Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Fortnite - Kerää, rakenna ja puolusta tiesi voittoon!

Melkein päivittäistä Fortnite striimailua. Tilatkaa ja tulkaa kattoo jos on aikaa. ;)

Tämmöinen matsi pari päivää sitten duossa. Aika likaista menoa. :D
 
Videossa @11.30: Karvat kärähti, mutta voitto pärähti!

Tällainen päivitys tullut Fortniteen, melkoisen iso paketti.

https://www.epicgames.com/fortnite/en-US/news/v-1-9-patch-notes

Lähinnä yksinpeliä tullut nyt paukutettua, kun siinä alkaa olla aivan turkasen paljon haastetta ja sitä kaivataan aina. Kovimmillaan päässyt pelaamaan tason 46 peliä ja henki oli todella tiukassa. Onneksi pelikaverit olivat niin kovaa tasoa, ettei muhkea xp-saalis jäänyt saamatta. Oma ukko tuolloin vasta L30. Kykypuun avaaminen tällä hetkellä suurin murhe ja hahmojeni evoluutio junnaa paikoillaan.
 
Noniin eilen piti "äkkiä koittaa yksi" Battle Royal ekaa kertaa Xbox One X konsolilla. Mitään Enchancement juttuja ei ole edes julkistettu vielä, eli sama peli pitäisi olla kuin perus Xbox Onen ollessa käytössä. No mutta kyllä tuntui vaan niin pirun hyvältä näppiin, kaikenlainen random bygiminen on poissa ja jotenkin vaan näppituntuma yleisesti ottaen vieläkin parempi. Latausajoissa todella_TODELLA suuri parannus. Ai että onse vaan hauskaa ja kuumottavaakin välillä! Pelasin monta tuntia, varmaan 10 peliä taas koukkuun jääneenä. Hopea ja pronssi tuli vyölle, mutta voitto jäi eiliseltä uupumaan. Pronssi pelissä tapoin vielä haudan takaa hoppee kaverin, voittaja sai tällä kertaa kruununsa aika helposti. Innolla odotan että minkä näköinen ja tuntuinen peli on Xbox One X Enchanced käsittelyn jälkeen.

Jos on boksipuolella hakukkaita käydä vetään Duo vaikka huomen illalla/yöllä saapi lähestyä privalla tai Xbox Live viestillä. Kyllä tämä vaan maistuu, ja nyt varsinkin X konsolilla paremmin kuin ikinä.
 
..Innolla odotan että minkä näköinen ja tuntuinen peli on Xbox One X Enchanced käsittelyn jälkeen...

It's time! Eli uusi päivitys tullut ja sisältää myös 4K resot Xbox One X, tulikin hyvään aikaan paljon pelannut viime päivinä Forttia joten helppo vertailla. Raporttia myöhemmin lisää.

Patch Notes - Battle Royale
Gameplay
  • Per Playlist Loot
    • Duo Playlist: Medium Ammo stack increased from 10 to14.
    • Squad Playlist: Medium Ammo stack increased from 10 to 18.
    • These changes now apply to medium ammo stacks that are found outside of crates and ammo cans.
  • The original Rocket Launcher has replaced the Pumpkin Launcher.
  • Due to overwhelming popular demand, we have modified the normal Rocket Launcher to support rocket riding.
  • The “Outlive” Daily Challenge will no longer count members of your own team.
Bug Fixes
  • Players no longer take fall damage when jumping onto a Launch Pad from high elevations.
  • Fixed an issue which caused the incorrect animation to play when bouncing on consecutive Launch Pads.
  • Fixed the firing and reloading animations for the new Silenced SMG.
  • Fixed an issue which caused players to take fall damage when getting knocked out of skydive mode (after using a Launch Pad).
  • Fixed an incorrect animation that would play when being eliminated while using a Launch Pad.
UI
  • Players will now receive a pop-up confirmation before leaving a match if they accept an invite from a teammate that left the same match.
  • Updated “Gamepad” to “Wireless Controller” and “Controller” in the menus.
  • Daily challenges no longer automatically collect when accepting an invite.
Bug Fixes
  • Fixed a few localization issues in the Season Shop.
  • Rich presence is now properly localized in all languages on all platforms.
  • Changing an item in your locker while servers are down will no longer soft-lock the game client.
  • Fixed an issue which prevented players from navigating the locker tab after they canceled a submenu.
World
  • Environmental bush locations have been changed across the world.
  • Bushes will no longer be in different locations on different platforms.
Performance
  • Reduced hitching by pre-loading additional assets during the loading screen instead of mid-game.
Online
  • The “Invite” button on the “Party Finder” may only be pressed once per 2 seconds to prevent accidental friend invite spam.

General
Xbox
  • Fortnite now supports Xbox One X in 4K!
    • Fortnite on Xbox One X pushes the game’s visual settings comparable to what you’d see on a PC set to “Epic” quality.
    • This includes better-quality reflections (including screen space reflections being enabled); higher quality post processes like motion blur, anti-aliasing, and depth of field; great draw distances; more detailed foliage; shadow casting enabled on more lights and objects; and higher resolution textures and shadows.
    • Content is rendered at 80% of 4K and then upsampled to 4K via a high-quality software upsampler. The HUD is rendered in 4K.
  • Removed the black artifacts that appear while sprinting on Xbox One.
  • Fixed an Xbox One only issue which prevented players from logging in if they signed out and quickly signed back into their Xbox One live account in-game.

PlayStation 4
  • If a friend fails to join the party, they will no longer appear to be in party via the PS4 profile and friend’s status.

https://www.epicgames.com/fortnite/en-US/news/v-1-9-1-patch-notes
 
Testasin tuota Xbox One X -versiota Fortnitesta ja erot oli kyllä huomattavat - peli pyöri kuin unelma. En huomannut mitään nykimistä yhden matsin aikana. Lisäksi minusta tuntuu, että kasvillisuutta on lisätty X-versioon ja taivasta muutettu. Peli näytti kyllä graafisesti ihan erilaiselta verrattuna Xbox Oneen, vai tekikö tämä uusi päivitys graafisia parannuksia myös tavalliseen Xbox Oneen?

Aha, pelit vastaa PC:n EPIC-asetuksia, eli ei mikään ihme että ero oli niin valtava.
 
Myös suorituskykyyn tulee huomattava parannus.
Nykyisellään pyörii lukitsemattomana 40-60fps, päivityksen jälkeen pitäis olla huomattavasti lähempänä 60fps.
 
Tähän peliin saa kyllä aikaa uppoamaan kiitettävän paljon, kun siitä oikein innostuu. Pelin statistiikoista ei näe pelattuja pelitunteja, mutta arviolta niitä on jo ainakin kaksisataa. Ehkä jopa enemmän.

"Early access" on edelleen ruudulla peliä käynnistettäessä ja se on saanut antamaan anteeksi monet jutut, joihin törmää lähes päivittäin. Ja tämä teksti tarkoittaa siis Save the World -pelimuotoa.

- Kun oikeasti tarvitsisi jeesiä johonkin tehtävään, niin aina pitäisi lisätä porukkaa kaverilistalle, sillä global chatin kautta lähetetyt kutsut eivät lähde eteenpäin, vaikka se onkin mahdollista.

- Jos valmiita pelisessioita ei ole käynnissä, niin peli ohjaa tyhjään lobbyyn. Lähes aina peliseuraa löytyy hetken odottelun jälkeen, mutta joka kerta uuden pelaajan liittyessä peli tarjoaa monta useamman sekunnin lagipiikkiä. Hemmetin ärsyttävää, etenkin jos taistelu on juuri kesken.

- Lähtikö joku pelistä pois tai jäit jopa yksin serverille kesken tiukan puolustuksen? Näitä näkee sen verran usein, että useimmiten porukka jättää leikin kesken ja yritä siinä sitten selvitä vajaalla porukalla loppuun asti. Sen verran vakaasti serverit ovat toimineet, että vain hyvin pieni prosentti näistä on diskoja.

- Jos porukkaa lähtee serveriltä, niin ilmeisesti heidän "haamunsa" jäävät sinne kummittelemaan, sillä kertaakaan en ole saanut uusia pelikavereita tilalle.


Mutta on tämä silti aivan hemmetin nastaa touhua. Välillä on kiva käydä riehumassa matalan levelin servereillä, jolloin pelkällä hipaisulla saa viholliset nurin ja samalla voi kartuttaa lootteja keräämällä arkkuja. Haastettakin on alkanut olla, kun tehtävät etenevät.
 
BR pyörii tosi hyvin ainakin Pro:lla, kaupungeissa edelleen vähän tahmaa, mutta huomattavasti vähemmän kuin ennen. Kyllä tätä nyt pelaa paljon mieluummin lukitsemattomalla ruudun päivityksellä, aika lähellä 60 koko ajan, ainakin yksin pelatessa.
 
Viimeksi muokattu:
Itse pelannut vain ilmaista battle royalea, mutta ompahan hyvää settiä. Solona kuumottaa koko ajan ja muuttuu ihan vainoharhaiseksi että juoksiko tuolla joku tai kuuluiko ääniä. Kaveriporukalla squad-muoto on kyllä ihan parasta. Välillä tulee ihan randomhetkiä kun vihuilta äijä juoksee haulikolla selkään ja tappaa kaikki neljä :D squad on myös rennompaa kuin solo, kun on neljä silmäparia yhden sijaan tutkimassa karttaa. Mukavan rempseetä meininkiä ja naurulta ei voi välttyä tätä pelatessa.
 
Peli on ollut crossplatform aina. Konsoliverkkopelien PvP:ssä keskeisintä on kuitenkin sama alusta kaikilla. Etuja on monia.
 
Nyt oli aika eeppinen tilanne Fortissa (Save the Worldissa).

Menin avuksi erään kotibasen puolustukseen ja heti spawnin jälkeen ihmeteltiin porukalla, että missä hitossa ollaan. Paikka oli rakennettu aivan viimeisen päälle, näytti suurin piirtein palatsilta, jossa on katakombit. Ulkona sama juttu, äijä oli jopa rakentanut puusta eräänlaisen muistomerkin keskelle tukikohtaa. Hienoja pyramideja joka paikassa ja reitit joka suuntaan rakennettuna.

Paikkaan saa rakentaa max. 3000 palaa ja peli alkaa varoittelemaan 2000:n kohdalla täyttymisestä. Taistelun aikana base otti tietysti osumaa ja ilmoituksia alkaa tulla sen mukaan, kun palasia tuhoutuu, esim. 1500 left to place, 1501 left, jne. Kun eka palanen tuhoutui, niin ruudulla luki 20 (!!!) pieces left to place! Se oli siis aivan kuin pieni kaupunki. Olisin kyllä halunnut turistikierroksen tuolla, jäi niin paljon näkemättä.

On kaverilla ollut innovaatio kohdallaan! Otin kuvia minkä ehdin ja tallensin videon.
Meinasin melkein kysyä, että onko ammatti mahdollisesti arkkitehti. Heppu vielä kyseli mielipidettä paikastaan, johon joku totesi "Holy shit! Can I move here?" ja mä sanoin vaan "Wow, what a fortress!"
 
Tähän tuli eilen iso päivitys, mikä lisäsi muun muassa oman 60fps tilan joka alustalle. Mitä tuossa testailin, niin Pro:n 60fps tila tuntui olevan aikalailla lukittu 60fps. On se ihan eri pelata tämmöistä peliä tasaisella 60fps, peli pääsee kunnolla oikeuksiinsa.
 
Tähän tuli eilen iso päivitys, mikä lisäsi muun muassa oman 60fps tilan joka alustalle. Mitä tuossa testailin, niin Pro:n 60fps tila tuntui olevan aikalailla lukittu 60fps. On se ihan eri pelata tämmöistä peliä tasaisella 60fps, peli pääsee kunnolla oikeuksiinsa.

Xllä testailin parin pelin verran eilen. Aattelin, että peli on sulava aikasemminkin. Mutta jösses se on nyt sulava! Pugb pysty pelaan tään jälkeen enää ollenkaa.
 
Noin sata matsia pelannut Battle Royale pelimuotoa lähinnä soolona ja aika koukussa :) Rakentaminen alkaa pikkuhiljaa sujua mutta taistelun tuoksinnassa menee kyllä kontrollit vielä vähän sekaisin. Eilen oli ensimmäinen voitto lähellä.
 
Voi hemmetti :D. Aika karu kohtalo BigSlickillä. Kehitysehdotusta Sonyn suuntaan, että ohjaimesta voisi vielä kuulua se viimeinen varoitus hetkeä ennen sammumista. Huono tuuri, että juuri kävelit ulos suojasta.

Save the Worldin puolelta tullut haettua vähintään ne research-pisteet joka päivä ja Canny Valleyssa mennään. Vielä jonakin päivänä hahmolle level 100 täyteen ja Twine Peaks loppuun asti. Kiitettävän paljon ovat peliä päivittäneet eri teemoilla ja haasteilla. Jospa koettaisin mennä löytämään ne viimeiset palat liitolautaa varten...
 
Tosi hyvin ovat saaneet optimoitua. Saapa nähdä että tuleeko tämä auttamaan myös PUBG, joka pyörii samalla moottorilla.


 
Tosi hyvin ovat saaneet optimoitua. Saapa nähdä että tuleeko tämä auttamaan myös PUBG, joka pyörii samalla moottorilla.
Voipi olla, että pesäero PUBG:n ja Fortniten välillä kasvaa ajan saatossa sekä pelaajakunnan että teknisen kehityksen muodossa.
 
Ylös Bottom