Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Henkilökohtaiset avautumiset (jotka eivät kuulu ketjuihin joissa ne on esitetty)

Vastaus: PSJailbreak eli tarina siitä, kuinka PS3:n suojaukset lopulta murtuivat

Noita HD-käännöksiä on tehty vain kourallinen, sen sijaan esim. xboxin yhteensopivuus kattaa n. puolet koko vanhan boksin kirjastosta.

Fair enough (varsinkin jos PS2-pelejä on paljon hyllyssä), mutta en ole ihan varma miten Boksi liittyy keskusteluun muuten kuin että se korkattiin jo aikaa sitten. Osa polttelee edelleen sen pelejä, vaikka onlineen ei olisikaan pääsyä. Pelimediahan ei tunnetusti tartu kaikkien konsolien ongelmiin yhtä dramaattisella otteella kuin ystäväämme (vai oliko se kuitenkin kaikkien pelaajien vihollinen, aina en ole varma) Sonyyn.

Kun sinua nyt kerran noin kovasti kiinnostaa...

Kyllä se selventää tilannetta, vaikka epäilinkin ettet ole ehkä se tyyppi joka e-kirjoja tai vastaavia ensimmäisenä imuttelee. Mutta viihdepuolella ja digitaalisessa maailmassa moni asia alkaa olla jo niin "harmaalla alueella", että välillä on vähän epäselvää missä mennään. Onhan meillä jo "piraattipuoluekin" for crying out loud: Tehkää mielellään hyvää ja kallista viihdettä - mutta jakakaa sitä meille ilmaiseksi! Ei tavallaan ihme että osa varsinkin nuorista katsoo asioita vähän oudosta näkökulmasta.

Hakkerit voisivat keskittyä optimoimaan ja kehittämään avoimia laitteita...

Niin, ironistahan se on että jos ns. maailman parhaat "hakkerit" (tässä skenessä) palkattaisiin johonkin firmaan kehittämään avoimen pelikonsolin tai vastaavan hierarkiaa/käyttistä/softaa niin saataisiin varmaan kaikkien homebrew-ritareiden unelma.

Mutta kun siinä ei oikein ole jännitystä eikä siinä sitten "taistella" jotain pahuutta tai korporaatiota vastaan. Ei yksinkertaisesti ole vastavoimia, boring. Ja onhan se Sony kuitenkin niin tyhmä juttu muutenkin.
 
Vastaus: PSJailbreak eli tarina siitä, kuinka PS3:n suojaukset lopulta murtuivat

Onhan meillä jo "piraattipuoluekin" for crying out loud: Tehkää mielellään hyvää ja kallista viihdettä - mutta jakakaa sitä meille ilmaiseksi!

Ei kannata antaa raflaavasti valitun nimen hämätä. Jos tutustut piraattipuoleen ohjelmaan, niin huomaat että kyseinen puolue ottaa erittäin järkevästi kantaa moneen tietoyhteiskunnan asiaan. Juuri niihin asioihin, joista vanhat puolueet eivät tunnu tietävän tai ymmärtävän yhtään mitään. Tuota sinun esittämääsi näkemystä ei puolueen esityslistalta löydy. Tietoyhteiskuntapuolue voisi olla kuvaavampi nimi tälle puolueelle, mutta nimenä tuo piraattipuolue on toki paljon iskevämpi ja mieleenpainuvampi.
 
Vastaus: PSJailbreak eli tarina siitä, kuinka PS3:n suojaukset lopulta murtuivat

Tuota sinun esittämääsi näkemystä ei puolueen esityslistalta löydy. Tietoyhteiskuntapuolue voisi olla kuvaavampi nimi tälle puolueelle, mutta nimenä tuo piraattipuolue on toki paljon iskevämpi ja mieleenpainuvampi.

Lainaus sivulta Yksityinen kopiointi « Piraattipuolue

"Piraattipuolue vaatii teosten yksityisen kopioinnin laillistamista. Yksityisellä kopioinnilla tarkoitetaan tässä yhteydessä yksityishenkilön ilman voitontavoittelua harjoittamaa digitaalisten kopioiden valmistamista teoksesta joko itselleen lataamalla tai muille jakamalla esimerkiksi vertaisverkkojen välityksellä."
 
Vastaus: PSJailbreak eli tarina siitä, kuinka PS3:n suojaukset lopulta murtuivat

Tämä menee jo aivan liikaa aiheesta, mutta yhden asian vielä sanon. Piraattipuolueen message on siinä mielessä aika älytön, että suurin osa siitä porukasta on luultavasti aivan hardcore viihdenörttejä ja digimaailman suurkuluttajia - leffat, pelit, musa, sarjikset, kirjat jne. Ihan niin kuin minäkin (en ole ehkä nörteistä nörtein, mutta viihde maistuu laajasti).

Jos jonkun porukan niin näiden pitäisi arvostaa "taiteilijoita" (laaja ja epämääräinen käsite, mutta kattaa nyt viihteen tässä) ja heidän oikeuksiaan. Ja tämän porukan luulisi tajuavan ettei viihdettä enää tehdä jos kukaan siitä ei maksa tai kukaan ei saa siitä palkkaa (mm. musa-alalla moni jo miettii onko järkeä enää tehdä "levyjä"). Lapset ja teinit eivät ehkä tätä osaa aina ajatella siellä torrent-maailmassa (osa oppii myöhemmin), mutta nämä puolueen tyypit ovat aikuisia ihmisiä.
 
Vastaus: PSJailbreak eli tarina siitä, kuinka PS3:n suojaukset lopulta murtuivat

Kirjoitin hieman pidemmän vastauksen liittyen tuohon piraattipuolueeseen, mutta heitin tuon roskakoriin kun mennään niin vauhdilla ohi aiheen. Cobrettihan tuon tuossa tiivisti hyvin - ei kukaan tee viihdettä (tai "kulttuuria" jos siitä ei makseta. Eikä viihde tai kulttuuri yleisesti tee itse itseään.

Muutenkin reaalimaailmassa on se ikävä puoli, että rahaa tarvitaan pelkkien perustarpeiden tyydyttämiseen. En ainakaan vielä tiedä mitään kauppaa jossa voisin maksaa ruoat sanomalla "mun tekemää softaa ladattiin piratebaysta 20 000 kertaa tänään", eikä vuokran tai asuntolainan lyhennys taida onnistua tällä tavalla.

Piraattipuolueen teesien mukaan ilmaiseksi lataavat maksavat tekijöille jollain tavalla, mutta eipä tuo tainnut paljoa Remedyä lohduttaa Alan Waken kanssa. Peliä ladattiin pelkästään vuonna 2010 reilut 1.1 miljoonaa kertaa ja myyntimäärät taisivat olla aika paljon pienemmät (onko jollain tarkempia tilastoja tuolta vuodelta?). Tämän vuoden maaliskuussa (2 vuotta pelin julkaisusta) oli ilmeisesti mennyt 2 miljoonan myydyn pelin raja rikki (sis. PC + XBOX myynnin), joten oletan että waretusmäärät ovat moninkertaiset.

Tästä sitten miettimään pelintekijän arkea: Pelin x myynnillä maksetaan kyseisen pelin tuotantokustannukset JA tulevan projektin kehityskustannukset myyntiä odotellessa. Mitä vähemmän peliä x myydään, sitä vähemmän on kassassa rahaa seuraavan pelin rahoittamiseen. Jos / kun kassa alkaa tyhjenemään, vaihtoehtoina on joko lisärahoituksen hakeminen (lisää riskiä jos tuotto jää tulevan pelin osalta heikoksi) tai pelin tuuppaaminen raakileena pihalle, jolloin saadaan kassavaje paikattua ja tuhottua firman maine kertaheitolla. Sama kaava pätee myös muuhun kulttuurin tuottamiseen - jostain se raha on tehtävä jolla saadaan tekijät palkattua.

Jos joku heittää tähän sen, että onhan näitä open source peliprojekteja joita koodataan ilmaisvoimin, niin kannattaa katsoa tarkemmin mitä kaikkea uutta on tarjolla - sisältö on pääasiassa "kopioidaan jonkun muun tekemä peli" / "kopioidaan tuxracer" / "yet another roguelike" akselilla, joten mitään suuria harppauksia (tai suurta viihde-elämystä) ei voi odottaa.
 
Vastaus: PSJailbreak eli tarina siitä, kuinka PS3:n suojaukset lopulta murtuivat

Postitit erittäin hyvän ja ajatuksia herättävän linkin. Kannattaa lukea linkittämäsi sivu ihan kokonaan loppuun asti ajatuksen kanssa. Huomaa, että missään kohtaa sivulla ei käsketä sisällöntuottajia tekemään viihdettä ilmaiseksi.

Ei sanallisesti mutta todellisuudessa kyllä. Yksityisen kopioinnin salliminen olisi kuolinisku tietyille tahoille. Paljonko peleistä menee ei yksityiseen käyttöön. Musiikki ja elokuvat on sama asia. Mietitään todellisuudessa pidemmälle eikä vedetä sumealla ei seurausta logiikalla. Eli yksityiseen käyttöön kopioimisen sallimisen jälkeen kukaan ei ostaisi musiikkia paitsi rdaiot ja DJ:t, elokuva ala näivettyisi, oli elokuvateatterien varassa ja no pelit on eri asiat, miettikää itse.
 
Vastaus: PSJailbreak eli tarina siitä, kuinka PS3:n suojaukset lopulta murtuivat

Offtopicin salliminen näyttää ainakin näivettävän ketjun varsinaisesta aiheesta keskustelemisen.

Varmaan deletoit tämän, mutta suurin syy tähän on varmaan kuitenkin se ettei monikaan enää jaksa tästä hakkerointiaiheesta jauhaa. Näkeehän sen että siinä lopulta päädytään kiertämään kehää ja jauhamaan samoista asioista joista jauhettiin jo vuosi-pari sitten.
 
Vastaus: Henkilökohtaiset avautumiset (jotka eivät kuulu ketjuihin joissa ne on esitetty)

Pistän suosiolla tänne samoin tein...
Saksassa ollaan heräämässä kameraan ja jatkuvaan nettiyhteyteen olohuoneessa. Yksityisyyden suoja on maassa lujassa, eikä esimerkiksi Google ole päässyt huseeraamaan StreetView-autoillaan vapaasti. Tästä on heillä muistissa lähihistoriasta Itä-Saksa ja sen urkinta. Nyt vain herää kysymys, missä ovat muut eurooppalaiset valtiot?
Joko se Saksa on Xbonen suhteen jossain muualla kuin muu Eurooppa ja pitäisikö Suomen kompata puolen vuosisadan haamuja ihan varmuuden vuoksi? Nyt on boksiantipatia saavuttanut kuluneiden päivien aikana jo niin vinksahtaneet foliohattumittasuhteet, että vähän voisi jo olla paikallaan hengähtää. Ihan kaikki GAF-matsku tuntuu nyt uppoavan kuin kuuma veitsi voihin, kunhan sanoma vain on "oikea." Antaa toki mennä vaan, jos siltä tuntuu mutta jo MS:n viimeaikaista toimintaa kummeksuvan kanssapleikkaajan toimesta ulos puskee nyt sen verran tiuhaa fundamentalisima, että sen otollisempi kasvatusalusta tuntuisi olevan SDF kuin KFIN :(
 
Vastaus: Henkilökohtaiset avautumiset (jotka eivät kuulu ketjuihin joissa ne on esitetty)

Mikä tuossa on niin arkaa, etteikö siitä voisi keskustella? Aihetta tullaan kuitenkin käsittelemään vielä paljon julkisuudessa. Tulee koskettamaan yhtä lailla kaikkia valmistajia. Sonyn strategiasta emme vielä tiedä.
 
Vastaus: Henkilökohtaiset avautumiset (jotka eivät kuulu ketjuihin joissa ne on esitetty)

Pistän suosiolla tänne samoin tein...

Joko se Saksa on Xbonen suhteen jossain muualla kuin muu Eurooppa ja pitäisikö Suomen kompata puolen vuosisadan haamuja ihan varmuuden vuoksi? Nyt on boksiantipatia saavuttanut kuluneiden päivien aikana jo niin vinksahtaneet foliohattumittasuhteet, että vähän voisi jo olla paikallaan hengähtää.

Tästä olen minäkin eri mieltä. Nyt juuri on paras hetki käydä läpi eurooppalaisten mielipide asiasta (kunhan keskustelu käydään sinänsä asiallisesti). Ns. foliohattuilu vähenisi niin GAFissa kuin täälläkin kunhan Microsoft pistäisi faktaa tiskiin. Tiedon pimittäminen herättää aina epäluuloa.
 
Vastaus: Henkilökohtaiset avautumiset (jotka eivät kuulu ketjuihin joissa ne on esitetty)

No kuka potkaisi töpselin irti seinästä? Tässä on nyt kärsitty vieroitusoireista kun ei sivustolle päässyt.
 
Vastaus: Henkilökohtaiset avautumiset (jotka eivät kuulu ketjuihin joissa ne on esitetty)

No kuka potkaisi töpselin irti seinästä? Tässä on nyt kärsitty vieroitusoireista kun ei sivustolle päässyt.
Ei kukaan. Serveri kaatui yöllä tuntemattomasta syystä, ja asiaan vaikuttavien ihmisten henkilökohtaisen elämän kiireiden vuoksi serveri päästiin käynnistämään vasta illalla.

Pahoittelemme tapahtunutta.
 
Vastaus: Henkilökohtaiset avautumiset (jotka eivät kuulu ketjuihin joissa ne on esitetty)

No kuka potkaisi töpselin irti seinästä? Tässä on nyt kärsitty vieroitusoireista kun ei sivustolle päässyt.

Sellaista ylimääräistä hikoilua ja ihmettelyä. Kaikilla mahdollisilla vimpaimilla refreshiä paikasta riippumatta. Pettymyksien kautta muihin toimiin ja sielläkin aina välillä, ihan varmuuden vuoksi vielä refresh. :D

Ei kukaan. Serveri kaatui yöllä tuntemattomasta syystä, ja asiaan vaikuttavien ihmisten henkilökohtaisen elämän kiireiden vuoksi serveri päästiin käynnistämään vasta illalla.
 
Vastaus: Henkilökohtaiset avautumiset (jotka eivät kuulu ketjuihin joissa ne on esitetty)

Onneksi sivusto löytyi mukavasti cachesta, ei tarvinnut kärsiä downtimesta :cool:
 
Vastaus: Henkilökohtaiset avautumiset (jotka eivät kuulu ketjuihin joissa ne on esitetty)

Jos peliä on ladattu miljoonia niin ei ole enää kovin marginaalista

2010 vuoden lista ja vaikea uskoa että warettajat olisi siitä vähentyneet
Olet oikeassa, luvut olivat rumempia kuin muistinkaan. Latauskerrat eivät silti kerro ihan koko totuutta, koska varsinkin PS3-pelejä levitettiin jo suurinpiirtein ihan konsolin alkumetreiltä asti, mutta vasta vuosia myöhemmin löytyivät keinot pelata niillä ripatuilla imageilla. Miljoona latauskertaa ei siis tarkoita miljoonaa modattua konsolia.

Toisaalta tuo lista on ajalta ennen Xbox 360:n XGD3-levyformaattia, jonka käyttöönotto maaliskuussa 2011 on saattanut osaltaan vähentää laittomien kopioiden käyttöä (vaikka XGD3-levyjenkin kopiointi toki onnistuu).

PS. Siirsin viestini nyt tänne, kun en muutakaan keksinyt.
 
Vastaus: Henkilökohtaiset avautumiset (jotka eivät kuulu ketjuihin joissa ne on esitetty)

Nythän kun nimittäin eräs nimeltä mainitsematon toimituksen jäsen on osoittautunut yhdeksi puolueellisimmaksi ja eniten konsolisotaa haastavaksi provosoijaksi...
Vapaasti voit näyttää, missä provosoin. Olen lähinnä osoittanut eräälle trollille, että hänen väitteiltään puuttuu pohja. Tietysti se on vähän turhaa, koska ko. henkilöllä on hyvin valikova tyyli valita sekä faktansa että kohdat joihin vastaa.

Yritä tässä sitten parantaa keskustelukulttuuria.
Aloita ihan milloin vain, kukaan ei kiellä.
 
Vastaus: Henkilökohtaiset avautumiset (jotka eivät kuulu ketjuihin joissa ne on esitetty)

Minä voin osoittaa muutaman kohdan. Vaikka koko asenteesi on ylimielinen ja viesti piikittelevää, niin tässä nyt muutama aivan turha piikki tai provo:

Täällä se paholaisen asianajaja puolustaa totuutta niin kiihkolla

Tosin en silloin tiennyt, että foorumilta löytyy kansainvälisen luottokorttibisneksen asiantuntija.

Siitä mainittiin epämääräisesti jossain Xbox 180:n käytönrajoituskuvauksessa

Paholaisen asianajajaksi olet lähdekritiikissäsi kovin valikoiva.

Ilman jokaista piikkiä, henkilökohtaisuutta ja tätä hauskaa X180 provoa olisi viestisi ollut paljon parempi. Nyt se vain kiihdyttää provokierrettä, vaikka sitä pitäisi nimenomaan hillitä ja viedä keskustelua takaisin raiteille - tulevan sukupolven teknologiaan.
 
Vastaus: Henkilökohtaiset avautumiset (jotka eivät kuulu ketjuihin joissa ne on esitetty)

Vapaasti voit näyttää, missä provosoin. Olen lähinnä osoittanut eräälle trollille, että hänen väitteiltään puuttuu pohja. Tietysti se on vähän turhaa, koska ko. henkilöllä on hyvin valikova tyyli valita sekä faktansa että kohdat joihin vastaa.


Aloita ihan milloin vain, kukaan ei kiellä.

Luulisi Konsolifinin toimituksen jäsen ymmärtävän olemaan ruokkimatta sitä trollia? Eikö adminien muutenkin pitäisi valvoa mistä tuola keskustellaan ja välillä huomauttaa jos menee liian OT:n puolelle eikä liittyä väittelyyn.
Kai sitä keskustelun tasoa pitää muiden koittaa kohentaa eihän sitä kiellettä eikä ylläpito siihen puutu. Mieti joku uusi kaveri joka kirjautuu Kfiniin ja tuola puhutuimmalla treadilla on ties kuinka monta sivua pelkkää paskaa. Hyvän kuvan antaa kyllä
 
Ylös Bottom