Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Jääkiekon MM-kisat 2015 (1.5. - 17.5., Tshekki)

Vastaus: Jääkiekon MM-kisat 2015 (1.5. - 17.5., Tshekki)

3/5 Skoda Cup Leijonien osalta, Kanada vie pytyn ja mennään eteenpäin.

Sanoisin 2.5 / 5

Suomi - USA 1-5
Suomi - Tsekki 3-5
Suomi - Venäjä 2-1

Kaikkia jääkiekko maita vastaan oltiin pelillisesti alakynnessä koko ottelu. Ei hyvä.
 
Vastaus: Jääkiekon MM-kisat 2015 (1.5. - 17.5., Tshekki)

Tshekki-ottelun alku oli todella vaisua pelaamista Leijonilta. Ja jäähyt+Pesosen hasardi. :mad::eek:
 
Vastaus: Jääkiekon MM-kisat 2015 (1.5. - 17.5., Tshekki)

Sanoisin 2.5 / 5



Suomi - USA 1-5

Suomi - Tsekki 3-5

Suomi - Venäjä 2-1



Kaikkia jääkiekko maita vastaan oltiin pelillisesti alakynnessä koko ottelu. Ei hyvä.


Höpölöpön oltiin. USA:lla ei ollut hajunpalaa ennenkuin Rinteelle tuli muutama musta hetki. Ainoastaan Tsekki oli selvästi edellä pari ensimmäistä erää. Nimivahvaa Venäjääkin vastaan pelattiin ihan tasaista vääntöä.
 
Vastaus: Jääkiekon MM-kisat 2015 (1.5. - 17.5., Tshekki)

Norjaa ja tanskaa vastaankin oltiin kyl ihan purjeessa yhden erän ajan. Vasta meidän maali palautti tilanteen sellaiseksi kuin pitäisi.
 
Vastaus: Jääkiekon MM-kisat 2015 (1.5. - 17.5., Tshekki)

Jokaisessa kirjoituksessa on tullut nostettua esille asioita vähän eri tavalla ja käytettyä esimerkkeinä vähän eri pelaajia, joten itsensä siteeraaminen sen kautta on hieman hankalaa, vaikka sama ajatus onkin ollut mukana koko ajan.

Laitettu YV!

Olen tänään tutustunut tarkemmin blogiisi, ja seuraavassa muutamia poimintoja sieltä:

Toki veikkasit blogissasi Suomen sijoitukseksi sijat 5-8. Heti seuraavassa lauseessa kuitenkin jätät takaoven auki myös Suomen mahdollisille mitalipeleille. Jos Suomi olisi selviytynyt Tshekki-pelistä jatkoon, olisitko tarttunut tähän seikkaan? Pidit toisin sanoen myös Suomen jatkoonmenoa mahdollisena. Jopa kultajuhlista 2011 aiheutui sinulle ähky ja paha olo? Mitä ihmettä? Onkohan lätkän ja varsinkin Suomen otteiden seuraaminen sinulle edes mahdollista objektiivisesti ja neutraalisti (kuten itse väität kisoja seuraavasi)? Jos ennakko-odotukset ovat tuota luokkaa jo valmiiksi? Tuon tekstin perusteella Suomen menestymättömyys on sinulle jo odotusarvo (jonka vuoksi ilmeisesti selittelet syyksi vastustajien huonoutta, jos Suomi sattuukin menestymään).

Mainitsit tällä foorumilla olleesi jälleen oikeassa Suomen sijoituksen suhteen. Toisessa kohtaa toteat että ärsyttää olla aina oikeassa. Tältä pohjalta on hieman hankalaa rakentaa minkään sortin keskustelua kanssasi, tunnut olevan kuitenkin lopulta aina oikeassa (esim. tämän vuoden kisoissa pääosa Suomen pakistosta sekä J. Pesonen, joka pelasi aivan mukiinmenevät kisat). Millä mittarilla olit jälleen oikeassa? Blogisi perusteella ainakin viime vuoden MM-kisojen veikkaus meni aivan metsään.

Viime vuoden kisoissa olit blogissasi kokoonpanojen julkaisujen jälkeen sitä mieltä, että ei mitään jakoja. Siis ennen ensimmäistäkään pelattua peliä(!). Sitten kun Suomi yllättäen menestyikin, alkoi vähättely (miten tuolla materiaalilla ja pelityylillä voi selvitä näin pitkälle ym.). Voitko millään myöntää olleesi tässäkään asiassa väärässä? Höpötykset siitä, että finaaliin mentiin vain vastustajan huonon maalivahdin ansiosta ym. kuulostaa selittelyltä. Viime vuonna puolivälierässä Kanada sammutettiin loistavalla maalivahtipelillä ja tekemällä tarvittavat maalit vähistä loistopaikoista. Välierässä Tshekki jäi kokonaan maaleitta meitä vastaan (3-0). Tätä peliähän Suomi hallitsi kenttätapahtumissa (mm. laukauksissa). Tuurilla tai muiden maiden huonoudella ei ollut mitään tekemistä näiden voittojen kanssa. Näissä otteluissa teimme tarvittavat maalit. Usko tai älä – Suomi voi olla joskus yksinkertaisesti parempi kuin vastustaja.

Tähän vuoteen: Ensimmäisen ottelun jälkeen myös haukuit mm. Donskoin, joka on väärissä ympyröissä ja siinä sivussa tuhosi kakkoskentän pelin. Kuinkas sitten kävikään? Donskoi oli hyökkääjistömme parhaimmistoa. Ei aina kannata dumata pelaajia ja varsinkaan koko turnausta pelkästään avausottelun perusteella. Suomelle avausottelu on kautta MM-kisojen historian ollut todella nihkeä, olipa vastassa kuka tahansa. Muutamia esimerkkejä tämän vuoden lisäksi: 2014; tappio Latvialle (2-3), 2013; voitto Saksasta vasta jatkoajan jälkeen (4-3), 2012; yhden maalin voitto Valko-Venäjästä (1-0), 2010; kolmen maalin tappio Tanskalle(!) (1-4).

Kaikesta näkee, että (MM-) jääkiekkoilu ei ole sydäntäsi lähellä (Skoda Cup-termin viljely kuulostaa aikamoiselta vähättelyltä). Näissä karkeloissa kun on mukana harvemmin parhaat kokoonpanot. Miten sitten selität Suomen hyvän menestymisen olympialaisissa (hopeaa 1988 ja 2006, pronssia 1994, 1998, 2010 ja 2014)? Siellähän on vuodesta 1998 (Nagano) alkaen ollut kaikilla mailla käytössään käytännössä parhaat mahdolliset kokoonpanot. Voisiko olla niin, että pärjääminen ei perustu pelkästään ylivertaiseen pelaajamateriaaliin (esim. Sotshi 2014 ja Venäjä)? Sinulle se tuntuu olevan erityisen kova paikka kun Suomi pärjää kansainvälisellä tasolla. Yrität jatkuvasti selittää pärjäämisemme muiden huonoudella. Voisiko menestymisemme selittyä esimerkiksi pitkäjänteisellä juniorityöllä ja kovalla panostuksella lajiin? Joukkue myös pyritään yleensä rakentamaan seuraavasti: ei pelkästään parhailla yksilöillä vaan mahdollisimman hyvin yhteen pelaavalla kokoonpanolla.

Kaiken huipuksi loppukaneetiksi blogin helmi: Suomi on ja pysyy takapajulana niin pitkään kuin jääkiekko pysyy noin dominoivana. Eli onko sekin jollakin tapaa jääkiekon vika, ettei esimerkiksi jalkapallossa tai koripallossa tule menestystä? Lajiliitto on aika vahva tekijä, jonka avulla lajille tulee näkyvyyttä, harrastajia jne. ja sitä kautta myöskin mahdollista menestymistä. Jääkiekossa on tehty kauan pitkäjänteistä työtä kaikilla osa-alueilla. Se työ kantaa nyt hedelmää. Näkyvyyden kautta saadaan sponsoreita ja hyvien pelaajien siirtyessä ulkomaiden sarjoihin saadaan myös siinä sivussa levitettyä maailmalle positiivista Suomi-kuvaa.
 
Vastaus: Jääkiekon MM-kisat 2015 (1.5. - 17.5., Tshekki)

...Ylemmän viestin lainaus...

Olisit voinut tietenkin esittää mielipiteesi ihan suoraan blogissakin, mutta vastataan nyt tässä sitten. Sinne voi ilman rekisteröitymistäkin vastata ja heittää vaikka tekstinsä perään "allekirjoituksen".

Eli siis...Ennakoin Suomen sijoittuvan sijoille 5-8, mutta totesin mitalipelienkin olevan mahdollisia, koska turnauksen muoto, eli jatkopaikan ratkeaminen yhdessä ottelussa, jättää aina sijaa sille, että ennakkoon heikompi tai vähemmän taitava joukkue voi pystyä yllättämään ennakkoon vahvempansa. Pääasiallinen ennakointini oli kuitenkin sijat 5-8 ja mikäli Suomi olisi selviytynyt mitalipeleihin, olisin todennut, että Suomi selviytyi omaa ennakointiani paremmin. Pystyn kyllä seuraamaan objektiivisesti ja neutraalisti Suomen otteita, eikä itse joukkueen menestymisessä ole ollut koskaan mitään vikaa. Olin erittäin tyytyväinen menestyksestä 2011 noin yleisesti, mutta koin "pahaa oloa" kaikesta siitä oheishössötyksestä, mitä se nostatti. "Koko Suomi meni sekaisin" ja osa pelaajista saapui maahan presidentin eteen "kaatokännissä"...Yleisesti olen sitä mieltä, että jääkiekon MM-kulta ei ole sellaisen käyttäytymisen arvoinen asia, koska kyseessä on jokavuotiset kisat, joista muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta puuttuvat parhaat pelaajat.

Aina oikeassa oleminen oli puolihumoristinen kommentti, jonka perään olisi ehkä pitänyt lisätä asiaan kuuluva hymiö. Olen kuitenkin blogaamishistoriani aikana ollut yli lajirajojen ennakointieni kanssa enemmän oikeassa kuin väärässä. Viime vuoden MM-kisoissa tosiaan tapahtui monia yllättäviä asioita, joita ammattianalyytikoidenkin oli ennakkoon hyvin vaikea ennakoida.

Viime vuoden kisoja ennen ihmettelin joukkueen tasoa nimien perusteella kyllä ja olin sitä mieltä, ettei suuria mahdollisuuksia ole. Viime vuonna kuitenkin Pekka Rinne oli ratkaisuotteluissa aivan maaginen ja Suomella kävi puolivälierässä onnea, kun vastustajan maalivahti hörppäsi tiukassa pelissä yhden maalin, joka lopulta ratkaisi sen, että Suomi selvisi mitalipeleihin. Viime keväänä "joukkue voitti ne oikeat pelit" ja maalivahtipelinsä ansioista onnistui "altavastaajana" yllättämään. Tietenkään yksi vastustajan maalivahdilta tullut "lahja" ei ollut ainoa syy finaalipaikkaan, mutta se kuitenkin oli se tuloksellisesti näkyvin syy, kun muistetaan, ettei se viime keväinen puolivälierä noin pelillisesti mitään hurraahuutoja mieleen jättänyt.

Mitä tähän vuoteen tulee, niin arvostelin Donskoin otteita nimen omaan siinä USA-pelissä, missä hän omiin silmiin oli rasite muuten ihan hyvin pelanneessa viisikossa. Jokinen ja Barkov olivat hyviä USA-pelissä, mutta kokonaisuutena se ketju ei toiminut, koska Donskoi ei vielä siinä vaiheessa ollut päässyt samalle pelikirjan sivulle muiden kanssa. Myöhemmässä vaiheessa kyllä annoin kaverille kehut, kun hän tasoaan ja yhteispeliään muun ketjun kanssa nosti. USA-pelin perusteella hän oli väärässä paikassa, eikä sen ottelun jälkeen voinut vielä ennakkoon tietää, että kisojen edetessä hänestä tulisi niin hyvä kuin tuli. Kyseinen kommentti oli siis vain USA-pelin pohjalta kirjoitettu ja luulisi lukijan ymmärtävän, ettei se kirjoitushetkensä takia voinut peilata mitenkään vielä muihin sen kommentin kirjoitushetkellä tulevaisuudessa tapahtuviin tapahtumiin.

Olet ymmärtänyt väärin tässä kohtaa, aivan totaalisesti! Suomen pärjääminen ei koskaan ole kova paikka ja odotan aina innolla olympiakiekkoa, koska minulle itselleni se on se ainoa ja oikea turnaus(satunnaisesti järjestettävän World Cupin ohella), missä se "oikeasti paras jääkiekkomaa" ratkaistaan. Juurikin siitä syystä, että olympiakiekossa on aina mukana kaikki parhaat sillä hetkellä terveenä olevat pelaajat. Niissä toivon aina Suomelle menestystä ja kurkkuani kuristaa edelleen se 2006 finaali, jolloin Selänteellä, Koivulla, Nummisella ja kumppaneilla se kulta oli yhden erän päässä. MM-kiekko on minusta jokavuotisen ajankohtansa takia ja parhaiden pelaajien puuttumisen takia ainakin Suomessa yliarvostettu turnaus ja kaikki se oheishäslinki, mitä se aina tuo mukanaan, aiheuttaa omalla kohdalla ähkyä ja "pahaa oloa". Itse kisoja katselen kuitenkin ihan mielelläni, mutta mitään olympiakiekon kaltaista "kisakiimaa" se ei minussa nosta yhtään. Suomen pärjäämisessä ei ole mitään vikaa niissäkään kisoissa, mutta väkisin ne "Torijuhlat" aina palaavat mieleen ja tulee sellainen epävarma olo, kun alkaa miettimään, että "olisihan se kiva, jos Suomi voittaisi..." ja seuraavassa ajatuksessa jo huomaa ajattelevansa, että "ei taas niitä koko maan pysäyttäviä Torijuhlia...Ja kukahan tällä kertaa kaatuu kännissä koneesta tullessaan...". MM-kiekko sinällään ei siis ole itselleni mitenkään vastenmielinen asia, vaan kaikki se suomalainen sekoilu, mitä ne tuovat mukanaan.

Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että jääkiekko vie Suomessa liikaa urheilijoita mukanaan lajin pariin. Itse olen jalkapalloihminen henkeen ja vereen ja ajattelen niin, että olisi mukavampaa nähdä noita ihmisiä pelaamassa jalkapalloa jääkiekon sijaan. Toki olen aina ollut Teemu Selänteen suuri fani, mutta yleisellä tasolla olen sitä mieltä, että lahjakkuuksia hukkuu jääkiekon pariin, koska "jääkiekon kautta on helpompi päästä ammattiurheilijaksi kuin jalkapallon kautta". En todellakaan halua muodostaa tästä mitään sellaista jalkapallo vs. jääkiekko-vastakkain asettelua, mutta sanonpa kuitenkin mielipiteeni. Suomi on toki jääkiekkomaa ja sen mukaan on elettävä ja sen takia lapset ja nuoret ehkä enemmässä määrin ihailevat juuri Teemu Selänteitä, Koivuja ja niin edelleen ja lähtevät sitä kautta mieluummin jääkiekon pariin, jos vanhempiensa kukkarot vain sen kestävät. Väitän kuitenkin, että Suomen jalkapallo(ja koripallo) olisi maailmanlaajuisesti kovemmalla tasolla, jos jääkiekon pariin menisi vähemmän nuoria ja noiden lajien pariin enemmän. Suomea väkiluvullisesti pienemmistä maista on tullut Suomea menestyvämpiä jalkapallomaajoukkueita(esim. Uruguay on alle 4 miljoonan kansa, Slovenia on ollut 2000-luvulla kaksi kertaa jalkapallon MM-turnauksessa ja lisäksi maasta tulee parempia koripalloilijoita kuin Suomesta, Dragicin veljekset pelaavat tällä hetkellä NBA-koripalloa...), kun siellä on keskitytty näihin lajeihin. Loppuun haluan sanoa, että jokainen saa toki valita itse harrastuksensa, mutta jalkapalloihmisenä elättelen haaveita ja toiveita siitä, että Suomessa saisimme enemmän lahjakkaita nuoria se oikean kuningaslajin pariin ja vielä omana elinaikanani pääsisin näkemään Suomen maajoukkueen jalkapallon miesten arvoturnauksessa.
 
Vastaus: Jääkiekon MM-kisat 2015 (1.5. - 17.5., Tshekki)

Ihan tällainen viaton kysymys: koska Suomi on viimeksi jäänyt MM-kisoissa kahdeksan parhaan ulkopuolelle? Meinaan vaan, että ei se nyt hirveän hyvää Nokkadamusta vielä tee, että osaa veikata, että sijat 5-8 on realistia, hyvällä tuurilla jopa neljän sakkiin päästään. :p

Ymmärrän myös vähän tuota näkemystä, että MM-kisoja pelataan liian usein ja siellä eivät ole parhaat mukana, mutta so not. Keväästä toiseen kyseessä on itselle silti erittäin merkittävä ja ennen kaikkea viihdyttävä tapahtuma, ja jos tässä muutaman vuosikymmenen aikana on tasan kahdesti kullasta päästy nauttimaan, ei siinä kenenkään ähkyyn asti pitäisi päästä.

Kännistä toilailua sen sijaan tapahtuu aivan joka päivä Hangosta Petsamoon.
 
Vastaus: Jääkiekon MM-kisat 2015 (1.5. - 17.5., Tshekki)

Ihan tällainen viaton kysymys: koska Suomi on viimeksi jäänyt MM-kisoissa kahdeksan parhaan ulkopuolelle? Meinaan vaan, että ei se nyt hirveän hyvää Nokkadamusta vielä tee, että osaa veikata, että sijat 5-8 on realistia, hyvällä tuurilla jopa neljän sakkiin päästään. :p

En muuten edes muista, milloin ei olisi ollut. Ei varmaan nykymuotoisten kisojen aikana. Eihän tässä kukaan olekaan väittänyt, että olisin joku ennustaja, joka kaiken tietää. Eihän se 5-8 sijoituksen ennakointi tosiaan mitään sen suurempia "lahjoja" vaadi, mutta joka vuosi on media täynnä kommenttiosioita joukkueen julkistamisen jälkeen, joissa huudetaan, että "kultaa tulee, tai ainakin nyt hopeaa", joten sitä taustaa vasten itse koitan ennakoida aina mahdollisimman realistisesti. Kuten yllä tuli todettua, niin kisojen formaatti on toki aina sellainen, joka mahdollistaa monenlaisia yllätyksiä yksittäisissä otteluissa, joka usein aiheuttaa sen, ettei ne ennakkokaavailut osu kohdalleen edes Petteri Sihvosella, vaikka "johtava analyytikko" onkin, ainakin omasta mielestään :D

Ja ei, en ole Sihvonen!
 
Vastaus: Jääkiekon MM-kisat 2015 (1.5. - 17.5., Tshekki)

Ihan tällainen viaton kysymys: koska Suomi on viimeksi jäänyt MM-kisoissa kahdeksan parhaan ulkopuolelle? Meinaan vaan, että ei se nyt hirveän hyvää Nokkadamusta vielä tee, että osaa veikata, että sijat 5-8 on realistia, hyvällä tuurilla jopa neljän sakkiin päästään. :p

Wikipedia tietää kertoa seuraavaa:

Kautta aikojen huonoin sijoitus: 14. (1939)
Viimeksi 8 parhaan ulkopuolella: 9. (1955)

Tokikaan noissa kisoissa ei varmasti pelattu nykymuotoisella systeemillä. Varmaankin on pelattu yksinkertainen sarja kaikki kaikkia vastaan ja niiden perusteella myös saatu suoraan lopulliset sijoitukset.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_jääkiekkomaajoukkue#Maailmanmestaruuskilpailuissa


Ymmärrän myös vähän tuota näkemystä, että MM-kisoja pelataan liian usein ja siellä eivät ole parhaat mukana, mutta so not. Keväästä toiseen kyseessä on itselle silti erittäin merkittävä ja ennen kaikkea viihdyttävä tapahtuma, ja jos tässä muutaman vuosikymmenen aikana on tasan kahdesti kullasta päästy nauttimaan, ei siinä kenenkään ähkyyn asti pitäisi päästä.

Kännistä toilailua sen sijaan tapahtuu aivan joka päivä Hangosta Petsamoon.

Itsellenikin MM-kisat ovat varma kevään merkki. Suunnilleen 25 vuoden ajan olen kisoja seurannut ja olisipa orpo olo, jos kisoja ei pelattaisikaan joka kevät. Kaksi mestaruutta ei vielä ähkyä aiheuta ainakaan täällä!
 
Vastaus: Jääkiekon MM-kisat 2015 (1.5. - 17.5., Tshekki)

Jeepsjep, se ois sitten Kanada-Venäjä finaali. USAn oisin tonne finaaliin mielummi halunnu, sen verran hieno ryhmä koossa. Nyt toivotaan sitten kanukeille johtoa. Toivottavasti Crosby, Avalanchen pelaajat ja kumppanit saisivat sen mm-mestaruuden. Etenkin Sidille sen haluaisin. Oli kyllä varsin jännä ja tiukka matsi tuo USAn matsi, kunnes Venäjä sai rankaistua.
 
Vastaus: Jääkiekon MM-kisat 2015 (1.5. - 17.5., Tshekki)

MM-kisoja pelataan liian usein ja siellä eivät ole parhaat mukana, mutta so not. Keväästä toiseen kyseessä on itselle silti erittäin merkittävä ja ennen kaikkea viihdyttävä tapahtuma

Tässähän se teidän lätkämiesten ongelma on pähkinänkuoressa. Jos lajia haluttaisiin kehittää oikeaan suuntaan, niin olisi tasan 1 tapahtuma 4 vuoden välein, jonne kaikki haluaisivat mukaan:

- ei kieltäytymisiä
- parhaat pelaajat
- suuret hallit
- Suomen taso noin 5-8 muun maan joukossa jossa lätkää edes jotenkin tosissaan pelataan

Venäjä: futis, lätkä
Kanada: lätkä
USA: jenkkifutis, koris, baseball, nascar, lätkä
Ruotsi: futis, lätkä, käsipallo
Tsekki: futis, koris, lätkä
Slovenia, Slovakia, Sveitsi: futis, koris, lätkä

Suomi: lätkä, futis, hiihto, suunnistus, hiihto-suunnistus

- - -

Tämän maan mega ongelma on joka vuotinen MM-kisojen hehkutus Maailman mestaruus kisoina, vaikka jokainen kova lätkä-jäbä seuraa samalla NHL pudotuspelejä. Niin missä ovat ne parhaat pelaajat. Nyt Washington Capitals tippui, niin jet lackista kärsivä Ovetskin säätämään Venäjän joukkueeseen ja yksi maalihan riittää, vaikka muuten täysin hakoteillä, kuten niin useasti aikaisemminkin.

Toinen juttu, jota kannattaisi miettiä on tuo lohko systeemi. Voisiko lohkot olla pienempiä ja jatkopelit esim. 2-osainen ottelupari tai jotain. Tasapelit voisi myös ottaa lätkään, koska tuollaiset 5min. jatkoajat vai onko se 10min ... ja sitten voittolaukauskisa ovat aivan naurettavia. Pronssi pelillä on merkitystä jos kunnon kisat harvoin. Ehkä USA ja Venäjä ja Kanada voisivat saada 2 jengiä mukaan, esim. aina top-3 saisi ensi kerralla, siis 4 vuoden päästä taas 2 jengiä mukaan, ykkös ja kakkos jengi. Varmaan siellä olisi ne Ruotsi, Venäjä, USA ja Kanada top kolmessa, jolloin niiden maiden materiaalista saisi ihan ok kakkosjengejä.

Pointti kuitenkin se että tällainen joka vuotinen hölyn pöly milloin milläkin jengeillä pilaa pitkässä juoksussa lätkän maineen, myös lätkämiesten jotka ymmärtävät lajia tai sitä itse pelaavat mielestä.
 
Vastaus: Jääkiekon MM-kisat 2015 (1.5. - 17.5., Tshekki)

Tässähän se teidän lätkämiesten ongelma on pähkinänkuoressa. Jos lajia haluttaisiin kehittää oikeaan suuntaan, niin olisi tasan 1 tapahtuma 4 vuoden välein, jonne kaikki haluaisivat mukaan.

World Cup of Hockey on tarkoitus järjestää vuodesta 2016 alkaen 4 vuoden välein. Olisiko siinä ratkaisu ongelmaan ;)


Tämän maan mega ongelma on joka vuotinen MM-kisojen hehkutus Maailman mestaruus kisoina, vaikka jokainen kova lätkä-jäbä seuraa samalla NHL pudotuspelejä. Niin missä ovat ne parhaat pelaajat.

Pidän itseäni "kovana lätkäjäbänä" (n. 25 vuotta lajia seuranneena). Siltikin minun mielestäni jokaiseen kevääseen mahtuvat sekä NHL:n pudotuspelit että MM-kisat. Omalla kohdalla MM-kisoista on vuosien varrella muodostunut sellainen perinne, että olisi vaikeaa olla ilman...


Toinen juttu, jota kannattaisi miettiä on tuo lohko systeemi. Voisiko lohkot olla pienempiä ja jatkopelit esim. 2-osainen ottelupari tai jotain.

Lohkojen määrä MM-kisoissa pudotettiin vuonna 2012 nykyiseen kahteen lohkoon. Ennen oli siis neljä kappaletta neljän joukkueen lohkoja. Näistä meni kolme parasta jengiä jatkoon ja pelattiin erikseen välisarja. Välisarjasta meni jatkoon kahdeksan parasta joukkuetta puolivälieriin. Mielestäni nykyinen (kaksi kappaletta kahdeksan joukkueen lohkoa, näistä molemmista neljä jengiä suoraan puolivälieriin) on paljon selkeämpi ja parempi systeemi.

MM-kisat ovat nykyisellään sopivan kompakti reilu kaksiviikkoinen rypistys. Mielestäni olisi tarpeetonta venyttää ottelusarjoja kaksiosaiseksi, kisat venyisivät väkisinkin nykyistä pidemmiksi.

Taisin aiemmin tässä ketjussa mainita, että 90-luvun lopussa pelattiin kaksiosainen finaali. Mielestäni tämä oli täysin typerä idea, maalierollakaan ei ollut merkitystä. Voittaisit ensimmäisen pelin vaikka 5-2 ja häviäisit toisen 1-0. Tämän jälkeen tulisi muistaakseni 10 minuutin jatkoaika ja tarvittaessa rankkarit. Suomi muuten hävisi kahdesti finaalin tällä systeemillä. Aika pian tästä sitten luovuttiinkin. Muistaakseni ainoastaan vuosien 1998 ja 1999 MM-kisoissa oli kaksiosainen finaali.


Tasapelit voisi myös ottaa lätkään, koska tuollaiset 5min. jatkoajat vai onko se 10min ... ja sitten voittolaukauskisa ovat aivan naurettavia. Pronssi pelillä on merkitystä jos kunnon kisat harvoin.

Eikös NHL:ssä (ja oikeastaan kaikissa liigoissa runkosarjassa ja arvokisoissa alkusarjassa) ratkaista pelit samalla kaavalla. Tasatilanteessa 5 minuutin jatkoaika (4 vs. 4) ja tarvittaessa rankkarit. Tähän systeemiin siirryttiin NHL:ssä muistaakseni kaudella 2005-06. MM-kisojen alkusarjassa on tämä systeemi käytössä. Puolivälierissä, välierissä ja pronssipelissä on mahdollisen tasatilanteen jälkeen luvassa 10 minuutin jatkoaika (5 vs. 5) ja tarvittaessa rankkarit. Finaalin jälkeen tasatilanteessa 20 minuutin jatkoerä (5 vs. 5) ja tarvittaessa rankkarit. Mielestäni erittäin hyvä systeemi nykyisellään, enkä lähtisi sitä muuttamaan.

Taitaa tuo pronssipeli olla lähes kaikkien pelaajien mielestä yhtä turha, pelattiin se sitten vuoden tai neljän vuoden välein.


Ehkä USA ja Venäjä ja Kanada voisivat saada 2 jengiä mukaan, esim. aina top-3 saisi ensi kerralla, siis 4 vuoden päästä taas 2 jengiä mukaan, ykkös ja kakkos jengi. Varmaan siellä olisi ne Ruotsi, Venäjä, USA ja Kanada top kolmessa, jolloin niiden maiden materiaalista saisi ihan ok kakkosjengejä.

Tuo kakkosjengi-idea on mielestäni huono. Jokaiselle maalle riittää vallan mainiosti yksi jengi. Muiden maiden kiintiöthän tuossa samalla menisivät sivu suun.


Pointti kuitenkin se että tällainen joka vuotinen hölyn pöly milloin milläkin jengeillä pilaa pitkässä juoksussa lätkän maineen, myös lätkämiesten jotka ymmärtävät lajia tai sitä itse pelaavat mielestä.

Eihän tämä ole pilannut tähänkään mennessä. Vastahan tässä ollaan lähes nykyisellä systeemillä vuodesta 1930 (85 vuotta) porskuteltu ;) Sen verran on systeemi muuttunut, että vuoteen 1988 asti talviolympiavuosina ei järjestetty erillisiä MM-kisoja (poikkeuksena 1972 sekä olympialaiset että MM:t). Vuoteen 1968 asti olympialaisten sijoitukset myös määräsivät MM-sijoitukset. Eiköhän tarvittaviin toimiin olisi jo aiemmin ryhdytty, jos tarvetta olisi.

Turhaa yleistystä muutenkin tuo sinun viimeinen lauseesi.
 
Vastaus: Jääkiekon MM-kisat 2015 (1.5. - 17.5., Tshekki)

On tuo Kanadan joukkuepelaaminen vaan tooodella kaunista kateltavaa. Hienoa nähdä kun kanukit totaalisesti dominoi matsia. Eka erä oli viihdyttävintä hokia tässä turnauksessa, huh!
 
Vastaus: Jääkiekon MM-kisat 2015 (1.5. - 17.5., Tshekki)

Paras joukkue voitti, ei kahta sanaa. Kanada voitti kaikki ottelut. Hävisi koko kisoissa kaksi erää (1 Ranskalle ja 1 Ruotsille). Maaliero murskaavasti 67-15 (+52). Tehtyjä maaleja 6,7 / ottelu.


Go Crosby!!!


Parhaat pelaajat

MVP: Jaromir Jagr

Maalivahti: Pekka Rinne

Puolustaja: Brent Burns

Hyökkääjä: Jason Spezza
 
Vastaus: Jääkiekon MM-kisat 2015 (1.5. - 17.5., Tshekki)

Kiitos kommenteista, mutta mitä jos ottaisitte joskus ne lätkä-lasit pois päästä. Tuossa finaalia ennen puhuin tuosta Ovetskinista ja siitä että sieltä tulee jälkijunassa ties kuka ja pelaa ihan puolivaloilla. Tässä finaalissa seurasin numeroa #8 ihan tarkoituksella, onko tuollaisessa tasoituksen antamisessa mitään järkeä?

Toinen pointti on se että Venäjä saanut 2 jäähyä vaihtovirheistä, näitä ei ollut kuin vasta näissä 2 viime pelissä, joissa myös väsynyt numero #8. Tänä vuonna kanukit panosti ja aivan ylivoimaisia. Tämä on tällainen joka vuotinen perinne, mutta ei tällä systeemillä mitään paremmuutta mitata.

- - -

En tarkoittanut 2-osaista finaalia tai lisää pelejä. Ajattelin jos olisi vain 8 jengiä, kuten nyt WC.
 
Vastaus: Jääkiekon MM-kisat 2015 (1.5. - 17.5., Tshekki)

Kommentoin tänään vain näihin, pitää lähteä välillä nukkumaan. Palailen ehkäpä huomenna asiaan.

Kiitos kommenteista, mutta mitä jos ottaisitte joskus ne lätkä-lasit pois päästä. Tuossa finaalia ennen puhuin tuosta Ovetskinista ja siitä että sieltä tulee jälkijunassa ties kuka ja pelaa ihan puolivaloilla. Tässä finaalissa seurasin numeroa #8 ihan tarkoituksella, onko tuollaisessa tasoituksen antamisessa mitään järkeä?

Mitä tarkoitat ensimmäisellä lauseella? Eiköhän se valmentaja yhdessä rapakon takaa tulevan pelaajan kanssa mieti nämä asiat. Omapahan on riski, jos ei luistin kulje. AO teki kuitenkin kaksi pistettä kahteen peliin, ihan OK pisteiden valossa. Pelillisesti toki oli heikompaa paria välähdystä lukuunottamatta.


Tänä vuonna kanukit panosti ja aivan ylivoimaisia. Tämä on tällainen joka vuotinen perinne, mutta ei tällä systeemillä mitään paremmuutta mitata.

Ensin valitat, että ei ole parhaat mukana. Sitten kun Kanadalla on kova jengi ja voittaa, niin sekin on jotenkin väärin???


EDIT
Kisoissa tuli myös kaikkien aikojen yleisöennätys, lähes 800 000 katsojaa paikan päällä halleissa. Taitaa olla myöskin rahallisesti kannattavaa järjestää näitä jokavuotisia "höntsä-höpö-höpö-kisoja".
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Jääkiekon MM-kisat 2015 (1.5. - 17.5., Tshekki)

Ehdotan että nukut rauhassa... empä ole pitkään aikaan typerämpiä kommentteja lukenut. Koska puolustatte tätä MM-kisa-karnevaalianne noin kiihkeästi niin ei asiat mihinkään muutu. Eikö siellä NHL playoffeissa ole nyt 50 % niistä maailman parhaista pelaajista.

Joku Ruotsi esim. aivan eri tason jäbiä pelasi Venäjälle hävinneessä joukkueessa, nyt Venäjä päästi omiin 6 maalia finaalissa. Ihme pelleilyä. Ja tuo Ovetskin juttu, etkö näe mitään kun katsot hänen pelaamistaan? Yö ja päivä verrattuna noihin Capitals vs Rangers peleihin, joita sentään kertyi 7 kappaletta.

Tämä energia on puuttunut Ovechkinilta joka vuosi MM-kisoissa: https://www.youtube.com/watch?v=h1EPQOli_2w&spfreload=10
 
Vastaus: Jääkiekon MM-kisat 2015 (1.5. - 17.5., Tshekki)

Niin... http://www.iltasanomat.fi/mmkiekko/art-1431922025678.html

Hämmentävät kuvat: 2011 MM-kulta sai Suomen sekaisin, näin mestaruus näkyi Kanadassa


"Tämä Skodaturnaus voitaisiin lopettaa jo. Näkyvyys on ihan turnauksen arvon mukaista. Nämähän ovat tällaiset kisat, joihin ei parhaita pelaajia saada, eli kisat ovat selkeää B-luokkaa. Olympiaturnauksissa paikalla on maailman parhaat pelaajat, siksi ne ovat oikeita maailmanmestaruustaistoja"


"Miksi pitäisi olla Kanadan lehdissä mitään tästä Euroopan kevätturnauksesta? Ensi vuonna todelliset lajin MM-kisat Kanadassa jossa mukana parhaat pelaajat."


"Hyvä että jossakin maassa säilyy arvostelukyky ja suhteellisuudentaju."


"Suomalaiset ei vieläkään ymmärrä että nämä kisat ei pahemmin muualla kiinnosta. Täällä mennään aivan sekasin jostakin kevätkarnevaaliturnauksen voitosta :D"


"Kertoo jotain skoda-cupin arvostuksesta ja merkityksestä, jokavuotinen pakkopulla pohjois-Amerikassa."


"Tämä viesti kielii siitä, kuinka paljon Kanadassa ylipäätään arvostetaan maailmanmestaruutta. Tulee heti Stanley Cupin ja olympiakullan jälkeen tärkeysjärjestyksessä. Jokatapauksessa tyylillä voitettu kulta, osoitus siitä mistä kiekkoilu on alkunsa saanut."
 
Vastaus: Jääkiekon MM-kisat 2015 (1.5. - 17.5., Tshekki)

Mm-kisat ovat aina olleet enemmän eurooppalaisten juttu, ei kai siinä mitään uutta ole. Muutoksen tuulia on kuitenkin ilmassa, jenkit ja kanukit ovat molemmat vuosi vuodelta olleet pelaajien osalta enemmän kiinnostuneita, hyvänä esimerkkinä Crosbyn tulo joukkueeseen tänä vuonna. Toi varmasti ryhtiä tämän vuoden vaahterapaitoihin, ja lisää mielenkiintoa kisoja kohtaan jatkossa.

Itsekään en ole liiemmälti MMfani, mulle riittää änäri, olympialaiset ja toivottavasti vakioksi muodostuva World Cup.
 
Ylös Bottom