ajattelin nyt viimeinkin tarkastaa että mikä homma?

Horizonissa ehkä on se open world joka tökkii, oma preferenssi on "kunnon radat" Sinänsä tämä kolisee, että ei olla todellakaan missään simulaation äärellä mutta vähän kuitenkin autolla kilvan ajoon viittaavaa toimintaa tarjolla ja ei niitä hyviä kierrosaikoja näissäkään tuurilla ajeta!

Doctor Pepperin kanssa samalla linjalla OnRush suhteen. On varsinkin Xbox One X pelikojeella aivan_saatanan_hieno teknisesti, mutta siinä se idea oli aivan päätön. Meni hyvä runko ihan haaskuun, sopivampi nimi olisi ehkä ollut "On Ryssitty"
 
Viimeksi muokattu:

Gimble

Well-Known Member
Kappas tässähän saattaa käydä myös niin, että DIRT femma tulee olemaan ensimmäinen peli videopelihistoriassa joka paukuttelee konsolista telkkarin ruudulle 120 kuvaa sekunnissa konsolilla. o_O Kyllä_kiitos!

Saa nähdä seuraako Mikkis esimerkkiä omien tuotteidensa kohdalla? Ja muut pelit? Ei kyllä yhtään haittaa, vaikka tätä korttia useammatkin pelit sitten käyttää. Tosin telkkareita on toistaiseksi aika rajoitetusti kentällä, mutta joka päivä muutama on lisää. Tämän vuoden malleissa varsinkin on jo hyvin monissa 120 fps kyvykkyys. Tuskin on 4K sitten tuo moodi, koska peli on varmastikin optimoitu 60 framelle. Veikkaan että 1080p ja/tai 1440p on resoluutiot jolla sametinpehmeä ruudunpäivitys saavutetaan.

 

TT-2k

Päämoderaattori
Ylläpitäjä
Kappas tässähän saattaa käydä myös niin, että DIRT femma tulee olemaan ensimmäinen peli videopelihistoriassa joka paukuttelee konsolista telkkarin ruudulle 120 kuvaa sekunnissa konsolilla.
No ei nyt ensimmäisen sentään. Jo vuosikymmen sitten PS3:lla mm. Super Stardust HD tykitteli 120 freimiä sekunnissa 3D-tilassa.

This is hugely significant, confirming that the new version of Super Stardust HD is effectively running at a native resolution of full 720p at a staggering 120 frames per second (60 for each eye).
Ja tälläkin sukupolvella jotkin PSVR-pelit kuten Futuridium rullasivat 120 ruutukuvaa sekunnissa.

Lähde: Eurogamer
 

Gimble

Well-Known Member
No ei nyt ensimmäisen sentään. Jo vuosikymmen sitten PS3:lla mm. Super Stardust HD tykitteli 120 freimiä sekunnissa 3D-tilassa.Ja tälläkin sukupolvella jotkin PSVR-pelit kuten Futuridium rullasivat 120 ruutukuvaa sekunnissa.

Lähde: Eurogamer
3D pelit aivan eri asia, mutta ihan hyvin offtopic-saivarreltu siellä takana :D PSVR liittyy tähän televisioasiaan vielä vähemmän joten vieläkin kauempaa haettu saivartelu. Hei joku roti nyt isot miehet?!

Niinkuin varmasti molemmat tiedättekin niin tarkoitin_tietenkin, että naativisti 120 pyörivälle televisiokoje-pnaeelille tykitellään 120 kuvaa sekunnissa. GRID femma ja Xbox One Series X kombo saattaa olla 1. tapaus ikinä joka tekee SEN.
 
Viimeksi muokattu:

Ac3way

Well-Known Member
Huomenna illalla esitellään pelin uramoodia.

Täytyy vilkaista minkälaisen ovat kehitelleet. Jos se vaikka olisi joku sekoitus Dirt 3:sen hauskan rentoa asennetta sekä uran rakennetta ja TOCA Race Driverin tyylin vähän myös juonta sekä hahmoja.
 

Fabre#4

Well-Known Member
Eihän tuo huonolta näytä, mutta jos ajofysiikka on arcadempaa kuin DR 2.0, niin ei kyllä jaksa itseä sytyttää. Lisäksi tuo rallicross ja sen muunnelmat ovat sellainen rallin muoto, joka ei ole koskaan jaksanut itseä kauheasti kiinnostaa. Menee ihan kivana vaihteluna ja "sivupelimuotona" oikean rallin ohessa silloin tällöin, mutta pääasiallisena kilpamuotona ei jaksa kiinnostaa.

Jos ja kun taaksepäin yhteensopivuus mahdollistaa DR 2.0:n pelaamisen myös PS5:llä, niin jatkanen sen kanssa siihen asti, kun se peli saa joskus jatko-osan.
 

Gimble

Well-Known Member
Ihan hyvältä kevyemmältä rallicross kaahailulta näyttää. Ilmeisesti perus ralli on saanut lähteä kokonaan pois? Ei ainakaan noissa esittelyissä näkynyt.
No näyttää joo hyvältä tulee vähän mieleen Dirt2 hommeliinit back from the days. Tuo sitten vielä 120 fps Xbox One Series X kanssa niin kyllä kiitos ja viivalle kavereiden kanssa!

Dirt 4 rallipeli+muut hässäkät samassa paketissa yhdistelmä oli ehkä vähän outo himmeli. Minusta hyvä, että sarjat ovat haarautuneet omiksi peleikseen. Parempi niin, kaikkea ei voi saada samassa paketissa.

Hyvä ajoitus lokaakuun julkaisu, sitten marraskuussa (?) kun uudet koneet tulee, menee tämä aika monella ostoskoriin uuden konsolin kaveriksi. Onkos muuten kukaan huomannut maininnasta crossplayn suhteen? Pelataanko yhdessä vai erikseen?
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Kun pelin kehitystiiminä on paljon edesmenneen Sonyn Evolution Studiosin (Motorstorm-sarja) kehittäjiä, ei liene ihme, että Motorstorm-vaikutteita on mukana jopa niin paljon, että Eurogamerinkin on asiasta avautunut oikein artikkelin verran, ja nimenomaan positiivisessa mielessä. Arcade-kaahailuja ei nykyään liikaa ole,

Tätä osasi jo odottaa, samankaltaisuutta mutta eihän nuo radat ole lainkaan yhtä mielikuvituksellisia kuin MotorStorm pystyi tarjoamaan. Lisäksi siellä mentiin samanaikaisesti useammalla eri ajoneuvoluokalla moottoripyöristä lähtien = hauskempaa. Tässä on nyt otettu hitusen sieltä, toinen täältä ja lopputulos ei ole hyvä kummassakaan?
 
Ylös Bottom