Forza Horizon 5

Ac3way

Well-Known Member
Oli näköjään yleinen ongelma PC:n puolella tuo kirjautumisongelma Redditin perusteella. Onneksi oli hyvä artikkeli kirjoitettu missä oli eri keinoja tilanteen korjaamiseksi. Itsellä auttoi Windowsin Creditentials Managerista Xbox Live Device Keyn poisto niin sen jälkeen ei peli kysellyt mitään kirjautumista.

Sain lopulta myös Dual Sensen toimimaan, kun asensin lisäksi HidHiden niin se onnistui lopulta piilottamaan ylimääräiset ohjaimet.

Ensi maistiaiset otettu pelin parissa. Hyvältä näyttää pelikannettavalla ja voin vaan kuvitella mikä fiilis on kunnon raudalla isosta televisiosta. Hieman itse pelikin vaikutti aavistuksen paremmalta mitä FH4, mutta enpä usko silti sen itselleni iskevän yhtään sen lujempaa. Liian arcadea vaan omaan makuuni, FH1 oli lähempänä omaa ajofiilistelynautintoa.

Pelin laatu tulee esiin vähän joka suunnalta ja varmasti olikin isoin syy minkä takia kiinnosti vielä kokeilla pelisarjaa. Eiköhän sitä muutaman tunnin jaksa Meksikossa huristella ja nauttia vauhdin hurmasta.
 

Vihloo

Member
Melko samanlainen peli FH4 kanssa valikkoja myöten. Toisaalta ei tule mieleen, mitä tästä puuttuisi. Ainakin pelimaailma on huomattavasti mielenkiintoisempi ja monipuolisempi kuin FH4:ssä. Eiköhän tämä tule läpi pelattua ennen Haloa.
 

Powerslider

Well-Known Member
En saa Dual Sense ohjainta pelittämään kunnolla edes DS4 Windowsin kanssa (Xbox360 emuloitu ohjain). Tunnistaa kokoajan näppäimistön ja ohjaimen samaan aikaan, ainoastaan näppiksen painalukset rekisteröi.
Kokeilit todennäköisesti väärällä DS4 softalla, tältä sivulta löytyy nykyään uusin softa ja tuo toimii suoraan kun laittaa asetuksista DS4 piiloon.
 

Ac3way

Well-Known Member
Kokeilit todennäköisesti väärällä DS4 softalla, tältä sivulta löytyy nykyään uusin softa ja tuo toimii suoraan kun laittaa asetuksista DS4 piiloon.
Oli mulla uusin softa Dual Sense tuella ja sieltä ohjelman ajuriversiosta saikin sen HidHiden kätevästi ladattua, mutta eipä se HideDS4 enää toiminut. Voi johtua Win 11-versiosta. HidHide onneksi toimi.

No se offtopicista.
 

gherbaru

Well-Known Member
Tuli nyt asenneltua ja kokeiltua peliä hieman. Peli näyttää hyvältä, hieman silotellummalta kuin edellinen osa. Muuten peli vaikuttaa olevan pitkälti sitä samaa kuin edellinen, eli arcaderälläystä rasittavilla hahmoilla. En saanut tukittua hahmojen naamoja edes laittamalla puheääniä nollille, liekö mahdollistakaan? Ei tämä peli nyt minulle konsolia myisi, mutta kai tätä tulee pelattua ajoittain pahimpaan autopelinälkään. Autopelit tosin eivät ole olleet se minun juttuni oikeastaan ennen Paradisea ilmestyneitä Burnoutteja lukuunottamatta.
 

DarkSide

Well-Known Member
Pari tuntia tossa kävin pelailemassa ja joo, onhan se aika tuttua Horizonia. Ei siis ihan iske kuitenkaan.

Ei niin hyvää:
-Sisältä tulee noita autopelejä ajettua ja tässä se vaan on jotenkin höhlän tuntuista, ulkoonta näkee paljon paremmin maaston, hyppyrit ja mutkat.
-Ajomalli on parantunut edellisestä, mutta jotenkin se on vieläkin "ontto", FM sarjassa paljon parempi. Joo joo, onhan tämä ihan arcade peli, mutta silti. Taidan siis olla enempi simumiehiä.
-Edelleen tuntuu myös siltä että sinne kurveihin sijoitetaan strategisesti autoja(free roam), ei niitä tullu niin paljoa suorilla vastaan..
-Musiikit, juu ei. Yhdenkään kanavan tarjonta ei uppoa. Pitäis olla vähän enempi metallia, eikä mitään jazzia. No radion saa pois ja omat popit voi laittaa tulille.
-Ne vaatteet ja muut kosmeettiset tauhkat, voi prkle. Mikään ei oo hienompaa, kun saada wheel spinnistä töötti.. :D

Hyvää:
-On muuten nätti peli! Namikat kaakossa, niin melkein väitän että tän hetken parhaimman näköinen peli. Pyöriikin aika kivasti 5900X, 32GB rammia ja 2080TI:llä.

Plussa puolet jäi vähän lyhyeksi listaksi, mutta en oikein oo tästä sarjasta innostunut sitten 1 osan. Tää ei siis ole kovin suurikaan yllätys ittelle. No kait tätä nyt muutaman kerran tulee testattua vielä coop karkeloissa, jahka kaverit nyt joutaavat linjoille kanssa.

Listaa päivitetään, jos tulee päivitettävää.
Tuli itteasiassa päivitettävää, kun tätä jokusen tunnin enempi tuossa pelaili.
Ajomalli on oikeestaan tämän tyyppiseen peliin ihan hyvä, jos se olis enempi simumainen, niin toi ympäriinsä ajelu ei varmaan olis noin lepposaa. Ulko kuvakulmaankin on tottunut, nyt kun noita tunteja on kertynyt. En vieläkään siitä kummoisesti välitä, mutta kyllä tota sillä ajeleen.

Convoyssäkin ajeltu jonkun verran ja ei sekään silleen hassumpaa ole, kunhan saavat noi yhteys ongelmat kuosiin, niin tämäkin asia paranee kummasti. Nyt pukkaa 4-5 pelaajan porukalla luvattoman paljon disconnectia ja muutamalla on ollu aika paljon kaatumisia.

Mutta eiköhän tääkin tästä parane, jahka saavat päivitettyä.
 

Doctor Pepper

Well-Known Member
Eilen tuli ekaa kertaa vastaan auton pysähtymisbugi. Ajoin hirveää vauhtia pitkin moottoritietä ja auto yhtäkkiä pysähtyi kuin seinään ja skilliketju katkesi saman tien. Tosi paljon tässä tuntuu olevan vielä bugeja, joista suurin osa ei kuitenkaan haittaa pelaamista. Visuaaliset ja harmittomatkin bugit silti pistävät silmään ja vievät pois pelimaailmaan uppoutumisen kokemuksesta.

Kokonaisuutena kuitenkin sanoisin, että taas Xboxille julkaistiin peli, joka on buginen ja tulee ehkä joskus kuntoon. Tällä kertaa en kuitenkaan laita peliä jäähylle koska FH:ssa viikottain kerättävät palkkiot ovat olennainen osa ja moninpeli myös olisi tärkeä, jos se sattuisi toimimaan. Nyt on tullut niin paljon bugisia julkaisuja, ettei voi oikein kehua MS:n laadunvalvontaa. Jos peli olisi hiottu kuntoon, se voisi ihan hyvin olla kategoriassa "maailman parhaat pelit", nyt se menee hyvien, mutta ongelmallisten julkaisujen lokeroon.

En myöskään tajua pelin pistejärjestelmistä ja systeemeistä mitään. En oikein jaksa välittää siitä, mitä pisteitä milloinkin tulee ja miksi. Jotenkin ehkä tilanne on vielä sekavampi kuin aiemmin eikä tällaista hämmennystä ollut edellisissä osissa. Koko ajan tulee jotain pisteitä ja numeroita sun muuta, mutta ei vain oikein tule muuta tunnetta kuin että eteenpäin ollaan menossa. Edelleenkin peli tuntuu todella helpolta ja olisi helppo ahmia kaikki sisältö kerralla, mutta se veisi nautinnon lopulta pelaamiselta, kun ei olisi enää millään mitään väliä tuloksien kannalta.

Pelaan taas sillä logiikalla, että teen kaikki aikarajalliset tehtävät ja sitten jotain muuta, jos huvittaa. Suuren osan kuitenkin rällästän vain kartalla keräten tähtiä, joilla saa avattua eri autojen "kykypuita". Vaikka sekin on vähän turhaa, se on kuitenkin hauskaa ja koukuttavaa ihan pelimuotona, jos saa monen miljoonan edestä kerättyä pisteitä. Hyödyllisintähän olisi grindauksen näkökulmasta kerätä vain jonkin verran ja sitten pysähtyä, mutta se ei ole taas yhtään hauskaa. Stressin purkuun kartalla rymistely sopii tosi hyvin.
 
P

Poistettu jäsen 2125

Guest
Toi pydähtymis bugi...mulla ainakin tekee sen joskus kun yhteys servereihin menee poikki.
Ei aina mutta siis joskus.
 

Dragonfly

KonsoliFIN Alumni
En myöskään tajua pelin pistejärjestelmistä ja systeemeistä mitään. En oikein jaksa välittää siitä, mitä pisteitä milloinkin tulee ja miksi. Jotenkin ehkä tilanne on vielä sekavampi kuin aiemmin eikä tällaista hämmennystä ollut edellisissä osissa. Koko ajan tulee jotain pisteitä ja numeroita sun muuta, mutta ei vain oikein tule muuta tunnetta kuin että eteenpäin ollaan menossa.
Accoladet ja niistä saatavat pisteet kerryttävät Hall of Fame statusta. Kun status nousee, saat avattua uusia Festival-kisoja ja lopulta sinut nimitetään Hall of Fameen. Eli toisin sanoen "päätarina" menee eteenpäin. Näitä Accolade tehtäviä on vaikka mitä juuri siksi, että pelissä voi edetä haluamallaan tavalla.
Tykkäät tehdä PR stuntteja --> saat Accolade pisteitä.
Tykkäät vetää pitkiä skill ketjuja ja saat tähtiä auton kehitykseen --> saat Accolade pisteitä.
Tykkäät kuvata autoja --> saat Accolade pisteitä.
Pelaat Story missioneita --> saat Accolade pisteitä.
Voitat kisoja --> saat Accolade pisteitä.
Ja niin edelleen.

Ei noista pisteistä sinällään tarvitsekaan välittää, kun pelihän kertoo milloin voit avata seuraavan Festival kisan/lokaation.

XP-pisteet sen sijaan kerryttää hahmon leveliä, jolla ei ole juuri mitään muuta merkitystä, kuin että jokaisen levelin jälkeen saa pyöräyttää wheelspiniä. Näitäkin tulee vähän kaikesta tekemisestä.
 

DonAalto

Member
Toi pydähtymis bugi...mulla ainakin tekee sen joskus kun yhteys servereihin menee poikki.
Ei aina mutta siis joskus.
Eilen pätki itselläni pahasti ja jatkuvasti tuli ilmoituksia, että serveriä ei löydy ja pysähdyksiä myös. Vaihdoin sitten solo-muotoon ja johan tuli teille liikennettä drivatarien muodossa. Autojen vähyyttä aiemmin ihmetelleenä, sain siis vastauksen, miten sitä liikennettä saa kartalle lisää. Solona ajellessa voi olla varma, että stuntteja tehdessä aina on joku edessä kriittisellä hetkellä.
 

Omenanraato

Well-Known Member
Eilen pätki itselläni pahasti ja jatkuvasti tuli ilmoituksia, että serveriä ei löydy ja pysähdyksiä myös. Vaihdoin sitten solo-muotoon ja johan tuli teille liikennettä drivatarien muodossa. Autojen vähyyttä aiemmin ihmetelleenä, sain siis vastauksen, miten sitä liikennettä saa kartalle lisää. Solona ajellessa voi olla varma, että stuntteja tehdessä aina on joku edessä kriittisellä hetkellä.
Saman huomasin. Eikä ollu haamuautoja. Miksi onlineen ei saa noita, ois jotain mielekkyyttä.
 

Kaasuvaara

New Member
Parikymmentä tuntia kerennyt pelailemaan. Aiempi suosikki oli kolmonen mutta taitaa tämä mennä nyt edelle. Meksiko on lokaationa mahtava ja paljon monipuolisempi kuin edellisen Skotlanti. Näyttävä peli performance modessakin mutta ennen kaikkea tätä on hauska pelata vaikken autopeleistä muuten aina niin välitäkään. Parina aamuna ollut kello neljältä soimassa et kerennyt tunnin ajelemaan ennen töihin lähtöä. Koukuttaa kovin :D

Yhteysongelmia ja satunnaisia auton pysähtymisiä lukuun ottamatta toiminut muutoin series x hienosti. Pc puolella (win11, gamepass) ollutkin sitten enemmän ongelmia kaatuilun kanssa. Jostain syystä myös ruohon ja puskien piirtoetäisyys todella pieni ultra asetuksillakin?
 

Doctor Pepper

Well-Known Member
Minunkin suosikkiympäristö oli FH3 ja tämä on samaa mutta enemmän ja hienompana. Kun myös pelilliset ominaisuudet ovat kehittyneet ja turhauttavia piirteitä on vähemmän, kolmonen saa jäädä lähinnä muistoksi varmaan.

Jotenkin tuntuu siltä, että ajettavuus on muuttunut paljon helpommaksi ja intuitiivisemmaksi kuin aiemmissa osissa. Driftaus on tässä ihan superhelppoa perusasetuksillakin, eikä tarvitse aina säätää vaikeustasoa erikseen driftausta varten. Simulaatioajomalli on kuitenkin oudosti muuttunut muistuttamaan tavallista ajomallia niin, etten huomaa käytännössä eroa. Ennenhän paras tapa saada autot driftaamaan oli siirtyä simulaattorimalliin ja ottaa kaikki ajoavustukset pois. Nyt ei siis sitä vaihtoehtoa tunnu olevan, kun simulaatio on muuttunut ajettavammaksi.

Jatkuvasti spinnaavia autoja tuntuu olevan myös vähemmän kuin ennen. Aika moni auto on melkein kuin liimattu tiehen, kun pitoa on lähes loputtomasti, jos ei tahallaan vedä slaidiin. Toki sitten löytyy niitäkin autoja, joilla mennään koko ajan kylki edellä, mikä on ihan mukavaa sekin vaikka ei aivan realistista.
 

Dark3

New Member
Peli on maistunut hyvin! Viikon pelannu joka päivä sillä "minijääkaapilla" Premium Editionia. Yksi ärsyttävä bugi tullut vastaan, aina kun ajaa lätäkköön, niin pelin kamerassa on sen jälkeen vesipisaroita aika kauan. Sama efekti tulee myös ohjaamonäkymän sisäpuolelle, mikä toivottavasti korjataan.

PR-stuntit menin heti läpi, ihan täysiä accolade pisteitä en vielä niistä saanut. Lempiautot ovat Nissan GTR V-Spec R34 ja Koenigsegg Jesko.
 

rap

Well-Known Member
31 tuntia nyt ajettu ja on tää mahtava peli. Yhen kerran on peli kaatunut tuona aikana xbox onella. Paljonkos teillä on autoja kokoelmassa? Itsellä 215/534. Autotallin arvo nyt 57,8 miljoonaa. Otin saman taktiikan kuin Gran Turismossa eli ostan ensin kaikki alle sadantuhannen autot. Olen ajanu eniten BMW X5 M Forza Editionilla, mahtava laite kiihtymään ja ajettavuus hyvää. Taloja omistan 3/7. Kaikki 65 tarina tehtävää tehty. Kaikki 21 street racing ajettu. Kylttejä tuhottu 130.

Kerättävää ja tekemistä tässä on paljon. Mutta mikäs siinä kun hauskaa ajella.
 

Dragonfly

KonsoliFIN Alumni
31 tuntia nyt ajettu ja on tää mahtava peli. Yhen kerran on peli kaatunut tuona aikana xbox onella. Paljonkos teillä on autoja kokoelmassa? Itsellä 215/534. Autotallin arvo nyt 57,8 miljoonaa. Otin saman taktiikan kuin Gran Turismossa eli ostan ensin kaikki alle sadantuhannen autot. Olen ajanu eniten BMW X5 M Forza Editionilla, mahtava laite kiihtymään ja ajettavuus hyvää. Taloja omistan 3/7. Kaikki 65 tarina tehtävää tehty. Kaikki 21 street racing ajettu. Kylttejä tuhottu 130.

Kerättävää ja tekemistä tässä on paljon. Mutta mikäs siinä kun hauskaa ajella.
Täällä on nyt 218 autoa tallissa. Tallin arvo 116,3 miljoonaa. Tälle aamulle pyörähti wheelspinistä 15 miljoonan Porsche #3 917 LH 1970. Aika jees. :)

Pelitunteja takana vähän rapiat 50. Ei ole tarvinnut viikkoon edes miettiä minkään muun pelin pelaamista. Tämä on niin saakelin hyvä.

Kaikki kyltit tuhottu, kaikki talot omistuksessa, kaikki PR stuntit ajettu, kaikki latolöydöt löydetty ja kunnostettu. Kisoista ja story missioneista jokunen vielä puuttuu. Myöskin muutama PR stuntti ei ole vielä kolmella tähdellä. Online puolta on sen verran kokeiltu, että muutama Eliminator ajettu ja Festival playlistilta playground gamesia. Ei vielä voittoa Eliminatorista. Se achievement voi aiheuttaa hankaluuksia.
 

Doctor Pepper

Well-Known Member
Nyt kun pelasin toisen matsin Eliminatoria eilen huomasin, että oikeastaan agressiivinen taktiikka on tällä hetkellä paras. Joka kerta kun voittaa kaksintaistelun, voi päivittää autonsa yhtä pykälää paremmaksi. Se on luotettavin tapa saada paras auto. Alussa kannattaa siis metsästää muita varsinkin, jos on onnistunut saamaan nopsaan vähän paremman tasoisen auton. Suurin osa pelaajista tuntuu olevan välttelijöitä.

Lopussa olevan kisan voitto ei ole niin vaikeaa kuin miltä aluksi tuntuu, koska osallistujia on kuitenkin se joku kymmenkunta. Jos sijoittaa itsensä kartalla strategisesti hyvään paikkaan, voi pelkällä sijoittautumisella ja tuurilla napata voiton, vaikka ei olisi hyvä autokaan. Jos on muiden keskellä laumassa, ainoastaan parhaalla autolla ja kartan tuntemuksella pärjää. Esim. tuossa toisessa kisassa johon osallistuin, kartalla oli sellainen joki, jonka läpi ei voinut ajaa ja sekosin siinä vaiheessa kuvioista niin, että lopulta olin yhdeksäs yhdestätoista kisaajasta.
 
Ylös Bottom