Gran Turismo 7

Subi

Active Member
Tuli viimein tämäkin hommattua ja kylläpäs maistuu hyvältä. Tosiaan edelliset omat Turismot on sieltä PS2 ajalta ja vain satunnaisesti tullut uudempia kokeiltua. Hyviä muistoja tuli heti.

En oikein vielä tiedä tykkäänkö tuosta Cafe-tsydeemistä, mutta sillä nyt mennään yksinpelin osalta. Lisenssit on ihan ok ja tykkään niitä aina ajella, mutta samalla ne varmistavat sen ettei platina trophystä tarvitse edes haaveilla :D Todennäköisesti tästä tulee ensimmäinen ajopeli missä tutustun kunnolla myös online-puoleen. Ensimmäisten kokeilujen perusteella tuntuu ainakin koukuttavan heti, vaikka käytännössä viimeisenä mennään aina. Myös valikot olisivat voineet olla ehkä jotenkin nykyaikaisemmat, varsinkin siihen kartalle palaaminen on turhan monen painalluksen takana.
 

Ac3way

Well-Known Member
Valikoista: olisi kiva, jos yläpalkin auton kuvasta pääsi suoraan omaan talliin. Ja GT Auton sisällä eri kohdissa pääsisi kätevästi vaihtamaan toiseen, että ei tarvitsisi aina tulla karttaan takaisin.

Pikkuhiljaa varmaan pitäisi läpäistä Cafekin valmiiksi ja ajaa puuttuvat S-lisenssin testit. Ekan kuukauden aikana tuli pelattua 100h, mutta sen jälkeen on muut pelit olleet etualalla. Olisikohan nyt mittarissa vasta 140h. Super GT:n ja Jimmy Broadbentin sisältöä tulee kyllä aktiivisesti seurattua, saa vähän laajemman käsityksen pelistä. Varsinkin GT7 Sport-modesta.

Tuli kokeiltua myös ratilla pitkästä aikaa ja jotenkin tuntui paremmalta ajaa kuin ennen, olisiko sitten päivitykset syynä siihen. Autot pysyy hyvin hallussa (varsinkin tehokkaat takavedot), mutta lujaa ajaminen ei ole niin automaattista mitä padin kanssa. Circuit Experiencen kulta-ajat tulee padilla helpommin, vaikka auto elää paljon enemmän ja ajolinjat ei tunnu yhtä puhtaita mitä ratin kanssa.

Pelin vaihtelevalle säälle vielä peukku ylöspäin, tuo mukavasti vaihtelua, jos ajelee samaa kisaa uudestaan. Tässä on myös aika hyvin mallinnettu kuivuvat ajolinjat, vesiliirrot ja eri renkaiden toimivuus.
 

CONTINUE_F5

Well-Known Member
En oikein vielä tiedä tykkäänkö tuosta Cafe-tsydeemistä, mutta sillä nyt mennään..
Kahvilasysteemi kaikkine infoineen on ihan ok mutta kun se on läpi, on pulju ihan konkurssikypsä.
Jollakin somealustalla pelintekijä kyseli mielipiteitä, mihin suuntaan pelaajat haluaisivat mahdollisia uusia "kahvilakeskusteluja". Merkki siitä, että baaritiskin valot syttyvät uudelleen?
 

Larzi

Active Member
Kahvilan pitäisi olla joku daily challenge tai muu sellainen paikka. Pari kertaa kävin siellä läpäisyn jälkeen pyörähtämässä, että jospa siellä olisi jotain juttua autosta joka mulla oli alla, mutta ei siellä taida muusta olla tekstiä, kuin cafe bookiin liittyvistä menopeleistä. Nyt kun cafe olikin "uratila", tuli siitä täysin turha heti kun se oli pelattu läpi. Uratilan kisat voi tietysti ajaa uusiksi vaikka kuinka monta kertaa, mutta Cafessa vierailusta ei ole hyötyä sitten yhtään, edes trophy-huoneena.

Kaz kertoi joskus, että kahvila on koko pelin sydän ja keskus. Onhan se valikossakin sijoitettu keskelle, mutta kyllä hauska ja fiilistely on kaikkialla muualla kuin siellä kahvilassa. Tilanne olisi helposti parannettavissa lisäämällä peliin daily/weekly challengeja.
 

Subi

Active Member
Ne varsinaiset tarinat autoista siellä kahvilassa on ihan mielenkiintoisia, mutta muuten se koko viritelmä on saatu käsittämättömän kankeaksi. Joka kortin kohdalla vielä täysin samat lausahdukset. No onneks kaikkeen radalla tapahtuvaan olen ollut tyytyväinen.
 

ssuvik

Member
Muistakaa nyt että tää peli on vasta reilu pari kk vanha. Eiköhän sieltä lisää sisältöä tipu ainakin seuraavat peri vuotta. Nyt alussa fiksailevat bugeja ja fysiikkaa/mallinnusta. Ne kun on kunnossa niin lisää sisältöä. Itse tykkään pelistä ku lapualainen mämmistä. 6v poikakin ajelee ratilla jo melkeen ku Räikkönen.
 

Jogi

Well-Known Member
Itse en ole kyllä tämmöisten sisältö ripottelujen fani jos julkaisuaikainen sisältö on vajaa.. kuten GTS:ssä ja tässä oli. Hiukan eri asia jos peli laajenee valmiista eteenpäin ns. GAS muodossa ylläpitääkseen pelaamista.
 

CONTINUE_F5

Well-Known Member
Bondin Aston Martin sai vähän liikettä kahvilaan. Olisiko Hagertyn pirssit kaikki kupposen arvoisia? Edit: Ei ole.

Itse en ole kyllä tämmöisten sisältö ripottelujen fani jos julkaisuaikainen sisältö on vajaa.. kuten GTS:ssä ja tässä oli. Hiukan eri asia jos peli laajenee valmiista eteenpäin ns. GAS muodossa ylläpitääkseen pelaamista.
Aika monesti tätä päivää. Kaukana ajat, kun peli kuin peli ostettiin ns. valmiina.
(Asiakas)palvelusysteemeistä vedän esille saman genren Assetto CC:n. Muodosui nopeasti ikäväksi kokemukseksi tietäen, että konsoliversio laahaa kovasti pc-version perässä kaikkine puutteineen, eikä vain dlc:n osalta. Viikko sitten Monzan pelivertailutestissä parhaassa sessiossa ratin voimapalaute sekosi ja lopetin homman siihen. (Loppukesästä luvatulla uudella versiolla sitten taas.)
 
Viimeksi muokattu:

mik@_h

Member
Oliko siis niin että tallennetut replayt häviää jonkun bugin takia n. viikon jälkeen? Peli oli tauolla ja kaikki poissa. Minne ja miten nämä kannattaisi varmuuskopioida jos haluaisi niitä myöhemmin katsella? Alustana PS5.
 
Viimeksi muokattu:

jhsa

Active Member
Oliko siis niin että tallennetut replayt häviää jonkun bugin takia n. viikon jälkeen? Peli oli tauolla ja kaikki poissa. Minne ja miten nämä kannattaisi varmuuskopioida jos haluaisi niitä myöhemmin katsella? Alustana PS5.
Ei vissiin ihan yleinen bugi kuitenkaan. Näytti tuolla olevan 8.3. vanhin replay mulla tallessa, 23.3. ja 25.3. oli kanssa. Taitaa olla aika mahdotonta noita kopioida minnekkään, ellei niitä sitten jotenkin veppiin jaettuna saa talteen (ja jollain ilveellä takaisin). Normaalin saven mukanahan ne ei ole, koosta päätellen. Siellä gt-pilvessähän on ne jotka on jaettu kaikille tai kavereille, koska niitä voi sitten katsoa ps4:lläkin (ja toisinpäin jos on replay tehty ps4:llä niin ps5:lle voi katsoa sitä). Mutta jakamattomat ovat vain jossain paikallisessa säilössä, joka ei ole pelisave.
 

Ac3way

Well-Known Member
Alkukesästä saisi melkein jo tulla jotain isompaa autopakettia peliin. Ei sillä, että kokeiltavia mielenkiintoisia autoja pelissä jo olisi yllin kyllin, mutta kyllähän uudet autot tuo lisää maustetta koko pelin pelaamiseen. GT Sportissa ne oli käytännössä ainoa syy edes käynnistää koko peli.

Jotain 80-90 luvun helmiä sekä aivan moderneja autoja olisi toiveissa. Ihan hirveästi pelissä ei ole aivan viime vuosina julkaistuja uusia autoja ja rata-autotkin on todella vanhoja malleja. Tekniikan Maailmassa oli viimeksi testissä uusi Porsche 911 (992) rata-auto ja se voisi olla kiva lisäys GT7:aan.
 

jhsa

Active Member
Märkä kylpylä enää sit jäljellä ...
Ja nyt on märkä kylpyläkin selätetty kultaiseksi. Oli kyllä ärsyttävä osio, 7 kilometrin radalla ajoin 86 km, ja tulin maaliin varmaan neljä kertaa. Kukin kerta vähensi aikaa sitten parisen sekuntia. Vähänkin kun meni mutka pitkäksi tms. niin radalta ulos.

Enää sitten pitää kytätä se kolmas legendaarinen auto joka puuttuu (Jaguar XJ13) ja sitten olisikin plat.
 

Kirai

KonsoliFIN Alumni
Meillä Pelikellarissa on ensi viikolla torstaina (2.6.2022) alkamassa uusi 5 viikon rento ajelusarja Gran Turismo seiskassa (juhannusviikko on väliviikko), jos ajohaluja täällä väellä löytyy, niin tervetuloa mukaan!

Autoina toimivat Gr4-autot, mutta muu formaatti on vielä auki. Todennäköisesti noin 1.5 tunnin rupeama kestoltaan. Ajopäivä on torstai ja startti klo 20.15. Kisat pyritään myös striimaamaan selostuksen kera.

Halukkaat voi pistää mulle viestiä, niin kutsun serverille. Linkki löytyy myös täältä foorumilta
 

jhsa

Active Member
Nyt on muuten Jaguar kaupassa
Niinpä näytti olevan, nyt kun kotiin pääsi ruohonleikkuun ja grillailun jälkeen boottailemaan taas päivittäisiä juttuja. Ei tarvinnut onneksi kauaa tuota odotella. Mutta sitä pitänee odotella kauemmin, että saavat korjattua trophyjen avautumisen molemmissa versioissa, jotta saa ps4-versiollekin platinan.
 

ramse

Active Member
Päivityksessä tuli kahvilaan kolme uutta menua ja syntymäpäivä ticketin saa myös.

27EA87E8-4083-448B-B504-5BCEA11EAB6E.jpeg

 

unreal.reality

Active Member
Onko mitään huhuja ollut aika-ajojen paluusta peliin? Nyt kun pelaa vaikeimmalla tasolla kisoja läpi niin joutuu aina kuluttamaan renkaat ja polttamaan bensan liian nopeasti, koska pitää yrittää saada 30 sekunnin eron johtoautoon kiinni. Jos pystyisi aika-autojen kautta aloittamaan lähempää kärkeä pystyisi taktikoimaan enemmän ja AI voisi olla jopa hieman nopeampi silloin.
 
Ylös Bottom