Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

IGN:n äänestys kaikkien aikojen parhaista peleistä

Noobeinstein

Well-Known Member

Siellä on muuten IGN:llä ollut jo hetken aikaa ihan mielenkiintoinen äänestys käynnissä kaikkien aikojen pelistä. Sieltä voi käydä äänestämässä pelejä jotka ovat vielä jäljellä kuin myös käydä katsomassa mitkä pelit ovat jo tippuneet ja minkä pelin toimesta. Pientä "recency biasia" ehkä havaittavissa tuolla, mutta niin se kovin usein taitaa mennä tällaisissa äänestyksissä.
 

Siellä on muuten IGN:llä ollut jo hetken aikaa ihan mielenkiintoinen äänestys käynnissä kaikkien aikojen pelistä. Sieltä voi käydä äänestämässä pelejä jotka ovat vielä jäljellä kuin myös käydä katsomassa mitkä pelit ovat jo tippuneet ja minkä pelin toimesta. Pientä "recency biasia" ehkä havaittavissa tuolla, mutta niin se kovin usein taitaa mennä tällaisissa äänestyksissä.
Jos pitäisi veikata jäljellä olevista, niin GTA V tai Zelda vie voiton. Harmillisesti ne joutuvat näillä näkymin vastakkain jo semifinaaleissa. Yllättää kyllä kuinka hyvin Batman pistää GTA:lle kampoihin. Sen sijaan Zelda näyttää voittavan Bloodbornen aika helposti. Toiselta puolelta olisi näillä näkymin jatkossa GTA: San Andreas ja Witcher 3. Molemmat nekin hyviä pelejä.
 
Oho, jännä että God of War nousi vielä Witcherin ohitse viime metreillä. Nyt on neljä viimeistä peliä jäljellä: GTA San Andreas vs God of War ja GTA V vs Zelda: Breath of the Wild.

Vaikuttaisi huipentuvan God of War vastaan Zelda tämä. Itselleni God of War oli heittämällä viime genin paras peli joten en valita jos tuo löytynee finaalista, mutta uskoisin Zeldan tämän kumminkin vievän. :)
 
Chrono Trigger hävisi Burnout kolmoselle ja Super Metroid Apex Legendsille. Juu ei ole kyllä meikän äänestys tämä. :D
Muutenkin vähän kummallinen äänestys, kun tuossa on niin paljon merkitystä sillä mikä peli on kaksintaistelussa vastassa. Ihan hauskoja tämmöset on, mutta ei kyllä näistä saa mitään oikeasti järkevää irti. Periaatteessahan tuossa voisi olla ihan eri pelit kärjessä jos vaikka GTA V olisi kohdannut Zeldan jo alkukierroksilla. Ei tällä tavalla oikein voi valita kaikkien aikojen parasta videopeliä, mutta silti ihan hauska nähdä miten jengi äänestää.

Lisäksi kun listalta puuttuu iso määrä huippupelejä, kuten @Strooper12 tuossa jo ehti mainita, niin se vaan entisestään tekee äänestyksestä erikoisen.
 
Meinasin jo eilen kirjoitella samaa, eli todella typerä systeemi kun on niin riippuvainen siitä mikä kohtaa minkäkin ja missä vaiheessa. Tuolla voi päästä toiseksi jokin (tuossa joukossa) todella keskinkertainenkin teos jos sille sattuu vastaan jotain yhtä lailla vähän ääniä kerääviä.

Toisaalta eikö samanlainen systeemi ole käytössä urheilussa ihan normaalisti? En itse seuraa joten en tiedä mutta ei kai sielläkään jokainen ole jokaista vastaan kisaamassa, vai?
 
Meinasin jo eilen kirjoitella samaa, eli todella typerä systeemi kun on niin riippuvainen siitä mikä kohtaa minkäkin ja missä vaiheessa. Tuolla voi päästä toiseksi jokin (tuossa joukossa) todella keskinkertainenkin teos jos sille sattuu vastaan jotain yhtä lailla vähän ääniä kerääviä.

Toisaalta eikö samanlainen systeemi ole käytössä urheilussa ihan normaalisti? En itse seuraa joten en tiedä mutta ei kai sielläkään jokainen ole jokaista vastaan kisaamassa, vai?
Riippuu urheilulajista, mutta kyllä jossain lajeissa tietysti tällaisia bracketeja on. Urheilussa vaan on se, että turnauksia on monta kertaa vuodessa ja pairingit vaihtuu per turnaus. Tässä jos nyt leikillään äänestetään kaikkien aikojen paras peli, niin parituksella onkin aika hurja merkitys.

Urheilussa on myös se, että näiden pairingien voittaja ratkaistaan pelaamalla, kun tässä taas mielipiteellä. Siitä ei ole epäilystä etteikö kaikki tähän valitut pelit olisi hyviä omilla tahoillaan, mutta samaan hengenvetoon voisi sanoa, että melkein mikä vaan näistä peleistä voisi voittaa riippuen keneltä kysyy.
 
Kertonee aika paljon äänestäjien ymmärrysestä ja yleisesti videopelaamisen historian tuntemisen tasosta, jos Apex Legends tosiaan päihitti head to head-äänestyksessä Super Metroidin. Ensimmäinen on kuitenkin tätä viime vuosina yleistynyttä battle royal-tauhkaa, kun taas Super Metroid on videopelihistorian yksi suurista merkkiteoksista, joka myös oli luomassa yhtä kokonaista genreä, metroidvaniaa, pelkällä olemassaolollaan ja rakenteellaan. 2D-metroidvania-pelejä kuitenkin julkaistaan vielä tänäkin päivänä ja genre voi hyvin, kun taas noita Apex Legendsejä pelaavat ja twitchistä katsovat lähinnä ADHD-nuoret.

Eipä sillä, että tuollaisilla äänestyksillä mitään sen suurempaa merkitystä olisi, kun käytännössä jokainen pääsee äänestämään sivistystasosta riippumatta, mutta nauratti kyllä silti. Toki jos voitto menee God Of Warille tai Zeldalle, niin ehkä silloin voi sanoa, että ihan täysin ei tarvitse toivoaan pelaavan ihmiskunnan puolesta heittää.
 
Joku nyt äkkiä laskemaan kuinka monta peliä on päässyt tuohon kilpailuun ja milläkin alustalla? ;) Eniten pelejä = konsolien kuningas :D
 
Kyllähän tuosta alkujaankin varmaan puuttui paljon pelejä. Varsinkin 80 ja 90 luvuilta. Jolloin tuli itselle paljon rakkaita pelejä. Vähän suuntaa antavia vastaavat äänestykset vain on.
 
Katos siellähän on ensinnäkin äänestelty aivan väärin ja sitten oikeassa alanurkassa aika brutaalia kun SMB3, Metroid Prime, Resident Evil 4 ja Breath of the Wild -joukosta (kaikki aika lähellä omia top 20 -pelejä) vain 1 voi päästä 8 parhaan joukkoon.

Mutta hauskoja nämä ovat :D
 
Eihän näissä ole kyllä järjen hiventä. En ole koskaan ymmärtänyt miksi täysin makuasioita olevista asioista pitäisi kilpailla. Oikeita vastauksia kun on niin paljon kuin on pelaajia koko maailmassa. Jos näistä sitten joku saa vahvistuksen jollekin omalle mieltymykselleen, niin varmaan hyvä niin. Henkilökohtaisesti en kuitenkaan arvosta makuasioista minkäänlaisen enemmistön mieltymystä yhtään sen paremmaksi kuin yksilöiden, joiden mieltymys on sitten erilainen.

No, ihan sama joka tapauksessa minulle mikä peli tuossa ykköseksi tulee, kun ei se mielestäni osoita oikein mitään erityistä. Eipä tuolla muutenkaan itseni korkeimmalle arvostamia pelejä kovin hyvin ole. Mutta sillä taas ei ole merkitystä kuin itselleni.
 
Viimeksi muokattu:
Kyllä minä niin mieleni pahoitin kun huomasin, että Dark Souls oli hävinnyt Batman: Arkham Citylle. :D Miten..?!!

Dark Souls on itselle yksi parhaista peleistä koskaan, ja peli joka viimeistään Demons Soulsin vanavedessä toi "HC-pelaamisen" suuren yleisön suosioon. Batman: Arkham City taas oli aivan liian sekava ja pikkutekemistä täyteen ahdettu osa muuten oikein upeassa Arkham-sarjassa.

Joo mielipiteitä on monia, mutta ihan hauska äänestys!

Edit. Nyt meni Arkham pelit sekaisin. City olikin vallan hyvä peli, mutta Arkham Knight oli se joka ei itsellä oikein lähtenyt.
 
Viimeksi muokattu:
Kertonee aika paljon äänestäjien ymmärrysestä ja yleisesti videopelaamisen historian tuntemisen tasosta, jos Apex Legends tosiaan päihitti head to head-äänestyksessä Super Metroidin.
Ymmärrän mitä sanot mutta--

Ensimmäinen on kuitenkin tätä viime vuosina yleistynyttä battle royal-tauhkaa -- 2D-metroidvania-pelejä kuitenkin julkaistaan vielä tänäkin päivänä ja genre voi hyvin, kun taas noita Apex Legendsejä pelaavat ja twitchistä katsovat lähinnä ADHD-nuoret.
Omasta mielestäni Apex Legends nimenomaan tästä "tauhkasta" on se paras jo sen vuoksi että on periaatteessa samaa kuin Titanfall. Ja mitä genren hyvinvointiin tulee, niin kyllähän nuo Battle Royalet tuntuvat tulleen jäädäkseen. Jos ei kokonaisina peleinä niin ainakin pelimuotoina jäävät varmasti olemaan osa pelejä hamaan tulevaisuuteen asti.

Ja viimeiseen lauseeseesi: en valitettavasti ole nuori ja vielä vähemmän ADHD. Juurikin tuossa Apexissa tuntuu pärjäävän vielä tällainen vanhempikin pelaaja kun taas esimerkiksi jo ensimmäisessä erässä pudonnut Fortnite lähti aika äkkiä kovalevyltä kun ei jaksanut sitä ihme rakentelua ammuskelun lisäksi. Samoin miellän myös COD:n yleensä ottaen "ADHD":ksi, joten kyllä sanoisin että jos jotain BR-peliä vanhempikin porukka pelaa niin veikkaisin (sekä suosittelisin) juuri Apexia.

Toisaalta kai se on Apexille jollain tavalla myös imarreltavaa että BR-pelejä edes joku kutsuu "Apex Legendseiksi" eikä "Fortniteiksi" tai "PUBGeiksi" kuten yleensä on tapana :D
 
Finaaliin näemmä selviytynyt God of War ja GTAV. Ei tule helppoa God of Warilla päihittää reilusti yli sata miljoonaa kipaletta myynyttä multiplatform-pelisarjaa suosiossa mitä tämä äänestys aika lailla on.

- - -

Mielestäni on muuten ihan mielenkiintoinen aihe mitenkä ihmiset näkevät mikä on se paras peli ja millä perusteella.

On totta, että Zeldat, Mariot, Metroidit, Pongit ja Tetrikset ovat avanneet ovia muille peleille aikanaan jonka myötä arvostus pelejä kohtaan nousee ihmisillä tietenkin ihan aiheesta... unohtamatta tietysti nostalgialaseja jonka myötä vanhoja pelejä usein sanotaan paremmiksi kuin nykypäivän pelejä. Onko tosiaan niin, että videopelit kestävät samalla tapaa aikaa kuin vaikkapa elokuvat, kirjallisuus tai musiikki? Oma mielipiteeni on, että ei kestä samalla tapaa aikaa kuin muut viihteen muodot. Teknologia menee jatkuvasti eteenpäin ja niin menevät videopelitkin.

Itselleni alkuperäinen Shadow of the Colossus on varmaankin se legendaarisin peli tältä osin. Tuota ennen pelit olivat olleet vain ajantappoa itselleni eikä tarinat saatika hahmot jaksaneet kiinnostaa, mutta SOTC muutti tuon kaiken.

Mutta olenko ihan väärässä jos pidän remakettua Shadow of the Colossusta paljon parempana pelinä kuin alkuperäistä? En keksi oikeastaan mitään muuta kuin Wanderin naaman jonka alkuperäinen peli teki paremmin, muuten kaikki oli niin FPS:stä ja grafiikoista aina kontrolleihin asti paremmin tässä uusimmassa versiossa. Miksi minulle on 3-4 kertaa läpipelattu remake parempi peli kuin nostalgisia muistoja tuova alkuperäinen versio jonka olen varmaan 20 kertaa elämäni aikana pelannut läpi?

En tosiaan tarkoita, että ihmiset olisivat väärässä jos pitävät vaikka 20-30 vuotta vanhaa peliä edelleen heidän mielestään parhaimpana pelinä kautta aikain. Lähinnä olen sitä mieltä ettei pidä myöskään suoraan tuomita jos joku pitää uudempia pelejä parempina kuin joitakin legendaarisia pelejä vuosikymmenten takaa.
 
SotC:n suhteen on vain se että periaatteessa se oli pelikelvoton ilmestyessään ja vasta remake teki siitä oikeasti pelikelpoisen teoksen. Ei pelkästään sen perusteella voi yleistää että ennen oli pelit huonompia.

Toista todistaa vaikka jokin Super Mario Bros 3, joka on täysin pelattava ja toimiva teos vielä tänä päivänäkin, joten on aika paljon myös kiinni siitä mistä pelistä on kyse.

Mikään "ennen oli pelit parempia" ei pidä paikkaansa siinä missä on paljon nykypelejä, jotka ovat huonompia kuin 20-30 vuotta vanhat pelit. Sekä ennen että nykyään on sekä huonoja pelejä että timanttista tavaraa ja näiden välissä vielä kaikkea mahdollista.

Mutta totta kai teknisesti pelit yleisesti ovat parempia kuin ennen. Ja siitähän tuossa SotC:n kanssakin on pääosin kyse vaikka totta kai silmä on tottunut jo parempaan että myös ulkoasun takia monet jättäisivät sen alkuperäisen pelaamatta vaikka olisi teknisesti kunnossa.
 
Joo, yleisesti voi ajatella, että pelit ovat nykyään parempia. On kuitenkin monia asioita ja vaikka peligenrejä, jotka ovat ennen olleet parempia.
 
Ajoittain aika kultaa muistot mutta kyllä yhä edelleen tulee pelattua fablea, fallout nv ja ehkä eniten resident evil 1 yhä uudestaa ja uudestaan läpi. GTAV on tullut ostettua muutamalle eri alustalle mutta kun vaan ei sytytä, uusin God of war tuli pelattua mutta sekin oli loppujen lopuksi puuduttava ja omasta mielestä siittä puuttui se viha mitä ekoissa oli.


Sama elokuvissa 80-90 luvun toiminnat on luoneet jotain mihen nykyaikaiset ei vain tunnu pystyvän. Joka joulun perinteisiin kuuluu et hans lentää nakatomin katolta alas eikä siihen vain kyllästy.
 
Ylös Bottom