GOTY: Vuoden peli 2018 - kerro omat valintasi

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Pelivuosi 2018 alkaa olla pikkuhiljaa taputeltu. Joulukuussa saadaan täydennystä, laitetaan mustalle hevoselle mahdollisuus vielä sieltä yllättää.

Muistilappuna tänä vuonna Ilmestyneitä pelejä, jotka olen poiminut suoraan Game Awards -sivustolta:

Assassin’s Creed Odyssey
Celeste
God of War
Marvel’s Spider-Man
Monster Hunter: World
Red Dead Redemption 2
Detroit: Become Human
Life is Strange 2: Episode 1
Octopath Traveler
Call of Duty: Black Ops 4
Forza Horizon 4
ASTRO BOT Rescue Mission
Beat Saber
Firewall Zero Hour
Moss
Tetris Effect
Far Cry 5
Mega Man 11
Shadow of the Tomb Raider
Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age
Ni no Kuni II: Revenant Kingdom
Pillars of Eternity II: Deadfire
Overcooked 2
Mario Tennis Aces
Starlink: Battle for Atlas
Battletech
Sea of Thieves
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Hyvänä pelivuotena on mistä valita. Omalla kohdalla valinnat osuivat pääosin sinne, minne "kukaan ei aiemmin ole vielä mennyt" eli VR-peleihin.

1. Firewall Zero Hour (PSVR)
Tällä jo yksin voi perustella PSVR-visiirin hankinnan, ainakin mikäli on taktisen verkkoräiskinnän ystävä. Aseohjaimen kanssa.

2. God of War
Hyppäys Pohjolan mytologioihin oli hyvä lähtökohta, jonka peli myös lunasti komeasti.

3. Beat Saber (PSVR)
Pitkään odotettu rytmipeli, joka on kuin tehty Move-ohjaimille. Tempaisee nopeasti mukaansa ja sopii myös otsikon "jumppapelit" alle.


Siinä kova kolmikko. Sinne olisi voinut hyvin myös laittaa Astro Botin, joka on puolestaan killeri VR-tasoloikkaan.

Pari vuotta laitteiden myyntiä ja oikeastaan vasta nyt alkaa näkymään sisällöntuotannossa sellaista vyörytystä, joka palauttaa VR-genren takaisin raiteilleen.
 
Viimeksi muokattu:

HideoMiyamoto

Well-Known Member
Tuota listaa kun katselee niin oma GotY menee joko FH 4 tai Far Cry 5, pelaamatta on kuitenkin sellaiset tekeleet kuten spiderman, detroit, tomb raider joten joku niistä voisi olla ehdokas jos ne nyt tulee tänä vuonna vielä pelattua.
 

kurwaslobo

Member
1. Kingdom Come: Deliverance
- Bugeista huolimatta teki asiat paremmin ja kiinnostavammin kuin muut pelit, RDR2 on tämän rinnalla kasa sitä itseään..

2. Battlefield V
- Upeasti toteutettu ja tiimityöskentelyyn pakottava bäfä, vuoden kovin moninpeli

3. God of War
- Kaunis ja toimiva äksönpeli, melkein yhtä hyvin tehty kuin HZD aikanaan


Propsit myös Spyrolle. RDR2 ei PS4 Pron omistavana pääse listalle.
 

Renebauman

Well-Known Member
Nyt kun ei tänä vuonna enää uusia pelejä tule ostettua, niin uskaltaa oman listan jo tehdä..

1.Kingdom Come Deliverance
- Omaan makuun kolahti ihan täysillä..Hieno maailma, haastava ja ei örkkejä..
2. Red dead redemption 2
- Upea seikkailu ja pelin hidas tempoisuus toimi itselleni.
3. Spiderman
- Liikkuminen vaan niin mukavaa ja tarinakin ihan ok.
 

JTahti

Well-Known Member
Veikkaan että mun pelilistaan ei tule enää muutoksia, joten voi listata.
  1. Dragon Quest XI (PS4, hilpeä, eeppinen ja hauska japaniroolipeli, jossa on hienot grafiikat ja tarttuvat musiikit)
  2. Yoku’s Island Express (PS4, hauska metroidvania)
  3. Batman: The Enemy Within (PS4, episodipelin viimeinen jakso ilmestyi maaliskuussa, joten tämä on 2018 peli. HIeno Jokerin syntytarina, kun yleensä supersankaritarinoissa syntytarina on tylsin osuus. Hauskat hahmot.)
  4. Donut County (PS4, yhden tempun poni, mutta hauska)
  5. Radiant Historia (3DS, japaniroolipeli, jossa on mielenkiintoinen juoni, mutta loppua kohti alkaa puuduttamaan)
Game awards muistilistasta ei ollut apua kuin yhden pelin verran. Edit! Debyyttiindiepeli listassa on mainittu Yoku ja Donut.
 
Viimeksi muokattu:

cobalos

Well-Known Member
Hyvin eri tyyppisiä mahtuu omaan TOP3:een:

1. Divinity: Original Sin 2 - Definitive edition
Paras vuoropohjainen roolipeli ehkä ikinä. Koukuttava tarina sekä monipuolinen hahmo- ja taistelusysteemi. Sain kulutettua yhteen läpipeluuseen 150 tuntia ja silti tuntui, että missasin mielenkiintoisia sivutehtäviä. Ainoa miinus siitä, että tarina on lähes pakko pelata läpi hyviksenä.

2. Forza Horizon 4
Huippuviihdyttävä arcade-kaahailu.

3. Vampyr
Perinteisestä poikkeava toimintaseikkailu. Pieni budjetti näkyi paikoitellen, mutta tarinaan oli panostettu kiitettävästi.
 

Kirai

KonsoliFIN Alumni
Eipä ole helppo listausta tehdä. Hyviä pelejä on tänä vuonna tullut. Tässä oma TOP5.

1. Monster Hunter World
- Tähän mennessä sarjan selvästi paras peli, ja eniten pelitunteja kohdallani kuluttanut tekele. Joka on vieläkin kesken. Aivan mahtava peli.
2. Red Dead Redemption 2
- Tunnelmaltaan vuoden paras peli. Paikoitellen aivan 10+ tasoa, paikoin taas tuttua ja tylsää Rockstars - menoa. Silti ehdottomasti vuoden parhaimpia pelejä.
3. Battlefield V
- Vuoden paras sotapeli kohdallani.
4. Pokemon Let's go Eevee/Pikachu
- Viimeisin ostos tälle vuotta ja aivan älyttömän kivaa pelattavaa koko perheelle. Viimein peli, josta koko perhe saa iloa. Ja itse nostalgiapärinää.
5. F1 2018
- Tämän vuoden formula-peli on pädikuskille jälleen pitkästä aikaa kiva peli ajaa. Ei läheskään täydellinen ja bugeja löytyy vieläkin, mutta vuoden paras ajopeli itselleni. Ja toki KFIN-sarjat!
 

Fabre#4

Well-Known Member
Omalla kohdalla on ollut melko poikkeuksellinen pelivuosi, koska olen ostanut pitkään aikaan määrällisesti vähiten pelejä per kalenterivuosi. Ostetut pelit tosin ovatkin sitten olleet todella kovaa laatua lähes kaikki. Ainoastaan The Crew 2 oli sellainen keskinkertaisempi tapaus. Tällä hetkellä oma ranking näyttää seuraavalta:

1. Red Dead Redemption 2. Rockstarin ajalla ja rakkaudella vääntämä länkkärisimulaatio on itsellä vielä pahasti kesken, mutta jo tässä vaiheessa voin sanoa, että kyseessä on omalla kohdalla vuoden kovin peli. Taattua Rockstar-laatua paremmin, isommin ja realistisemmin kuin koskaan ennen.
2. Spiderman. Vihdoin ja viimein saatiin se rakkaudella tehty ja laadukas Hämispeli, joka laadullisesti kilpailee esim. Batman: Arkham-sarjan kanssa. Paljon sisältöä ja faneille suunnattua pientä nippeliä. Paljon pelattavaa, joka ainakin omasta mielestä on ollut ihan riittävän monipuolista. Seittisinkoilu on vaan ollut äärettömän hauskaa ja nautittavaa.
3. God Of War. Rauhallisemmin jaksotettu "avoimen maailman" näkemys Sodan Jumalasta kera hyvän, jopa tunteikkaan, kasvutarinan. Voisi olla helposti listan kakkonenkin, jos en olisi niin kova hämisfani.
4. Shadow Of The Tomb Raider. Uudistetun Laran tarinan kolmas seikkailu, joka tuo vähän uutta sinne ja tänne noudattaen silti kahdesta edellisestä osasta tuttuja kaavoja. Laatupeli, vaikkei mitään ihmeellistä tai genressä aikaisemmin näkemätöntä tarjoakaan.
5. Pro Evolution Soccer 2019. Yksinkertaisen ytimekkäästi sanottuna se parempi vuosittain julkaistava futispeli.
 

Barca11910

Well-Known Member
Hirveesti ei edelleenkään tee mieli pelata mitään muuta kun urheilupelejä. Tälläkin hetkellä kolme EI urheilupeliä kesken.

1. God Of War
Niitä harvoja pelejä jotka on kiinnostanu niin pitkään että on pelattu läpi. Se ainoa pelisarja jossa tarina myös oikeasti kiinnostaa. Mytologia vaihtui mutta kyllä tuon varsinkin lopussa tunnisti GoWiksi. Tietty mahtipontisuus jäi vissiin seuraaviin peleihin. Ideoita on kuulemma jo 5 seuraavaan peliin.

2. GT Sport
Ainakin itselleni vuoden ajopeli (ostin tämän maaliskuussa niin tulee tämän vuoden listaukseen.)
Varsinkin kesän jälkeen kun tuli se iso rengas päivitys niin ajettavuus on parantunut koko ajan. Ihan päivittäisellä ajamisella saa päivä palkinnoksi auton kun ajaa riittävästi. Olikohan se 40km.

Peliin tulee myös aidosti lisää sisältöä koko ajan. Hamiltonin Mersun ostin oikeilla rahoilla kun se ois maksanu 2 000 000 pistettä. Aika helppo oli maksaa sen 3€ siitä et saa aidon formulan peliin mukaan.

3. Pro Evolution Soccer 2019
On vaan edelleen se paras tapa mallintaan kuningas lajia. Syitä voi käydä lukemassa pelin omassa ketjussa.

4. F1 2018
Hieno formula peli järkyttävä päivitys siihen mitä se 2015 versio oli. Varsinkin tuo että todellisen elämän voimasuhteet on noin hyvin esillä.

Huono puoli siinä on se että Ferrari ja Mercedes voittaa joka kisan. Jos ei koneet hajoa.

Esimerkiksi Spiderman ja RDR2 molemmat on kesken.
 
Viimeksi muokattu:

Ulukai

Toimituksen jäsen
Ylläpitäjä
Pitänee palata asiaan, kunhan Super Smash Bros. Ultimate on julki. Tällä hetkellä haluaisin kovasti kruunua tyrkyttää Hollow Knightin suuntaan, mutta sepä ei tarkalleen ottaen tämän vuoden peli ole. Konsoleille saapui toki tänä vuonna, mutta viime vuonnahan tuo jo PC-kansan ulottuvilla oli. The Lion's Song tai Overcooked! 2 tällä hetkellä ykkösenä kai mielessä?
 

Kain

Well-Known Member
En oikeastaan halua jakaa palkintosijoituksia koska en osaisi päättää ykköspaikan hallitsijaa, mutta vuoden kovimmat tykit ovat ehdottomasti olleet God of war, Spiderman sekä Red dead redemption 2. Lisäksi haluan antaa erityismaininnan ( ellen jopa sitä vuoden kruunusijaa ) Nintendo Switchille ja sillä pelattavalle Skyrimille. Uskomattoman hyvin tehty porttaus ja itse peli ei ole koskaan maistunut yhtä mahtavasti kuin käsipelillä pelatessa.
 

kopolanpoika

Well-Known Member
Eiks aikaisempina vuosina ole mainittu TOP ja NOT- listat vai muistanko väärin?

Nimim. SSBU julkaisua odotellessa
 
P

Poistettu jäsen 3274

Guest
1. Spider-Man vihdoinkin päästiin eroon niistä huonoista leffalisenssipeleistä ja saatiin yllättävän hyvä tarina joka sai jopa tämmöisen tunteettoman paskiaisen silmät kostumaan.

2: God of War en erityisesti pitänyt aikaisemmista osista, mutta tämä uusin kolahti ihan kympillä ja en malta odottaa, että mitä tekevät seuraavaksi.

3. Vampyr vuoden yllättäjä omalla kohdalla ja jos tälle ei jatkoa tule pelin muodossa, niin ainakin tv-sarja on tulossa.

4. Red Dead Redemption 2 upea ja elävä maailma, mutta tarinatehtävät edelleen tylsää paikasta toiseen juoksemista, kuten kaikissa avoimen maailman peleissä tuntuu olevan.
 

Murdoc

Well-Known Member
1. Hitman 2 Tämän konsolisukupolven aliarvostetuin peli(sarja) yhdessä Dishonoredin kanssa. Tämä on ollut kova pelivuosi enkä ikinä olisi uskonut, että valitsen Hitmanin omaksi vuoden peliksi mutta niin vain kävi. Aivan uskomattoman hienosti tehtyjä hiekkalaatikoita, jossa pääsee hoitamaan tehtäviä mitä erilaisin ja hauskoin tavoin. Vapautta on valtavasti ja jokainen kenttä on aivan täyteen ammuttu yksityiskohtia, ihmisiä ja erilaisia haasteita hoidettavaksi. Tähän päälle vielä se, että edellisen pelin omistajat saavat vanhat kentät pelattavaksi uuteen peliin, uusilla ominaisuuksilla höystettynä niin pelattavakaan ei lopu ihan hetkessä kesken.

2. Red Dead Redemption 2 Jos olisi vuoden alussa pitänyt veikata vuoden peliä niin se olisi ollut tämä. Ja onhan peli todella hyvä maailman ollessa täynnä elävyyttä ja hämmästyttäviä yksityiskohtia. Yllättäviä pikkutehtäviä tulee vastaan todella dynaamisen oloisesti ja villin lännen tunnelma on saatu kaapattua ainutlaatuisella tavalla. Peli on myös graafisesti todella kaunista katseltavaa, etenkin artistiselta kannalta. Peli voisi myös olla vuoden peli mutta pelattavuus ei ole mielestäni ihan sillä tasolla millä sen pitäisi nykypäivänä olla, sekä itse päätehtävät ovat turhan perinteistä kauraa ”ratsasta sinne, tapa kaikki ratsasta takaisin”-kaavalla.

3. Spider-man Pitkästä aikaa erittäin hyvä lisenssipeli, jota on tullut kaipailtua Arkham-sarjan jälkeen ja ensimmäinen oikeasti todella hyvä Spider-man peli. Fiilis mikä syntyi seitillä sinkoillessa kaupungin yllä on aivan mahtava ja siihen ei ehtinyt kyllästyä missään vaiheessa pelin useamman kymmenen tunnin läpäisyn aikana. Taistelut olivat myös hienosti toteutettu ja niissä oli mukavasti vaihtelua erilaisten liikkeiden ja gadgettien ansiosta. Erityismaininta myös pelin tarinalle, jossa oli todella paljon sydäntä ja loppumetrit saivat lähes tipan linssiin.

4. Hollow Knight Tiedän, peli ei virallisesti ole edes tämän vuoden peli, koska on saapunut PC:lle jo viime vuonna mutta itse kun en PC:tä omistani niin pääsin tätä pelaamaan vasta Switchillä. Suurena Metroidvania pelien ystävänä tämä tempaisi mukaansa todella kovaa ja lähen 70h myöhemmn oli peli pelattu 107% läpi ja fiilis oli, että tässä on yksi kaikkien aikojen parhaista Metroidvania peleistä Ori and the Blind Forestin rinnalla. Rautainen pelattavuus, kiehtova, kaunis maailma tutkittavana, erittäin haastava ja pituus nostivat tämän itsellä yhdeksi tämn vuoden kovimmista pelikokemuksista.

Siinäpä oli meikäläisen lista. Paljon hyviä pelejä jäi myös ulos tältä listalta pelivuoden ollessa jälleen todella kova eikä ensivuosikaan näytä yhtään hassummalta, kun se alkaa heti tammikuussa RE2 Remakellä. :)

5. God of War Aiemmat sarjan pelit on kolmosta lukuunottamatta kokematta, koska eivät oikein ole iskeneet mutta tämä iski sitten taas todella kovaa uudistettuaan sarjaa isolla kädellä. Varmaan vuoden kaunein peli, jonka taistelusysteemi on puhdasta rautaa. Pelin pääaseena toimiva kirves tuntuu niin hyvältä käyttää, jokaisen iskun tuntuessa ihan luissa asti. Kirveen heittelyyn pelin aikana ei vain kyllästynyt missään vaiheessa sen palatessa napakasti takaisin tehden samalla vahinkoa vihollisiin, jotka osuivat sen tielle. Thor ja kumppanit kiinnostivat myös enemmän, kuin edellisten pelien jumalat ja maailmaa oli todella hauskaa tutkia ja koluta platinaan saakka.
 

tungata

Member
1. Red Dead Redemption 2
2. Kingdom Come Deliverence
3. Spiderman

Kaksi ensin mainittua kuuluvat kaikkien aikojen Top 5 peleihin, eikä Hämiskään huono ollut.
Paha pettymys oli edelleen VR-pelien tarjonta. Jääkö ihmelasit sittenkin vain pienten minipelien temmellyskentäksi? Skyrin ja RE on jo aikoja sitten julkaistu eikä muista kunnon peleistä ole oikein tietoakaan.
 

henkka007

Active Member
1. Spider-Man
Aluksi olin hieman skeptinen tämän suhteen, mutta lopulta tästä paljastui yksi kaikkien aikojen parhaista peleistä. Vaikka peli ei ole täydellinen niin silti tämä iski Spider-Man faniin ja lujasti. Molemmat DLC:t tuli heti pelattua, kun ne julkaistiin ja viimeistä osaa odotellaan kovasti. Tälle pelille ehdottamasti jatkoa ja pian :).

2. Assassin's Creed Rogue Remastered.
Vaikka olen suuri Assassin's Creed fani niin silti PS3 versio jäi aikoinaan kesken, vaikka peli oli silloin jo todella hyvä. Tämän piti olla vuoden peli, mutta Spider-Man vei ykköspaikan. Tämä taitaa olla Spider-Manin kanssa ainoat tänä vuonna julkaistut pelit, mitä olen pelannut. Monta peliä tuli ostettua julkaisussa, mutta niitä en ole vielä pelannut olenkaan.

3. Lego DC Super-Villains, Spyro: Reignited Trilogy tai Assassin's Creed Odyssey
Lego DC oli loppuvuoden odotetuin peli, mutta Spider-Man tuli iski lujaa. Spyro vaikuttaa todella hyvältä peliltä, mutta myös tuon pelaaminen jää varmaan ensi vuoteen. Assassin's Creediä en odottanut kovasti, mutta saa nähdä millainen peli tuo on, kun joskus pääsen pelaamaan tuota.
 

nikob

Active Member
Vuoden kovin peli ehdottomasti.
-RDR 2

Paras autopeli.
-Forza Horizon 4

Paras moninpeli.
-Battlefield 5

Runsas pelivuosi niin kaikkea ei ole edes kerennyt hommaan.
Tulevaisuudessa tarkoitus hommata.
- God of War
- Spiderman
- Far Cry 5
- Assasin ceed Odyse
 
Ylös Bottom