Greedfall

P

Poistettu jäsen 3274

Guest
30amv4arstosrakn4bsg76kjc4.jpg


Julkaisu: 10.09.2019
Kehittäjä: Spiders
Alustat: PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows

1600-luvun eurooppalaisesta maailmankuvasta ja maalauksista innoituksensa saanut GreedFall herättää eloon barokkikauden tyylin ja yhdistää siihen mielikuvitukselliset hirviöt sekä taikuuden. Luvassa onkin ainutlaatuinen roolipeli täynnä valintoja, juonittelua ja kiehtovia kohtaamisia monenlaisten vihollisten kanssa.

Vanha maailma kärsii tappavan sairauden ja ylikansoituksen kourissa. Etäinen Teer Fradeen saari vaikuttaa pelastukselta. Se on koskematon, täynnä villieläimiä ja sivistyksen turmeluksen ulottumattomissa. Samalla saaressa on jotain taianomaista ja mystistä, unohtamatta sen monia rikkauksia.

Pelaajahahmon etsiessä paratiisisaarelta keinoa parannukseen, hän huomaakin pian olevansa keskellä moninaisia jännitteitä. Toisella puolella ovat saaren resursseja hamuavat uudisasukkaat ja toisella puolella sen alkuperäisväestö yliluonnolliset vartijaolennot suojelijoinaan.

Pelaaja voi valita monia eri tapoja edetä tarinassa. Onko kyse miekankäytöstä ja väkivallasta, sanojen säilästä ja diplomatiasta vai salamyhkäisyydestä ja juonittelusta? Valinta on pelaajan. Jokainen valinta vaikuttaa tarinaan, sillä GreedFallin maailma on elävä ja alati kehittyvä. Jopa pienillä, merkityksettömän oloisilla asioilla voi olla vaikutuksensa peliin ja sen tarinan kulkuun.

 
Viimeksi muokannut moderaattori:

Omenanraato

Well-Known Member
Onko tietoa koska tästä alkaa arvostelut valumaan? Tuleeko ennen julkaisua, vai julkaisupäivänä? Siitä voi jo pienet johtopäätökset yleensä tehdä, onko tekijöillä luottoa teokseensa. :D
 

Renebauman

Well-Known Member
Tämä kyllä kiinnostaa kovasti, mutta pakko katsoa eka arvostelut.. Pelattavaa loppuvuoteen muutenkin riittää, ettei tule hankittua, jos saa arvosteluissa tylyjä arvosanoja..
 

Kirai

KonsoliFIN Alumni
Varovaisen kiinnostavan näköinen peli, vaikka vähän tulee sellainen pelkäävä fiilis ja Risen-fläshbackit. Merirosvo-teema kyllä kiinnostaa ja pelissä on monta kiinnostavaa mekaniikkaa.

EDIT. No ei se taida varsinaisesti merirosvoilua olla, mutta vähän sen ajanjakson jälkeistä. Laivailua kuitenkin. :)
 

Ac3way

Well-Known Member


Edelleen näyttää peli mielenkiintoiselta. Sanat Dragon Age ja Bioware ei kyllä itselle tunnu yhtään kivoilta, kun en yhtään tykkää DA-peleistä. No jospa Greedfall olisi hyvä (tai kiinnostava, laatu tuskin on ihan huippua) versio sen tyyppisestä pelistä.
 

Eliminaattori

Kielinatsimoderaattori
Ylläpitäjä
GreedFallin ennakkotunnelmia maanantain striimissä 9.9. klo 20.00, jolloin embargo laukeaa ja striimaaminen on sallittua. Tutustun peliin viikonlopun ajan, mutta aloitetaan alusta maanantaina uudella hahmolla. Tervetuloa mukaan, osoite on vanha tuttu www.twitch.tv/konsolifin
 

HideoMiyamoto

Well-Known Member
Kehittäjät pelaavat, näyttää aika paljon Dragon Agelta. Liian massiivinen peli tällä hetkellä ostettavaks mutta myöhemmin voi olla hyvin mahdollista että menee ostoon.

 

HideoMiyamoto

Well-Known Member
Tuli striimiä katseltua ja erittäin pätevän oloinen peli varsinkin kun ottaa huomioon että tekijätiimi on vain reilu 20 henkeä. Ilmestyy vaan todella huonoon aikaan Gears 5 ja Borderlandsin kanssa samaan aikaan, mutta jos massiviinen roolipeli jossa lorea, keskusteluja ja toimivaa ääninäyttelyä riittää niin kannattaa tutustua.
 

HideoMiyamoto

Well-Known Member
Greedfall ei ole täydellinen peli, siinä on omat ongelmansa mutta niitä sopii odottaa näin massiivisessa pelissä tiimiltä joka koostuu 20 henkilöstä joten ei sitä edes voi verrata massivisiin 100+ hengen tripla A peleihin. Silti peli onnistuu yllättämään laadullaan niissä osa-alueissa mihin pelissä on panostettu, questit, ääninäyttely, RPG elementit, upea maailma.

Arvostelut ovat myös valtava harppaus Spiderin edellisistä peleistä kuten Bound by Flame tai The Technomancer jotka molemmat olivat 55-60 tasolla.

https://opencritic.com/game/8085/greedfall/charts

 

Kirai

KonsoliFIN Alumni
KonsoliFINin arvostelu tulossa vielä myöhemmin, kunhan massiiviseen ropeen saa vielä hieman lisätuntumaa, varsinkin tarinaan. Arvelen ehkä puolivälissä olevani.

Varsin kivat fiilikset kuitenkin on tullut, ja kuten yllä mainittiin niin pieneltä tiimiltä varsin vaikuttava taidonnäyte. Pieniä säröjä siellä täällä, ja muutama asia jonka olisi voinut paremmin miettiä. Tarinavetoisen nälkään varmasti mieluinen kokemus. Hyvin paljon Dragon Age -fiiliksiä tulee pelatessa.
 

Routa

Well-Known Member
75:n keskiarvo sinetöi sen, että peli lähti samantien tilaukseen. Hienoa nähdä että studio on ottanut askeleen oikeaan suuntaan. Toivottavasti peli menestyy ja sitä myöten saavat studioo kasvatettua.
 

Ac3way

Well-Known Member
Jep, ACG:n arvostelun perusteella on pakkohankinta jossain vaiheessa. Oikein kiva, että ovat onnistuneet noinkin hyvän lopputuloksen saamaan ja päivityksillä voi peli entisestään parantua.

Tämä ja Kingdom Come Deliverance on kyllä niitä pelejä jotka tulee seuraavaksi hankittua, kunhan saa muita pelejä eka pelattua pois alta. Siinä onkin sitten vähän kevyempää ja vakavampaa ropea pitkäksi aikaa!
 

Enemy

Well-Known Member
Tuli peli hommattua, kun RPG-nälkä iski ja arvostelut olleet pääosin positiivisia.

Alku oli tylsähkö, mutta kun maailma aukesi enemmän ja päästiin "tutoriaalista" pois niin erittäin mukava yllätys ollut. Pahempia bugeja ei ole viel 6h kohdalla tullut vastaan. PS4 Prolla ihan mukavan näköinenkin ja pelimaailma on jopa aika yksityiskohtainen. Tulee vahvasti Dragon Aget mieleen tästä.

Mielellään tukee pientä studiota kun tämmöistä jälkeä ovat saaneet aikaan.
 

Ac3way

Well-Known Member
Aloittelin peliä, ekassa kaupungissa ollaan vielä. Hyvä rpg-fiilis jäi keskusteluista ja muutenkin ihan mielenkiintoiselta vaikutti lore. Pelattavuus oli aika hirveä ja jostain syystä 30fps häiritsi pirusti, tosin kaikki muut pelini PS5:lla taitaa olla 60fps. Joten ehkä kyse on vain tottumuksesta.

Täytyy ainakin sen verran pelata lisää, että näkee miltä peli vaikuttaa, kun peli avautuu tutoriaalin jälkeen ja pääsee sinne luontoon seikkailemaan.

Next-Gen versio on luvattu tälle vuodelle, mutta vielä ei tiedetä onko se päivitys vai erillinen versio. Saatan jäädä sitä odottelemaan, mikäli peli vaikuttaa riittävän kiinnostavalta.
 

Ac3way

Well-Known Member
Hyvin alkanut jo tottumaan 30fps tilaan. Pelattavuus myös nyt parempi, kun hidasti kameran liikettä asetuksista ja tottunut ohjaamaan hahmoa vähän rauhallisemmin.

Pelin asetelma on kyllä hyvin mielenkiintoinen. Tykännyt pelistä, vaikka onkin vähän vanhanaikainen ja ei mikään AAA-luokan teos. On sentään parempi kuin Cyberpunk ;)
 

kriswel

Well-Known Member
Tuli nyt aloitettua tämäkin ja perhana täähän on hyvä peli! Alkuun oli fiilis että jaksaakohan tätä pelata mutta sitten tempaisi mukaansa ja kunnolla. Ei malta laskea käsistään. Peli ei tosiaan ole AAA luokkaa mutta uskomaton taidonnäyte pikkustudiolta. Itse asiassa pienempi budjetti kääntyy pelin eduksi. Tarina ei tunnu yhtään teennäiseltä mitä yleensä tapahtuu ison budjetin peleissä. Samoin puuttuu se tietty laskelmoitu fiilis kokonaan jossa juoni kirjoitetaan myyntien perusteella. Mukavan vilpitön asenne paistaa koko pelin läpi ja kaikki tuntuu luontevalta. Dialogia myöten joka on muuten helvetin hyvin kirjoitettu. Ainut miinus täytyy antaa kankeahkosta ohjaukseta ja heiluvasta kamerasta. Tässä on siis sama ongelma kuin esim RDR2: ssa. Eli juostessa kun pysähdyt niin hahmo ottaa realistisesti pari hidastus askelta ennen pysähdystä ja kamerakin heilahtaa mukavasti. Tiedätte varmaan mitä tämä tarkoittaa kun pitää poimia maasta tavaroita. Muuten loistava peli.
 
Ylös Bottom