Elektroninen urheilu | eSports

payjay83

Active Member
Vastaus: Elektroninen urheilu | eSports

E-sports ei juurikaan kiinnosta koska pelit mitä niissä pelataan on vaikeasti seurattavia ja muutenkin todella ankeita omasta mielestä. Trials ois kova sana siihen genreen lisäks. Siinä jos jossain on taitopeli ja helppo seurattava kaikille.
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Vastaus: Elektroninen urheilu | eSports

Aika mageeta kyllä, että joukkueita tulee lisää!
Kyllä! Aika yllättävä suuntaus ollut muuallakin maailmassa, miten perinteiset urheiluseurat ovat lähdössä mukaan. Toisaalta, e-urheilua kerää hurjat katsojaluvut ja kasvupotenttiaalia löytyy paljon. Näkevät mihin ollaan menossa ja mukaan kannattaa hypätä ajoissa.
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Vastaus: Elektroninen urheilu | eSports

Kokenut suomalainen huippuammattilainen jakaa neuvoja lajista tosimielellä kiinnostuneille: http://www.iltasanomat.fi/digitoday/esports/art-2000005025177.html

– Pelaamisesta voi tulla nopeasti ahdistavaa jos vain tuijottaa omia statistiikkoja tai sijoittautumista erinäisissä tulostaulukoissa. Pelaamisessa voi kehittyä monella eri tavalla ja jokainen oppii tyylillään. Kannattaa pitää hauskaa!

- 27-vuotias suomalainen Joonas ”Zappis” Alakurtti on yksi Overwatch-pelin ykkösnimistä.
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Vastaus: Elektroninen urheilu | eSports

Assembly Winter -lanitapahtuma tulevana viikonloppuna. Paikalla myös Ylen elektronisen urheilun iskujoukko. Lähetyksiä YLE Areenassa sekä lauantai-iltana CS:GO Finaalimatsi YLE TV2:lla.

Tulevana viikonloppuna, 3.- 4.2., käynnistyy jälleen Suomen elektronisen urheilun vuoden päätapahtuma ASSEMBLY Winter. Turnauksen pääpelinä tullaan näkemään tuttuun tyyliin Counter-Strike: Global Offensive, jossa kilpailijat seitsemästä eri maasta tavoittelevat omaa osuuttaan 15 000 dollarin potista.

Lähde: http://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/0...e-global-offensive-turnaus-suomen-historiassa
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Vastaus: Elektroninen urheilu | eSports

Assembly Wintteristä tänään perjantaina mielenkiintoinen ottelu:

Pe 3.2. klo 17 HREDS - ENCE

Pelinä Overwatch ja alustana PC. Joukkueista Helsinki Reds (HREDS) on HIFK-taustainen tuore kokoonpano ja ENCE puolestaan jo muutaman vuoden vanhempi joukkue. Aika kaivaa punanutut kaapista ja istua seuraamaan e-Sportsia, suomenkielisellä selostuksella: https://www.twitch.tv/assemblyow

Veikkaus tarjoaa otteluun Voittajavetoa: https://www.veikkaus.fi/fi/voittajaveto?hae=eurheiluoverwatch&targetNo=3&gameName=WINNER

Näkyy kertoimet olevan murskaavasti HREDSin puolella (3,87 / 26,86).
 
Vastaus: Elektroninen urheilu | eSports

Sopivaa paikkaa taas en löytänyt mutta onkos täällä muita kilpapelaajia kuten meikäläinen? olen nyt pelannut noin 9-10 vuotta erinläisiä pelejä kilpaa lähinnä tappelupeleja, mutta sieltä on siirrytty myös muihinkin kuten league of legendsiä tullut pelattua viimeisinpänä ja ehkä tällä hetkellä eniten hakattua tuolla kilpapelirintamalla. On vain hauskaa kun nuorempana ( 9-17.v) minua kovasti kannustettiin pelaamaan ja pelejä tyrkytettiin joka tuutista kovaan tahtiin ja nyt kun olen 25.v ja pelaan puoliammatiksi (käyn siis päivätöissäkin) perheeni vähän häpeää minua sukujuhliinkin kun mennään äiti hyvin tiukasti kieltää puhumasta videopeleistä ja sen semmosesta vaikka sukulaiset ovat ottaneet tämänkin "urheilu"muodon hyvin vastaan ja kyselevät minulta mitä on pelata niin sanotusti ammattitasolla.
 
Vastaus: Elektroninen urheilu | eSports

Moi! [FONT=&amp]Seuraatko e-sport-turnauksia tai katsotko jonkun pelin silloin tällöin? Tulisin iloiseksi jos kertoisit harrastuksestasi minun kyselylomakkeella! Vastauksesi käytetään Pohjoismaisen etnologian (Nordisk etnologi, Åbo Akademi) pro-gradu tutkielmassa ja tähän tarkoitukseen kertomuksesi on tärkeä. Tulen tosi iloiseksi pitkistä vastauksista. [/FONT]:D[FONT=&amp]Suomenkieliset kysymykset löydät "?" symbolin takaa. Voit vastata suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. [/FONT]:)[FONT=&amp]

[/FONT]
https://survey.abo.fi/lomakkeet/8632/lomake.html
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Vastaus: Elektroninen urheilu | eSports

– Nykyään on hyvinkin mahdollista tienata elantonsa pelaamalla. Vuosien saatossa kilpapelaaminen on kehittynyt suuresti ja palkintorahat kasvaneet merkittävästi. Kilpapelaajan elanto koostuu pääosin sponsorirahoista ja turnausvoitoista samalla tavalla kuin monessa muussakin urheilulajissa. Kilpapelaaja saa samaan tapaan kuukausipalkan kuin muutkin ammatikseen urheilevat.

Lisää: http://www.is.fi/digitoday/esports/art-2000005207394.html
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Vastaus: Elektroninen urheilu | eSports

Tässä on urheilun ja HIFKin tulevaisuus: Overwatch-joukkue, joka pelastaa seuran vanhenevilta lätkäfaneilta


E-urheilun kasvu on viime vuosina ollut hämmentävän nopeaa. Lajin piirissä liikkuu jo satoja miljoonia euroja. Turnauksia pelataan maailmalla kymmeniä tuhansia ihmisiä vetävillä jättiareenoilla. Tähän tähtää myös HIFK: yksi mahdollinen paikka tuleville peleille on joukkueen Helsinkiin kaavailema jättiareena.

Paitsi rahakasta, e-urheilusta on nopeasti tulossa penkkiurheilun valtavirtaa. Viimevuotisen tutkimuksen mukaan se on 18–29-vuotiaille suomalaisille jo neljänneksi kiinnostavin urheilulaji jääkiekon, jalkapallon ja yleisurheilun jälkeen.

Koripallo, pesäpallo, formulat, hiihto – syökää tomua.


Lisää: http://www.hs.fi/nyt/art-2000005224461.html
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Vastaus: Elektroninen urheilu | eSports

Nyt myös Porin Ässät perustanut oman e-urheilujoukkueensa.

ÄSSÄT LÄHTEE MUKAAN ELEKTRONISEEN URHEILUUN


Aces –niminen joukkue debytoi Oulun Vectorama –tapahtumassa 9. kesäkuuta

Porin Ässien Liigajoukkueen taustayhtiö HC Ässät Pori Oy laajentaa toimintaansa elektroniseen kilpaurheiluun nimellä Aces.

Ensimmäisessä vaiheessa Aces kilpailee Overwatch-pelissä. Joukkueeseen kuuluvat Tomi "TheDesolator" Karhinen, Timo "Ashieli" Korkeakoski, Chris-Daniell "KarvaRausku" Räisä, Timi "MrHamster" Sillman (kapteeni), Roope "Ronski" Somero sekä Timo "Tipi" Virkkunen. Lisäksi joukkueen valmentajana / managerina toimii Kalle Laukkanen.

Lähde: https://assat.com/fi-fi/article/uutiset/assat-lahtee-mukaan-elektroniseen-urheiluun/2028/
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Vastaus: Elektroninen urheilu | eSports

Hesarissa juttu elektronisesta urheilusta.


Onko tietokonepelien pelaaminen muka oikeaa urheilua?

Elektroninen urheilu tarkoittaa siis kilpailullista pelaamista tietokoneella, konsolilla tai mobiililaitteella

HS KERTOI viime viikolla tutkimuksesta, jossa vertailtiin eri urheilulajien kiinnostavuutta. Tutkimukseen vastanneita 18–29-vuotiaita miehiä kiinnosti eniten jääkiekko, sitten elektroninen urheilu. E-urheilu jätti taakseen monet kestosuosikit, kuten formulat ja jalkapallon.

Menestyäkseen kilpapelaajan tulee elää kuin urheilija. Se tarkoittaa, että koko elämä rakentuu urheilun ehdoilla, ja oikeat elintavat tukevat sitä. Suorituskyky ja paineensietokyky paranevat ravinteikkaalla ruokailulla ja levolla – sekä ottamalla kestävyysliikunta elektronisen urheilun oheisharjoitteluksi.

LOPULTA mielipiteeni e-urheilusta muuttui kuullessani tanssijasta, joka pystyy liikuttamaan kaulaansa, päätään sekä toista kättään, jolla hän ohjaa sähköpyörätuolia. Kun vain päätään ja kättään liikuttava ihminen voi olla tanssija, miksei e-urheilija voisi olla kilpaurheilija?

Lähde: http://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000005233607.html?share=43c3eca0d0080e46b1ee14d7e863c7c9
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Vastaus: Elektroninen urheilu | eSports

Torstaina käynnistyy kesän Assembly. Elektroninen urheilu vuosi vuodelta enemmän esillä. Esimerkkinä Counter-Strike -turnaukset, joissa palkintopotiti kohoaa jo kymmeniin tuhansiin dollareihin.

Myös Overwatchista järjestetään turnaus, jossa palkintopotti 9500 dollaria.

Aikatauluja: http://www.assembly.org/summer17/esport/
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Vastaus: Elektroninen urheilu | eSports

Kansallinen Yleisradio yhtiömme lähettää ansioituneesti suoria lähetyksiä kisapaikalta, Helsingin Messukeskuksesta. Huomionarvoista on lauantain YLE-TV2:lta tuleva Sim Racing eSM-finaali, klo 16 alkaen. Ovat osa tapahtumaa Assembly Summer.


Yle E-urheilu seuraa tiiviisti Yle Areenassa eSM - sekä PM -finaalit torstaina, perjantaina sekä lauantaina. Lauantaina klo 16 Yle TV2 tarjoilee ensimmäistä kertaa ikinä Sim Racingin eSm -finaalin suorana.

YLE Areenasta löytyvät lähetykset:

Torstai

Yle Areena:

eSm -finaalit

Klo 17.45 Stream auki

Klo 18.00 StarCraft II -finaali: ZhuGeLiang - Wenlei Dai vs PuPu - Benjamin Puha

Klo 21.00 CS:GO -finaali: LGR vs. HAVU Gaming


Perjantai

Yle Areena:

Klo 11.45 Stream auki

klo 12 Overwatch (tutustu peliin tästä)

Klo 15 Heartstone -finaali: KallooTulloo - Teemu Jääskeläinen vs Vardu - Alvar Dürr


Lauantai

Yle Areena:

Klo 11.45 Stream auki

12:15 StarCraft II - finaali - Snute vs Namshar

14:00 Rainbow Six Siege -finaali - ENCE eSports vs LAST 20 SEC

17:00 CS:GO -finaali - HAVU Gaming vs LGR


Lähde: https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/08/02/assembly-summer-2017-ylen-kanavilla
 
Ylös Bottom