Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Elektroninen urheilu | e-sports

Dotan ja monen muunkin pelin kohdalla on se ongelma että pitäis itse olla niiden aktiivinen pelaaja, jotta niistä ymmärtäis mitään. Ite oon pelannu yli 20v enkä ymmärrä esim. Dotasta hölkäsenpöläystä, tämän takia niistä ei voi oikein koskaan tulla semmoisia että valtavirta alkais seuraamaan niitä.
Ja sitten on erikseen kaikki urheilupelit. FIFAA pystyy kuka tahansa kattomaan koska siinä on pohjimmiltaan kyse jalkapallosta. Vaikka siellä nyt kaikki tapahtuu luonnottoman nopeasti.

Assembly viikonloppuna piti kattoo CS finaalit jotka täällä Helsingin turnauksessa pelattiin. Löytyikin Fifan Lontoon turnauksen finaali.

Arvatkaa vaan kumpaa katoin kun YLE lähetti Areenasta molemmat yhtä aikaa.
 
Ei pelistä tarvitse välttämättä kaikkea ymmärtää pystyäkseen nauttimaan kisalähetyksestä. Osaavat juontajat paikkaansa tässä kohtaa, kuten tekivät tuossa Dotan turnauksessa.

Tärkeää tässä on nyt YLE:n tekemä näkyvä pioneerityö e-urheilun hyväksi. Suomenkielinen selostus ja asiantuntijoiden kisastudio.
 
Olympialiikkeen täytyy muuttua tai se menettää katsojansa. Elektroniselle urheilulle Olympia-brändi ei ole millään muotoa välttämätöntä.
 
Viimeksi muokattu:
Sitä se tahtoo olla, kyllä esim.skeittaus on saanu kulkea pitkän matkan että pääsi olympialajiksi. Toki tuo jakaa mielipiteitä todella vahvasti harrastajienkin piirissä että pitäisikö edes olla sielä. Aika kova temppu olisi jos e-sports käytännössä heti olisi pamahtanut matkaan olympialajiksi. Pitkä tie vielä kuljettavana mutta eiköhän se vielä joku päivä kuitenkin toteudu.

Itse olen sitä mieltä että ei kuulu sinne mutta eipä se multa ole pois vaikka olisi olympialaji.
 
Shakki ei ole olympialaji, joten eipä tietokoneilla tapahtuvan kilpapelaamisenkaan tarvitse sellainen olla.
 
Sponsorit ohjaavat sen mihin Olympialiike menee jatkossa. Ei ole vaikea arvata mistä löytyvät mainostajia kiinnostavat yleisöt?
 
Voi kun maailma olisi niin mustavalkoinen kuin saat asiat vaikuttamaan tarinoilla, kannattaa vaikka aluksi vähän perehtyä taustoihin miten olympialajit määritellään ja millaisilla aikaikkunoilla.

Kyllä, maailma muuttuu mutta erittäin hitaasti
 
Näytöslajista noustaan jo nopeasti itse kisoihin. Veikkaisin e-urheilun olevan näytöksenä viimeistään Pariisissa 2024.
 
Sitten Olympialaisiin mahtuu jääkiekko jossa joku pelaaja on aina koomassa ennen kun kausi päättyy. :rolleyes:
 
Ei mahdoton ajatus ole kyllä. Pitää vaan laji ihmisten alkaa tekemään työtä sen eteen (ankaraa lobbausta lajin puolesta). Jos on vahva yhteinäinen liitto toimijoita niin ei pitäisi olla ongelma, mut jos kenttä alkaa pirstaloitumaan tai tulee vakavia sopupeli ja doping kohuja niin sitten on jo vähän vaikeampaa. En niin aktiivisesti ole enää e-urheilua seurannut mut piristeet ainakin oli ennen ongelmana.
 
Sitten Olympialaisiin mahtuu jääkiekko jossa joku pelaaja on aina koomassa ennen kun kausi päättyy. :rolleyes:

Ja jalkapallo jossa vaan kiereskellään nurmikolla esittäen loukkaantunutta näkymättömästä kontaktista..Jokaiselle on omat lajinsa
(Itse seuraan molempia, ja vähän kaikkea muutakin kun vaan aikaa on)

Mutta onhan e-urheilun suosio paljon suurempaa kuin monella muulla tän hetkisellä olympialajilla, sitä tuskin kukaan kiistää. Mut se ei pelkästään riitä
 
Ja jalkapallo jossa vaan kiereskellään nurmikolla esittäen loukkaantunutta näkymättömästä kontaktista..Jokaiselle on omat lajinsa
Tarkoitan että sille on varmaan syynsä ettei Ammattilais nyrkkeily tuu olemaan olympialaji. Samasta väkivallan syystä jääkiekon ei pitäisi sitä olla.
 
Juu, turpaan voi tulla kävelylenkilläkin niin pitänee varmasti ottaa kävely ja juoksulajit pois myös olympialaisista. Madden e-urheiluturnaus päättyi ampumavälikohtaukseen, miten tollanen tappolaji voisi olla olympialaisissa?

Ehkä kannattaa vähän perehtyä mistä puhuu, hoki on tullu kauas siitä mitä se oli esim. 10 vuotta sittenkin vielä. Toki vauhdikas laji niin vahinkoja sattuu mutta väkivaltaiseksi lajiksi sitä ei voi kyllä millään tapaa mieltää.
 
Miksi e-urheilun edes lopulta tarvitsisi olla perinteisissä olympilaisissa? Aivan hyvin vois omat gamet järjestää, eikä vaan pelkkää CS:ää hölkän rinnalle nykymuotoiseen olympiafestivaaliin.
 
Sallikaa mun nauraa...eKilpailu olympialaisiin...
 
Toivottavasti ei koskaan tule olympialajiksi. Koko olympialiike on niin korruptoitunut ja läpimätä, että mille tahansa lajille tekisi vain hyvää pysytellä siitä mahdollisimman kaukana.
 
Toivottavasti ei koskaan tule olympialajiksi. Koko olympialiike on niin korruptoitunut ja läpimätä, että mille tahansa lajille tekisi vain hyvää pysytellä siitä mahdollisimman kaukana.

Taitaa olla enempi sääntö kuin poikkeus näissä kansainvälisissä isoissa urheiluorganisaatioissa.
 
Sponsorit menevät sinne mistä löytyy potenttiaalinen asiakaskunta.

Sponsorit siirtyvät rahoineen elektronisen urheilun pariin – Ennusteet povaavat uuden lajin ohittavan katsojaluvuissa jalkapallon

Suomalaisjuhliin päätyneen Dota 2 -turnauksen palkintorahat koostuivat suurimmaksi osaksi pelaajien tekemistä ostoista. Tulevaisuudessa e-urheilussa pyörivät rahasummat saattavat nousta jo miljardeihin, joista iso osa tulee kuitenkin sponsoreilta ja etenkin mediaoikeuksista.

Vuoteen 2022 mennessä Goldman Sachs arvioi e-urheilun tuottojen kipuavan jopa kolmeen miljardiin euroon. Kasvu perustuu pankin mukaan sponsoroinnin ja erityisesti mediaoikeuksien kasvuun.

”Mitään ihmeellistähän ei ole tapahtunut. Tavallaan markkinointiraha on vain siirtynyt uuteen urheilumuotoon ja -lajiin”, suomalaisen Finnish Esports Leaguen (FEL) yhteysjohtaja Matti Kailanto toteaa.

”Rahat tulevat edelleen samoilta tahoilta. Energiajuomayhtiöt, tietokone- ja puhelinvalmistajat, ruokafirmat ja muut tahot tajuavat e-urheilun markkina-arvon.”

Osa takeltelusta johtuu e-urheilun vielä varsin ohuesta historiasta, Kailanto painottaa. Tulevaisuus näyttää suosion suhteen kuitenkin valoisalta.

”Kun tarkkoja ja faktoihin perustuvia ennusteita tehdään tänä päivänä, niissä väitetään, että e-urheilu ohittaa globaalisti katsojaluvuissa jalkapallon”, Kailanto sanoo.

”Suomi tulee aina hitaasti perässä, mutta näen genressä positiivisia näkymiä. Kun mennään 20 vuotta eteenpäin, veikkaan, että Suomessakin tämä on laji numero yksi.”

Lähde: https://www.hs.fi/urheilu/art-2000005829568.html
 
Ylös Bottom