Indiepelit yleisesti

Nikender

Uutis- ja arvostelu–ukkeli
Ylläpitäjä
Hollow Knight: Silksongin julkaisua on siirretty tuonnemmaksi. Pelihän esiteltiin vuosi takaperin Xboxin tilaisuudessa, jossa esiteltyjen pelien piti ilmestyä seuraavan 12kk aikana.

Toisaalta tässä on ihan tarpeeksi pelattavaa kesällä, niin eipä tuo nyt maailmaa kaada.


Tässä vielä firman uutinen aiheesta, taas tyylikkäästi vain "vähän" myöhässä.

 

Dragonfly

KonsoliFIN Alumni
Eilen mm. Game Passiin lisätty Planet of Lana arviossa:

Tässä aamulla ehdin puoli tuntia tätä kokeilla ennen töihin lähtöä. Hyvältä vaikuttaa. Peli on kaunis kuin mikä, ja Limbosta ja Insidestä on haettu vaikutteita itse pelaamiseen. Harmillista kuulla (tai siis lukea), että peli on niinkin lyhyt kestoltaan.
 

Powerslider

Well-Known Member
Noin tunnin pelasin Planet of Lanaa ja ihan hyvältä vaikuttaa, mutta ei taida nousta Limbon ja Insiden tasolle, tunnelma jää jälkeen.
Noin 4h on mielestäni sopiva mitta tämmöiselle pelille ja myös edellä mainitut pelit ovat samanpituisia.
 

Lebe80

Well-Known Member
Noin tunnin pelasin Planet of Lanaa ja ihan hyvältä vaikuttaa, mutta ei taida nousta Limbon ja Insiden tasolle, tunnelma jää jälkeen.
Noin 4h on mielestäni sopiva mitta tämmöiselle pelille ja myös edellä mainitut pelit ovat samanpituisia.
Melko lyhyt ja helpot puzzlet. Silti mitä lähemmäs loppua pääsin, niin Xboxin saavutukset kävivät aina vain harvemmiksi.

Pelin oli läpäissyt alle 4% pelaajista n. 10 minuuttia sitten.

Tykkäsin, joskin enemmän pelattavaa olisi saanut olla. Tässä selkeästi mentiin tarina ja taiteellisuus edellä, sillä puzzleja oli todella vähän ja ne olivat hyvinkin simppeleitä.

Pakko nostaa hattua graafisen ilmeen pelisuunnittelulle sillä tykkäsin pelin värikoodauksesta. Vaikka tällaiset asiat ovatkin arkea nykypeleissä, niin ei tullut vastaan yhtään hetkeä, etteikö olisi jäänyt jumiin sen vuoksi, ettei näe pelialueella jotain nippeliä tai reittiä. Eli pelissä käytettiin keltaista väriä korostamaan kiivettävien kielekkeiden reunoja, avattavia luukkuja, kyykistyskohtia yms. Mahtava käyttökokemus!

Edit:ja kyllä, myös täällä vahvat Inside (ja Limbo) mielleyhtymät
 

nedruska

Well-Known Member
Varsin söpöltä indiepeliltä vaikuttaa tuo Planet of Lana. Pitää pistää muistiin. Jos joskus tuotaisiin Switchille tai pleikkarille, niin pääsisi kyllä peluuseen.
 

Dragonfly

KonsoliFIN Alumni
Planet of Lana meni läpi.

Oli oikein hyvä. Kaunis ja sympaattinen. Yllätyin positiivisesti pikkuotus Muin ja Lanan yhteistyöstä pelin edetessä. Pulmat oli kivasti suunniteltu niin, että molempia hahmoja tarvittiin, eikä jokainen pulma ratkennut samalla tavalla. Eivät pelin aivopähkinät silti mitään vaikeita olleet, mutta kivasti suunniteltuja. Muutamissa kohdin tasohyppely yltyi vauhdikkaammaksi, joka onnistuneesti rytmitti peliä. Ehkä näitä kohtia olisi saanut olla vielä muutama lisää.

Vihamieliset valloittajat (tässä tapauksessa robotit) vastaan alkuperäiskansa on usein käytetty mutta toimiva tarinan lähtökohta. Juonta vietiin eteenpäin löydettyjen seinäraapustusten ja pitkin matkaa annettujen vähäeleisten viitteiden myötä. Lana kohtasi vastoinkäymisiä, mutta myös toivoa matkallaan pelastamaan kaapattuja kylätovereitaan. Peli on ohi neljässä tunnissa, mikä tuntui vähän lyhyeltä, mutta kokemus on sen verran hyvin loppuun asti mietitty, että paha on rokottaa peliä tästä.

Estetiikassa ja pelisuunnittelussa oli nähtävissä jo aiemmin mainitut Limbo ja Inside. Hienoista peleistä on haettu vaikutteita ja onnistuttu lisäämään sopivasti omaa. Tykkäsin tästä kovasti.
 
Ylös Bottom